paragöz çıktın dedi

Ama iki tane oğullari var oda evlenicek diğeri de.

Ben size hak verdim aslinda birisine direk ev bırakıp diğerine 500 bin gibi bir para vermek haksızlık.Ama işte daha sevgilisiniz.O yüzden çok karismaniz hoş olmamış.Yolunuzu ayırmakta iyi olmuş bence kafalarının uymadığı insanla devam etmeye gerek yok.Bu adam ailesi yüzünden ileride sizi daha çok uzerdi

Abisi evlenir evlenmez ev onların olucakmiş.

Sizin aileniz ne veriyor, verecek?
Daha sevgiliyken aile malı üzerinden bu tarz konuşma yapmanız çirkin.
Çok mal mülk hesabı yaparsınız varsa kendi anne babanızınkini yapın.

Eski sevgilin bir şey demiyorsa sana da bir şey demek düşmez. Annem bile babasının dağıtacağı mirasta sizin yorum yapma hakkınız yok diyor. Ben, babam ve kardeşlerimle alakalı bir şey dedi. Size ev almak için 500 bin tl verecekler zaten, sizin bir katkınız olacak mı peki? Benim sevgilim bu konu hakkında yorum yapsa ben de iyi düşünmezdim. O evin parası daha çokmuşta, biz yine eve para ödeyecekmişizde, sevgilin bir şey demiş mi yok, sana da hiçbir şey demek düşmez. Haksızlığa gelemiyorsunuz güya, TOKİ dediğiniz evler Max 2 milyon. Diğer evler ise minimum 4 milyondan başlıyor, orta hâlde bir ev. Size zaten TOKİ de çıkmış, 500 bin yardımda yapılacak. Diğer abinin ev alma gibi bir durumu yoksa en mantıklısı o evin onda kalması. Hem ailesi sizi de düşünmese 500 bin yardım etmez.

Evet vericez biriktirip zaten ben istemedim onlar illa biz vercez peşinatı diyolar kendimiz odeyelim diyorum ben.kendi imkanlarimizla
Anne babanin parasini kisa surede geri odeyecekseniz evet haklilik payiniz var.

Abiyle mirasi paylaşırken 500 bin tl fazla odeme planiniz ise mantiksiz. Bugunun 500 biniyle kac sene sonrakininki ayni degil, enflasyon uzerinden hesaplamaniz gerekir. Nasil ki bes sene oncenin 500 biniyle bugununki bir degilse, bes sene sonrayla bugun de bir olmayacak.

Yine de cirkin olan kisim, uzerinde hicbir tasarrufunuz olmayan bir malın bolusumuyle ilgili fazlaca fikir beyan etmeniz. Abinizle sevgiliniz anlastiysa, size yorum dusmez cunku anne baba onlarin, miras onlarin.

Sevgilinin aklı yok mu? O kabul etmiş size ne?

Ayrılmışsin zaten bacım boşver düşünme... Bundan sonra seni yanlış anlamış doğru anlamış inan önemi yok.

Adam haklı. Evlenseniz bile miras üzerinde söz hakkınız yok. Hakkınız yoksa haksızlık da yoktur. Daha sevgiliyken abine fazla sana az muhabbeti yapmışsınız. Gerek yasal gerekse vicdani olarak hiçbir hakkınız olmayan bir mal üzerinden hesap yapamazsınız. Sevgiliniz yol yakınken dönmüş. Ama hala ders almamışsınız ki burada savunuyorsunuz. Daha gençsiniz ileride bir ilişkiye başlayınca yapmayın bari aynı hatayı.

Çocuk akıllıymış, ne olduğunuzu görüp en başından ayrılmış. Tebrik ediyorum, umarım bir aptallık yapıp dönmez. 22 yaşında insanlar eğitim, kariyer vs. üzerine yoğunlaşır. Başkasının malının hesabını yapmak aklına gelmez. Önce kendi paranızı kazanın, alın terinin ne demek olduğunu öğrenin. Sonra evlilik işlerine girersiniz. Bu saçmalıklar umarım sadece toyluğunuzdandır.

Bence de evlatlardan birinin kayırılması doğru değil. Ama işte hem başka zamanlarda çocuklara (eğitim, iş kurma vs.) ne yatırım yapıldığını yani genel bir denge olup olmadığını bilemezsiniz hem de aile içi mevzuya siz karışamazsınız. Mal onların malı, evlat onların evladı.

Ama ayrılmanız sizin için de en iyisi olmuş üzülmeyin. Aklınızda hep bu mesele olurdu ve mutlu olamazdınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…