Para ve paylaşım sorunsalı:(

tek başına ödeyebileceğin miktarda bir kredi istediyse bende çalışıyorsun diye tanımak istemiş derdim ama 1 senede uzun değil mi ya öyle plan yapıp da beklenti içine yaşamak için
Garip yani
Sal ipini ötede otlansın
Okul, etüd, özel ders vs haftanın yedi günü çalışıyorsam kendim ve kızımın rahatı içindir başkası için değil.
6. ayda filan birlikte yaşayalım evleri birleştirelim dedi. Kızım için kabul etmedim ki evlenelim demedi. Bu zaten gerdi beni.
Beni parayla sınadıysa da zaten hiç olmasın bu iş ama gayet ciddiydi tavrından anladım bunu şansını denedi sadece.

Bende sizin gibi düşünüyorum
Ailesiyle bağlarını koparma sebebi neymiş
Neden görüşmüyor acaba
Belki geçerli bi sebebi vardır ama ...
Ben çok takılırım böyle şeylere
Anlattığına göre geçmişte yine para!!! ve miras yüzünden araları açılmış.

Mutsuz bir evlilik, zorlu bir boşanma ve sonu hüsranla biten (evli olduğunu saklamıştı) bir ilişkiden sonra her şeyden ümidimi kesmişken bir iç mimarla tanıştırıldım geçen yıl. Bana yakın bir muhitte yalnız yaşıyor, ben kızımla yaşıyorum. Tanıdıkça çok sevdim onu; kültürü, kendini yetiştirmiş olması, uzun sohbetler edebildiğim, gereksiz kıskançlıkları olmayan, sigara alkol gibi alışkanlıkları olmayan vs vs. Evinden giyiminden kazancı iyi, kendine yeter görünüyordu. Ben başkasının parasıyla malıyla ilgilenmem yeter ki bana yük olmasın.
Haziran dan beri işlerinin bozulduğundan bahsediyor, yeni iş alamadığından,kirayı ödeyemediğinden, eski bir faturadan icraya verilmiş ondan vb. Ben destek olmak için o zamandan beri dışarı çıktığımızda hesapları ödedim.
Geçenlerde oğlunu tatile götürmek istediğini söyledi beni ve kızımı da davet etti. Ben yine yük olmamak için kabul etmedim onlar gitti. Eeee hani işler bozuktu dedim borç aldım dedi. Dün aradı borçlarımı kapatmam gerek sen memursun zorluk çıkarmazlar bana kredi çek ben sana aydan aya öderim dedi. Kusura bakma çekemem, dedim. Bozuldu ama arıyor soruyor, ben aramıyorum, onu görmek istemiyorum, kullanmaya çalıştığını düşünüyorum.
Siz olsanız ne yapardınız? Destek olur muydunuz?
Ben en başında hesapları bile ödemezdim canım.
Nasıl İç Mimar bu anlayamadım? Bırak içmimar olmayı İçli Köfteci olsa sana hesap ödetmezdi.
Ben Grafikerim ve kirada sürünen faturasını ödeyemeyen sevgilisine hesap ödeten borçla tatile çıkıp bankadan kresi çekecek kadar bankalara karşı itibarı olmayan bir İÇ MİMAR tanımadım görmedim duymadım bilmiyorum.
Bu adam ya İç Mimar değil yada kumar alışkanlığı falan var yoksa imkânı yok bu kadar ZÜĞÜRT olamaz ve kişiliksiz olması ayrı bir konu tabi.
Koşarak uzaklaş ondan ;)

Okul, etüd, özel ders vs haftanın yedi günü çalışıyorsam kendim ve kızımın rahatı içindir başkası için değil.
6. ayda filan birlikte yaşayalım evleri birleştirelim dedi. Kızım için kabul etmedim ki evlenelim demedi. Bu zaten gerdi beni.
Beni parayla sınadıysa da zaten hiç olmasın bu iş ama gayet ciddiydi tavrından anladım bunu şansını denedi sadece.

Yapman gerekeni yapmışsın sen
derdi paraysa zaten ufak ufak kaybolur bu senlik bişey kalmaz inşallah
İnsanlar ne hale geldi ya
Allah yaşatmasında
Aç kalsam isteyemem ben kimseden

Bu zamanda babana bile güvenme demişler bacım sakın kredi borç işlerine girme. Kullanıyor gbi geldi banada. Çevresini bi araştır derim. Gerçekmi değilmi öğren. Bu zamane erkekleride bi hoş..:110:

Ben en başında hesapları bile ödemezdim canım.
Nasıl İç Mimar bu anlayamadım? Bırak içmimar olmayı İçli Köfteci olsa sana hesap ödetmezdi.
Ben Grafikerim ve kirada sürünen faturasını ödeyemeyen sevgilisine hesap ödeten borçla tatile çıkıp bankadan kresi çekecek kadar bankalara karşı itibarı olmayan bir İÇ MİMAR tanımadım görmedim duymadım bilmiyorum.
Bu adam ya İç Mimar değil yada kumar alışkanlığı falan var yoksa imkânı yok bu kadar ZÜĞÜRT olamaz ve kişiliksiz olması ayrı bir konu tabi.
Koşarak uzaklaş ondan :KK66:
Ben de sordum. Hani eski yaptığı işleri imzalı projeleri filan görmesem pc deki dosyaları filan görmesem hayatta inanmam iç mimar olduğuna. İşleri eskiden iyiymiş de piyasa durgunmuşmuş, dedim ki iş bekleme git bi yerde maaşlı çalış. Kusura bakma ben bu birikimimle gidip maaşlı eleman olamam dedi. Ne denir ki???

Benim bir arkadaşımın başına da aynı olay geldi çocuk odemeyecegim artık beni arayıp durma dedi kız 3 senedir kredi borcu ödüyor aptalligina doymasın.

Ben de sordum. Hani eski yaptığı işleri imzalı projeleri filan görmesem pc deki dosyaları filan görmesem hayatta inanmam iç mimar olduğuna. İşleri eskiden iyiymiş de piyasa durgunmuşmuş, dedim ki iş bekleme git bi yerde maaşlı çalış. Kusura bakma ben bu birikimimle gidip maaşlı eleman olamam dedi. Ne denir ki???
Hangi birikimden bahsediyor acaba?
O zaman İçmimar beyimiz eskiden yaptığı projeleri zamanın da teslim edememiş yada matematiksel hatalar yaparak piyasada kötü bir intiba bırakmış ve şimdi aç açına gezip Women Hunter olarak çalışıyor.
Yada dediğim gibi ya kumar oynuyor uada çalışmayı sevmiyor.
Ayol bu adam resmen Her iki ucu b..klu değnek gibi tutulur tarafı yok :D İyi ki eline yüzüne bulaşmadan farketmişsin canım.
Senin yerinde olsam tanıdığım bir bankaya gidip durumu anlatırım sonra bu mimar bozuntusuna hadi kredi çekmeye gidelim derim tüm evrakları ona hatırlatırım bankaya evrakaları verir sonra çöpe atarım o da bekler kredi için dersin ki önceden benim de kredi ödemede sorunum varmış 1 yıldan önce kredi vermiyorlar derim.Bakalım beyimiz ne yapacak?
O dakika seni aramayı bırakmazsa bende Butterfly değilim :D

Sorumsuz bir adam. Maaşlı işe gir teklifinide reddetmiş.
Faturasını içtiği çayon parasını ödeyemeyen adam birikime falan bakmaz girer bi işe.

Yada yeni işler kovalar. Bu adam iş alamıyosa ondan kaynaklı eminim.

İnşaat piyasası 15 yıldır zirvedeyken bir iç mimarın boş oturması piyasa durgun demesi totosuyla güldürür insanı.

Sakın kredi falan çekme

Ben bu senaryoyu bir yerden taniyor gibiyim.....zamannda bole bissy basima gelmisti.o beyin maddi sıkntisi felan yok bence olsa bile sizi tamamen yem olarak gormus.bole adi insanlar var iste baskasinin parasina goz dikerler.resmen kullanmak istemis sizi..hee bide kredi cekin demis o odeyecekmis cok gulerim yaaa.kesinlikle uzaklasin o sahisdan.

Hangi birikimden bahsediyor acaba?
O zaman İçmimar beyimiz eskiden yaptığı projeleri zamanın da teslim edememiş yada matematiksel hatalar yaparak piyasada kötü bir intiba bırakmış ve şimdi aç açına gezip Women Hunter olarak çalışıyor.
Yada dediğim gibi ya kumar oynuyor uada çalışmayı sevmiyor.
Ayol bu adam resmen Her iki ucu b..klu değnek gibi tutulur tarafı yok :KK70: İyi ki eline yüzüne bulaşmadan farketmişsin canım.
Senin yerinde olsam tanıdığım bir bankaya gidip durumu anlatırım sonra bu mimar bozuntusuna hadi kredi çekmeye gidelim derim tüm evrakları ona hatırlatırım bankaya evrakaları verir sonra çöpe atarım o da bekler kredi için dersin ki önceden benim de kredi ödemede sorunum varmış 1 yıldan önce kredi vermiyorlar derim.Bakalım beyimiz ne yapacak?
O dakika seni aramayı bırakmazsa bende Butterfly değilim :KK70:
Kredi çekmeyeceğimi çok net bir şekilde söyledim. Beni bilir inadımı da bilir ama farklı yerlerden yarar sağlama planı yapıyordur belki o yüzden bitirmemiştir ilişkiyi. Egosu o kadar yüksek ki terkedileceğine ihtimal vermiyordur şimdi.
Kumar alışkanlığı yok ama lüks tutkunu ve tembel, ona değil evladına acıyorum.

Benim çok hayırsız bir akrabam var. Kız arkadaşına kredi çektirdi. Başka kızlarla gecesi 3000 tllik tatiller yaptı.Sonra da ödeyemicem kusura bakma dedi.

İyi yapmışsın.. Hesapları sen ödeyince kullanabilirim dedi zahir..
Ben zor gününde ona yük olmayayım diye, belki benimle olmak için dışarı çıkıyordur diye ödemeyi teklif ettim yok olmaz filan demedi hiç. Hadi ona da amenna hayat müşterek dedim ama kredi konusuna girmeyecekti.

Çok iyi yapmışsın kredi çekmemekle.
Bence aramamaya devam et hatta hemen ayrılsan daha iyi olur.

Kredi çekmeyeceğimi çok net bir şekilde söyledim. Beni bilir inadımı da bilir ama farklı yerlerden yarar sağlama planı yapıyordur belki o yüzden bitirmemiştir ilişkiyi. Egosu o kadar yüksek ki terkedileceğine ihtimal vermiyordur şimdi.
Kumar alışkanlığı yok ama lüks tutkunu ve tembel, ona değil evladına acıyorum.
Bence sen kurtulduğuna sevin ve devam etseydin kendine acırdın canım ;)
Bu konuyu takip ederken Şahin abi geldi aklıma. O da bir mimarlık bürosunda uzun yıllar çalışıp işi iyice öğrenmiş ve kendine bir yer açıp piyasada İç Mimar olarak kendini tanıtıp işler alıp yapan biriydi. Bende kendisini bir arkadaşımın evinin yanında ki villanın iç dekorasyonunu yaparken tanımıştım mesleğim gereği mimar olmadığını hemen anlamıştım.
Şahin abi öyle canla başla çalışıyordu ki çakma mesleğinin emeğinin hakkını veriyordu. Kendisini hiç bozmadım eşimle de tanıştılar arada bir görüşmeye başladık sonra kendisi anlattı nasıl mimar olmadığını ;)
Ama sonuç mimar olup olmaması değil titiz çalışması aldığı paranın hakkını vermesiydi.
Ve tatil yerlerine gidip insnaların evlerini yapıyordu. Başını kaşımaya vakti yoktu öyle bir adamdı işte.
Sizin ki orjinal İç mimar aöa istikrar yok anacım napayım öyle yandan çarklı mimarı :D

Back
X