- 15 Eylül 2015
- 5.603
- 8.202
- 148
- Konu Sahibi elifff_____
-
Bizde etkilemiş olabiliriz konu sahibini kolye konusunda haklısın katılıyorum ama bence taksitle alınmış birşey bu denli sorun edilmemeli,sorun edilse dahi güzel bir uslupla söylenmeli. Zira eşinin hesabından parayı kendi hesabına aktaran bu adam demiyor bile eşine para çektim haberin olsun diye. Birde konu sahibi bilmiyor nereye ne harcadı eşi. Arabanın masrafı çok diyip üste çıkıyor . Bende buna kızıyorum.Haklısın da işte Elif de gaza gelip gidip misilleme yapıp kolye aldı
Sonuçta yardım miktarı çok diye hep dedim burada da yazdım hiç mi birikimleri yokmuş diye ki o elti altın satsın
Elif buralarda haklı tabii ki ama kolye nispet olarak görülüyor işte her aşamada başa kakılır
Çünkü kaçamağa para yok denilince sen çalışıyorsun istediğini alırsın dediler ve gaza geldi diye düşünüyorum
Çok konuya yazdım kadın kazanınca kendi harcar ama erkek kendi maaşını istediği gibi harcayana mantığı hakim siteye de ben de buna karşı çıkmaya çalışıyorum
Misilleme yapmadım zaten aylardır istediğim bişeydi bu benimHaklısın da işte Elif de gaza gelip gidip misilleme yapıp kolye aldı
Sonuçta yardım miktarı çok diye hep dedim burada da yazdım hiç mi birikimleri yokmuş diye ki o elti altın satsın
Elif buralarda haklı tabii ki ama kolye nispet olarak görülüyor işte her aşamada başa kakılır
Çünkü kaçamağa para yok denilince sen çalışıyorsun istediğini alırsın dediler ve gaza geldi diye düşünüyorum
Çok konuya yazdım kadın kazanınca kendi harcar ama erkek kendi maaşını istediği gibi harcayana mantığı hakim siteye de ben de buna karşı çıkmaya çalışıyorum
Peki eşin bunun farkına vardı mı yani onların hiç sormamasını filanHizde harcamanizdan kismayin
Emin olun siz onlara muhtac olsaniz bahanenin biri bin olur
Yani esimin ailesinde öyle
Esimde cok yedirdi sonra esim issiz kaldi bir tanesi açmisiniz diye sormadi.
Varsa yer bunlar sende yoksa onlarda hic olmaz.
Maasinizida vermeyin kendinize harcayin farz edinki calismiyosunuz bu adam size bakmicakmi.
Ya işte onların takılatını kimse görmüyoEltin altınları tutacağına satsın ihtiyaçlarını gidersin. Millette ziynet eşyası dururken ben para vermezdim açıkçası.
Aynen öyle, gidip annesine bunun dedikodusunu yapmışelifff_____ siz kardeşinize harçlık veriyorsunuz diye kızan adam banka hesabınızı boşaltmiş öyle mi? Yuh ya bu ne pervasizlik. kardesim uni.de okurken bende harçlık veriyorum hatta okul parasini yatırirdim 2. Ogretimdi. Eşim ağzını açıp tek kelime etmezdi. Bir de kardeşlere aşırı fazla yardımı ben hoş görmüyorum herkesin bir hayatı var sonuçta kimsenin sırtını bana dayamasini istemem yani.
Helal olsun size gerçektenValla hepimiz hayatımızın bir döneminde işsiz kaldık, borçlarımız oldu ama hiiiç ablamdan babamdan para almadım. Ne ben isterdim ne de kimse durduk yere her ay düzenli para verir kardeşin bile olsa. Vermesin zaten böyle bir şey olamaz, kardeşim çalışıp para kazanacak yarısını bana verecek yarısıyla kendi kıt kanaat geçinecek. Unutmuyorum bir ara çok sıkıştık ve kredimizi ödeyemedik ablam da babam da para teklif etti de alamadım, gururuma yediremedim sonra çok şükür hallettim kendim. Eltine söyle gidip tezgahtarlık yapsın, olmadı bir şeyler yapıp satsın, gitsin ucuz çorap, havlu, çeyizlik alıp konu komşuya satsın. Oturmasın. Eşim mühendis, çok yüksek paralar kazanırken bir dönem işsiz kaldı hurda alıp sattı yahu. Yüksünecek bir şey yok.
Konuşmayı pek beceremiyo yani illa tartışcakIsten çıkma luksün yok zaten arastirma görevlisisin.
Insan ailesine de kardeslerine de destek olabilir maddi olarak.. Ancak esi ile birlikte bir bütçe düzenlemesi yapmalı.
Öte taraftan sürekli kavga gürültü..
Eskilerin bir sözü vardir..
Sen sen, ben ben derseniz huzur olmaz..
Esinizle bence yeni bir anlasma yoluna girin. Bundan sonra huzurumuz icin birbirimizle olan mevzularimizi kavga boyutuna gelmeden küçükken çözelim.
canim tabi ki beraber bir excel tablosu yapin hatta. Biz oyle yapiyoruz. Ya da android telefonlarda giderimvar diye bir uygulama var iki ayri telefondan da islem yapilabiliyor. Bu sayede paramizi daha ölçülü harciyoruz ve ikimiz de nereye ne harcandigini görüyor. Bu arada sizin meblağlar bana cok gelmedi biz ailelerimize kazandığımizin yarisindan fazlasini veriyoruz ama bunun gerekliligine ikimizde emin oldugunuzdan ve iki tarafa da ikimizde en ufak şüphe olmadan isteyerek verdigimizden huzurumuz kacmiyor. Boyle bir yol tutturun sizdeKonuşmayı pek beceremiyo yani illa tartışcak
Ay başında artık kağıt kalem alıp kim nereye ne kadar vercek yazalım en iyisi bu
Bahsettiğin uygulamaya bakıcam mutlakacanim tabi ki beraber bir excel tablosu yapin hatta. Biz oyle yapiyoruz. Ya da android telefonlarda giderimvar diye bir uygulama var iki ayri telefondan da islem yapilabiliyor. Bu sayede paramizi daha ölçülü harciyoruz ve ikimiz de nereye ne harcandigini görüyor. Bu arada sizin meblağlar bana cok gelmedi biz ailelerimize kazandığımizin yarisindan fazlasini veriyoruz ama bunun gerekliligine ikimizde emin oldugunuzdan ve iki tarafa da ikimizde en ufak şüphe olmadan isteyerek verdigimizden huzurumuz kacmiyor. Boyle bir yol tutturun sizde
ıkınızde ev masraflarına esıt tutarda maasınızdan harcama yapınEvli değilken hiç tartışmayacakmışız gibi gelen bir konu yüzünden tartıştık
Dün akşam bi arkadaşıyla beni işten almaya geldi eşim ben arabanın arkasında telefonla uğraşıyorum, arkadaşına diyoki kardeşlerim yüzünden çok sıkıştım dert yanıyo işte..
Haftasonu düğün bi düğün var bankamatiğin önünde durduk ben para çekicektim bibaktım sadece 300 tl kalmış, oysa daha fazlaydı..
Yani kardeşlerine verdiği için benden ne kalırsa hesabına aktarıyo..
Neyse eve geldik konu açıldı sordum daha fazla vardı diye yine kendi hesabıma aktardım dedi lazım olursa gönderirim dedi
Vee konu uzadı tartıştık, biraz sabretsen çok harcama yapmasan filan dedi(bin lira harcadım bu ay) ama yani herşeye gidiyo para sadece benim kıyafetlerime filan değil yani markete gidiyorum bazen, bşy alınacak oluyo ,hastane masrafı oluyo, hediye, okulun aylık harcamaları vs..bin lirayıda aşıyorum 1500 de oluyo
Benim harcamalarıma laf etti laf saydı, kardeşlerine sesi çıkmıyo, ben çok harcadığım için vicdansızmışım, tabi suç bnde laf etmedim onlara verdiği paraya laf etseydim de bari haketseydim vicdansız lafını.
Durmadan laf sayınca bende dedimki birilerinin eşleri otursun keyif çatsın ben sabahtan akşama kadar ayaktayım oh ne güzel..
Çok tartıştık işte ayrı uyuduk ama saydığı laflar yenilir yutulur değildi kendime aldığım kolyeye bile laf etti ki eltilerim daha iyilerini takıyolar emin olun.
Ben bundan sonra paramıda hakkımıda helal etmiyorum ve onu yine beddua etmeden Allah a havale ediyorumm
Bencede öyle olsunıkınızde ev masraflarına esıt tutarda maasınızdan harcama yapın
gerıye kalanada sen onunkıne o senın maasına dokunmasın
sızın ıcın tek cozum bu gıbı gorunuyor
evet seninkinin sorunu bu zaten gizli is yapmasi. Yoksa herkesin birbirine ihtiyacı olur normaldirBahsettiğin uygulamaya bakıcam mutlaka
En başından böyle yapsak belkide hiç tartışma çıkmazdı
Ama benden gizli bşyler yapmayı kendine marifet sayan biri var karşımda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?