Para yüzünden tartıştık

elifff_____ siz kardeşinize harçlık veriyorsunuz diye kızan adam banka hesabınızı boşaltmiş öyle mi? Yuh ya bu ne pervasizlik. kardesim uni.de okurken bende harçlık veriyorum hatta okul parasini yatırirdim 2. Ogretimdi. Eşim ağzını açıp tek kelime etmezdi. Bir de kardeşlere aşırı fazla yardımı ben hoş görmüyorum herkesin bir hayatı var sonuçta kimsenin sırtını bana dayamasini istemem yani.

Bizde etkilemiş olabiliriz konu sahibini kolye konusunda haklısın katılıyorum ama bence taksitle alınmış birşey bu denli sorun edilmemeli,sorun edilse dahi güzel bir uslupla söylenmeli. Zira eşinin hesabından parayı kendi hesabına aktaran bu adam demiyor bile eşine para çektim haberin olsun diye. Birde konu sahibi bilmiyor nereye ne harcadı eşi. Arabanın masrafı çok diyip üste çıkıyor . Bende buna kızıyorum.
Sen maaşını alıyorsun,gönlünce harcıyorsun,hatta elindeki bitiyor eşinden aktarıyorsun hesabına sana hesap sorulmuyor ama eşin kendine birşey alınca amiyane uslupla uyarıyorsun yanlış olan bu. Şartları eşit ikiside kazanıyor biri harcıyor dağıtıyor vs diğeri kendine birşey alınca olay oluyor.

Misilleme yapmadım zaten aylardır istediğim bişeydi bu benim
Birikimleri var mı yok mu bilmiyorum ama eltim altınlarla dolaştığına göre benimde bi kolye almam göze batmamalı

Peki eşin bunun farkına vardı mı yani onların hiç sormamasını filan
Eltin altınları tutacağına satsın ihtiyaçlarını gidersin. Millette ziynet eşyası dururken ben para vermezdim açıkçası.
Ya işte onların takılatını kimse görmüyo
Aynen öyle, gidip annesine bunun dedikodusunu yapmış

Valla hepimiz hayatımızın bir döneminde işsiz kaldık, borçlarımız oldu ama hiiiç ablamdan babamdan para almadım. Ne ben isterdim ne de kimse durduk yere her ay düzenli para verir kardeşin bile olsa. Vermesin zaten böyle bir şey olamaz, kardeşim çalışıp para kazanacak yarısını bana verecek yarısıyla kendi kıt kanaat geçinecek. Unutmuyorum bir ara çok sıkıştık ve kredimizi ödeyemedik ablam da babam da para teklif etti de alamadım, gururuma yediremedim sonra çok şükür hallettim kendim. Eltine söyle gidip tezgahtarlık yapsın, olmadı bir şeyler yapıp satsın, gitsin ucuz çorap, havlu, çeyizlik alıp konu komşuya satsın. Oturmasın. Eşim mühendis, çok yüksek paralar kazanırken bir dönem işsiz kaldı hurda alıp sattı yahu. Yüksünecek bir şey yok.

eşin senin paranı senden habersiz nasıl alır ya. elif yeminle seni anlamıyorum. saçma şeyleri uzatıp böyle önemli olayı umursamıyorsun. bu olay benim için bildiğin boşanma sebebi. hele ki senin önceki yaşadıklarında var. boşan elif bu adam sana göre değil.

Isten çıkma luksün yok zaten arastirma görevlisisin.
Insan ailesine de kardeslerine de destek olabilir maddi olarak.. Ancak esi ile birlikte bir bütçe düzenlemesi yapmalı.
Öte taraftan sürekli kavga gürültü..
Eskilerin bir sözü vardir..
Sen sen, ben ben derseniz huzur olmaz..
Esinizle bence yeni bir anlasma yoluna girin. Bundan sonra huzurumuz icin birbirimizle olan mevzularimizi kavga boyutuna gelmeden küçükken çözelim.

Elti altinlarda bogulcak benim esimde kardesine hem kendi maasimdan hem kendi maasindan yardimda bulunacak umugunu sıkarım asla izin vermem evlilikte sadece kendi ailemi dusunurum cocuklarimi kendimi gelecegimi herkes baksin caresine kimse guvenmesn bana

Helal olsun size gerçekten
Alışmış rahata çalışır mı hiç

Konuşmayı pek beceremiyo yani illa tartışcak
Ay başında artık kağıt kalem alıp kim nereye ne kadar vercek yazalım en iyisi bu

Konuşmayı pek beceremiyo yani illa tartışcak
Ay başında artık kağıt kalem alıp kim nereye ne kadar vercek yazalım en iyisi bu
canim tabi ki beraber bir excel tablosu yapin hatta. Biz oyle yapiyoruz. Ya da android telefonlarda giderimvar diye bir uygulama var iki ayri telefondan da islem yapilabiliyor. Bu sayede paramizi daha ölçülü harciyoruz ve ikimiz de nereye ne harcandigini görüyor. Bu arada sizin meblağlar bana cok gelmedi biz ailelerimize kazandığımizin yarisindan fazlasini veriyoruz ama bunun gerekliligine ikimizde emin oldugunuzdan ve iki tarafa da ikimizde en ufak şüphe olmadan isteyerek verdigimizden huzurumuz kacmiyor. Boyle bir yol tutturun sizde

Bahsettiğin uygulamaya bakıcam mutlaka
En başından böyle yapsak belkide hiç tartışma çıkmazdı
Ama benden gizli bşyler yapmayı kendine marifet sayan biri var karşımda

ıkınızde ev masraflarına esıt tutarda maasınızdan harcama yapın
gerıye kalanada sen onunkıne o senın maasına dokunmasın
sızın ıcın tek cozum bu gıbı gorunuyor

Tabiiki insan kardesine harclik verebilir eger eline gecen parasi kendi esinin cocugun karnini doyuruyorsa kari koca ve cocuklar kendi temel ihtiyaclarini karsilayabiliyorsa. ama duruma bagli esinin kardesleri okuyor mu neyapiyorlar? Yada boş salaş evde mi oturuyorlar. Birde esin sana haber vermeliydi yaptigi cok yalnis senin hesabindan kendi giderlerini kapatmak icin senden para yollamis. Sende 300 tl kaldi 300 tl kime neye yetecek daha 10 gün var bu ayin bitmesine bide sügüne gideceksiniz. Senin yerinde olsaydim söylerdim yaptiginin yalnis oldugunj

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…