• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Para yetiştiremiyorum:(

• Konu Sahibi Konu Sahibi Alfid
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
İyi tamam almasın alınmasın ama kalmış milletin cebinde 3 kuruş para.
Ya onunla birkaç şey alacak ya da gidip oradan kaliteye bakmadan mide doysun diye 10 şey.
Kızabilir uyarabilir durumda mıyız sizce?
Çocukların beslenmeleri boş çıkıyor yahu, koyamıyor insanlar.
Birkaç belediye başlattı ücretsiz öğün vermeye, umarım ülkenin her yerine örnek olur bu davranış.
Halimiz hal değil…
Ya arkadaş doğru söylüyor biz aslında karatayciyiz dogalciyiz bende en dogalindan almak istiyorum ama para yok, evdeki tereyağ fazla gitsin aman çok gitti diyen gestapo annem var alamıyoruz ki dogalini. Normalde iyi biri memur ama ben işsizim evi o gecindiriyo paranın lafını yapiyo yemek yaparken pahalı bı malzeme kullanirken laf isiticem diye elim titriyo

Devlet anaokuluna giden çocuğun masrafı o kadar oluyor mu ? Eleştirmiyorum yanlış anlamayın benim çocuğum yokta fazla geldi tutar bi korkmadım değil.

Siz en doğrusunu yapiyosunuz hatta bana kalsa doğal tereyağ alırım eve, eski kaşar, koy yumurtasi vs ama şuan işsizim melesef alamiyoruz
köy yumurtasının 30 lusunu 60 a alıyorum geçen bitti o marketlerden en ucuzunun 15 lisini 36 ya aldım. eski kaşarı falan nette araştırıp alıyoruz bilindik yerlerden saçma sapan market peynirleriyle aynı fiyata geliyor nerdeyse. o marketlerdeki konserve bezelye tat ınki ile aynı fiyat vs vs. ama millet alışmış ucuz diye hala oralardan alıyor

Biraz önce hesabın atlını çizelim dedik mutfak için . Zeytinyağı , tereyağı , balık , peynir , salça kuruyemiş hariç , 2 kg kırmızı et almışım ( buzluk kullanmışım ) 15 Eylülden beri 3800 tl harcamışım 💆🏻‍♀️ mutfağa bu ay ayırdığım para son 200 tl devamı eksi artık 💆🏻‍♀️

Migros ve a101 aynı seviyeye geldi zaten sürekli takip ediyorum . Birde şu var sosyal medyada takip ettiğim bazıları gidip çocuğa aman içeriği iyi diye züber alıyor sonra arkasına birşah marka süt💆🏻‍♀️ gerçekten içinde ne olduğu belli değil yarabbim süt demeye bin şahit ister
üstelik bilindik markalarla aynı fiyat. ama milleti öyle bir manipüle etmişler ki en ucuz onlar sanıyor hala çoğu insan

Devlet anaokuluna giden çocuğun masrafı o kadar oluyor mu ? Eleştirmiyorum yanlış anlamayın benim çocuğum yokta fazla geldi tutar bi korkmadım değil.
Devlette olsa özel gibi oluyor bir malzeme listesi veriyorlar ilk gün zaten milyarlık aylık aidat da oluyor okula göre değişir fiyat yemek ücreti falan veriliyor yada anne yapıp götürüyor ee tabi omodr cocuga menü hazırlamakta masraflı oluyor mesela simit günü olsa 20 cocuk olsa simit olmuş 5 TL peynir recel

köy yumurtasının 30 lusunu 60 a alıyorum geçen bitti o marketlerden en ucuzunun 15 lisini 36 ya aldım. eski kaşarı falan nette araştırıp alıyoruz bilindik yerlerden saçma sapan market peynirleriyle aynı fiyata geliyor nerdeyse. o marketlerdeki konserve bezelye tat ınki ile aynı fiyat vs vs. ama millet alışmış ucuz diye hala oralardan alıyor
Araştırırim hatta özelden link atarsanız çok makbule geçer ama annem alışverişi yapan, kuruş kuruş hesap yapiyo malesef

Ya çocuklara bugün tayt bakayım dedim, eskiden LCW ya girmezdim bile şimdi orada bile 250 TL civarı. Hala onun sokundayim, o yüzden 5 bin TL çok gibi ama tutmuştur illaki.

üstelik bilindik markalarla aynı fiyat. ama milleti öyle bir manipüle etmişler ki en ucuz onlar sanıyor hala çoğu insan
Evet ben artık Migros sanal kullanıyorum hep suyu bile oradan sipariş veriyorum . O aldığın köy yumurtası aşırı ucuz biz burada almayan kalksak tanesi 3 tl . 30 lu Migros’tan normal yumurta aldım birkaç gün önce 60 tldi. Bakliyatı Migros marka alıyorum mesela hep bence kötü değil .

Ya ben onu da düşündüm 😂 ama doğalgaz zammından sonra ocakla fırın hemen hemen aynı miktara geliyormus o yüzden yapıyorum fırın yemegi
Bahçeniz varsa ateş yakın kızlar orda pişirelim yoksa apartman önünde falan yakın konu komşu herkes toplansın sokak ortasında yemek pişirip uzayalım. Yapacak bir şey yok yani millet uzaya bi tarih öncesine doğru 😂

Araştırırim hatta özelden link atarsanız çok makbule geçer ama annem alışverişi yapan, kuruş kuruş hesap yapiyo malesef
bunu alışkanlık haline getirmek lazım. mesela getir ve getir büyük sürekli indirim veriyor. üstelik evden çıkmıyorsun kapına getiriyor. biz o indirimleri asla kaçırmayız. ha normal fiyattan almayız ama indirim verdiği an kullanırız ve piyasanın altına alırız çoğu şeyi. görünürde basit ama totalde ciddi bir tasarruf son dönemler için

Bende koy yumurtası alıyorum 30lu 65 lira . Markette de yaklaşık aynı galiba fiyatlar. Tam köy değildir ama en azından gezen tavuk belli yumurtasının kabuğundan içinin renginden filan. Tanıdık yerden peynir tereyağ sucuk ceviz tavuk vs alıyoruz memleketten. Salca güneşte kuruyan salca yine memleketten. Eylül ayı masraflı geçiyor o yüzden.
Alismisiz böyle baba evinde annem salca konserve vs yapardı hep. market salçası konservesi vs çok tuhaf geliyor .tadı olmuyor🤢

Evet ben artık Migros sanal kullanıyorum hep suyu bile oradan sipariş veriyorum . O aldığın köy yumurtası aşırı ucuz biz burada almayan kalksak tanesi 3 tl . 30 lu Migros’tan normal yumurta aldım birkaç gün önce 60 tldi. Bakliyatı Migros marka alıyorum mesela hep bence kötü değil .
migros’un ürünleri diğerine göre çok çok iyi. diğerleri çöp gerçekten yenilmemeli

Devlette olsa özel gibi oluyor bir malzeme listesi veriyorlar ilk gün zaten milyarlık aylık aidat da oluyor okula göre değişir fiyat yemek ücreti falan veriliyor yada anne yapıp götürüyor ee tabi omodr cocuga menü hazırlamakta masraflı oluyor mesela simit günü olsa 20 cocuk olsa simit olmuş 5 TL peynir recel
Allah yardımcımız olsun. Öğrenciyken annemden 3 4 lira alırdım yeterdi. Ekonomi beni korkutuyor. Korkuttukça çocuğu erteliyorum erteledikçe suçluluk hissediyorum. Ekonomik olarakta biz her ay eşimle gelir gider çıkarırız. Hatta sonraki aya yüklendikmi diye de bakarız. Para artarsa harcamamak adına gram alırız. Dediğim gibi çocuğumuz yok olsaydı sanırım artmazdı.

Helal yoldan kazanan herkes yetiştiremiyor normal. Valla memur arkadaş bekar maaşı kadar kredi kartı borcu varmış. Ben de 2 çocuk büyütüyorum tek başıma tek maaş ama ben de yetiştiremiyorum. 2 maaş alanlarda yetişmiyor. Çünkü herşey pahalı

Bu ne saçma yorumdur. Tek maasiz çok şükür geciniyoruz lüks yasamasakta. Belki kalbinizi biraz güzelleştirirseniz maaşınız bereketlenir. Tabiki herşey çok pahalı geçim zorlaştı ama bu şekilde itham edemezsiniz kimseyi.

Bu ne saçma yorumdur. Tek maasiz çok şükür geciniyoruz lüks yasamasakta. Belki kalbinizi biraz güzelleştirirseniz maaşınız bereketlenir. Tabiki herşey çok pahalı geçim zorlaştı ama bu şekilde itham edemezsiniz kimseyi.
E bize de anlatın gerçekten ilham olsun? Maaşınız ne kadar evi alabiliyor musunuz güzel kalbinizle? Araba alabiliyor musunuz? Mutfakta sağlıklı gıdalar faturalar? Belki umut olur benim de sayenizde kalbim güzelleşir.

Bahçeniz varsa ateş yakın kızlar orda pişirelim yoksa apartman önünde falan yakın konu komşu herkes toplansın sokak ortasında yemek pişirip uzayalım. Yapacak bir şey yok yani millet uzaya bi tarih öncesine doğru 😂
Hazır konu komşu toplanıp ateşte yakmisken salça malca aradan çıkarsan ne eyi olur 😂

bunu alışkanlık haline getirmek lazım. mesela getir ve getir büyük sürekli indirim veriyor. üstelik evden çıkmıyorsun kapına getiriyor. biz o indirimleri asla kaçırmayız. ha normal fiyattan almayız ama indirim verdiği an kullanırız ve piyasanın altına alırız çoğu şeyi. görünürde basit ama totalde ciddi bir tasarruf son dönemler için
O kadar fark ediyo mu ya oranın indirimleri peki nerden takip ediyosunuz bende ediyim bi de kargo ücreti çok galiba

Back
X