• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Paragöz müyüm?

Hepiniz mükemmelsiniz. Harika hayatlarınız var. Her ihtiyacı olana yardım edersiniz, eşlerinize sormanıza gerek yoktur. Aynı şekilde eşleriniz de size sormadan her türlü kararı alabilir sorun çıkarmazsınız. Şiddet mi değil tokat atmak sert bir cümle kursa valizi hazırdır evden yollar, boşar keyfinize bakarsınız. Boş vakitlerinizde de sizin gibi mükemmel olmayan insanlarla dalga geçer, eğlenir, ezersiniz. Ne diyeyim ki bravo.
Bence siz hayatı dram yaratmak için yaşıyorsunuz..
PS: Eski eşini tek bir şiddet girişimi sonunda kapıya koymuş bir kadın.

Kesinlikle aynı şey değil. Ayrıca siz kendini düşün, sen kıymetlisin şunları şunları kabul etmemelisin demiyorsunuz ki. Resmen dalga geçiyorsunuz. "Aman dikkat et de dayak yedikçe miktar artıyor" "İlklerin tadı bir başka" "ben ciddi yazıyorum ama size zerrece etkisi olmaz" Hiç tanımadığınız bir insana resmen nefret kusuyorsunuz. Hiçbir iyi niyet göremiyorum.

Nefret mi kusuyorum :) yapmayın Allah aşkına. Kişisel gelişim koçları diyor onları zaten. Zebil gibiler, her yerdeler. Aynı cümleleri tekrar edip duruyorlar. Sen kıymetlisin, hayatın kıymetli, bulutlar arasındaki gökkuşağı kıymetli. Bu aşamaları geçtik bence. Benim söylemem ya da ne söylediğim hiç önemli değil.

Çünkü ben sinirleniyorum böyle konularda. Mesleği olmayan, çaresi olmayan, çıkış yolu bulamayan ve mecburen birçok şeye katlanan o canım kadınlara çok üzülüyorum mesela. Ama sizin gibi mesleği olan kendine yetebilen ama buna rağmen dramla beslenen, seçenekleri elinin tersiyle itip hayatına zerre değer vermeyen kadınlara söyleyecek pek bir şey bulamıyorum. Çünkü ikimiz de biliyoruz ki siz gayet biliyorsunuz doğrunun ne olduğunu.

Nasıl bir cevap bekliyorsunuz mesela? Size "kocanızın peşine düşün. Hesapları takip edin. Canınız uğruna savaş verin ve o parayı Yedirmeyin" mi diyelim? Diyemeyiz çünkü içimizden ellerin kırılsın inşallah lanet adam dediğimiz bir anguta bu kadar çaba sarfetmenizi istemeyiz kadınlar olarak. Daha da bir şey yazmıyorum. Selametle.

Hepiniz mükemmelsiniz. Harika hayatlarınız var. Her ihtiyacı olana yardım edersiniz, eşlerinize sormanıza gerek yoktur. Aynı şekilde eşleriniz de size sormadan her türlü kararı alabilir sorun çıkarmazsınız. Şiddet mi değil tokat atmak sert bir cümle kursa valizi hazırdır evden yollar, boşar keyfinize bakarsınız. Boş vakitlerinizde de sizin gibi mükemmel olmayan insanlarla dalga geçer, eğlenir, ezersiniz. Ne diyeyim ki bravo.

Ablacım bak, insanlar yazdıklarına kızdı çünkü bu adamı çekmen için hiçbir sebebin yok. Bizler sana bu hayatı ve adamı reva görmüyoruz, sen de kendine görme lütfen. Adam asalak, sırtında taşıyorsun. Yazık değil mi sana?

Bence de size takılsın.. çünkü israrla normal olanın bunu yapmak olduğunu kabul etmeyip.. normalleri söyleyenlerle kavga etme peşindesiniz.. keşke kendinize biraz değer verseniz

Normal olanın ne olduğunu çok iyi biliyorum. Normalleri insanca söyleyenlere bir sıkıntım yok. Dalga geçen, hakaret eden, ezenlerle sıkıntım. Ama ben ne desem de boş. Çok yorgunum, tek tek kendimi anlatmaya çalışmaktan yoruldum.

Herkese merhaba. Geçen konumda eşimin bulunduğu yere tayin istemeli miyim diye sormuştum. Aldığım cevaplar (benim de aslında içimden geçen) sonucu istememeye karar verdim. Cevap yazan herkese teşekkür ederim.
Eşimle hergün yeni bir problem yaşıyorum. Yaklaşık 1 yıl önce abisi aniden öldü. İlk eşinden olan 2 çocuğuna verdiği aylık 1000 TL nafakayı eşim üstlendi. Ama bunu benim hiçbir şekilde bilgim ve onayım olmadan yaptı. Sonradan haberim olduğunda sorun çıkarmadım çünkü aileden hiçkimse onları arayıp sormaz zorda kalmasınlar dedim. Sonradan ölen abinin maaşı ikinci eş ve çocuklar arasında pay edildi ve çocuklara 1200 TL düştü. Eşime abisinin ödediği nafaka kadar maaş bağlandığını ve çocuklara gönderdiği parayı belli bir süre sonra kesmesini istediğimi söyledim. Kıyamet koptu. Bu kavga sonucunda darp edildim, karakolluk olduk. Ekim ayında mahkememiz var. Birkaç ay ayrı yaşadıktan sonra tekrar biraraya geldik. 2 yaşında bir çocuğumuz var. Bir süredir şüpheleniyordum. Dün banka hesaplarına baktım. Bu ay 1200, geçen ay 1500 önceki ay 1900 göndermiş. Beynimden vurulmuşa döndüm. Sanırım 1500 ve 1900 ü bayram diye gönderdi. Kendince de gönderdiği paraya zam yaptı artık 1200 düzenli gönderecek. Benim razı olmadığımı bile bile böyle yapıyor. Bu arada o para evet bizi zorlamıyor ama birikmiş tek kuruşu yok. Hep birikime karşıyım diyor ama sıkışınca benim birikimimden istiyor. Darp olayına kadar hep verdim. Utanmadan darptan 1 ay sonra bana borç versene araba alacam demişliği var. Bu para olayını öğrendiğimi söyledim ama hala hiçbirşey yokmuş gibi davranıyor. Bu hareketiyle beni kaybetme korkusu olmadığını mı göstermeye çalışıyor. Darp ettim yine gitmedi diye mi güveniyor. Ne zaman konuşsam beni paragöz olmakla suçluyor. Bu arada bu yazdığım son olanlar. Evlendiğimizden beri ailesinin küçük büyük birçok harcamasını o ödüyor. Ben paragöz müyüm , aptal mıyım, boşanmalı mıyım? Lütfen kırıcı olmadan bir yorum yapın. Canım çok sıkkın.
paragöz falan değilsin. eşinin sana haber vermeden evin ortak bütçesinden para göndermesi boşanma sebebidir.
hiçbir şey yokmuş gibi davranması da ortadaki sorunu sanki yokmuş gibi, önemsiz bir şeymiş gibi göstermek için yani seni manipüle etmesine izin verme çünkü abartmıyorsun. darp ettiği andan sonra bana kalırsa boşanman gerekirdi zaten çünkü fiziksel şiddet de girmiş işin içine psikolojik ve maddi şiddet yetmez gibi.
ama şunu net bir şekilde söyleyebilirim ki paragöz değilsin.

Normal olanın ne olduğunu çok iyi biliyorum. Normalleri insanca söyleyenlere bir sıkıntım yok. Dalga geçen, hakaret eden, ezenlerle sıkıntım. Ama ben ne desem de boş. Çok yorgunum, tek tek kendimi anlatmaya çalışmaktan yoruldum.
Valla anlatmayın madem ne diyim o zaman.. bize bişey anlatmanız gerekmiyor zaten..size karşı şiddete basvuran bir insanla hala evli olup da sorununuzun şiddet değil başka bişey olduğunu hele bence hiç anlatmayin.

Bundan sonraki plan ne peki? Boşanacak mısınız?

Evet. Haftaya bir avukat arayışına gireceğim. Henüz kardeşlerime söylemedim. Birkaç güne önce onlara haber veririm. Boşanma işi bitince kardeşimin olduğu şehre tayin aldırmaya çalışırım ama inşallah olur. Bizim kurumda tayin çok zor çıkıyor. Olsa da en az 2 yılı gözden çıkardım.

Evet. Haftaya bir avukat arayışına gireceğim. Henüz kardeşlerime söylemedim. Birkaç güne önce onlara haber veririm. Boşanma işi bitince kardeşimin olduğu şehre tayin aldırmaya çalışırım ama inşallah olur. Bizim kurumda tayin çok zor çıkıyor. Olsa da en az 2 yılı gözden çıkardım.
Yani, doğrusu bu olacak sizin için. Yoksa maddi manevi çok zarara girmeye devam edersiniz.

Belliki esinizin ve sizin birikimi maas kullanimi ayri. Daha burdan belli maddiyata onem veriyorsunuz ama bu sizin paragoz oldugunuzu gostermez. Birikim yapan insan vaedir yapamayan insan vardir. Kendinizi ve esinizi boyle kabullenin.
nafaka verme konusunda Maaslariniz ayri iki taraf da kendi iradesine gore hareket etse yani esinize karismasaniz bence siz daha mutlu olursunuz. Tabiiki bu durumda sizden borc istiyorsa vermeyin.
siddet konusunda cok uzgunum devam etme karari aldiysaniz en azindan tekrar etmemesi icin esinizle konusun ozur dilesin ve bir daha yapmasin

Memuriyette ( her bölümde değil sanırım , bazılarında ) boşanma sonrası , ilk 1 yıl içinde kadın anne baba ya da kardeşlerinin yanına tayinini aldırabiliyor diye duymuştum . Bir araştırın isterseniz ..

Memuriyette ( her bölümde değil sanırım , bazılarında ) boşanma sonrası , ilk 1 yıl içinde kadın anne baba ya da kardeşlerinin yanına tayinini aldırabiliyor diye duymuştum . Bir araştırın isterseniz ..

Öğretmenlerde oluyor diye biliyorum ama hemen araştırayım bizim kurumda nasıl. Teşekkür ederim hatırlattığınız için.

Kanunen baba ölünce , nafaka ödeme yükümlülüğü birine geçiyor mu ? Dedeye , amcaya vs ?

Bir de sizden araba alacak kadar borç istediğine göre , sizin hesaplar ayrı , siz kendi maaşınızı direk biriktiriyorsunuz . Doğru mu anladım ?

Banka hesabına bakabildiğinize göre , şifreyi biliyorsunuz . Şifreyi bildiğinizi eşiniz de biliyor . Bakacağınızı az çok tahmin etmiştir .

Anlamadığım ; ayrılmayı düşünmüyorsanız neden karakolluk raddeye geldiniz ?

@cesursincap

Kanunen baba ölünce , nafaka ödeme yükümlülüğü birine geçiyor mu ? Dedeye , amcaya vs ?

Bir de sizden araba alacak kadar borç istediğine göre , sizin hesaplar ayrı , siz kendi maaşınızı direk biriktiriyorsunuz . Doğru mu anladım ?

Banka hesabına bakabildiğinize göre , şifreyi biliyorsunuz . Şifreyi bildiğinizi eşiniz de biliyor . Bakacağınızı az çok tahmin etmiştir .

Anlamadığım ; ayrılmayı düşünmüyorsanız neden karakolluk raddeye geldiniz ?
Baba ölünce yasal sorumluluk sona eriyor. Eşimin tamamen kendi isteği nafaka gibi her ay ödeme yapmak istemesi.
Evlenmeden önce biriktirdiğim para ayrı duruyor.

Eşimin abisi boşandı ve başkasıyla evlendi.. o zaman 4 şimdi 8 yaşında olan çocuğuna hayat+eğitim sigortası yaptırdım 1000 TL aylık odeme yapıyorum.. ve bu benim fikrimdi eşim en başta biraz mirin kirin etse de kabul etti daha doğrusu ikna ettim.. ayrıca babası nafakasını ödüyor ihtiyaçlarını alıyor zaten, annesi de çalışıyor zor durumda falan değiller ve bu çocuk benim değil eşimin yigeni aslında.. yani nolcak canım ödesin diyenler başına gelince yapabiliyorlar 😉
Sizi tebrik ediyorum. Maddi olarak konu sahibi ile ayni durumdamisiniz. Konu sahibinin eşi kendi çocuğu icin köşeye para atmaz iken yardimda bulunuyor sizdemi çocuğunuzdan once tutuyorsunuz yegenlerinizi?
Sahsen bende aynı durum olsa maddiyatim iyi olsa once ailemin ihtiyaçlarını karsilayip tabiki yegenime yardim ederim.

Back
X