yok soru da sormuşsunuz. konu başlığı "paragöz mü sanarlar" şeklinde.
bence böyle sorulu konularda konu kapanırken istatistik de yayınlansın.
KKya göre %70 paragözsünüz, %20 son derece normalsiniz, %10 ne diyon sen bacım! gibi
bunu yöneticilere önerebilirsiniz.
Konu sahibiyle hiçbir alakam yoktur. Uzun süredir burayı takip eden birisiydim üye oldum şimdide.
Herkesin düşüncesi farklı olabilir hanımlar herkes aynı düşünecek diye bir şey yok. Benim fikrime göre bir erkek karısının eline bakmadan ev alıp ev geçindirme kapasitesinde olabilmeli. Böyle erkekler günümüzde cidden çok az. Eskiden evi olmayana kız vermezlermiş. Şimdinin erkekleri ise çok bedavacı. Karısının maaşı olmadan hiçbir şey yapamaz durumdalar. Bu arada tabi kadında bir şeylerin ucundan tutacak erkek kadar olmasa da. Kendimden örnek vereyim ben kendimi bildim bileli çalıştım ve ölene kadarda çalışırım çünkü çalışmaktan zevk alan birisiyim. Evde oturayım da kocam bana baksın mantığım yok. Ama evleneceğim adam da bazı şeyleri başarmış olmalı ya da başaracak kapasiteye sahip olmalı bilmem anlatabildim mi?
Konu sahibiyle hiçbir alakam yoktur. Uzun süredir burayı takip eden birisiydim üye oldum şimdide.
Herkesin düşüncesi farklı olabilir hanımlar herkes aynı düşünecek diye bir şey yok. Benim fikrime göre bir erkek karısının eline bakmadan ev alıp ev geçindirme kapasitesinde olabilmeli. Böyle erkekler günümüzde cidden çok az. Eskiden evi olmayana kız vermezlermiş. Şimdinin erkekleri ise çok bedavacı. Karısının maaşı olmadan hiçbir şey yapamaz durumdalar. Bu arada tabi kadında bir şeylerin ucundan tutacak erkek kadar olmasa da. Kendimden örnek vereyim ben kendimi bildim bileli çalıştım ve ölene kadarda çalışırım çünkü çalışmaktan zevk alan birisiyim. Evde oturayım da kocam bana baksın mantığım yok. Ama evleneceğim adam da bazı şeyleri başarmış olmalı ya da başaracak kapasiteye sahip olmalı bilmem anlatabildim mi?
Burcun ne derdim ama burçlardan hiç anlamıyorumburcumdan kaynaklı sanırım
e ama biz buna kadın erkek eşitliği diyoruz aramızda artık :/
sosyal haklar konusunda, toplumsal yaşamda eşit sayılalım ama kocamız evi tek başına geçindirebilir olmalı. bu ikisi çelişiyor bence.
ama siz zaten eşit olmamalıyız, erkek egemen olmalı diyosanız o zaman bakış açınız normaldir, haklısınız.
Sizin eski konularınızı hatırlıyorum. Sizin durumuzdaysa sakın erkek tarafından somut adımlar görmeden evet demeyin. Yanlış hatırlamıyorsam size destek bir ailenizde yoktu sanırım. Aileniz yok diye sizi ezmeye kalkmasınlar.
hakılısınız.inanın burdaki bayanlar bana paragöz gözüyle baktı bazıları ama ben sevgilime hep tutumlu olmayı aşılamaya çalıştım.Ama bana karşı yani.Bana ilk yıllarımızda ne görse pahalı olsun ucuz olsun almak isterdi.Ben kızardım.Paragözlülük olsa al da al diyebilirdim
Evet derim. Benim parama kimse karisamaz. Kardesinin zamaninda kim bilir paralari vardi, ev aldilar. Simdi baska projeleri, istekleri olup "oglan 1-2 yil kirada oturduktan sonra yardim ederiz" düsüncesinde olabilirler. Ne olursa olsun, onlari yargilamaya hakkin yok.
Ki senin sorunun adalet bile degil (sonucta o ev iki kardese ait). Senin sorunun cikari. Iste bundan dolayi evet paragöz olursun. Acikcasi ilerde benim oglumun sevgilisi "ya ev alin yada evlenmem" derse bende "kapi surda" derim ve o saatten sonra yardim edecegim olsa bile bir cigit bile vermem. Kimi santaj ettigini saniyor bu kiz diye düsünürdüm.
Kadın erkek zaten eşittir. Ama bizim toplumumuzda erkeklerin, eşlerinin kıymetini bilmediklerini gözlemliyorum. Erkeklerin yapısı bizden farklıdır. Kıymet bilmeleri için zorlanmaları gerek.
Yani demem o ki bir erkek sizi seviyorsa zaten çoğu şeyi yapar. Ama masrafları bölüşelim ya da ev hanımı almam mantığındaysa o adam sadece evlenmek için evleniyordur gerçekten sevdiği için değil.
son dediğinizde size katılıyorum
benim durumum biraz farklı olduğu için belki ilk yazdıklarınız bana ters geldi. eşimle 4 senedir evliyiz. bazı sebeplerden 3 sene tek çalışan bendim. şartlar değişince eşim de çalışmaya başladı tabiki. şu an ben çalışmasam eşimin maaşı kira ve faturalara bile yetmez. ortak bir hayat sürüyoruz, kimin eve ne kadar getirdiğine bakmıyor eve giren ve evden çıkan paraya bakıyoruz. bence evi kimin geçindirdiğinin bir önemi yok.
mesela bu gidişle ev sahibi olmamız da 20 seneyi bulur. belki de hiç olmaz :)
Seni tanıyorsa zannetmemesi lazım sonuta kirada olmamak onunda işine gelir bu bişey değilki daha neleeerrr istiyolar bence normalev almadan evlenmem kirada olmak istemiyorum demek sizce yanlış mı? Karşı taraf beni paragöz mü sanar?
Valla kimse kimseyi kandırmasın istemenin kıstası ne ölçüyü kim belirliyor hiç bir zırnık almadan evlenen kim var.Yalanınızı yiyeyim. İnsan emek verdiğini seviyor zor ulaştığını seviyor. iyi niyet sadece kullanılıyor bunu bilir bunu söylerim.Kızlar tekrar söylüyorum fakirlik kapıdan girince aşk kapıdan çikar boşuna dememişler akıllı olun kullandırtmayın kendinizi.Sevdiğiniz adam ailesini geçindirecek duruma gelene kadar tek adım dahi atmayın.Elalemden isteyebildiğimiz kadar istemek bizim için akıl kıstası değil hanfendi. Bana göre yüzsüzlük, açgözlülük. Ne münasebet, hayatıma 3 gün önce girmiş insanlardan bir şeyler isteyeceğim... kıymet bilmek bir şeyler istemekle olmuyor, görüyoruz burda milletin küfreder gibi bakan suratını çeke çeke alışveriş yaptıranları, zavallılık...
Aklınız kendinize yetsin yeter. Burada insanlara düşüncelerinden dolayı aptal demek kimsenin haddine değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?