paragöz çıktın dedi

İnsanların malında gelini geçtim gelinin ailesinin bile söz hakkı olabileceğini düşünüyorsunuz yani

Amin

Tabii,kötü örnekler bence de çoğunlukta. Faydaları olmasın ona kabulüm ama bari zararları olmasın tarafların birbirine diye düşünüyorum ben artık. Çevrem ne yazık ki birbirine zarar veren akrabalar eş dost ile dolu. Babamın akrabaları kötü,anneminkiler kötü,evlendim kocamınkiler kötü. Kimsede bırak gram iyilik yapacak, zararı dokunmadan az ötede yaşayacak insan bile yok ben görmedim en azından. Eskiden böyle durumlarda derdim ki “yahu bir sen mi iyisin,hepsi mi kötü” ama yok, oluyor yani. Evet hepsi kötü,evet sadece ben iyiyim. En azından zarar vermiyorum,iftira atmıyorum,hırsızlık yapmıyorum bari.

Torun görebilir miyim bilemiyorum,oğlumla aramda 31 yaş var. Toruna ya nasip
Gerçi ya o da erkek olursa diye de düşündüm şu an. Kızım olsa altınların hepsini ona takacaktım, tek çocuk o da oğlan olunca gelinim kızım olur inşallah dedim

İnsanların malında gelini geçtim gelinin ailesinin bile söz hakkı olabileceğini düşünüyorsunuz yani
Kız tarafının malı mülkü kendisinin, erkek tarafınınki de yine kız tarafınındır bilmiyor musun?
Biz erkek anneleri olarak bilmediğimiz bir kız çocuğu için mal mülk ediniyoruz

Kız tarafının malı mülkü kendisinin, erkek tarafınınki de yine kız tarafınındır bilmiyor musun?
Biz erkek anneleri olarak bilmediğimiz bir kız çocuğu için mal mülk ediniyoruz
Valla çocuğum yok, burdaki konuları okudukça çocuğum olsaydı bütün mal varlığımı ölmeden önce satıp yerdim diyorum. Biz nasıl yaptıysak bebeler de kendileri yapsın

Çocuğu düşünmek yetmiyor çocuğun karısını/kocasını, dünürlerin mutluluğunu, torunun geleceğini falan da düşünmek gerekiyor.

Burda bir konu vardı öyle, adam çocuğuna evlenmeden önce ev alacak. Kızın annesi “mal kaçırma” diye olay çıkarmıştı, ortak tapu istiyordu. Ben oğluma ev hediye edeceksem elbette düğünden önce ederim. Neden sizin kıza hediye edeyim. Herkes kendi çocuğuna hediye etsin sen de kendi kızına hediye et bakalım.
Bazılarına göre kadın olmak cidden yatırım gibi. Herkes kızlara ve kız tarafına çalışacak.

Kanun dediğim hepimizin uymak zorunda olduğu kanun, nasıl sadece beni bağlar Size özel miras hukuku varsa haklısınız tabii.
Siz Rabia analar çok übersiniz.
Pardon da milletin yorumlarını sizi neden bu kadar alakadar ediyor. Hep aynı grup aynı insanlae aynı tarz yorumlar.
Yorum yazarken size mi sorucaz.
Okur geçersin.
Ben sizin yorumlarınızda ilgilenmedim dahi…

İşte karşı taraf ta böyle düşünmeli o zman.Niye kadına simdiden bunun lafıni yapıyorlar ? Çünkü ortada garip bir durum var.Niye bu kadın bunun muhabbetine dahil oluyor.Ben de evlenmeden böyle muhabbetler yapan bir aileye gelin gitmek istemezdim.Aman he diyim de 20 sene sonrasına bakarız diye bir kafam da yoktur.E o zman ne olacak

Ay bi zahmet insanlar torunlarına kadar düşünmek zorunda olmasın ya. Kendi çocuklarınıza kalacak mirası kendiniz yapın, eşit dağıtın.
Eger hayattayke miras paylaşımı yapılacaksa üç aşağı beş yukarı eşit olması gerektiğini de dusunuversinler.Ben bu konularin hayattayken hiç konusulmamasi ve evlatlara paylaştırılmamasi gerektiğini düşünüyorum.Ama bu aile herşeyi düşünüp nişanlı kıza anlatacak kadar düşünceli zaten

Ortada hemen oturulacak ikinci bir evde yok ha. Ailenin bir evi var sadece orada da oturuyorlar. Diğer oğul evlenince kiraya çıkacaklarmış. Ölene dek kirada mı oturacak ana baba? Konuyu neresinden tutsak tuhaf zaten.

Tabi ki düşünür.
Bir abi düşünüp kız evinde konuşuyorsa, aile de düşünür.
Neden şaşırıyorsunuz erkek tarafıda kız tarafıda konuda aynı.

Ben konuları degerlendirirken kendi icerisinde degerlendiririm.
Bu konu da konu sahibi haklı.

Bir başka konu da farklı değerlendiririm.

Ayrıca pardon ama bana göre haklı, benim düşüncem bu her farklı görüşe öyle mi böylemi düşünüyorsunuz diye ayni kişilerin hesap sorması, neden böyle düşünüyorsun diye çıkışma vs vs.

Okudun yorumlarını düşüncemi anladın daha da yani aaa böyle mi düşünüyorsun yorumları ilginç…

Aynı tür bir haksızlığa kızım uğradı. Arada uçurum mal paylaşımı var çocuklar arasında. Çocuğun hakkını yedirmeyeceğim dedim. Vayyyy seni paragöz dendim

Dedem yaptı bunu anneme, görüşmeyi kestim ölene dek. Kız çocuk heryerde oturamaz, her işte çalışamaz. Pozitif ayrımcılıkla okutulmalı tam tersi. Geleceğin nesillerini yetiştirecek eğitimli , bilgili , kimseye muhtaç olmayacak genç kadınlar olmalılar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…