Paranın bereketi

tahiyat Nasıl okutuluyor?

Gelir gider dengenizi kurmanız gerek bence, önce bir gelirlerinizi gözden geçirin. Sonra aylık giderlerinizi hesaplayın, arta kalan para ile de neler yapabileceğinizi değerlendirin ve ona göre harcayın. Daha doğrusu harcamayın...

Adak herkesin dediği gibi, beklemeye gelecek birşey değil.
En kısa sürede adağınızı da yerine getirin. Bereketsizlik getirmez muhakkak, ama yine de sizin için önünüzde bir engel...

Fazla giderleri minimuma indirmek için önerilerim;

-AVM ye gitmeyin,

-alışverişe liste ile çıkın, çok acil bir ihtiyaç akla gelmedikçe liste dışına çıkmayın,

-nakit alışveriş yapın, kredi kartı kullanmayın

diyet yapın kilonuz normalse formda kalmak amaçlı sağlıkl beslenme vs. market yerine pazara gidin temizlik ürünlerini sirke karbonat limon üçlüsüyle devam ettirin vs.ayrıca butik ne?markadan azmı?tercih sizin nacizane öneriler.adak şart önceliğiniz olmalı.

Sadaka vermek,zekat vermek,kurban kesmek,öğrenciye harçlık vermek,çocuk sevindirmek,adak varsa yerine getirmek,eve bereket duası asmak...Bence herkes elinden geldiğince bunları yapmalı. Şu savurma huyumdan vazgeçsem daha da iyi olacak ama onun dışında çok şükür bir şikayetim yok

Kesinlikle katılıyorum, senin paranda daha muhtaç olanın mutlaka hakkı var .
Aman bana kalsın diye vermeye kıyamıyoruz, sonra bir bakmışsın araban yolda pörtlüyor gitti 2000 tl, hastalanıyorsun ilaçlar tutuyor 300...

Paranın bereketinin olduğuna inanırım.Tabiki bunun yanında gelir gider dengesini kurmak gerekir.
İlk önce adağınızı yerine getirin.
Sonra aldığınız parayı kira,ev giderleri,kişisel giderler,borcunuz varsa onuda ayırın.Kalanından kullanmamak için şartlayın yada kumbara yapın atın.
Eşimle toplam 4500 Tl alıyoruz.1000 TL araba için elden borç almıştık onu ödüyoruz.750 kira+50temizlik ve internet.
600 kızımın kreşi.Ortalama 300 civarı faturalar.(kışın daha fazla oluyor d.gazdan.)
300 araç için benzin.
Kalanı ile geçinip para biriktiriyoruz.Çok şükür.
Ödememiz bitince daha rahat olacağız inşallah.
Bu arada kredi kartımız yok.

Aynen,o başkalarından esirgenen paralar başka yerden çıkıyor.

Kızlar sadaka vermiyorum. Ama köy okulundayım. Okuldaki öğrencilerin annesi babası ne kalem alıyor ne defter. Onlara her ay kırtasiye alış verişi yapıyorum. Gocunmadım hiç ama aileler bedavaya alışmış. Düşünün. Sinirlerim bozuluyor bazen. Neyse belki de gerçekten ihtiyacı olan birini bulmalıyım ve ona yardım etmeliyim.

Kocaya itaat onemli bir kadin namazini kilarsa orucunu tutarsa kocasina itaat ederse ve namusunu korursa cennetin 8 kapisindan dilediginden girecekmis s.a.v.

Aynen yaa benim nişanlımda çok tutumlu maşallah :) herşeyi tam yapar ama ekstra harcaması dışarı gezmesi yoktur :) bende artık evlenip düzenimi kurmak istiyorum

Kocaya itaat onemli bir kadin namazini kilarsa orucunu tutarsa kocasina itaat ederse ve namusunu korursa cennetin 8 kapisindan dilediginden girecekmis s.a.v.

diğerleri tamam da kocaya itaat kısmına takıldım. ay neyse. maneviyatı güçlü olanlar düşünsün.

yetimi kollamak, yoksula destek olmak, hac yapmak, haksızlık karşısında susmamak, bunlar yok mu listede?

ayrıca kimseye biat etmeyeceksin diyen din kocaya biatı mı öneriyormuş?

dini topikler var sanırım da ben uğramıyorum. ama burda yasak olmasına rağmen biri bahsedince görüşümü de söylemekten kendimi alamıyorum.

ben tüm forumda yasak sanıyordum.
tüh!
siyasette de yasaktır ama dimi, yoksa BDV özel mi?

ben biraz gezeyim forumda, bulayım benim topiği, canlandırayım gerekirse

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…