paragöz çıktın dedi

Daha eşi bile değilsin falan yazılmış ama burada mesele nikahlı olmak değil ki, karşı tarafın kafa yapısı… ayrıca sesini çıkaran eş bu tür konularda kendini savunamayan eşin adına konuşur, fazlasını istemiyorsa haksızlığı kendisi yaratmıyorsa tabii.

Kız tarafının malı mülkü kendisinin, erkek tarafınınki de yine kız tarafınındır bilmiyor musun?
Biz erkek anneleri olarak bilmediğimiz bir kız çocuğu için mal mülk ediniyoruz
Belki yarın gelip mezarımıza zıçacaklar
Mal mülk onlara gidecek ama beğenmeyecekler. Düşüncesi bile fena burayı okuya okuya bütün gelinler cadı olur diye şartlandım.

Adamı Allah korumuş sen sevgili iken böyle isen evlenince vay haline

Belki yarın gelip mezarımıza zıçacaklar
Mal mülk onlara gidecek ama beğenmeyecekler. Düşüncesi bile fena burayı okuya okuya bütün gelinler cadı olur diye şartlandım.
Ay ben de burayı okuya okuya oğluma asla tapu vermem diye gezer oldum işte. Altın, tapu, mal mülk diye gezenlerden uzak olsunlar çocuklarımız ya. Kendimiz gibi ailesi olan, aileden görmüş biri olsun.
Kendi ailesinden zırnık isteyemeyenler eş ailesinden almak için gırtlağına çökecek neredeyse. Ailesinden gören biri olsun

Kanuna hakka hukuka uymayı “überlik” olarak görmenize çok üzüldüm. Benim yorumlarım da hep aynı tarz olacak, hakkım olmayana el uzatma tarzına hiç geçmeyeceğim. Hakkınız olmayan mallarla ilgilisiniz tabii benim yorumlar adaletten yana olduğu için ilgilenmemeniz normal. Son olarak da burası bir forum. Canım ister yorum yaparım istemez yapmam.

Yani daha sevgiliyken böyle şeyler hakkında yorum yapma hakkınız olmamalı. Bu herkesi korkutur. Kim olsa kaçar

Bu ne ayıp bu ne edep dışı bir durum.
Sizin görüşünüze uymayan her yoruma devamlı hayır böyle düşünemezsiniz diye yalelli gibi yazmak.
Bu platformda ciddi sorunlu insanlar var.
Bir kişinin yorumu sizinkinden farklı ise dalaşır gibi devamlı devamlı yorum yazmak nedir.

Sizin yorumunuz benden farklı ise rica ederim. Kendi düşüncenizi direk kendi yorumunuz olarak yazarsınız.
Ne ayıp bişey devamlı aynı üyelerin kişilerin üzerine gelmesi, duvardan duvara yazışmalar, sen şöylesin ama ben böyleyim yorumları, şu an ki gibi… yazdınız cevap yazdım daha da ama ama ama ama ama tamam ama bi durur insan.

Benim bu tarz bir konuda, farkli konu açan kişiye ve konuya yorumum farklı olabilir, fakat bu konu da konu sahibini haklı buluyorum.
Nedeni abiyi çok uyanık bulmam, kız evinde bu konuşmayı yapması…
Evet konu sahibi haklı.
Çok iyi yapmış.

Burasının bir platform oldugunu unutan sizlersiniz.
Yorumuma cevapta yazdınız bende cevap verdim.
Yalelli gibi uzatıp ama ama ben ben adalet adalet bıktırdınız.
Benim bu konuda düşüncem yazdığım gibi sizinkini de anladık.
Daha nedir bu uzatmanın anlamı….

Ben seni suçlu bulmadım, bence ayrılman iyi olmuş. Adamın hakkını yiyeceklermiş, belli ki sevgilin de ailesine tapıyor. Dediğin gibi neden evi veriyorlar ki ? 500 bin verdilerse kredi çeksinler diğer oğullarına da 500 bin versinler ya da 500 bin değerinde bi şey versinler adaletli olsunlar. Eğer diğer kardeşine 500 bin verecek durumları yoksa senin sevgiline de para vermesinler. Kendi evleri belki şu an 2 3 trilyondur ( konumuna göre değişir) ileride kardeşine daha fazla kalmış oluyor. Bu adaletsizlik neden ? Paragöz değilsiniz bence , evlenme düşünceniz varsa ve ileride bir hayatı birleştirecekseniz bunları düşünmeniz de bana göre normal.

Kadınların böyle şeyleri düşünmesi bana tuhaf gelmiyor, ileride bi aile kurduklarında garantici olmaya çalışıyorlar bence. Bu yazdığımı da konuyu açan kişiye yazdım. Hemen biri bana muhalefet olmasın. Muhatabım konunun sahibidir.[/QUOTE]

İkiside oğullari ama birine ev verip hiçbir zorluk çekmeden diğeri borç oduycek o yüzden diyorum.
Yaw belki abisi öderken çok destek oldu.belki ailenin borcunu ödedi vs vs .nerden bileceksin aile ilişkilerini. Sizin hak hukuk diyeceğiniz bir durum yok. Sevgiliniz /nişanlınız her neyse bir durum olsa o derdi zaten bir hak durumu varsa

Kız tarafının malı mülkü kendisinin, erkek tarafınınki de yine kız tarafınındır bilmiyor musun?
Biz erkek anneleri olarak bilmediğimiz bir kız çocuğu için mal mülk ediniyoruz

Ailenin yaptığı malın hesabını tutmak, ailenin malı üzerinden hak iddia etmek, plan yapmak ayıp benim görüşüme göre, damadım bizim malın hesabını yapsa buz gibi soğurdum, dişimizden tırnağımızdan arttırarak birikim yaparken bizimle ter mi dökmüş ?

Bizde hısım akraba çok, haliyle bir sürü olaylar yaşanıyor, verecek çok örnek oluyor.

Akrabalarımızdan birinin 2 oğlu 1 kızı var, malları mülkleri 3 evlada yeter de artar ama evladının da gözünün aç olmaması lazım.
3 kardeşten ortanca olan erkek kardeş ailenin soyu benim oğullarımdan yürüyecek deyip erkek kardeşinin ve ablasının payına da göz koymuştu, ki anne babası sağdı o zamanlar.

Anne babasının her birine verdiği daireler, altlarına çektiği arabalar yetmedi beyefendiye, çocukları için de mal mülk istedi, karısı da elimiz ayağımız tutuyor çocuklarımıza malı mülkü biz yaparız, anne babandan istemeye utanmıyor musun demedi.

İnsanlar sağlıklarında hem kendi başlarını sokabilsin diye hem de gelecekte evlatları rahat etsin diye elden geldiğince ama az ama çok bir şeyler yapmaya çalışıyor, ki çocuklarını büyütürken hepsi meslek edinene kadar evlendirirken askere yollarken az buz masraf da yapmıyorlar, ortalama 25 yaşına kadar maddi manevi desteklediğiniz çocuğunuzun eş adayı sizin gelin veya damat adayınız malınız üzerinden konuşunca ağır gelir.

ortanca olan erkek kardeş ailenin soyu benim oğullarımdan yürüyecek deyip erkek kardeşinin ve ablasının payına da göz koymuştu,
Hepsini anladım da diğer erkek kardeşini niye erkekten saymıyormuş, ondan yürüyecek soy üvey miymiş, bu nasıl bir mantık?

Hepsini anladım da diğer erkek kardeşini niye erkekten saymıyormuş, ondan yürüyecek soy üvey miymiş, bu nasıl bir mantık?
Diğerinin çocuğu yok, o yüzden tüm malları kendi hakkı görüyor, ablası da kız evlat el kapısında kocasına mı yedirsin malları

Böyle baştan mal verince de totosu kalkan evlatlar oluyor, bu kibirli evlat 35’inden sonra çalışmadı da, bana karıma çocuklarıma bakacaksınız dedi, zaten baba evinde beleşe oturuyordu, altına araba da çekmişlerdi, oğullarının tüm okul masrafları, sünnet düğünleri vs hep babaanne dede karşıladı ama yetmedi hep istedi.
Kımıl zararlısı gibi evlattır kendisi.

İyi yere dükkan açmış valla.

Anne baba da demiyor oğlum yedin yedin doymadın ."Bu saatten sonra şamın şekeri ne oğlanın yüzü" demeleri gerekir.

Anne baba da demiyor oğlum yedin yedin doymadın ."Bu saatten sonra şamın şekeri ne oğlanın yüzü" demeleri gerekir.
Demiyor maalesef, o yüzden bizim sülale için diyeyim anne babalara da kızıyorum, çıkart evinden, altındaki arabayı da çek al maddi desteği de kes bak bakalım ağzı burnu aynı oynuyor mu yine.
Bizimkilerin de çoğunluğu erkek evlat müptelası o yüzden ne kadar yerlerse yesinler gık demiyor aileleri, Allah’tan rahmetli babam bunlar gibi değildi gerçi erkek çocuğu yok hep kızı oldu ana babamın :)))

Ayh cidden böyle örnekleri okudukça da insan korkuyor gelecekten.
Bizim gözümüz kesmedi tek çocuk yaptık. Akıllı vicdanlı birine denk gelsin kendisi de akıllı vicdanlı bir insan olsun yeter gerçekten

Aynen, bizim sülalede çoğunlukla böyle kötü örnekler olduğundan mal mülk meseleleri olunca tüylerim diken diken oluyor
Savaş olsa en mağdur kadın ve kız çocuğu oluyor. Tecavüze kadar uğruyorlar. Boşansa en mağdur gene kadın . Öldürülüyorız sebepsiz. Bugün Ankara metrosunda bir genç kadın raylara atladı sefer durdu saatlerce o hatta. Kimbilir ne derdi vardı? 4.5 milyon Ankara halkı derman olduk mu yok. Burada da artık çağrı yapıyorum. Kadın ,kız çocuğu diyorsa bir dinleyin yahu. Onun için çabalıyorum diyorsa saygı duyun destek verin. Yoksa zaten yetiştirdiğimiz o erkekler bizleri eziyor. Bizler niye birbirimize aynısını yapalım? Bir kız çocuğunun kurtuluşu , mutluluğu , huzuru, dünyaya bedel.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…