• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Paragözlükle suçlanıyorum ben haksız mıyım

Varya bu devirde bencil olmazsan hep sömürürler
Nekadar digergam olursan sirtina binerler
Mesela bizim ailede bekarken hepimiz para harcadik eve
3kiziz
Ama suan bekar kızkArdeşim cok severim canimcigerimdir bakıyorum daha bencil
Enfedakar ablamla benim
Mesela babam verdiğimiz paralari ev yaptirdi yine bize kalacak kenarda birikiminde var
Ama herşey 3eboluncek
Belki biirmizin hakki digerien cok gecti
Bukonuda ailelelr 3un 5in hesabini yapmıyor ama yapmalilar bence
Suan mesela kızkardeşim asiri rahat harciyor
Bizim kadar para vermedi bekarken
Ama haklar bölüşünce at izi it izine karisacak
OyUZden ben bunu anladim bencil olacaksin

Merhaba sevgili bayanlar. Ben annemle yaşıyorum. 28 yaşındayım , babam yok. Bir tane de ablam var o evlendi. Bana kazandığım parayı anneme vermemi söylüyor aksini söylediğimde paragözlükle itham ediyor bana. Annem çalışıyor ev kendinin üstelik nafaka alıyor. Ablamın derdi annemin birikimine benim de katkı sağlamam. Tamam da benim ilerde ne olacağım belli değil evlenmezsem annemin ardından yalnız kendi başıma bir mücadele vereceğim. Artık kendi birikimimi yapmam gerek miyor mu. Üstelik annemde biriken her para ablamla ikimize ortak olarak kalacak. Bir fikir verin ben mi yanlışım ablam mı
Ablan senin parandan istiyor işte şimdi değil ama ilerde daha ne kadar açık olabilir?

Sizin burda kaçırdığınız nokta aslında annenizin ablanıza bunu söylemesi
Tasarufçu bir anneye sahipsiniz zamane gençler acaip lüzumsuz harcamalar yapıyor olması , anneniz bunu frenlemeye çalışıyor ama , tabi sizin bu manipülasyondan ve 2 kişinin işbirliğinden haberiniz yok kazanç sizin , karar da sizin

Ablanız sanırım annenizden kalacak olan miktarın peşinde. Böyle söylemlere devam ederlerse net bir şekilde faturaları ödeyerek zaten katkıda bulunduğunuzu gerisinin onları ilgilendirmeyeceğini söyleyin

Bir insan kardeşine nasıl bu kadar merhametsiz olur. O elin oğluyla evli yarın ben tek kalsam kardeşim ne olur diye düşünmüyor mu

Annenizle konuşun. Durumu anlatın "anne ben paramı sana veririm, ama Allah korusun sana birşey olsa bak ben tek kalacağım. Kenarda param olmazsa ben ne yaparım. Sence ablam bana bakar mı? Para senin adına olursa Allah korusun sana bir şey olsa para ikiye gider. Ben niye ablama kendi kazandığım parayı vereyim. Bir ihtiyacın olursa almıyor muyum? Sana yardım etmiyor muyum? Ablam neden benim maaşıma göz dikiyor diyin." Azcicik gözyaşı bolca acitasyon.

Hatta anneniz parasını veriyor desin. Yalan sevmem ama bazı insanlar ablaniz gibi had hudud bilmeyenler, birde cirkefkik yapanlardan kurtulmanın tek yolu.

ben de bir ablayim asla kardeslerimin hayatlarina burnumu sokmam.
gerekirse birbirimize yardimci oluruz.
ablana söyle ötede dursun

Bence kredi çekip araba al kendine. Yarın öbür gün evlilik masrafların olursa satarsın. Ablan paragözsün derse ya da herhangi bir imada yorumda bulunursa, çalışıp kazanmadığın, senin olmayan parayla bu kadar ilgilenip bana paragöz demen de çok tatlı yalnız der güler geçersin. O anlar.

Ne için birikim yapılıyor evde? Ev zaten varmış ikinci bir eve neden ihtiyaç var? Asıl bencil anneniz kusura bakmayın. Para biriktirilecekse artık sizin geleceğiniz, olası evliliğiniz için biriktirilmeli.
Anneniz iki evi ne yapmayı düşünüyor tek başına haliyle?
Ablanız ve anneniz güzel bir işbirliği içindeler haberiniz olsun. Asıl siz bastırın bundan sonra. Yarın bir gün evleneceğim hani bana ne aldınız deyin. Böyle vampir gibi çocuğunun kanını emen ailelerden nefret ediyorum.

benim ablam çok fedakardır, neler neler aldı bize, halen hiç ihtiyaç olmamasına rağmen ailemize de çok destek olur. yardım kuruluşu, ihtiyaç sahibi, sokaktaki dilenci.. hepsine verir. sizin abla ciddi ciddi paragöz, kişi kendinden bilir işi, diyebilirsinz

Bence kredi çekip araba al kendine. Yarın öbür gün evlilik masrafların olursa satarsın. Ablan paragözsün derse ya da herhangi bir imada yorumda bulunursa, çalışıp kazanmadığın, senin olmayan parayla bu kadar ilgilenip bana paragöz demen de çok tatlı yalnız der güler geçersin. O anlar.
hahaha ben aynısını yaptım kredi çekip araba aldım tam da pandemi öncesinde :D şimdi herkes kapattı çenesini rahatladım

Krediye de cesaret edemiyorum

Annenizle konuşun. Durumu anlatın "anne ben paramı sana veririm, ama Allah korusun sana birşey olsa bak ben tek kalacağım. Kenarda param olmazsa ben ne yaparım. Sence ablam bana bakar mı? Para senin adına olursa Allah korusun sana bir şey olsa para ikiye gider. Ben niye ablama kendi kazandığım parayı vereyim. Bir ihtiyacın olursa almıyor muyum? Sana yardım etmiyor muyum? Ablam neden benim maaşıma göz dikiyor diyin." Azcicik gözyaşı bolca acitasyon.

Hatta anneniz parasını veriyor desin. Yalan sevmem ama bazı insanlar ablaniz gibi had hudud bilmeyenler, birde cirkefkik yapanlardan kurtulmanın tek yolu.
Dediğiniz gibi konuştum annemle. Ablam şimdiden benimle para yarışına giriyor ilerde sana birşey olsa beni canlı canlı yer dedim. Annemde ben bana veriyor derim. Senin paran ayrı olur dedi. Çook telekkür ediyorum

Sizin burda kaçırdığınız nokta aslında annenizin ablanıza bunu söylemesi
Tasarufçu bir anneye sahipsiniz zamane gençler acaip lüzumsuz harcamalar yapıyor olması , anneniz bunu frenlemeye çalışıyor ama , tabi sizin bu manipülasyondan ve 2 kişinin işbirliğinden haberiniz yok kazanç sizin , karar da sizin
Annem ablamı evlenmeden önce de şimdi de müthiş derecede sündirmiye kalkıyor. Annem ondan çekiniyor. Çünkü ablam çok pat küt biri

Sizi inanılmaz sindirmis ablaniz. Kaç yaşında kadinsiniz, kendi maasiniz hesabını vermek, açıklama yapmak zorunda değilsiniz ki? Ablanizi söyleyip ağzını kapatabileceginiz o kadar çok şey var ki. Bikac kez, benim maaşım seni ilgilendirmez, sen burnunu sokma böyle konulara diye ağzının payını verip, kavga cikariyosa da kavga etseniz, bidaha cesaret edemiycek belki. Ayrıca anneniz madem ablanizin doldurusuna gelip size bileniyo, o zaman bırakın annenizin üzülüp üzülmemesini de ablaniz düşünsün siz değil

Merhaba sevgili bayanlar. Ben annemle yaşıyorum. 28 yaşındayım , babam yok. Bir tane de ablam var o evlendi. Bana kazandığım parayı anneme vermemi söylüyor aksini söylediğimde paragözlükle itham ediyor bana. Annem çalışıyor ev kendinin üstelik nafaka alıyor. Ablamın derdi annemin birikimine benim de katkı sağlamam. Tamam da benim ilerde ne olacağım belli değil evlenmezsem annemin ardından yalnız kendi başıma bir mücadele vereceğim. Artık kendi birikimimi yapmam gerek miyor mu. Üstelik annemde biriken her para ablamla ikimize ortak olarak kalacak. Bir fikir verin ben mi yanlışım ablam mı
Anneniz geçimini sağlayabiliyorsa kendinizi düşünün. Ayrıca ablanız da olsa ne haddine ?
Çalışıp kazandığınız para sonuçta, aylık market parası vs verebilirsiniz geri kalanı kendiniz için biriktirebilirsiniz.

Back
X