- 11 Aralık 2018
- 41.969
- 260.760
- 598
İnsanların malında gelini geçtim gelinin ailesinin bile söz hakkı olabileceğini düşünüyorsunuz yaniBıktım bu sitede ki zorba kadınlardan.
Kendileri gibi düşünmeyen insanlara savaş açıyorlar, konu ne ise onların görüşleri dışında kim yorum yazarsa; azarlama, aşşalama, alt görme, kendilerini üst görme.
Banane onun evladına kalacak maldan, kendine ait olan malları vermemesinden.
Konu sahibi kız haklı bana göre; ailesi demiştir. Kızım size 500 verecekler diğer oğullarına ev. Nerede adalet ileri de sana gelecekler vs.
Tabi ki dediğin gibi bol bol altın isteyen, ev isteyen, evi ultra döşeten gelinlerin tüm masraflarını eşlerinin ailesi karşılıyorsa bakacak.
Sanki ortadogu coğrafyası değilde Fillandiyada yaşıyoruz.
Benim, senin, bi başkasının medeniyet seviyesi yüksek hayatlar yaşaması ülke gerçeklerini değiştirmiyor…
AminAllah değer bilen insanlarla karşılaştırsın dark, herkes bir değil herkes evladından gelininden damadından kötülük görecek diye bir şeyde yok ama maalesef ben hep kötü örneklere denk geldim.
Hiç tanımıyorum bir amcaya denk gelmiştim 15-20 yıl kadar önce, alışveriş yaptığım yerin sahibiyle arkadaşlardı ki adama ağlıyordu amca, bir evi varmış ha şimdi ha öldükten sonra deyip evini oğlunun üzerine yapmış, oğlu da ilk iş babasını evden atmış, galiba amcanın başka evi yoktu çünkü evsiz kaldım sokakta kaldım diye ağlıyordu.
Rahmetli anneannemle dedem oğulları kira ödemesin diye kendileri kiraya çıktı oğullarıyla gelinlerini kendi evlerinde oturttular, tam 20 yıl kira vermeden oturan yenge hanım ölen anneanne dedemin ardından ne yaptılar ki kuruşlarını görmedik dedi, düğün istedi yapıldı, çeyiz yapamam mobilya alamam dedi hepsini bizimkiler yaptı, annesi süt hakkı adı altında başlık parası aldı, Allah gözünü doyursun demek yerine dayı efendi ağzını açıp tek bir laf etmedi karısına.
Babamın babasına kızardım gençken, ben ölmeden kimse zırnık alamaz derdi, tecrübe konuşuyormuş meğerse, yaşım ilerleyince hak verdim.
Daha nice örnek var böyle, yapsan yağdırsan da nankörlük yapmak isteyen yapıyor, yapmasan da.
Torun görebilir miyim bilemiyorum,oğlumla aramda 31 yaş var. Toruna ya nasipYani ben olsam toruna takarım. Boşanırsa giden takıyı vermeme durumu oluyor. Satıp yiyor yada gitti aile yadigarı. Ben olsam torun kızsa onun 16 yaşında falan veririm.
Hatta anneannemden bana altın bir Reşat altınlı küpe kaldı. Hayatta takılmaz. Ondan ikisini tek tek kız yeğenlerime vereceğim oğlum yerime. Anneannemi tanımayan gelin o küpeyi çatır çatır yer en azından yeğenler yesin
Kız tarafının malı mülkü kendisinin, erkek tarafınınki de yine kız tarafınındır bilmiyor musun?İnsanların malında gelini geçtim gelinin ailesinin bile söz hakkı olabileceğini düşünüyorsunuz yani
Valla çocuğum yok, burdaki konuları okudukça çocuğum olsaydı bütün mal varlığımı ölmeden önce satıp yerdim diyorum. Biz nasıl yaptıysak bebeler de kendileri yapsınKız tarafının malı mülkü kendisinin, erkek tarafınınki de yine kız tarafınındır bilmiyor musun?
Biz erkek anneleri olarak bilmediğimiz bir kız çocuğu için mal mülk ediniyoruz
Zamansız bir model diye düşünmekte haklıymışımBenimki en az 70-80 yıllık.
Bayağı zamandır moda demek ki
Burda bir konu vardı öyle, adam çocuğuna evlenmeden önce ev alacak. Kızın annesi “mal kaçırma” diye olay çıkarmıştı, ortak tapu istiyordu. Ben oğluma ev hediye edeceksem elbette düğünden önce ederim. Neden sizin kıza hediye edeyim. Herkes kendi çocuğuna hediye etsin sen de kendi kızına hediye et bakalım.Valla çocuğum yok, burdaki konuları okudukça çocuğum olsaydı bütün mal varlığımı ölmeden önce satıp yerdim diyorum. Biz nasıl yaptıysak bebeler de kendileri yapsın
Çocuğu düşünmek yetmiyor çocuğun karısını/kocasını, dünürlerin mutluluğunu, torunun geleceğini falan da düşünmek gerekiyor.
Ben en çok küpe takarım, kolyesini takmıyorumBizim de 2015 yazıydı
On senelik bir modaymış demek kolye yine takılıyor da o küpeler yok takılmıyor yani
Siz Rabia analar çok übersiniz.Kanun dediğim hepimizin uymak zorunda olduğu kanun, nasıl sadece beni bağlarSize özel miras hukuku varsa haklısınız tabii.
Eger hayattayke miras paylaşımı yapılacaksa üç aşağı beş yukarı eşit olması gerektiğini de dusunuversinler.Ben bu konularin hayattayken hiç konusulmamasi ve evlatlara paylaştırılmamasi gerektiğini düşünüyorum.Ama bu aile herşeyi düşünüp nişanlı kıza anlatacak kadar düşünceli zatenAy bi zahmet insanlar torunlarına kadar düşünmek zorunda olmasın ya. Kendi çocuklarınıza kalacak mirası kendiniz yapın, eşit dağıtın.
Ortada hemen oturulacak ikinci bir evde yok ha. Ailenin bir evi var sadece orada da oturuyorlar. Diğer oğul evlenince kiraya çıkacaklarmış. Ölene dek kirada mı oturacak ana baba? Konuyu neresinden tutsak tuhaf zaten.Eger hayattayke miras paylaşımı yapılacaksa üç aşağı beş yukarı eşit olması gerektiğini de dusunuversinler.Ben bu konularin hayattayken hiç konusulmamasi ve evlatlara paylaştırılmamasi gerektiğini düşünüyorum.Ama bu aile herşeyi düşünüp nişanlı kıza anlatacak kadar düşünceli zaten
Tabi ki düşünür.İnsanların malında gelini geçtim gelinin ailesinin bile söz hakkı olabileceğini düşünüyorsunuz yani
Aynı tür bir haksızlığa kızım uğradı. Arada uçurum mal paylaşımı var çocuklar arasında. Çocuğun hakkını yedirmeyeceğim dedim. Vayyyy seni paragöz dendimEger hayattayke miras paylaşımı yapılacaksa üç aşağı beş yukarı eşit olması gerektiğini de dusunuversinler.Ben bu konularin hayattayken hiç konusulmamasi ve evlatlara paylaştırılmamasi gerektiğini düşünüyorum.Ama bu aile herşeyi düşünüp nişanlı kıza anlatacak kadar düşünceli zaten
Gelin bile değil ki çocuğun sevgilisi sadeceİnsanların malında gelini geçtim gelinin ailesinin bile söz hakkı olabileceğini düşünüyorsunuz yani
Bazı insanlar çok kurnaz.Simdi ne oldu peki cozebildiniz miAynı tür bir haksızlığa kızım uğradı. Arada uçurum mal paylaşımı var çocuklar arasında. Çocuğun hakkını yedirmeyeceğim dedim. Vayyyy seni paragöz dendim
Lgs yi bekliyorum. Öncelik çocuktur daima.Bazı insanlar çok kurnaz.Simdi ne oldu peki cozebildiniz mi
En güzelini yapıyorsunuz.Ben anlamiyorum zaten insanları.Ne evlat ayrımına ne kız çocuk erkek çocuk ayrımına katlanamiyorum.Ailem kız çocuk diye bana daha az vermeye kalksa ne çocuğum ne kendim görüşmemLgs yi bekliyorum. Öncelik çocuktur daima.
Dedem yaptı bunu anneme, görüşmeyi kestim ölene dek. Kız çocuk heryerde oturamaz, her işte çalışamaz. Pozitif ayrımcılıkla okutulmalı tam tersi. Geleceğin nesillerini yetiştirecek eğitimli , bilgili , kimseye muhtaç olmayacak genç kadınlar olmalılar.En güzelini yapıyorsunuz.Ben anlamiyorum zaten insanları.Ne evlat ayrımına ne kız çocuk erkek çocuk ayrımına katlanamiyorum.Ailem kız çocuk diye bana daha az vermeye kalksa ne çocuğum ne kendim görüşmem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?