dandiktavsan
nasıl gidiyor? Evde herşey yolunda mı?
Hicbir sey soylemedim aileme. Yoklarmis gibi davraniyorum.
Ev arayisina girdim. Bulundugum semtte 800 TL ye esyali ev bile buldum. 1+1. Gercekten aklima yatmisti. Is yerime ulasim acisindan.
İş cikisi gittim gorustum. Emlakci da ev sahibi teyzeyle gorusmus ben gelmeden. Bosandigimi ikisi de bilmiyordu ama, teyze demis ki kesinlikle bekar kiza ev vermem. Iptal oldu yani.
Universite ogrencisi kizlarin aileleri de hernedense bosanmis kadinlarla ayni ev ortaminda olmaya karsi cikiyor. Kizlar da zaten kendisi gibi ogrenci istiyor.
Calistigim yerde ikinci kez evlenip bosanmis bir kadinla tanistim. Daha dogrusu tedarikcimiz kendisi. 13 yasinda bir oglu var, babasinda kaliyor. O da annesi ve erkek kardesiyle benzer sorunlar yasiyor.
Ikimiz anlastik , ayni eve cikmak konusunda, yalniz oglunu da yanina muhakkak alacagini soyluyor. Ergenlik doneminde oldugu icin catismalar yasadiklarindan bahsetti. Onlarin bu huzursuzlugunu kafam kaldirir mi bilmiyorum.
Cok cekincelerim var acikcasi.
Etrafimda calisan, ailesiyle sorun yasayan hic evlenmemis kiz arkadasimi ayri eve cikmaya ikna etmeye calisiyorum. En azindan huyunu suyunu biliyorum. Yabanci biriyle ayri eve cikmaya da korkuyorum.
Biraz daha modern semtlerde, kiralar asiri pahali. Onlar genelde site seklinde 1+1 daireler de var yalniz emlaci her ay 550 TL cevre, apartman aidati gibi ivir zivir masraf cikartiyor. Bu arada emlakcilar da israrla nerelisin, ne is yapiyorsun, ailen nerede ve neden evlenemiyorsun gibi acayip sorular soruyorlar.
Luks takintim yok. Ama cevrenin rahatsiz etmeyecegi ve bekar olarak bana ev verebilecek semtlerde 1500 TL yi buldu kira icinde aidat dahil. Geriye 500 TL kaliyor. Calistigim fabrikanin servisi o tarafa gitmiyor. Dun personel sefiyle konustum. O tarafa tasinirsan yol ucreti vermezler , sen yakinsin diye seni ise aldik o zamanlar dedi. 2 vasita gitmem gerekiyor ki bir gunde 10 TL yol ucreti vermem gerekiyor. Buna da raziyim ama elimde 200 TL kaliyor. Elektrik, su, dogalgaz hadi bir sekilde idare ederim de...kafam catladi dusunmekten hesap yapmaktan
Erkek arkadasima sorunlardan bahsetmedim. Kendisi ayri eve cikmama karsi. Bu isi uzatmadan evlenecegiz kendi evimizde cok rahat olacaksin, seni cok iyi anliyorum diyor.
Ayri eve cikacagimi ve kendisini 2-3 sene tanimak istedigimi belirttim. Beni uzme, yasim 36 , ben evlenip cocuk sahibi olmak istiyorum. 1 yildan fazla uzatma bu isi . Zaten annem babam yok, akrabalarimi ozel gunler disinda gormuyorum bile sana kimse karisamaz tek ben olacagim hayatinda diyor.
Iki ev daha var. Bir tanesini bugun saat 14 :00 da gormeye gidecegim