- 3 Kasım 2019
- 13.604
- 28.754
- 548
- 38
- Konu Sahibi tabularasaa
-
Ablan senin parandan istiyor işte şimdi değil ama ilerde daha ne kadar açık olabilir?Merhaba sevgili bayanlar. Ben annemle yaşıyorum. 28 yaşındayım , babam yok. Bir tane de ablam var o evlendi. Bana kazandığım parayı anneme vermemi söylüyor aksini söylediğimde paragözlükle itham ediyor bana. Annem çalışıyor ev kendinin üstelik nafaka alıyor. Ablamın derdi annemin birikimine benim de katkı sağlamam. Tamam da benim ilerde ne olacağım belli değil evlenmezsem annemin ardından yalnız kendi başıma bir mücadele vereceğim. Artık kendi birikimimi yapmam gerek miyor mu. Üstelik annemde biriken her para ablamla ikimize ortak olarak kalacak. Bir fikir verin ben mi yanlışım ablam mı
Bir insan kardeşine nasıl bu kadar merhametsiz olur. O elin oğluyla evli yarın ben tek kalsam kardeşim ne olur diye düşünmüyor mu
+1Ablanıza, kendisini ilgilendirmeyen meseleler hakkında konuşmaması gerektiğini söyleyin. Para sizin paranız dilediğiniz gibi tasarruf edebilirsiniz. Annenizin ihtiyacı yoksa evin giderleri için bir miktar destek olup gerisini biriktirmenizi öneririm.
hahaha ben aynısını yaptım kredi çekip araba aldım tam da pandemi öncesindeBence kredi çekip araba al kendine. Yarın öbür gün evlilik masrafların olursa satarsın. Ablan paragözsün derse ya da herhangi bir imada yorumda bulunursa, çalışıp kazanmadığın, senin olmayan parayla bu kadar ilgilenip bana paragöz demen de çok tatlı yalnız der güler geçersin. O anlar.
Ablanız sanırım annenizden kalacak olan miktarın peşinde. Böyle söylemlere devam ederlerse net bir şekilde faturaları ödeyerek zaten katkıda bulunduğunuzu gerisinin onları ilgilendirmeyeceğini söyleyin
Kredi çekmek de korkutuyor benihahaha ben aynısını yaptım kredi çekip araba aldım tam da pandemi öncesindeşimdi herkes kapattı çenesini rahatladım
Krediye de cesaret edemiyorumBence kredi çekip araba al kendine. Yarın öbür gün evlilik masrafların olursa satarsın. Ablan paragözsün derse ya da herhangi bir imada yorumda bulunursa, çalışıp kazanmadığın, senin olmayan parayla bu kadar ilgilenip bana paragöz demen de çok tatlı yalnız der güler geçersin. O anlar.
Dediğiniz gibi konuştum annemle. Ablam şimdiden benimle para yarışına giriyor ilerde sana birşey olsa beni canlı canlı yer dedim. Annemde ben bana veriyor derim. Senin paran ayrı olur dedi. Çook telekkür ediyorumAnnenizle konuşun. Durumu anlatın "anne ben paramı sana veririm, ama Allah korusun sana birşey olsa bak ben tek kalacağım. Kenarda param olmazsa ben ne yaparım. Sence ablam bana bakar mı? Para senin adına olursa Allah korusun sana bir şey olsa para ikiye gider. Ben niye ablama kendi kazandığım parayı vereyim. Bir ihtiyacın olursa almıyor muyum? Sana yardım etmiyor muyum? Ablam neden benim maaşıma göz dikiyor diyin." Azcicik gözyaşı bolca acitasyon.
Hatta anneniz parasını veriyor desin. Yalan sevmem ama bazı insanlar ablaniz gibi had hudud bilmeyenler, birde cirkefkik yapanlardan kurtulmanın tek yolu.
Bir fazla kalsa ne iyi olur diyor sanırımAblanız sanırım annenizden kalacak olan miktarın peşinde. Böyle söylemlere devam ederlerse net bir şekilde faturaları ödeyerek zaten katkıda bulunduğunuzu gerisinin onları ilgilendirmeyeceğini söyleyin
Annem ablamı evlenmeden önce de şimdi de müthiş derecede sündirmiye kalkıyor. Annem ondan çekiniyor. Çünkü ablam çok pat küt biriSizin burda kaçırdığınız nokta aslında annenizin ablanıza bunu söylemesi
Tasarufçu bir anneye sahipsiniz zamane gençler acaip lüzumsuz harcamalar yapıyor olması , anneniz bunu frenlemeye çalışıyor ama , tabi sizin bu manipülasyondan ve 2 kişinin işbirliğinden haberiniz yok kazanç sizin , karar da sizin
Anneniz geçimini sağlayabiliyorsa kendinizi düşünün. Ayrıca ablanız da olsa ne haddine ?Merhaba sevgili bayanlar. Ben annemle yaşıyorum. 28 yaşındayım , babam yok. Bir tane de ablam var o evlendi. Bana kazandığım parayı anneme vermemi söylüyor aksini söylediğimde paragözlükle itham ediyor bana. Annem çalışıyor ev kendinin üstelik nafaka alıyor. Ablamın derdi annemin birikimine benim de katkı sağlamam. Tamam da benim ilerde ne olacağım belli değil evlenmezsem annemin ardından yalnız kendi başıma bir mücadele vereceğim. Artık kendi birikimimi yapmam gerek miyor mu. Üstelik annemde biriken her para ablamla ikimize ortak olarak kalacak. Bir fikir verin ben mi yanlışım ablam mı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?