• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Paragözlükle suçlanıyorum ben haksız mıyım

Benim tek hassas noktam annem. Annem yıllarca şiddet görmüş bir kadın. Ablamla biz tartışınca sabaha kadar uyumuyor gizli gizli ağlııor bu da beni kahrediyor

Konus o zaman ablanla. Abla, evlendin gittin kendi hayatina odaklan bizim ev ekonomisi seni ilgilendirmez. Annem hassas bir kadin, onu germe lutfen.

diceksin.

Anlamadi mi laftan? Engelle gitsin. kafan rahat olur.

Merhaba sevgili bayanlar. Ben annemle yaşıyorum. 28 yaşındayım , babam yok. Bir tane de ablam var o evlendi. Bana kazandığım parayı anneme vermemi söylüyor aksini söylediğimde paragözlükle itham ediyor bana. Annem çalışıyor ev kendinin üstelik nafaka alıyor. Ablamın derdi annemin birikimine benim de katkı sağlamam. Tamam da benim ilerde ne olacağım belli değil evlenmezsem annemin ardından yalnız kendi başıma bir mücadele vereceğim. Artık kendi birikimimi yapmam gerek miyor mu. Üstelik annemde biriken her para ablamla ikimize ortak olarak kalacak. Bir fikir verin ben mi yanlışım ablam mı
Kendi parasıyla dilediğini yapabileceğini ama sizinkine karışmamasını söyleyin.
Her kim olursa olsun en başta siz dara düşünce elinizde belli bir miktar para bulunmalı.

Ayrıca anne baban bile olsa ortak mal olunca sıkıntı çıkıyor maalesef
Burada da okuyoruz.
Zamanında evin üst katını bir kardeş yaptırmış inşaat masraflarını o görmüş ama tapu babanın üstüne bütün kardeşler burası babamızın evi bizimde payımız var falan diyor. Sonra tonla kavga
Sizde illaki böyle bir durum olacak değil ama zorlanmanız manasız

Ayrıca anne baban bile olsa ortak mal olunca sıkıntı çıkıyor maalesef
Burada da okuyoruz.
Zamanında evin üst katını bir kardeş yaptırmış inşaat masraflarını o görmüş ama tapu babanın üstüne bütün kardeşler burası babamızın evi bizimde payımız var falan diyor. Sonra tonla kavga
Sizde illaki böyle bir durum olacak değil ama zorlanmanız manasız
Herkesin parası artık şu yaştan sonra kendine olmalı. Ablam neyin derdinde bilmiyorum. Evlenmiş gitmiş. Bir fazla mal kalsın diye mi bu çabası. Ya benim geleceğim

Ablanız evlenmeden önce çok mu yardım etti annenize şimdi sizden bekliyor. İnsanların emeğini, zamanını harcayıp kazandıkları para hakkında başkalarının atıp tutmasına sinir oluyorum. Benim maaşım seni ilgilendirmez, sen kendi evinin derdiyle uğraş biz iyiyiz deyin ablanıza. Şuan oturduğunuz ev kira mı annenizin mi? Eviniz varsa birikim yapıp yeni ev peşinde koşmanıza gerek yok.

Ablanıza her şeye burnunu sokmaması gerektiğini biter birey olduğunuzu annenizin zaten çalıştığını ve bir evi olduğunu aynı zamanda nafaka da aldığını. Genç bir kadın olarak kendi geleceğiniz için birikim yapma konusunda kimseden izin istemediğinizi annenizi bu kadar düşünüyorsa katkı da bulunabileceğini söyleyin.
[/QUOTEaynenE]yanliş okumusum

Herkesin parası artık şu yaştan sonra kendine olmalı. Ablam neyin derdinde bilmiyorum. Evlenmiş gitmiş. Bir fazla mal kalsın diye mi bu çabası. Ya benim geleceğim
Yapmanız gerekeni yapıyormuşsunuz.
Evin masraflarını görüyormuşsunuz gerisine kimse karışamaz.
İster tamamını harcarsın, ister biriktirirsin ister çeyiz alırsın, ister gezersin.
Ablanada ben paramı nereye harcayacağımı biliyorum ama sen çok istiyorsan kendin çalışıp parayı anneme verebilirsin derdim.

Ablanız evlenmeden önce çok mu yardım etti annenize şimdi sizden bekliyor. İnsanların emeğini, zamanını harcayıp kazandıkları para hakkında başkalarının atıp tutmasına sinir oluyorum. Benim maaşım seni ilgilendirmez, sen kendi evinin derdiyle uğraş biz iyiyiz deyin ablanıza. Şuan oturduğunuz ev kira mı annenizin mi? Eviniz varsa birikim yapıp yeni ev peşinde koşmanıza gerek yok.

Artık cep telefonundan bile bankacılık işlemleri gerçekleştiriliyor.Ne banka defterine ihtiyaç var ne de başka bişeye.Özetle gizli biriktirin.Para biriktiriyorum diye kimseye hesap vermek zorunda değilsiniz.

Ablanız tekrar ağzını açarsa " ben zaten evin tüm giderlerini karşılıyorum,şu eve 2 kuruş hayrın yok bari çeneni açma..zaman zor para mı kalıo sanıosun" falan de azarla ve ağzını kapat.Ne annene ne de ablana birikim yaptığını söylemek zorunda değilsin.Vicdan azabı çekecek hiçbir durum yok.Annenin kendi eviymiş ve maaşı da varmış zaten.Bir ihtiyacı yokmuş şükür.Bu noktada artık sen kendini düşünmek zorundasın.Psikolojini güçlü tut ve birikimini gizli yap.

Yarın annem yaşlandığında ek gelir kaynağı olur diyor. Aynısını dedim
O anne sadece sizin anneniz değil. Onun da annesi.Madem ek gelir olsun istiyormuş. "Uzaktan maval okumak kolay.Her ay 500 sen ver 500 de ben vereyim biriktirelim.öyle bi tarafa yüklemekle olmuo, evlenince evlatlıktan red mi oldun hayırdır "de.. ya ablana biraz ağzını açman lazım,bencilin teki.Ama bence ağzını da açsan anlamaz,o yüzden en güzeli hiç paran kalmıyormuş gibi davran,hayatın pahalılığından dem vur ve gizlice biriktir.Her seyini ayan beyan bilmelerine gerek yok.

Back
X