• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Paragöz müyüm?

Herkese merhaba. Geçen konumda eşimin bulunduğu yere tayin istemeli miyim diye sormuştum. Aldığım cevaplar (benim de aslında içimden geçen) sonucu istememeye karar verdim. Cevap yazan herkese teşekkür ederim.
Eşimle hergün yeni bir problem yaşıyorum. Yaklaşık 1 yıl önce abisi aniden öldü. İlk eşinden olan 2 çocuğuna verdiği aylık 1000 TL nafakayı eşim üstlendi. Ama bunu benim hiçbir şekilde bilgim ve onayım olmadan yaptı. Sonradan haberim olduğunda sorun çıkarmadım çünkü aileden hiçkimse onları arayıp sormaz zorda kalmasınlar dedim. Sonradan ölen abinin maaşı ikinci eş ve çocuklar arasında pay edildi ve çocuklara 1200 TL düştü. Eşime abisinin ödediği nafaka kadar maaş bağlandığını ve çocuklara gönderdiği parayı belli bir süre sonra kesmesini istediğimi söyledim. Kıyamet koptu. Bu kavga sonucunda darp edildim, karakolluk olduk. Ekim ayında mahkememiz var. Birkaç ay ayrı yaşadıktan sonra tekrar biraraya geldik. 2 yaşında bir çocuğumuz var. Bir süredir şüpheleniyordum. Dün banka hesaplarına baktım. Bu ay 1200, geçen ay 1500 önceki ay 1900 göndermiş. Beynimden vurulmuşa döndüm. Sanırım 1500 ve 1900 ü bayram diye gönderdi. Kendince de gönderdiği paraya zam yaptı artık 1200 düzenli gönderecek. Benim razı olmadığımı bile bile böyle yapıyor. Bu arada o para evet bizi zorlamıyor ama birikmiş tek kuruşu yok. Hep birikime karşıyım diyor ama sıkışınca benim birikimimden istiyor. Darp olayına kadar hep verdim. Utanmadan darptan 1 ay sonra bana borç versene araba alacam demişliği var. Bu para olayını öğrendiğimi söyledim ama hala hiçbirşey yokmuş gibi davranıyor. Bu hareketiyle beni kaybetme korkusu olmadığını mı göstermeye çalışıyor. Darp ettim yine gitmedi diye mi güveniyor. Ne zaman konuşsam beni paragöz olmakla suçluyor. Bu arada bu yazdığım son olanlar. Evlendiğimizden beri ailesinin küçük büyük birçok harcamasını o ödüyor. Ben paragöz müyüm , aptal mıyım, boşanmalı mıyım? Lütfen kırıcı olmadan bir yorum yapın. Canım çok sıkkın.

Kanunen baba ölünce , nafaka ödeme yükümlülüğü birine geçiyor mu ? Dedeye , amcaya vs ?

Bir de sizden araba alacak kadar borç istediğine göre , sizin hesaplar ayrı , siz kendi maaşınızı direk biriktiriyorsunuz . Doğru mu anladım ?

Banka hesabına bakabildiğinize göre , şifreyi biliyorsunuz . Şifreyi bildiğinizi eşiniz de biliyor . Bakacağınızı az çok tahmin etmiştir .

Anlamadığım ; ayrılmayı düşünmüyorsanız neden karakolluk raddeye geldiniz ?

Birikime karşıyım ne demek yani böyle dangalakça bir şeyi ilk kez duyuyorum yorum dahi yapmicam.
Aynı şeyi düşündüm.

Birikime karşıyım ne demek?

Bu taraftar olmak gibi bi şey değil
Buna karşı olmak gibi bir seçenek yok.

Benim para tutmada gözüm yok,çocuğum da ilerde gül gibi sürünsün gitsin diyemiyor da birikime karşıyım diyor.

Bi de üstüne kadın dövüyor.

Bu çapsız ve salak adamları nerden buluyorsunuz anlamıyorum ki.

Ajitasyon?
Konu sahibi demedi mi yeğenlerine verdiği para yüzünden madur durumda kalmıyoruz aslında diye? Konu sahibi demedi mi adam araba almak istediği için benden para istedi diye?
Adam kendi evladını karısını aç mı bırakmış ben orayı kaçırdım sanırım?
Ailesine ev aldığı filan nerede yazıyor a aaa orayı da mı kaçırmışım?
adam ailesine ev almış kredi ödüyor kalan üç kuruşunu da yeğenlerine yediriyor diye birşeyde okumadım ama
Adam ailesine ev almamış. Adam ailesinin yaşadığı evi konu sahibine aldırmış. Krediyi konu sahibi ödüyor. Bunun haricinde de kayınvalidesine yine yardımda bulunuyormuş eşi. Vakti zamanında abisinin borçlarını kapatmış, abisi için kredi çekmişler vs vs. İnsan yeğenine abisi ölmese de yardımcı olabilir hediyeler alabilir. Ancak konu sahibinin sıkıntısı ne yaparsa yapsın eşinin bu konularda konu sahibinin görüşünü almaması, haber vermemesi. Kaldı ki, yeğenleri amcası ve ölen babaları ile görüşmüyormuş. Cenazeye bile gelmemişler. Amcalık sadece para göndermekle olmaz. Madem amca, o evlatları sarıp sarmalayacak. Eşinin rızasını almadan, para göndermekle amcalık olmuyor. Ayrıca her ne olursa olsun, her kim olursa olsun kimsenin evliliğine, karakterine laf söylemek, boşan vs demek kimsenin haddine değil. Konu sahibi arka arkaya babasını, abisini, annesini ve karnında 3 tane evladını kaybetmiş. Psikolojik olarak, maddi olarak hazır hissetmeyebilir. Sadece yapabilirsin, başarabilirsini duymak istiyor olamaz mı? Ya da hiç tanımadığı onu yargılamayacak insanlara içini dökmek, dertleşmek istiyordur.

Eminim nolcak canim yollasin diyenler başına gelse boyle bisey yapmaz.
Eşimin abisi boşandı ve başkasıyla evlendi.. o zaman 4 şimdi 8 yaşında olan çocuğuna hayat+eğitim sigortası yaptırdım 1000 TL aylık odeme yapıyorum.. ve bu benim fikrimdi eşim en başta biraz mirin kirin etse de kabul etti daha doğrusu ikna ettim.. ayrıca babası nafakasını ödüyor ihtiyaçlarını alıyor zaten, annesi de çalışıyor zor durumda falan değiller ve bu çocuk benim değil eşimin yigeni aslında.. yani nolcak canım ödesin diyenler başına gelince yapabiliyorlar 😉

Aynı şeyi düşündüm.

Birikime karşıyım ne demek?

Bu taraftar olmak gibi bi şey değil
Buna karşı olmak gibi bir seçenek yok.

Benim para tutmada gözüm yok,çocuğum da ilerde gül gibi sürünsün gitsin diyemiyor da birikime karşıyım diyor.

Bi de üstüne kadın dövüyor.

Bu çapsız ve salak adamları nerden buluyorsunuz anlamıyorum ki.

Adam yarını düşünmüyor ki harcayıp harcayıp konu sahibesine ödetmeye alışmış zaten var bir bankası neden ayrıca para koysun ...

Pandemi var, dünyanın türlü türlü hali var işsiz kalırsın, hastalarsın çalışamazsın o zaman ne yapacak bu adam yani? Eve kira istemeye gelen ev sahibine de birikime inanmıyorum der artık.

Adam ailesine ev almamış. Adam ailesinin yaşadığı evi konu sahibine aldırmış. Krediyi konu sahibi ödüyor. Bunun haricinde de kayınvalidesine yine yardımda bulunuyormuş eşi. Vakti zamanında abisinin borçlarını kapatmış, abisi için kredi çekmişler vs vs. İnsan yeğenine abisi ölmese de yardımcı olabilir hediyeler alabilir. Ancak konu sahibinin sıkıntısı ne yaparsa yapsın eşinin bu konularda konu sahibinin görüşünü almaması, haber vermemesi. Kaldı ki, yeğenleri amcası ve ölen babaları ile görüşmüyormuş. Cenazeye bile gelmemişler. Amcalık sadece para göndermekle olmaz. Madem amca, o evlatları sarıp sarmalayacak. Eşinin rızasını almadan, para göndermekle amcalık olmuyor. Ayrıca her ne olursa olsun, her kim olursa olsun kimsenin evliliğine, karakterine laf söylemek, boşan vs demek kimsenin haddine değil. Konu sahibi arka arkaya babasını, abisini, annesini ve karnında 3 tane evladını kaybetmiş. Psikolojik olarak, maddi olarak hazır hissetmeyebilir. Sadece yapabilirsin, başarabilirsini duymak istiyor olamaz mı? Ya da hiç tanımadığı onu yargılamayacak insanlara içini dökmek, dertleşmek istiyordur.
Çok teşekkür ederim beni bu kadar net ve doğru anlayıp anlattığınız için.

Maddiyatlar yarışıyor programı gibi olmuş pess. Madem amca bu kadar fedakar bu kadar iyi insan niye çocuklar görüşmüyorlar arayıp sormuyorlar? 8 yaşından sonra mahkemede bile şahitlikleri kabul ediliyor çocukların. Bu çocuklar sevmiyorlar önemsemiyorlar amcayı da dedeyi de. şahsi fikrim bana bir teşekkürü çok gören çocuklara 5 kuruş vermezdim. Zaten 1200 tl bağlanmış. Anne evliymiş. Belki yeni çocuk yaptı, Anne bakmalı anne çalışmalı . Konu sahibini haksız bulanlara da ben şaştıkça şaşıyorum

Yine konu açarım biraz daha dalga geçersiniz fena mı?

Yok ilklerin tadı başka oluyor. Aynı tadı alamayız bence. Valla dayak yemiş bir kadının derdinin hala para olması karşısında ciddi olamıyorum ben. Tam yorum yapıcam aklıma dayak geliyor. Misal ben dayak yesem, zor ama barışsam dahi muhtemelen adamın tek kuruşunu sormam, merak etmem, minnet etmem. Maaşımı alır yerim. Adama herhangi bir şey sorup merak edecek kadar değer veremem. Bir hükmü, kıymeti kalmaz artık. İsterse tüm maaşını hibe etsin bana ne ki. Tabi ben başka çarem olmadığı için barıştığımı, barışmak demeyeyim de aynı evde YAŞAMAK zorunda olduğumu farzediyorum. O adamın orta sehpasından bir farkı kalmaz benim için. Dolayısyla para derdim Olmaz. Bakınız çok ciddi yazdım. Ki bence zerre etkisi olmaz bu yorumun size ama yazdım.

Yok ilklerin tadı başka oluyor. Aynı tadı alamayız bence. Valla dayak yemiş bir kadının derdinin hala para olması karşısında ciddi olamıyorum ben. Tam yorum yapıcam aklıma dayak geliyor. Misal ben dayak yesem, zor ama barışsam dahi muhtemelen adamın tek kuruşunu sormam, merak etmem, minnet etmem. Maaşımı alır yerim. Adama herhangi bir şey sorup merak edecek kadar değer veremem. Bir hükmü, kıymeti kalmaz artık. İsterse tüm maaşını hibe etsin bana ne ki. Tabi ben başka çarem olmadığı için barıştığımı, barışmak demeyeyim de aynı evde YAŞAMAK zorunda olduğumu farzediyorum. O adamın orta sehpasından bir farkı kalmaz benim için. Dolayısyla para derdim Olmaz. Bakınız çok ciddi yazdım. Ki bence zerre etkisi olmaz bu yorumun size ama yazdım.

Yazık gerçekten şu tavrınıza. Sürekli dayak yemiş kadın şöyle dayak yemiş kadın böyle. Yeter artık. Bu yaptığınız da bir şiddet. Evet dayak yedim ve hala boşanmadım. Allah benim bin türlü belamı versin ki buraya yazdım da bir çıkış yolu aradım. Ne yapayım boşanamıyorum diye öldüreyim mi kendimi.

Yazık gerçekten şu tavrınıza. Sürekli dayak yemiş kadın şöyle dayak yemiş kadın böyle. Yeter artık. Bu yaptığınız da bir şiddet. Evet dayak yedim ve hala boşanmadım. Allah benim bin türlü belamı versin ki buraya yazdım da bir çıkış yolu aradım. Ne yapayım boşanamıyorum diye öldüreyim mi kendimi.

Tövbe yarabbim konunuzda kaç kez dayak yedim ifadesi geçtiğini saymaya üşendim şimdi de birçok kez kullanmışsınız bu ifadeyi. Ben olsam fiziksel şiddet demeyi tercih ederim mesela da o şekilde ifade etmeyi tercih eden sizsiniz. Ben de sizin ifadenizi devam ettirdim.

Boşanmamak ve kendini öldürmek arasında bir tercih daha var. Boşanmak. Yahu bana ne isterseniz ikinci baharı yaşayın sizin hayatınız sizin tercihiniz. Ben şiddet görsem para derdine düşmem diyorum sadece. Karakolluk seviyeye gelip hala "yeğenine para gönderiyor" kısmına takılmanız evet bana garip geliyor. Size normalse bir şey diyemem. Düşün peşine paranın ne diyeyim.

Hepiniz mükemmelsiniz. Harika hayatlarınız var. Her ihtiyacı olana yardım edersiniz, eşlerinize sormanıza gerek yoktur. Aynı şekilde eşleriniz de size sormadan her türlü kararı alabilir sorun çıkarmazsınız. Şiddet mi değil tokat atmak sert bir cümle kursa valizi hazırdır evden yollar, boşar keyfinize bakarsınız. Boş vakitlerinizde de sizin gibi mükemmel olmayan insanlarla dalga geçer, eğlenir, ezersiniz. Ne diyeyim ki bravo.

Hepiniz mükemmelsiniz. Harika hayatlarınız var. Her ihtiyacı olana yardım edersiniz, eşlerinize sormanıza gerek yoktur. Aynı şekilde eşleriniz de size sormadan her türlü kararı alabilir sorun çıkarmazsınız. Şiddet mi değil tokat atmak sert bir cümle kursa valizi hazırdır evden yollar, boşar keyfinize bakarsınız. Boş vakitlerinizde de sizin gibi mükemmel olmayan insanlarla dalga geçer, eğlenir, ezersiniz. Ne diyeyim ki bravo.

Yok sert cümle kursa valizi ile yollamam o kadar da değil. Ama tokat atarsa ağzına çorba kepçesi ile saldırır dişlerini dökerim evet. Benim canım kıymetli.

Niye ısrarla dramatik hale getiriyorsunuz mevzuyu? Hiçbirimiz mükemmel değiliz. Hepimizin evliliklerinde idare ettiği, sabır gösterdiği, sustuğu mevzular var. Ancak şiddet, aldatma affedilmemesi gereken konular evet. Bunun nesini kabul etmiyorsunuz? Tamam siz affettiniz. Olabilir tercihiniz bu olmuş. Hayat sizin, karar sizin. E ama ben dahil buradaki insanlar da şu durumda parayı dert etmeniz anormal diyebilir. Kişisel bir saldırı değil bu. Ya da bunu dedik diye hayatlarımız mükemmel demiş olmuyoruz.

Bu şey gibi, evladınız bisikletten düşmüş hastaneye gidiyorsunuz ama buraya of bir sürü para harcadım hastaneye diye konu açıyorsunuz. Aynı şey.

Açıkçası bana bir tokat atılsa ben o eve girmem . On çocuğum olsa da girmem. Büyük konuşmak istemiyorum ama siz memursunuz değil mi ya düzenli maaşınız var. Hayatta birine muhtaç değilsiniz. Kres imkanından tut bu ülkede mi bir çok kadınının çalışma şartlarına göre daha raahtsiniz . Insanlar sizinle dalga geçmiyor paradan önce düşünün size şiddet uygulamış diyor . Nasıl bir çözüm beklediniz ki. Sizi kullanmış adam paranızla annesine eV almış ev. SIZIN paranizla ONUN annesine ev alınmış. Size SIDDET uygulamış ne desin kadınlar?

Yok sert cümle kursa valizi ile yollamam o kadar da değil. Ama tokat atarsa ağzına çorba kepçesi ile saldırır dişlerini dökerim evet. Benim canım kıymetli.

Niye ısrarla dramatik hale getiriyorsunuz mevzuyu? Hiçbirimiz mükemmel değiliz. Hepimizin evliliklerinde idare ettiği, sabır gösterdiği, sustuğu mevzular var. Ancak şiddet, aldatma affedilmemesi gereken konular evet. Bunun nesini kabul etmiyorsunuz? Tamam siz affettiniz. Olabilir tercihiniz bu olmuş. Hayat sizin, karar sizin. E ama ben dahil buradaki insanlar da şu durumda parayı dert etmeniz anormal diyebilir. Kişisel bir saldırı değil bu. Ya da bunu dedik diye hayatlarımız mükemmel demiş olmuyoruz.

Bu şey gibi, evladınız bisikletten düşmüş hastaneye gidiyorsunuz ama buraya of bir sürü para harcadım hastaneye diye konu açıyorsunuz. Aynı şey.

Kesinlikle aynı şey değil. Ayrıca siz kendini düşün, sen kıymetlisin şunları şunları kabul etmemelisin demiyorsunuz ki. Resmen dalga geçiyorsunuz. "Aman dikkat et de dayak yedikçe miktar artıyor" "İlklerin tadı bir başka" "ben ciddi yazıyorum ama size zerrece etkisi olmaz" Hiç tanımadığınız bir insana resmen nefret kusuyorsunuz. Hiçbir iyi niyet göremiyorum.

Back
X