Paranın bereketi

Adağını bir an önce kesmelisin eger durumun varsa .. Durum yoksa seni zorlayacaksa bekleyebilir ama 3 5 kenara atarak adak parasını biriktirebilirsin kurbandan ise adaklar daha ucuz .. Ayrıca bol bol sükur etmelisin olana da olmayana da .. Bir de gereksiz harcamaları kisarsan biraz toparlanmış olursun ,Ama önce eşeği sağlam kazığa bağlamak lazım.. Tedbir senden takdir Allah'tan ...

ben tüm forumda yasak sanıyordum.
tüh!
siyasette de yasaktır ama dimi, yoksa BDV özel mi?

ben biraz gezeyim forumda, bulayım benim topiği, canlandırayım gerekirse

siyaset topikler de var ya ben oraya da uğramıyorum gerçi ama tüm forumda yasak değil yani. bu topikte yasak.

Maaşın 3bin olduğuna göre eylülde atanmış olman lazım 6 aydır adağını gerçekleştirmemişsin yani... hiç değilse bağış kabul eden derneklerden birine kurban bağışı yapmanı tavsiye ederim en azından daha uygun fiyata geliyor.

Harcamalarını bir yere not edersen para nereye gidiyormuş görmüş olursun ona göre önlem alabilirsin. Sık sık dışardan yemek yiyorsan o çok masraflı oluyor yemeği evde yapmaya çalışın :)

yetimi kollamak, yoksula destek olmak, hac yapmak, haksızlık karşısında susmamak, bunlar yok mu listede?

ayrıca kimseye biat etmeyeceksin diyen din kocaya biatı mı öneriyormuş?
Tabiki onlarda var listede ama oncelik benim soylediklerim.
Zaten oncelikleri yaparsan digerleri kendiliginden gelir.
Dinde kimseye biat etmiceksin evet dogru.
Burada daha acik yazicam ama konu kapanacak yada ban alicam o yuzden aciklayici yazamiyorum.
Kocaya biat da edeceksin itaat de. Nesil o kadar bozuldu ki calisan kadinlar kocasina saygi gostermeyip ben ben ben duygusu olanlar egosu yuksek olanlar yuzunden.. kocaya itaat de neymis ki??? o kim ki?? Ben nedn itaat edeyim o bana etsin!!! Iste bu dusunceler yuzunden ipini koparan bosaniyor...
Eskileri gozunuzun onune getirin babanne anneanne sabirli, anlayisli, fedakar, itaatkar... Ve omur boyu suren evlilikler...

bir ay boyunca 5 lira dahi bir yere veriyorsan yaz bakalım bi nereye ne gidiyormuş.
buhar olup uçmuyor ya.

[QUOTE
="Gunbatimiii, post: 45822909, member: 645388"]Biraz arastirirsan anlarsin cnm. Sonrada bana hak verirsin

="Gunbatimiii, post: 45822909, member: 645388"]Biraz arastirirsan anlarsin cnm. Sonrada bana hak verirsin[/QUOTE]
Dini konu yasak. Bir de babanne evliliği vs örnek veriliyor ama hiç sürece bakmıyor hep sayıya bakıyorsunız. Onun için şimdiyi eleştiriyorsunuz. Onlar mutlu muydu? Toplum baskısından mı boşanmadı işsizlikten mi? Yoksa çok mutlu olduğu için mi? Neyse ki tembel değilim de kocam çalışma dedi diye bahane uydurmuyorum. Neyse ki aklım var da he demiyorum her şeye. Yoksa kadınlar olarak ağaç kovuğumdan çıkmışa döneriz. Hem erkekler de değişmiştir heralde...

Canımcım sakın yanlış anlama sadece
deli gibi bir merak benim ki :)

bu işin formülü nedir yaa,
550 tl ye nasıl ev geçinip, bebege kıyafet, süt,bez alınıp birde birikiyor o para..

Allahın lütfundan sual olunmaz bu konuda itirazım yok.

Ama sadece kocaya itaat etmekle olacak iş değil bu :)
Reel olarak alışverişini falan bir anlatırmısın,
tüm gün sen evdesin, hiç mi yiyip içmiyorsunuz.
Akşam için yemek yapılmıyor mu.
Yağı, salçası, çayı, şekeri.. Sürekli bir gider durumu olmalı.
Cidden mantığıma oturmuyor.

Adaginı fazla bekletme bu senin masinin bereketiyle alakası olduğu için değil ama Allaha verdiğin sözü bi an önce tut.

Birde sürekli markete gidip gıda alır durursniz tabi paranız yetmez.ayda bir markete toplu alışverişe birde haftalık semt pazarına gidin yeter.iki kişinin yiyeceği ne olacakki.

Birde sunu merak ediyorum nisan için ne aldinizda borç yaptınız aileniz nisanda yardım etmiyormu

Paranın bereketinden kocaya itaate gelmiş konu vay be... Eskiler örnek verilmiş, babanne evlilikleri... Evlilikte itaat varsa bence bir taraf ezilendir. Ancak evliliğin olmazsa olmazı sadakattir. Örneği veren arkadaş itaatle sadakati karıştırıyor sanırım. Çok şükür bizim evimizde sadakat vardır, ancak para işleri benden sorulur. Eşim de bilir ki ona kalsa iki yakamız bir araya gelmez.

Konu sahibi arkadaş, adağın varsa yerine getirmelisin. Yeni atanmış sayılırsın, daha önce para idaresi yapmadıysan eğer ilk aylar bocalaman normal diye düşünüyorum. Düzenini oturttuktan sonra biriktirebilirsin. Elbette bereket var, yer gök dua üzerine kurulu derler. Alışverişe çıkacağın zaman bol bol dua et. Annem parası azken dışarı çıkacağı zaman dua ederdi ve öyle indirimlere denk gelirdi ki, azıcık parayla ihtiyaçlarını alırdı ve o para artardı...

Şükür de çok önemli. Onun dışında elektrik, su gereksiz harcamalardan kaçınmak da önemli. Bereketin nereden geleceği belli değil.

Birde sunu merak ediyorum nisan için ne aldinizda borç yaptınız aileniz nisanda yardım etmiyormu
Aslında ben yapmadım nişanlım yaptı herşeyi sağolsun :) ailem yardım etti tabiki... Ama ben aileme herşeyi yaptırmadım nişanlıma saati takımı ben aldım :) aslında bana çok masraf olmadı düşünecek olursak..

Bende bu sorumsuz velilere çok kızıyorum kitaplariniz bedava veriyor devlet zaten bu kalem defterinde mi öğretmen alsin.cook fakir olur anlarım.

Anladım olur o kadar canim.Birde sunu düşün.düğünde masraflar çok çıkıyor eşya çeyiz vs para biriktirmek lazım deyip bes lira bile olsa kenar at.

senin önceliğindir, doğrudur,

benim yazdıklarım da benim önceliğin.
aslında kuranda 100 kez yetime kol kanat geri gördüysem belki bir kez oruç tutu görmüşümdür.
önceliklerimi de buna göre belirliyorum ben aslında.

neyse burası BDV :)

eskilerden verdiğin örneğe şu sebeple katılmıyorum. Eskiden fedakar anlayışlı diye örnek verdiğin kadınlar belki dayak yiyor hor görülüyor, belki tarlada şurada burada eşinden daha fazla çalışıyor ama yine de emeğinin karşılığını alamıyordu. şimdi durumlar tersine döndü diye üzülemeyeceğim ben.

elbette kimse kimseyi ezmesin, kadın erkek birbirlerine saygı duysunlar her platformda öncelikle de ailede.

Bende bu sorumsuz velilere çok kızıyorum kitaplariniz bedava veriyor devlet zaten bu kalem defterinde mi öğretmen alsin.cook fakir olur anlarım.
Kesinlikle. Çoğu devletten maaş alıyor. Tarlaları var. İnekleri var. Bizden iyiler aslında ama. Çocuğuna beş kuruş. Harcama yapmazlar. Hep öğretmene atıyorlar. Çocuk defteri bitince öğretmenim defterim bitti diyo :) anasının kolunda altın bilezikler :) hepsi için demiyorum ama çoğu aynı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…