paragözmü sanarlar?

bunu yöneticilere önerebilirsiniz.

hakılısınız.inanın burdaki bayanlar bana paragöz gözüyle baktı bazıları ama ben sevgilime hep tutumlu olmayı aşılamaya çalıştım.Ama bana karşı yani.Bana ilk yıllarımızda ne görse pahalı olsun ucuz olsun almak isterdi.Ben kızardım.Paragözlülük olsa al da al diyebilirdim

paragözlük değil mantıklı ben söylüyorum mesela görücü geleceklere çocuğun maaşı evi geçindirmiyorsa evi olması şart yoksa görüşmem yarın birgün doğum yapsam çalışmadığım için çocuğum ben aç mı kalalım diyorum... hiç de çekinmiyorum...
ama çocuğun maaşı iyiyse işi iyiyse (maaşı iyiyse deyince öyle 5000 tl değil evi geçindiriyorsa) çocuk iyiyse kaçırmayın...
çünkü ileride boşanmak olayları olursa evlilikte alınan mallar paylaşılıyor

e ama biz buna kadın erkek eşitliği diyoruz aramızda artık :/
sosyal haklar konusunda, toplumsal yaşamda eşit sayılalım ama kocamız evi tek başına geçindirebilir olmalı. bu ikisi çelişiyor bence.
ama siz zaten eşit olmamalıyız, erkek egemen olmalı diyosanız o zaman bakış açınız normaldir, haklısınız.

Kadın erkek zaten eşittir. Ama bizim toplumumuzda erkeklerin, eşlerinin kıymetini bilmediklerini gözlemliyorum. Erkeklerin yapısı bizden farklıdır. Kıymet bilmeleri için zorlanmaları gerek.

Yani demem o ki bir erkek sizi seviyorsa zaten çoğu şeyi yapar. Ama masrafları bölüşelim ya da ev hanımı almam mantığındaysa o adam sadece evlenmek için evleniyordur gerçekten sevdiği için değil.

sırf ezilmeken endişelendiğim için daha iyi para kazanacağım bi mesleğim olsun diye sınavlara girmeye karar verdim.Ders çalışıyorum.Çünkü meslek le ilgili birkaç ezici cümle duymuştum

Anlıyorum. Eski konularınızı da hatırlıyorum zaten. Hayatın sillesini yemişsiniz bari evlilik hayatınızda mutlu olun. Kurnaz olun. Sizi gerçekten seven adam sizin için dağı bile deler. Kimse için üzmeyin artık kendinizi.

ya şantaj değilki.Ev olamadan evlillik istemiyorum diyorum bekleyebiliriz diyorum[/QUOTE]

O zaman bekle. Kendin para biriktir alin evinizi. Ben kv'den olsam ister 20 yil bekleyin, bu düsüncedeki geline birak evi, bir cigit bile almazdim.

son dediğinizde size katılıyorum
benim durumum biraz farklı olduğu için belki ilk yazdıklarınız bana ters geldi. eşimle 4 senedir evliyiz. bazı sebeplerden 3 sene tek çalışan bendim. şartlar değişince eşim de çalışmaya başladı tabiki. şu an ben çalışmasam eşimin maaşı kira ve faturalara bile yetmez. ortak bir hayat sürüyoruz, kimin eve ne kadar getirdiğine bakmıyor eve giren ve evden çıkan paraya bakıyoruz. bence evi kimin geçindirdiğinin bir önemi yok.
mesela bu gidişle ev sahibi olmamız da 20 seneyi bulur. belki de hiç olmaz :)

Tabi bu sizin seçiminiz. Siz 3 sene kendi başınıza çalıştıysanız eşinizde maddi ya da manevi bir potansiyel gördünüz demek ki. Eşiniz kıymet bilmeyen her şeyi sizden bekleyen bencil bir adam olsaydı bunu yapmazdınız. Demek istediğimde evlenilecek adam da bir potansiyel bir istek olmalı. Siz bunu görüpte bu şartları göğüslediniz. Anlatmak istediğimde bu.

Yani illa evi yatı katı olsun demiyorum. Tamam belki asgari maaş alıyordur ama elinden geldiğince isteklerinizi kırmamaya çalışıyordur. Elinden geldiğince en iyisini yapmaya çalışıyordur. Tektaş pırlanta alamıyordur belki ama bir tane kırmızı gülü alıyordur. Önemli olan bu. Benim karşı olduğum erkek tipi bencil, ailesini ve kendini düşünen, hayatında en son sıraya karısını koyan erkek tipi.

20 seneyi bulur belkide hiç olmaz ama en azından eşinizin sizi yarı yolda bırakmayacağını bilirsiniz. Esas olan bu :)

ev almadan evlenmem kirada olmak istemiyorum demek sizce yanlış mı? Karşı taraf beni paragöz mü sanar?
Seni tanıyorsa zannetmemesi lazım sonuta kirada olmamak onunda işine gelir bu bişey değilki daha neleeerrr istiyolar bence normal

Ailesine söylerseniz zannedebilirler ama erkek arkadaşınızla aranızda önce ev düşünelim satın alalım kiraya para vermektense böyle hayatımıza başlayalım diye öneri de bulunabilirsiniz ama ev ev diye diretmek göze öyle gelebilir. Düğün öncesi ev alma da ters bir düşünceleri varsa ortak tapuda olabiliyor beraber maaş yazısı verip kredi çekerseniz. Eğer başınız ağrıyacaksa önce evlenip borçları bitirip sonra ikiniz bu işe baş koyup almalısınız bu zamanda çoğu aile yardım etmiyor zaten düğüne eşyaya bile kalsın ki eve yardım etmek

Valla kimse kimseyi kandırmasın istemenin kıstası ne ölçüyü kim belirliyor hiç bir zırnık almadan evlenen kim var.Yalanınızı yiyeyim. İnsan emek verdiğini seviyor zor ulaştığını seviyor. iyi niyet sadece kullanılıyor bunu bilir bunu söylerim.Kızlar tekrar söylüyorum fakirlik kapıdan girince aşk kapıdan çikar boşuna dememişler akıllı olun kullandırtmayın kendinizi.Sevdiğiniz adam ailesini geçindirecek duruma gelene kadar tek adım dahi atmayın.

El alem ne der diye düşünme de sen eğer kirada oturmuyosan şuan istemen ev için normalde olmadı evlenince ikiniz çalışır alırsınız

Bu tur seyler erkeklere itici geliyor. Soylemesini bilirsen batmaz ama. Evlenince kendi evimizi nasil dizayn ederiz gibi,hayaller kurarak daha saglikli olur bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…