• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Paragöz müyüm?

Dayak yemişken parayı düşünmezdim.
Kendi kendine kime ne gönderiyorsa göndersin. Bir an önce yolunuza bakın

İstersen paradan gözün dört dönsün yine de sana vuran bir ahmakla işin ne ? Senin para gözlüğün kendine bence. Kendin eminim harcarken dikkat ediyorsundur, ailene de harcamıyorsundur ama konu KOCA İSE KOCA KUTSALDIR. Hala bu ahmağa para yedirmeye devam et
Ama bir saniye ya çocuğun için değil mi ? Onun için bu ahmağa katlanıyorsun. Vefakar anasın sonuçta.

Önceki konularınızı da okudum. Eşiniz ne size ne de kendisine saygı duymuyor. Muhtemelen ailesi tarafından hep ezilen, bu sebeple bir kırıntı değer görebilmek için herkesi idare eden, vur ensesine al lokmasını biri olmuş. Eşinizin ailesi ile yaşadığınız sıkıntılar da sizden kaynaklanmıyor. Kendi istedikleri gelin de olsanız aynı problemleri yaşayacaktınız. Çünkü ailesi eşinize değer vermiyor, dolayısı ile size de istedikleri gibi davranabiliyorlar. Belki haddim değil, yanlış anlamayın lütfen ama psikolojik destek alsanız? Çok yıprandığınız bir süreç geçirmişsiniz sağlam kararlar alabilmek ve en önemlisi evladınız için güçlü bir psikolojiye ihtiyacınız var. Özsaygınızı geri kazanın...Şimdi 15 yılımı nasıl çöpe atayım diyorsunuz ya, bir 15 yıl daha bu şartlar altında, bu stresle yaşamaya gücünüz var mı?

Amca olarak uardim edebilir. İhtiyacları yoksa da boyle vermeknyerine altin alip koşeye atsa da universite zamanlarinda çocuklara verse daha iyi olur.

Eşiniz dayak yedibgitmedi diyordur evet. Sizi kaybetme korkusu yok.

Siz de cimrisiniz ecet yetime verdiği paraya takmişinız kafayi, sizi zorlamayan bir meblağ imiş üstelik.

Siz benim biriktirsigim paradan istedi utanmadan diyorsunuz. Yani evde herkesin oarası kendine anladiğım. O sizin birikime elsüremiyor ise siz neden onun nereye harcadiğına karişıyorsunuz. Hesaplarinizsiz evlen
Verdiği paraya takmaktan ziyade benim onayımı almaya gerek duymamasına takığım evet. Birikim konusuna gelince ondan çok önce çalışmaya başladım. Evlendiğimde iyi sayılacak bir birikimim vardı zaten. Ona mecbur kalmadıkça dokunmadım. Ama evlendiğimden bu yana bütün maaşımı eve harcadım.
Memişiniz iste ortak olmuşunuz, iş ortagı

Önceki konularınızı da okudum. Eşiniz ne size ne de kendisine saygı duymuyor. Muhtemelen ailesi tarafından hep ezilen, bu sebeple bir kırıntı değer görebilmek için herkesi idare eden, vur ensesine al lokmasını biri olmuş. Eşinizin ailesi ile yaşadığınız sıkıntılar da sizden kaynaklanmıyor. Kendi istedikleri gelin de olsanız aynı problemleri yaşayacaktınız. Çünkü ailesi eşinize değer vermiyor, dolayısı ile size de istedikleri gibi davranabiliyorlar. Belki haddim değil, yanlış anlamayın lütfen ama psikolojik destek alsanız? Çok yıprandığınız bir süreç geçirmişsiniz sağlam kararlar alabilmek ve en önemlisi evladınız için güçlü bir psikolojiye ihtiyacınız var. Özsaygınızı geri kazanın...Şimdi 15 yılımı nasıl çöpe atayım diyorsunuz ya, bir 15 yıl daha bu şartlar altında, bu stresle yaşamaya gücünüz var mı?

Az önce tartıştık. Seni ilgilendirmez veririm istediğim parayı diyor. Bu bana değer vermediği anlamına gelmiyormuş. Türkiye'de kadınlar erkeklere tabiymiş. Bense onu yönetmeye çalışıyormuşum. Ayrıca onun TLF karıştırdığım için görgüsüz ve had bilmezmişim özür dilemem gerekiyormuş. Ben böyle bir evliliğin içinde olmak istemediğimi ve hemen gitmek istediğimi söyledim. Tamam dedi. Eşyalarımı topladım şimdi. Yarın yola çıkacağız. Bizi eve götürecek.

Az önce tartıştık. Seni ilgilendirmez veririm istediğim parayı diyor. Bu bana değer vermediği anlamına gelmiyormuş. Türkiye'de kadınlar erkeklere tabiymiş. Bense onu yönetmeye çalışıyormuşum. Ayrıca onun TLF karıştırdığım için görgüsüz ve had bilmezmişim özür dilemem gerekiyormuş. Ben böyle bir evliliğin içinde olmak istemediğimi ve hemen gitmek istediğimi söyledim. Tamam dedi. Eşyalarımı topladım şimdi. Yarın yola çıkacağız. Bizi eve götürecek.
Zaten amacı boşanmak belli.
Evlilik sürdürmek isteyen adam böyle davranmaz.

Azıcık paragöz ve cimri bir insan olarak samimiyetimle söylüyorum asla değilsiniz. Bana göre eşler birbirinin rızası olmadan böyle harcamalar yapmamalı. Sizi razı etmeli. Ama adam eleştirdiniz diye sizi dövmüş daha ötesi var mı? Size hayır göndereceğim dese hadi aldırmayın bırakın göndersin, siz de ona göre davranın bütçelerinizi ayırın deriz ama adam canavar. Çocuğu bahane etmeyin. Hiçbir çocuk anne babası mahkemelik olan bir ev, kuzenleri için annesini döven bir babayı istemez. Büyüyünce size neden boşamadın babamı diye hesap sorar. Kendinize güvenin. Yalnızlığınızın arkasına saklanmayın.Kocaman kadınsınız, işiniz gücünüz var, anne babanız hayatta olmayabilir, Allah rahmet eylesin ama kendi kendinize yetersiniz. Şimdi yalnızlığınızı bu adamcık mı gideriyor yani? Bu mu can yoldaşı hayat arkadaşı? Kandırmayın kendinizi. Ha derseniz ki başımda iyi kötü bi koca olsun, boşanamam, o zaman da hesapları kontrol edip huzursuzluk çıkarmayın, karışmayın adama.

Nafaka vermemek için pişman ayağına yatacak iş ciddiye binince, kanma. Kök ailesine daha fazla sıvamak için çekirdek ailesine kıyıyor, bu heriflerin neyine kadın, neyine çocuk. Kalsın ailesi ile, sen yokken kim çekecek nazını bakalım.

Nafaka vermemek için pişman ayağına yatacak iş ciddiye binince, kanma. Kök ailesine daha fazla sıvamak için çekirdek ailesine kıyıyor, bu heriflerin neyine kadın, neyine çocuk. Kalsın ailesi ile, sen yokken kim çekecek nazını bakalım.
Bundan sonra ne olur bilmiyorum ama yeğenleri çocuğundan önde geliyor ona üzülüyorum. Sorsan oğluna ölüp bitiyor. Sevgi böyle birşey değil diyorum anlatamıyorum. Hiçbir hatasını kabul etmiyor.

Siz niye gidiyorsunuz ki, kendi çıksın gitsin. 1 kadın 1 çocuk 2 nüfus niye yola düşüp sürünesiniz? Yarın atın evden gitsin. Ben gitmiyorum, çocuğumun rahatını bozamam sen çıkıp gidiceksin diyeceksiniz.

Ya adam klasik feodal geri kafalı biri işte. Ben erkeğim harcamalarıma karım karışamaz kafasında. Ama kadın devlet memuru, bankamatik gibi her ay eve para getiriyor, o parayı yerken sorun yok! Kadından para isterken sorun yok. Kadın tamamen bütçeleri ayırsa eve kuruş vermese gene arıza çıkarır, ama kendi erkek ya, kadın ona karışamaz! Kurtulun bu asalaktan konu sahibi. En fazla 2 ay üzülürsünüz, kafanız mis gibi olur valla.

Bundan sonra ne olur bilmiyorum ama yeğenleri çocuğundan önde geliyor ona üzülüyorum. Sorsan oğluna ölüp bitiyor. Sevgi böyle birşey değil diyorum anlatamıyorum. Hiçbir hatasını kabul etmiyor.
Onlara sevgi ispat etmek zorunda, onlara şirinlik etmese yüzüne bakmazlar. Ama sen, çocukları öyle mi? Siz ona muhtaçsınız aklınca, sizin kocanız babanız. Sanıyor ki hiç bitmez kredisi sizde. O yüzden kaprisi eziyeti size, ilgisi hizmeti onlara

Düşündüğüm gibi dayak yedi haddini bilir artık kafasında.

Siz niye gidiyorsunuz ki, kendi çıksın gitsin. 1 kadın 1 çocuk 2 nüfus niye yola düşüp sürünesiniz? Yarın atın evden gitsin. Ben gitmiyorum, çocuğumun rahatını bozamam sen çıkıp gidiceksin diyeceksiniz.
Şu anda kendi evimizde değiliz. Onun için doğunun bir ilçesine gelmiştik. Şimdi kendi evime dönüyorum.

Allah yardımcınız olsun...Karşınızda sizin bir birey olduğunuzu kabullenemeyen, sizi sindiren biri var. Toksik bir ilişki yaşıyorsunuz. Kendinize bunu yapmayın.Sizi yok sayan, manipüle eden, fikrinizi önemsemeyin hep eleştiren, etiketleyen, herşeyden sizi sorumlu tutan bu kişiyi hakkediyor musunuz? Rahmetli anne babanızı düşünün? Bırakın dövüp kötülemeyi sesini yükseltil miydi size? Biraz ayrı kalmak size iyi gelecektir. Tek başınıza yapabileceğinizi görüp daha cesur kararlar alabilirsiniz böylece...yolunuz açık olsun, hem sizin hem de evladınızın.

Back
X