Parasal konularda anlaşmazlık

Eşimle 8 yıldır evliyiz. Evlenmeden önce çalışıyordum. Ama evlenince başka şehre taşındık işi bırakmak zorunda kaldım. Bulunduğumuz şehirde küçük bir yer, istediğim kriterlerde is bulamadım. Eşim de hiç baskı yapmadi ister çalış ister çalışma ben sana bakmak zorundayım.m, bu benim görevim dedi. Bugün hesaplar 3 senedir bendedir. Hiçbir şeye karismaz. Ben ne istersem ona, kendime, evimize, kedimize ve bebeğimize alırım. O da al ihtiyaç, ben sadece çalışırım der.

Ha calissaydim, benim param senin paran olmaz muhabbeti de olmuştu aramızda ki evlilik cidden ortak yürütülür.

Bu arada ev ve arabanin yarı hakki sizin. Ayrıca düğünde takılan altınlar kadınindir. Bu kanunlarda açık açık belirtilir.
Avukat ile konuşup, her şeyi anlatin, size bir yol haritası çizsin. Gerçi tapuda her şey çıkar, alındığı tarihten vs.

Kızların da dediği gibi, yarın birgün ayrılırsak diye de aklı sıra yol yapıyor olabilir.

Ben mi yanlış biliyorum acaba ola ki boşansanız siz bu evliyken alınan evin yarısını alamıyor musunuz ?
Hakkin yok falan diyemez diye biliyorum ama emin de olamadım simdi

Ben mi yanlış biliyorum acaba ola ki boşansanız siz bu evliyken alınan evin yarısını alamıyor musunuz ?
Hakkin yok falan diyemez diye biliyorum ama emin de olamadım simdi
Yok alır, evlendikten sonra alınan her şey ortak. Ama bu arkadaş bunu bilmiyor sanırım ya da işine gelmiyor.

Bu adam seninle neden evlenmiş? Adam dünyaya kazık çakıp biriktirmek için gelmiş.Ne demek benim benim.Ohhh valla evlen bir ömrü paylaşmaya sonra o benim şu benim.Siz bence sesinizi çıkarin artık.Yakinlarda araba konusunda eşim kimsenin beş kuruşu yok arabada dedi.Delirdim hadi yaaa dedim zaten param var arabada ama neyin varsa yarısını benim dedim.Sakin sessiz kalma senin eşin uçmuş.Benim de evim var inan 1 kere kirasını elime almadım eşime gelir kiramızi öder bana zaten harçlık verdiği için lafını etmem.Calışmaya başlayınca durum değişir ama kira benim değil bizim olur

ben evlilikte senin paran benim param, senin evin benim arabam durumlarına aşırı karşıyım. karşındaki eşin ya, beraber aynı evi aynı yatağı paylaşıyorsun, ikinizin kanından bir çocuk var ortada. ne demek benim evim, sen söz sahibi değilsin. sen çalışmayıp, çocuğuna aldığın maaşla bakmasan beyefendi o kadar birikimi yapabilecek mi? gezme, etme, alma.. nereye kadar yani. ne için yaşıyorsun 15 tane ev almak için mi bu hayatta.. cimri insana gram tahammülüm yok.
ben şu anlık çalışmıyorum, buna rağmen eşim "seninle evlenmemiş olsam ya da sen bu evde olmasan bu kadar birikimimiz evimiz arabamız mı olurdu" diyip duruyor. evleniyorsak bir oluyoruz. ki eşim ilk tanıştığımızda ailesiyle iflas etmiş biriydi, kazançtan çok borcu vardı, yaşı da küçüktü. sevgiliyken bile senin paran benim param yapmazdık, kimde varsa o öderdi yiyip içtiğimizi. şimdi Allaha şükür durumumuz çok iyi, o zamanlar hiç bir şeyden şikayet etmediğim için şimdi o zamanları hiç unutmuyor.. kaldı ki siz elinizden geleni de yapıyorsunuz zaten. sizin yerinizde olsam çocuğun ve evin tüm masraflarını eşimin kredi kartından karşılardım. habire kenarda "sizin söz hakkı olmadığınız" yatırımlar yapmakla, eve bakmış olmuyor.

En sevmediğim eş tipi...rahatça harcamadıktan sonra ne anlamı var paranın?bence carlayın biraz öyle alıştırmayın!sonuçta durumumuz gayet iyi.2.çocuğu düşünmeyin böyle bir adama tek çocuk çok bile..

Neden ortak hesabınız yok?herkes ihtiyacı kadar alsın..evlilikte senin paran benim param mevzusu iş ortaklığı gibi geliyor

Böyle evlilik olmaz, ev arkadaşlığı gibi onu sen al bunu ben ödeyeyim..Tuhaf geldi bana. 3 senedir evliyim ikimizde memuruz, maaşlar yatınca hesap yaparız şuraya şu kadar buraya bu kadar. Kendimize ayırırız ne kadar ihtiyacımız olduğunu düşünüyorsak, geriye kalırsa ( ki eskiden kalırdı artık kalmıyor) yatırım yapmaya çalışırız..Eşiniz resmen cimri, varlık içinde yokluk çeken insanlara gıcık oluyorum..Eşime hep diyorum bir arabamız var, kısmet olurda bide ev alabilirsek, kenara para atayım filan diye kendimi paralamam, hayatımı yaşarım.. Oturup konuşun, gerçi huy ne kadar değişir bilemedim...

Ay bu tam cimri kız nasıl evlendin böyle bir hırtapozla kişiliği nasıl biraz çirkeflik mi yapsan

Adam doktorluk olmuş.
Sizin har vurup harman savurdugunuzu zannediyor. Tabi ki maasinizdan para filan göndermeyin. Kendi maaşınızı istediğiniz gibi harcayın, dediklerine kulak asmayin. Her ay para pul isteyin, vermese bile... Evlenmeden önce aldığı mallar kocanizin evlendikten sonra alınan mal ortak olur, konuşsun dursun o. Evi kafasına göre satamasin diye önlem alın. Birakin o parayı biriktirsin. Ama ben kocamla gezmek tozmak para yemek istiyorum diyorsanız bu kocayla o iş olmaz. Bu adamın gozu paradan başka bir şey görmüyor. Ciddi ciddi oturup konuşun isteklerinizi söyleyin.

Kim için çalışıyor kim için cimrilik yapıyor. Siz anlatırken bile daraldım.
Cşmriliğin yanı sıra sizin hakkınızı yok sayması da sinir bozucu. Siz çalışmasanız herşeyi zaten o karşılayacaktır. Neyin göze batması bu.

Tam tersi maaşlı kadınla evlendiği için pişman benden maddi yardım görmüyor ya kendini parçalıyor şu an bu konuda

Daha nasıl bir yardım bekliyor. Çocuğun masrafı sizde, evin masrafı sizde, kendi masrafınız sizde.
Söyleyin bu ay deneme yapalım hiç harcamayın ne kadar harcandığını gör diye.
Ayrıca size demiş ya ailene veriyor musun diye kişi kendinden bilir işi. Bu adam asla evliliğine güvenmiyor mal kaçırıyor.
Sağlam bir kavga çıkaracaksınız böyle sakin sakin olacak iş değil.
Evin tüm masrafını sizin kızınızın tüm masrafını karşılasın siz biriktirin bakalım.

adamın psikolojiklk tedavi görmesi lazım ama tabii ki para gider diye kabul etmez :))

keşke hemen 1 yılsonra çocuk yapmasaydınız boşanmak daha kolay olurdu...

Çok sevdiğim bir söz var ; Fedakarlık çift taraflı olana denir eğer biri feda edip diğeri kar ediyorsa ona ticaret denir. Sizin ilişki ticarete dönmüş adam iyi kar yapıyor aman dikkat edin Allah korusun herhangi bir durumda sizi dımdızlak ortada bırakıverir . Ben çok iyi niyetli olduğunu düşünmüyorum eşinizin ...

Benim bir arkadaşım var aynen bu adam gibi.
8 yıllık sevgilisini bu yüzden birakmis.
Kendi ataninca maaşı adamdan bir tık yüksek ben ona harcayamam diye.
Aradaki fark 500 vs
Neyse bu kadın mesela evlenmiyor sırf bu yüzden.
Bütün paralar bende toplanacak eşime sadece 300 lira harçlık veririm diyor.
İşine gelirse diyor.
Hep kenara koyar.
1 lira harcama onun hesabını yapar.
Üç marketi gezer alacagi bir çikolata icin bile.
Malvarlığı şuan 5 kisiyi katlar.
Ama yetmiyor asla yetmez.
Hep biriktirme derdinde.
Hatta benim bir ara bayağı psikolojimi bozmuştu aynı okuldayken yurtta beraber nöbet tutuyorduk.
Yurtta gece gece hep hesap anlatirdi.
Sen çok musrifsin böyle olmaz.
Ver paranı senin yerine biriktireyim demisti
Şimdi bu kadın evlense sizin eşi aratmaz.
Ve bunlar.halinden memnun.
Asla degismezler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…