Para yetmeyince Ev sahibine rica ettik

B
Nerde Allah askına ben alayım o villayı

eşinin işi yeni havalimanının orada ise Beylikdüzü'nde neden ev alasınız

yazık değil mi adama

başka yerlerde o mesefaye iki üç il sığıyor, avrupa da ülke değiştiriliyor

Bahçeliden tanidiklar aldi 500 bin tl heryer pahali bence
Bahceli merkez ve cankayadan alamassiniz tabiki
Ama beylikduzundeki eve d eo kdr verimez 20 yillik bina cankayadan zaten oturulablcek bi ev almaya kalsanz 1 milyonu gozden cikarn

Krediyle ev alınacaklar ve bu rakam 450 civariysa eski bina alınmaz.

Kredi bitince o evin miadi doluyor zaten.

Bu zamanda ne ev alınabiliyor ne de satilabiliyor.

Hele İstanbul da çok zor.

350 bin kredinin geri odemesi ne kadar?

Geçen yıl ankarada iş çıkmıştı da istememiştik ama istanbul depremi beni çok etkiledi, ilk fırsatta gitmek istiyorum. Ankara da ucuz değil diyorlar
ankara deprem hattının ucunda bir yerde, ankara merkezli deprem olmuyor da başka şehirde olunca hafif hafif sallanıyor yalnızca. güvenli o açıdan. ama maalesef evler çok pahalı, piyasasına gene de bakın. önünüzde gene iş fırsatı olup taşınızsınız belki.

hayat pahalılığı olarak istanbul ile farkı yok bence. ikisinde de yaşadım.

evin sahibine bir bakıma hak verin, 7000 inmişti zaten, sonra 6000 daha in dediniz. 13.000 tl az para mı? bu ev olmadı ise hiiiiç kafanıza takmayın. ben ev işinin kısmet işi olduğuna inanıyorum. Allah gönlünüze göre bir evi karşınıza çıkarır.

Açıkçası ben de yıllarca sizin gibi düşündüm. 99 depremini çatlak bile olmadan atlattıysa binamız sağlamdır diyordum, ama sürekli deprem atlatan binada dışarıdan görünmese de içten hasar vardır deniyor, bu sebeple hepsinin yıkılması lazım diyen mühendisler bile var. O yüzden bilemiyorum.
Bizim şu an oturduğumuz bina 25 yıllık bina, 99 depremini atlatmış. Kayınvalidemin evi aynı sokakta, 5 10 yıllık bina.
Depremi geçtim bahsettiğim yeni binada yoldan büyük araç geçse bina sallanıyor. Bizim ev daha sağlam gibi geliyor sanki, bilemiyorum
Yani o kadar farklı söylemler var ki, neye inanacağımı şaşırdım

20 yıllık ve Beylikdüzünde bir ev için 450 bin çok gerçekten. .Bulunduğu muhit ve Evin büyüklüğü, düzeni nasıl?

Geçen yıl ankarada iş çıkmıştı da istememiştik ama istanbul depremi beni çok etkiledi, ilk fırsatta gitmek istiyorum. Ankara da ucuz değil diyorlar
Evet ucuz değil ama Ankara da o fiyata sıfır ev alabilirsiniz.
Ha Çankaya Tunalı gibi semtler olmaz farklı semtler olur.
Biz metroya yakın merkezi konumda sayılan evi 3 yok önce 260 bine almıştık 3+1 şimdi 340 bin falan.

Ayrica ben diğer konunuza yazmıştım o ev çok mantıklı bi tercih değildi zaten. Her şeyde vardır bi hayır.
Ayrıca çok sıkışık durumda olan insanın 6bini gözü görmez ve ev sahibi istese emlakciyi aradan çekebilirdi.

Lütfen ev alma konusunda dikkatli olun. Bazı uyanıklar deprem riski yüksek bölgelerdeki yaşlı binaları acilen satılıkmış gibi ilanlar veriyor. Depremden önce satayım da kimde yıkılırsa yıkılsın diyor. Eve bakıyorsun hasar yok gibi ama canınızdan daha kıymetli değil.

Bence iyi yapmışsınız. Ben olsam İstanbul’da asla eski bir ev satın almazdım. Hatta eski evde kirada da oturmazdım.

Emlakçıyla ilk görüştüğümüzde piyasada bir tane bile satış yok demişti, bizim eve bakmak için geldiğimizi düşünmeden. Şimdi o ev satılır edalarında.
Semt nedir? biz kadıköyde kocaman daireyi satamadık 600 lerden indik 390-380 alıcı yok ev çok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…