paragöz çıktın dedi

Siz daha sevgiliyken ,yaşayan kv yi kp yi tabiri caizse öldürüp ,malların bölüşümüne karar vermişsiniz.Çok ayıp ya.Bunlar nasıl konuşmalar? Ben 27 yıllık evliyim ,benim kv yaşıyor 88 yaşında ve kendi evinde oturuyor,daha bir gün eşime o ev nolucak vs demedim. Siz kimin malını,daha ölmeden ağzınıza alıp ,paylaşım yapıyorsunuz üstelik.İlerde 500 bin veririz ne Belki 30 sene daha yaşayacak kv niz kp niz ,500 bin ne ? O da ayrı bi komik .Siz siz olum bi daha başkasının malına göz koymayın.Kendiniz çalışıp yapın .

Bence haklısın hakszsn diyenler bu aileden kalan değil sizin de kalan taksidi ödeyip emek verecgnz bir ev olck demek ki konuşmaya hakknz var. Ben de olsam öyle düşünürdm.
500 bin TL'yi ognn altın kuru ile dönüştürür aileye oderdim zamanla. Hak hukuk olayı karışmasın diye o evden pay almak almamk da kenarda kalsn.
(Ailem yurt dışında bile okuttu diğer kardeşlerime hakszlk olmasın diye düğünümde bir iğne aldırmadım aileme eşimin ailesi de o şekilde hiç bir şey kabul etmedik. Beklentm yoktu o derece hakka hukuka kardeşler arasında saygılıyım ama sizin gibi durum olsa kesinlikle karşı çıkardım kendimiz kredi çekip almayi teklif ederdim. )

Ben aslında size hak verdim 500.000 lira nerde ev nerde. Düpedüz enayilik normal karşılamak.

Ama işte sevgiliyken hakkınız olmuyor müdahaleye, karışmaya.

Yollarınızı ayırdığınız iyi olmuş boşverin böyle enayi, ailesi ne derse razı olup oturacak adamla evlenmeyin zaten.

İkiside oğullari ama birine ev verip hiçbir zorluk çekmeden diğeri borç oduycek o yüzden diyorum.
Paragoz sizsiniz deseydin. Daha evlenmemis sevgiliye ev benim olacak diye bilgi veriyor korkuya bak adamda ilerde sorun cikarir diye simdiden korkuyor. Korktugu basina gelincede dusunmeden siliyor. Bosverin siz bunu. Ama kimseyle de mal mulk konusuna girmeyin derim evlenmeden

Aile tanışmasında mal mülk mü konuştunuz size ne adamın ailesinin evinden parasından isterseler 5 kuruş vermez evide abiye aktarır size de avcunuzu yalatırlardı . Bu her açıdan sizi ilgilendirmeyen bi konu
Abisi açtı konuyu yanlız hicbisey yokken ortada o ev benim dedi.

Sizin aileniz ne veriyor, verecek?
Daha sevgiliyken aile malı üzerinden bu tarz konuşma yapmanız çirkin.
Çok mal mülk hesabı yaparsınız varsa kendi anne babanızınkini yapın.
Konuyu açan abi yalnız kız. Değil.. daha evlenmeden ayar veren abi paragöz olan bu kız.. adil degilsiniz

Daha herhangi bir sifatinizin olmadigi ailede dis kapinin mandali pozisyonundayken haddinizi aşarsaniz sonucu bu olur tabi. Bence gayet iyi olmuş , size ne insanlarin malina mulkune göz dikiyosunuz . O abisinin bu bizim hak gecicek diye bi de kendinize güvenerek bos konulara girmissiniz. Sizin o ailede hakkiniz yok gidin kendi aileniz ne birakir size onu konusursunuz. Bu da size ders olsun kimsenin malina ortakmis gibi konuşmayin ailesi istemezse kendi ogluna bile vermez bu kadar

Böyle düşünmeye devam edersen yeni kişide de aynı sorunlar seni bekler. Önce evlen sonra eşine danış. Olmadı fikir ver. Onu kendi tarafına cek. Bu işin siyaseti budur.

İkiside oğullari ama birine ev verip hiçbir zorluk çekmeden diğeri borç oduycek o yüzden diyorum.
Öyle bi adaletsizlik kendileri yapıyorlar zaten bi şekilde onu hayatlarında görüyorlar o yüzden takmanın bi manası yok.
Benimde kaynım kayınpederin evinde oturuyor karısıyla. Biz kendi mücadelemizi verdik evi geçtim eşyalarda bile. Ama adamların malı. Hele bize hiç laf düşmez.

‘’şimdi kendi evlerine zor giriyorlar çünkü gelin istemiyor.’’
Hayat işte….

Size ne? Eşi değilsiniz henüz. Kaldı ki şuan sizin ve sevgilinizin ortak edinilmiş bir malı da değil bu. Yani sizin bu konuda bu kadar ayrıntılı düşünüp, yorum yapıp, hak arayacak bir durumunuz yok. Eski sevgiliniz durumu kabul etmişken size ne oluyor ki?
Sevgilinize hak verdim. Çirkin geliyor daha evlilik olmadan bu tarz konular.

10 yıllık evliyim eşimin ailesinin mal paylaşımı hakkında değil konuşmak bunun hakkında düşünmem bile. Ki genelde haksızlık yapılıyor bu her ailede var. Ben kendi aileminkine bakarım. Sizde ona bakın, varsa ailenizde sizede bir ev versin madem.

Daha sadece sevgili olduğunuz birinin malına hakkına vs karışmak size gerçekten düşmez. Haksızlık yapılan sevgiliniz kendisi memnun demek ki hayatından, belki sizin bilmediğiniz abisinin yaptığı bişeyler vardır ki ses çıkaramıyordur. Eminim kimse kendi hakkını kimseye yedirmez zaten.

Evet vericez biriktirip zaten ben istemedim onlar illa biz vercez peşinatı diyolar kendimiz odeyelim diyorum ben.kendi imkanlarimizla
hayatim adam seni terketmedi mi?
daha ne biriktirip vereceksin:) ayrica "biz kendimiz ödeyelim" demekle olmaz..var mi cebinde onun yarisini odeyecek birikmişin?
yok
demek ki sus yani:)
şöyle diyebilirdin ancak, "ne şamın şekeri ne arabın yüzü. kendi kendimizi gecindiririz askim bak bu benim 250binim. düğün yapmayalım,düz nikah olsun. oradan tasarruf ettigin parayi birikimine ekle pesinati halledelim. sonra zaten taksit taksit oderiz, zorlandığimiz yerde takilan gram altinlardan destek aliriz. ben böyle hesaplara girmek istemiyorum. o ev de allah gecinden versin, anne baban hayatini kaybederse ikiye bölünür, abin cok istiyorsa makul bir rakama senin hisseni alir, orada oturur. simdiden böyle dayatmasi beni cok rahatsiz etti"
boyle desen adam sana da hak verebilirdi. ya da 'anam bubam atam bilir' derdi, hastir der sen ayrilirdin
ama ailesi ölünce biz o adama besyuz bin tl verelim demen komedi.
besyuzbin tl 13bin dolar demek. zamani gelince iki kardesten biri orayi almak isterse digerlerinden hisseyle alir - hisse de normal degerinin altinda satilir genelde. yani anne babasi olesiye 90 yillik eve verilecek para hemen hemen bu rakam olur zaten. ki anasi babasi ne zaman ölür, o zamana bu ev hala ayakta durur mu atıl hale mi gelir bilemiyorsun.
kentsel dönüşüme bile girse, kentsel donusum de her zaman "bu evi bize verin size yenisini verelim / iki daire verelim" seklinde olmuyor. cogu zaman (eger binanin yerine ayni katta az kisilik bir bina yapıyorlarsa) bugünkü degerle eve gore degisir ama 2milyon bir ekstra odeme oluyor. yani sizin "zaten degerlenir" dediginiz ev eskir ya da kentsel dönüşüme girer onlar ustune 2 milyon para verirler yeni evde otururlar vs.
aslinda cok da matah bir sey degil.

Adamların oturduğu evden size ne yahu? Ölmemişler yaşıyorlar ya hani o evde. Mal onların . İstedikleri gibi pay ederler evlatları arasında. Evlatlar razıysa size ne size neeeee? Adam harika karar vermiş ayrılmakla.

aslında ara ara öylesine okuyordum bu bölümü. ilginç bulduğum için ama sırf bu konuya yanıt yazmak için üye oldum. açgözlülük ve paragözlük özellikleri yarışır bu şahısta. şu an hiçbir şey kalmadı size :) olası fayda için tartışıp dururken elinizde şu an hiçbir malvarlığı kalmadı. 500000 tl peşinatla ev sahibi olacakken o bile olmadı. çok komik yahu. ayrıca bu kadar malvarlığı olan maddi durumu iyi birilerine toki çıkması da - muhtemel katakullilerle - büyük haksızlık ve denetim yetersizliğini gösteriyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…