Paranın bereketi

Yepyenihayat

Üye
Kayıtlı Üye
10 Mart 2016
482
498
18
34
Kızlar öğretmenim ama paramın bereketi yok sanırım. Param bereketli olsun diye neler yapmalıyım? Bana yardımcı olabilecek var mı? Dua veya bildiğiniz bişeyler. Bu arada atanırsam kurban kesecem demiştim hala kesmedim. O yüzden bereketsiz olabilir mi?

Nasıl yani? Paranız ile ne yaptığınızı bir özet geçseniz. Atıyorum 2000 maaş alıp, 1000 Tl kira ödüyorsanız, tabii ki o para birikecek değil.

Adak adadıysanız da o ertelemeye gelmez.

paranin degeri yok aslinda kira faturalar maasi bitiriyor kalan 3-5 lirayla ay sonunu getirmeye calis zor tabi ama bekarsiniz sanirim tek basinizami yasiyosunuz kira vs giderleriniz ne giysi taki harcamalariniz cokmu yada evde pisirmek yerine surekli disardanmi yiyorsunuz bu tip seyler etkiliyo kalem kalem giderlerinizibelirleyip bazilarini cikarmaniz gerekir birikim yapmak istiyorsaniz mesela telefonunuz varken ve iyi durumdayken gidip sirf daha ust bi model diye yenilemek gibi seyler yapmayin gibi gibi

Kızlar nişan yaptık. Maaşım ekdersle 3000 civarı oluyor. Kredi kartına ödeme yapıyorum nişandan dolayı. Kira 250 ödüyorum. Ev arkadaşı bar çünkü. Ama bir bakıyorum bitiyor. Öyle marka giyinen bir insan da değilim. Butik den alırım genelde. Makyaj da yapmam gibi bişey zaten. Ama gidiyor nereye gittiğini anlayamıyorum... Adak bekletmeye gelmez bence ben o yüzden böyleyim

sen adaga takmissin 250kira hadi 250de fatura olsun kredi kartinada 1000/ode geri kalan para nerde bence gidada cok harciyorsun sanki

kredi kartına 2000 falan ödemiyosanız yetmesi lazım.

Adagini yerine ne zman getirmeyi dusunuyorsun peki atanmissin?

Markete girip üç beş bişey aldığın zaman bile 50 lira tutuyor hadi hazır sipariş vermektir dışarda yemektir falan da varsa görünmez olur para . Ama adağınızı kesin bi koç 400 lira falan bir de cüzdanınıza hurma çekirdeği koyun :))

Sağol Canım. Umreye gitti teyzemler okunmuş hurma istedim :) onu çekirdeğini koycam inşallah

Kredi kira fatura vs gibi ihtiyaçları ilk olarak bir kenara ayırın. Daha sonra 1 günde ihtiyacınız olan parayı hesaplayın market vs 20 tl diyelim. X 30 diyin ayda 600 tl diyelim. Geri 1000 tl mi kaldı. Ne olur ne olmaz diye 200 daha ayırın kendinize kalan800 ü bir hesap açın ve oraya yatırın. 800 olmaz 500 olur 300 olur bu kalan parayı bankamatik te tutmayın hemen yatırın birikim hesabınıza. Elinizde kalanı harcamak için caba sarfederseniz daha az harcarsınız. Yoksa o babkamatikteki para bir şekilde bitiyor. 5000 de alsan bitiyor2000 de alsan o ay bitiyor yani

Canım tahiyat okutabilirsin parana birde hıdrellez gecesi cuzdani acik bırakıp balkona yada cam kenariba birak tabi yukari katlardaysa(hırsız kurbanı olmada)birde cuzdaninda hurma cekirdegi tasiyanlar var

Manevi olarak inaniyorsan bunlari yapabilirsin tabi

Diger yandanda her aldigin seyi kurusu kurusuna kalem kalem yazmanı tavsiye ederim bu birde birsey aldigin zaman iyice muhasebesini yap ornegin buna ihtiyacım var mı alırsam butcem ne kadar etkilenir

Birde sey duymustum birsey alacagibiz zaman en yakın 3 arkadasiniza sorun cunku gereksiz olup olmadigi konusunda size fikir verecek birde atiyorum mesela bi kazagi begendiniz alacaksiniz bi arkadsiniza soruyorsunuz o ayni marka ayni modeli baska yerde daha uyguna bulmustur

Birde bana sorarsaniz ise gidip gelirken okul cok uzakta degilse yuruyerek gidip gelmrnizi oneririm sahiden yol parasi adı altında yıl icibde buyuk bir butce cebimizden çıkıyor

Her ay başında harcamalarınızı bir sakız dahi alsanız kuruşu kuruşuna kenara yazın. Zaten açık nerede ortaya çıkıyor, ona göre davranırsınız.

Sorun paranızda değil, hayat çok pahalı...
Evet hayat pahali ama berektte cok onemli oldugunu dusunuyorum.
Ben buyuk sehirde oturmuyorum. Esim 1.500 lira maas aliyor 650 tl ev kredisi odiyoruz 300 tl faturalarin tumu tutuyor. 950 tl geldigi gibi gidiyor ama kalan parayla hem evi gecindiyoruz hem kizimiza oyuncaklar kiyafetler bez sut aliyoruz hemde ustune ustluk para biriktiyoruz..
Sasirabilirsiniz ama bizde sasiriyoruz esimle. Rabbim bereketini veriyor calismayi biraktiktan sonra kocamin sozunden cikmadiktan sonra namaza baslayinca durum boyle oldu ve berekete inaniyorum. Bundan 2 sene oncessine kadar cocugumuz yokken hem ben hem esim calisirken parayi yettiremiyoduk ama ne namaz vardi ne abdest ne de sukur...
Anadan bbabadan hicbisey gormedik biriktirdigimiz parayla da 7.5 senelik kredi borcunu rabbimin izniyle 4 senede bitiricez. Bu maasdan baska hic bi gelirimiz de yok inanin... Bunun disinda gecen sene esim kardesine 7 bin lira karsiliksiz para bile verdi.. Rabbime cok sukur

bende adak adamıştım.. adağım yerine getirilsin diye anneaneme para vermiştim.. bazı sebelerden dolayı yerine getirilmedi. bir sene boyunca kendime gelemedim sonradan öğrendim adağımın yerine gelmediği. hemen bir ay içinde yaptım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…