paragözmü sanarlar?

Bir erkek evlenmek istiyorsa kesinlikle ev sahibi olacak. Evi olmayan adam ya da ev alamayacak kapasite de olan adam evlenmesin bir zahmet. İsteğinizde haklısınız paragöz falan değilsiniz bence.

O paranın icinde senin de emeğin paran var mıydı?

Bu duruma sen burnunu sokma, kardeş onlar bugun o ona yardım eder yarın kardeşi ona.

neden insanları burda kırmaktan zevk alıyosunuz?
Gerçekten kırmak için yazmadım yazsam en baş yazardım ben size öneri de bile bulundum
Ama sana paragözsün diyen sevgilinden neden ayrılmadın, hak ettiğini mi düşündün
Ya da neyse hadi ayrılmadınız da niye hala para meselelerini sürdürüyorsunuz, paragöz değilsen bile bu sıfatı sana kullandıklarında bize verdiğin tepkiyi o an niye vermedin diyorum

Hakaret etmem ben kimseye
Ama sana denilmesini yutmanın anlamı ne sence ?

Bir erkek evlenmek istiyorsa kesinlikle ev sahibi olacak. Evi olmayan adam ya da ev alamayacak kapasite de olan adam evlenmesin bir zahmet. İsteğinizde haklısınız paragöz falan değilsiniz bence.
Yazı stiliniz tesadüftür dimi gerçekten konu sahibi destekleyen herhangi bir üyesiniz

o an tepkimi vermiştim hatta ayrılmak istedim sinirimden.Ama defalarca özür diledi affettim

bence ev alamayan adam direk intihar etsin, bu dünyada yaşaması bile zarar siz zengin arkadaşlar için.

o an tepkimi vermiştim hatta ayrılmak istedim sinirimden.Ama defalarca özür diledi affettim
Tabi affedip etmemek senin bileceğin iş
Ama sonrasında da keşke para mevzusunu girmesen, akabinde çıkıp ben sana paragöz demekte haklıydım diyebilir
Bilmiyorum kimseye güvenin olmayabilir bunu anlarım bende güvenmem ama kendime güvenirim, o kişin anne baba kardeşi ile olan ilişkisi hukuku kendini bağlar diyorum
Cidden kırmak değil amacım ama fazla hesap kitap içine giriyorsunuz, yapacaksa bu hesabı kitabı sevgilin yapmalı kendi ailesiyle. Siz diretmeyin daha fazla

Sevgiilimin mantığımı bozuk.Peki siz bir anneyseniz birini eve oturtup ötekine karışmayın dermisiniz?

Evet derim. Benim parama kimse karisamaz. Kardesinin zamaninda kim bilir paralari vardi, ev aldilar. Simdi baska projeleri, istekleri olup "oglan 1-2 yil kirada oturduktan sonra yardim ederiz" düsüncesinde olabilirler. Ne olursa olsun, onlari yargilamaya hakkin yok.

Ki senin sorunun adalet bile degil (sonucta o ev iki kardese ait). Senin sorunun cikari. Iste bundan dolayi evet paragöz olursun. Acikcasi ilerde benim oglumun sevgilisi "ya ev alin yada evlenmem" derse bende "kapi surda" derim ve o saatten sonra yardim edecegim olsa bile bir cigit bile vermem. Kimi santaj ettigini saniyor bu kiz diye düsünürdüm.[/QUOTE]

ya şantaj değilki.Ev olamadan evlillik istemiyorum diyorum bekleyebiliriz diyorum

vay arkadaş ne kafalar var :)
keşke bende hayata böyle bakabilsem..

25 yaşına evlenen bir erkek üniversiteden yeni mezun askere gidip gelmiş 2 senedir falan çalışıyor diyelim. maaşı da 3.000 tl olsun (standartların üstünde verdim bakın hatta) ee bu adam 2 senede ayda 2 bin tl den 24 bin tl biriktirmiş olsun. nasıl alcak arkadaş bu evi?
10 sene yemeyip içmeyip çalışsa 200.000 eder. ehh orta karar bi ev alabilir 35 ten önce kimse evlenmesin o zaman.

edit : üstün matematik bilgimle hesaplamalarım yanlış olmuş ama anladınız siz :)

Ben kadın erkek olarak bakmıyorum
Artık kadınlar da iş hayatında erkekler kadar mevcut
Ama babadan dededen kalmayınca 25-30 yaşında kim tek kendi maaşıyla ev alabiliyo ki
O yüzden evi olmayan erkeğe erkek demem, evi olmayan erkek evlenmesin demem
Basit olsa önce bunu diyenlerin birer adet evi olmaz mıydı ?
Ben olsam 5 yıldır beraberiz hala niye evlenmiyoruz derim konu sahibinin yerinde, babasının dairesi kimin adına tek abisinin mi haksızlık mı var yetişin yapmam yani. Sevgilim aptal değilse kendi sorgulamıştır ki ortakmış tapu zaten, sonra da bi çözümünü bulurlar ( Biz ev alırken de abim taksitlerine yardım edecek demiş mesela ) ..

Eee bu anlayışa göre evlenmek isteyen kadının da evi olsun bir zahmet. Çalışmayacak, çabalamayacak, ama eş adayından her şeyi isteme hakkını kendinde görecek kadın türü sizce normal mi? Erkek dediğin kadının finansmanıdır çünkü, değil mi? Bir kadın olarak ben kendime yediremem bunu.

Bunun normali eşlerin her şeyi ortaklaşa yapması, ailelerden bir şey beklememesidir. Aileler kendi istekleriyle yardım etmek ister, o zaman başka. Eee diyelim ailelerin katkısı yok, kaç insan evleneceği çağlarda bir ev alabilecek kadar birikim yapmış olabilir? Ama tabi biz yine de mantığı bir kenara bırakalım, ne de olsa kadınız, her şeyi istemeye hakkımız var.

neyse yani sonuç olarak ben fikrimi paylaştım sizlerle de sevgilimlede. Oda kötü bişey demedi peki dedi.

neyse yani sonuç olarak ben fikrimi paylaştım sizlerle de sevgilimlede. Oda kötü bişey demedi peki dedi.
Ama keşke bitse aklındaki sorular
Bu sefer de sevgilim abisi bizim taksitlere yardım edecek dedi ama ya etmezse diyosun
Çok sorguluyorsun

Evlerin fiyatından haberiniz var mı ? Ev almak için biriktirilen parayı oturduğun yerden mi kazanıyorsun.
sevgiliniz 35-45 yaş arasnda mı ? çünkü ortalama bir gelirle 20-30 yaş arasında ki bir kişi yemese içmese kazandığı parayı kenara koysa ancak evin yarı fiyatını kazanır. . .

Sevgilimin ailesi alsın diyorsan sana biz ev aldık dediğinde veya sizden ara sıra borç istediğinde yüzünüzün rengi düşmeyecekmi merak ediyorum. . .

yok soru da sormuşsunuz. konu başlığı "paragöz mü sanarlar" şeklinde.

bence böyle sorulu konularda konu kapanırken istatistik de yayınlansın.
KKya göre %70 paragözsünüz, %20 son derece normalsiniz, %10 ne diyon sen bacım! gibi

Konu sahibiyle hiçbir alakam yoktur. Uzun süredir burayı takip eden birisiydim üye oldum şimdide.

Herkesin düşüncesi farklı olabilir hanımlar herkes aynı düşünecek diye bir şey yok. Benim fikrime göre bir erkek karısının eline bakmadan ev alıp ev geçindirme kapasitesinde olabilmeli. Böyle erkekler günümüzde cidden çok az. Eskiden evi olmayana kız vermezlermiş. Şimdinin erkekleri ise çok bedavacı. Karısının maaşı olmadan hiçbir şey yapamaz durumdalar. Bu arada tabi kadında bir şeylerin ucundan tutacak erkek kadar olmasa da. Kendimden örnek vereyim ben kendimi bildim bileli çalıştım ve ölene kadarda çalışırım çünkü çalışmaktan zevk alan birisiyim. Evde oturayım da kocam bana baksın mantığım yok. Ama evleneceğim adam da bazı şeyleri başarmış olmalı ya da başaracak kapasiteye sahip olmalı bilmem anlatabildim mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…