Para yetmeyince Ev sahibine rica ettik

99 depreminden önce yapılmış bir evse, 450 bin fazla bir fiyat. Beylikdüzü'nün en köklü bölgesi Adakent'te 20 yıllık binada 350-370 bin civarı evler. Yaşam vadisinin olduğu bölgeler de, ıslah edilmiş dere yatağı üzerine kuruludur evlerin geneli. Biraz daha araştırın derim.

Gittigimiz yerde de deprem olur elbet de
Marmarada onumuzdeki 30 yil icerisinde 4 tane buyuk deprem bekleniyor. Jeoloji ve tarihi depremleri arastiranlar bilir.

e siz anlasirken kredi cikmasi halinde diye anlasmissinizdir zaten,
bir de evin degeri dusuk gelmis, cayma hakkiniz son derece dogal, ama tabi yaptiginiz masraflar gitti.

bir de ben Kocaelinde ev alirken deprem gormus ev tercih etmistim :)
ev sahibim zaten insaat muhendisi idi, 17 agustos depreminde evde sadece sus esyalari falan dusmus yerlere, o kadar saglam bir muhit ve malzeme secmis adam.
bir de bu yandan bakmak lazim, eger deprem gormus ve saglam raporunu da almissa bana yeni yapilardan daha guvenilir geliyor.

Ben doğma büyüme istanbulluyum. 99 depremi de yaşadım . Biliyorum yani. Ama nedense gece çok rahat uyuyorum, icim rahat tedirgin de değilim .
Herkes farklı demek ki . Olacağı varsa olur Allah bilir .
Ankarada deprem olmayacak diye birşey yok . .

Evet beylikdüzü sakin bir yer demek istediğim eski eve o fiyata çok . Daha uygun evler vardır o bölgede .
InşaAllah gönlünüze göre olur .

ahhaha aynen yaaa... sanki ankara cok ucuz gibi bahsediolar da... bahsettikleri ucuz evler ya sincan ya etimesgut ya da keçiörende galiba... zira ben çankayada 450000den aşagı 3+1bulamıorum...Bulduğum evler de toki veya cok eski ya da çankayanın dışına doğru merkezi olmayan evler.... Ankarada da evler İstanbuldaki kadar olmuş neredeyse...

Ankara 1. Derece deprem bölgesi değil. Büyük deprem beklenmiyor.

Ben ev sahibine hak verdim burda. Zaten indirim yapmış. Arkasından tekrar indirim istemek olmaz. Adam zaten darda olduğu için satıyormuş. Toplam 13000 niye indirim yapsın ki. Birde şöyle birşey var (sizin yaptığınızı söylemiyorum yalnis anlamayin). Ev satilmak üzere anlaşma aslında sağlanmış, ama yine de son dakika bankayı bahane ederek ("para/kredi yetmiyor") yine indirim isteyen çok oluyor. Ev satanlara bir sorun.

hayırlısı olsun demişsiniz ya ona inanın o kadar uğraşıp olmayınca bir iş ben peşine düşmüyorum orada salıyorum gerek yok düşünüp düşünüp dertlenmeye değil mi?

Kredi işleri çok zor, yaşayan bilir. Ev sahibi de kendince haklı, konuda anlaşmışsınız. Sonradan gene indirin fiyatı deyince o da haliyle sinirlenmiştir.
6 bini hiç düşünmeden, az fazla, borç harç gireceksiniz o borca artık. Allah yardımcınız olsun. Biz de yaklaşık 3 ay önce aldık ev, hala da bir sürü eksiği var. Umarım bir yolunu bulursunuz.

Dayım emlâkçı ev falan satıldığı yok diyor. Faiz indiriminden önce 320 bin isteyen ev sahibi, bankalar faiz indirimine gidince fiyatı 400 bine çıkarmış. Üstelik sizin baktığınız ev depremden önce yapılmış, siz en doğrusunu yaptınız. Tok alıcıyı oynayın. Faizler düşünce bunu fırsat bilip fiyati artiran bunlar, ev satılmayinca mecbur eski degerine düşürecektir.
Bekleyin, yerinizde olsam fiyati daha da kirardim. Satamayinca adamda sıkışıksa ararlar sizi tekrar.

99 öncesi için ev alacaksanız gelin ben size 300 bıne vereyım evı. Hasar fılan yok ama öldürseniz beni asla eski eve o parayı vermem Alacaksınız 2 sene sonra kentsel donusum bıttı , gıttı.
Hadı satsında gorelım o evi
Ben 2 yasındakı bır bınada buldum 175 mt,dubleks 435 bın. Istanbulda ama merkezı degıl tabi

onlara birşey demiyorum zaten istanbulun taşı toprağı altın diyenlerle doldu şehir.

Herkes kendi yaşadığı şehirle istanbul’u kıyaslamış amaç ne yani ? Sebin bulundupun şehirde 4+1 sıfıt lüks daire alırsın 400 bin e. İstanbul da 2+1 alırsın . Her şehir farklı.

Ben doğma büyüme istanbulluyum. 99 depremi de yaşadım . Biliyorum yani. Ama nedense gece çok rahat uyuyorum, icim rahat tedirgin de değilim .
Herkes farklı demek ki . Olacağı varsa olur Allah bilir .
Ankarada deprem olmayacak diye birşey yok . .

Evet beylikdüzü sakin bir yer demek istediğim eski eve o fiyata çok . Daha uygun evler vardır o bölgede .
InşaLlah gönlünüze göre olur .
O kisma girmeyelim. Arastiralim da ogrenelim mumkunse. Allah akil ve beyin vermis sukurler olsun. Kullanmak lazim

Peki :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…