- 22 Haziran 2012
- 8.468
- 37.318
- 548
- Konu Sahibi Yepyenihayat
-
Adağını bir an önce kesmelisin eger durumun varsa .. Durum yoksa seni zorlayacaksa bekleyebilir ama 3 5 kenara atarak adak parasını biriktirebilirsin kurbandan ise adaklar daha ucuz .. Ayrıca bol bol sükur etmelisin olana da olmayana da .. Bir de gereksiz harcamaları kisarsan biraz toparlanmış olursun ,Ama önce eşeği sağlam kazığa bağlamak lazım.. Tedbir senden takdir Allah'tan ...Kızlar öğretmenim ama paramın bereketi yok sanırım. Param bereketli olsun diye neler yapmalıyım? Bana yardımcı olabilecek var mı? Dua veya bildiğiniz bişeyler. Bu arada atanırsam kurban kesecem demiştim hala kesmedim. O yüzden bereketsiz olabilir mi?
ben tüm forumda yasak sanıyordum.
tüh!
siyasette de yasaktır ama dimi, yoksa BDV özel mi?
ben biraz gezeyim forumda, bulayım benim topiği, canlandırayım gerekirse
Tabiki onlarda var listede ama oncelik benim soylediklerim.yetimi kollamak, yoksula destek olmak, hac yapmak, haksızlık karşısında susmamak, bunlar yok mu listede?
ayrıca kimseye biat etmeyeceksin diyen din kocaya biatı mı öneriyormuş?
Biraz arastirirsan anlarsin cnm. Sonrada bana hak verirsindiğerleri tamam da kocaya itaat kısmına takıldım. ay neyse. maneviyatı güçlü olanlar düşünsün.
="Gunbatimiii, post: 45822909, member: 645388"]Biraz arastirirsan anlarsin cnm. Sonrada bana hak verirsin
Evet hayat pahali ama berektte cok onemli oldugunu dusunuyorum.
Ben buyuk sehirde oturmuyorum. Esim 1.500 lira maas aliyor 650 tl ev kredisi odiyoruz 300 tl faturalarin tumu tutuyor. 950 tl geldigi gibi gidiyor ama kalan parayla hem evi gecindiyoruz hem kizimiza oyuncaklar kiyafetler bez sut aliyoruz hemde ustune ustluk para biriktiyoruz..
Sasirabilirsiniz ama bizde sasiriyoruz esimle. Rabbim bereketini veriyor calismayi biraktiktan sonra kocamin sozunden cikmadiktan sonra namaza baslayinca durum boyle oldu ve berekete inaniyorum. Bundan 2 sene oncessine kadar cocugumuz yokken hem ben hem esim calisirken parayi yettiremiyoduk ama ne namaz vardi ne abdest ne de sukur...
Anadan bbabadan hicbisey gormedik biriktirdigimiz parayla da 7.5 senelik kredi borcunu rabbimin izniyle 4 senede bitiricez. Bu maasdan baska hic bi gelirimiz de yok inanin... Bunun disinda gecen sene esim kardesine 7 bin lira karsiliksiz para bile verdi.. Rabbime cok sukur
Birde sunu merak ediyorum nisan için ne aldinizda borç yaptınız aileniz nisanda yardım etmiyormuKızlar nişan yaptık. Maaşım ekdersle 3000 civarı oluyor. Kredi kartına ödeme yapıyorum nişandan dolayı. Kira 250 ödüyorum. Ev arkadaşı bar çünkü. Ama bir bakıyorum bitiyor. Öyle marka giyinen bir insan da değilim. Butik den alırım genelde. Makyaj da yapmam gibi bişey zaten. Ama gidiyornereye gittiğini anlayamıyorum... Adak bekletmeye gelmez bence ben o yüzden böyleyim
Aslında ben yapmadım nişanlım yaptı herşeyi sağolsun :) ailem yardım etti tabiki... Ama ben aileme herşeyi yaptırmadım nişanlıma saati takımı ben aldım :) aslında bana çok masraf olmadı düşünecek olursak..Birde sunu merak ediyorum nisan için ne aldinizda borç yaptınız aileniz nisanda yardım etmiyormu
Bende bu sorumsuz velilere çok kızıyorum kitaplariniz bedava veriyor devlet zaten bu kalem defterinde mi öğretmen alsin.cook fakir olur anlarım.Kızlar sadaka vermiyorum. Ama köy okulundayım. Okuldaki öğrencilerin annesi babası ne kalem alıyor ne defter. Onlara her ay kırtasiye alış verişi yapıyorum. Gocunmadım hiç ama aileler bedavaya alışmış. Düşünün. Sinirlerim bozuluyor bazen. Neyse belki de gerçekten ihtiyacı olan birini bulmalıyım ve ona yardım etmeliyim.
Anladım olur o kadar canim.Birde sunu düşün.düğünde masraflar çok çıkıyor eşya çeyiz vs para biriktirmek lazım deyip bes lira bile olsa kenar at.Aslında ben yapmadım nişanlım yaptı herşeyi sağolsun :) ailem yardım etti tabiki... Ama ben aileme herşeyi yaptırmadım nişanlıma saati takımı ben aldım :) aslında bana çok masraf olmadı düşünecek olursak..
Tabiki onlarda var listede ama oncelik benim soylediklerim.
Zaten oncelikleri yaparsan digerleri kendiliginden gelir.
Dinde kimseye biat etmiceksin evet dogru.
Burada daha acik yazicam ama konu kapanacak yada ban alicam o yuzden aciklayici yazamiyorum.
Kocaya biat da edeceksin itaat de. Nesil o kadar bozuldu ki calisan kadinlar kocasina saygi gostermeyip ben ben ben duygusu olanlar egosu yuksek olanlar yuzunden.. kocaya itaat de neymis ki??? o kim ki?? Ben nedn itaat edeyim o bana etsin!!! Iste bu dusunceler yuzunden ipini koparan bosaniyor...
Eskileri gozunuzun onune getirin babanne anneanne sabirli, anlayisli, fedakar, itaatkar... Ve omur boyu suren evlilikler...
Kesinlikle. Çoğu devletten maaş alıyor. Tarlaları var. İnekleri var. Bizden iyiler aslında ama. Çocuğuna beş kuruş. Harcama yapmazlar. Hep öğretmene atıyorlar. Çocuk defteri bitince öğretmenim defterim bitti diyo :) anasının kolunda altın bilezikler :) hepsi için demiyorum ama çoğu aynıBende bu sorumsuz velilere çok kızıyorum kitaplariniz bedava veriyor devlet zaten bu kalem defterinde mi öğretmen alsin.cook fakir olur anlarım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?