- 11 Aralık 2018
- 41.573
- 258.392
- 598
- Konu Sahibi eSmerimSin
-
Kadının gizli birikim yapmasını boşanınca çok zarar görüyor’a bağlıyorlar.Eşten gizli para biriktirme tavsiyesiyle de kk'da tanıştım ben.
Hani kadının durumu yoktur, evliliği çok kötüdür, boşanmak için gizli gizli atar kenara anlarım, tavsiye de ederim. Ama normal bir evlilik için bile bunu önerenler var. Ya da "benim paramdan eşime ne, kadının gizli birikimi olmalı mutlaka" diyenler var.
Çok garip geliyor bana. Paramı sakındığım adamla hangi konuda yakın olabilirim ki?
Erkek eşinden gizli birikim yapsa linç edilir.
Bunu öneren başka üyeler de var.
Merakımdan soruyorum, tam evlilik arefesinde nişanlınız karşınıza geçip "bütün birikimimi aileme verdim, 5 kuruşum kalmadı" dese siz nasıl bir tepki verirdiniz ki adamın ne tepki vermesini bekliyorsunuz?
Benim cevabım: Parçalarım.
Sen neden beni hedef aldın ki şimdi, hesap sorar gibi?
Neyse cevap vereyim yine de.Evlilik arifesinde cimrilik yapıyorsam, birikim yapmamış olup karşımdakinin parasıyla el içine çıkmaya güveneceksem böyle bir ters köşe bana da müstahak yani
gizli biriktirenler zaten eşine sıfır güvenenler.benim paramı eşim bilir ama kendi hesabımdadır ortak hesaba falan koymam.istediğim gibi de değerlendiririm sormadan.kendisinin de vardır karışmam.eş olduk diye ince ince hesap yapalımm tüm parayıı ortaya dökelimm de bana uygun değil.sadece çocuk için ortak hareket ederiz bir de ev araba vs içinKadının gizli birikim yapmasını boşanınca çok zarar görüyor’a bağlıyorlar.
Bizim hayatımız çok steril bence çilekcim. Dümdüz yaşıyoruz. Gizli saklı yok, entrika yok. Kafamız hinliğe çalışmıyor. Kocadan para saklamak falan ailemde ne gördüğüm ne annemden ablalarımdan nasihat olarak aldığım bir şey. Ben de ilk kez burada karşılaştım.
Bir yerden bana bir miktar para geldi, yaklaşık orta halli bir ev parası. Eşim paranı şöyle yapabilirsin, böyle yapabilirsin deyince sinirlendim. Param değil paramız dedim. Annemle babamın evliliğinde ayrı gayrı yoktu, böyle gördüm. Aksini yaşamam mümkün değil. Benim neyim varsa onun, onun neyi varsa benim. Boşanma durumunda para zaten kimin hesabında olursa olsun ya da gayrimenkul kimin üzerine olursa olsun ortaktır. Gerisi teferruat.gizli biriktirenler zaten eşine sıfır güvenenler.benim paramı eşim bilir ama kendi hesabımdadır ortak hesaba falan koymam.istediğim gibi de değerlendiririm sormadan.kendisinin de vardır karışmam.eş olduk diye ince ince hesap yapalımm tüm parayıı ortaya dökelimm de bana uygun değil.sadece çocuk için ortak hareket ederiz bir de ev araba vs için
Kimseyi hedef aldığım yok, çok ilginçsiniz.
Hızlı hızlı okurken dönüp alıntılayamadım, aynı cümleyi siz kurunca size sorayım dedim.
Bu önerinin yapılma sebebi de sizin şu an yazdığınız gibi adama müstehak olması, adamın neyi hak edip etmediği değil ki. Adamın verdiği tepkiye göre yiyici olup olmadığını anlamak. Öyle yazmışsınız ilk mesajda.
Olayın mantığını anlayamadım çünkü "bütün paramı aileme verdim" cümlesini duyduktan sonra "iyi yapmışsın aşk böcüğüm" diyecek tek bir insan yoktur dünya üzerinde. Adam da her normal insanın vereceği tepkiyi verip "iyi halt ettin" diyerek olay çıkaracaktır.
Konu sahibi durduk yerde haksız duruma düşecek.
işte o senin görüşün bu da benimBir yerden bana bir miktar para geldi, yaklaşık orta halli bir ev parası. Eşim paranı şöyle yapabilirsin, böyle yapabilirsin deyince sinirlendim. Param değil paramız dedim. Annemle babamın evliliğinde ayrı gayrı yoktu, böyle gördüm. Aksini yaşamam mümkün değil. Benim neyim varsa onun, onun neyi varsa benim. Boşanma durumunda para zaten kimin hesabında olursa olsun ya da gayrimenkul kimin üzerine olursa olsun ortaktır. Gerisi teferruat.
Ortak hesap kullanmıyoruz biz. Harcama onda birikim bendedir. Bence ayrı gayrı sizinki, bana öyle görünüyor en azından. Ama ikiniz de bunu sorun etmiyorsanız bize halt etmek düşerişte o senin görüşün bu da benimben hesabımda olmayınca tapusu ben de olmayınca mutlu olamam eşim de öyledir.bu ayrı gayrı değil aslında tam olarak birbirine güvendir.ortak hesap bana saçma geliyor devamlı denetlenmek gibi asıl
Yazıldı mı bilmiyorum ama. O evlenelim desi o ev bakalım dedi o hallederim dedi demiş durmuşsunuz. Yahu sizin fikriniz ağzınız yok mu siz niye yönlendirmiyorsunuz bu süreci, onun lafıyla hareket ediyorsunuz.bakmasi, bulmasi falan filan derken 3-5 ay önceden girilir dedi bu yine onun fikriydi, yavas yavas dösenir edilir .. iste ona göre paramiz var :) bende olayi cirkinlestirmemek adina benim param olayina girmiyorum..
evet erteleme konusunu actim bu sefer aileler basliyor sorun mu var? nisanlim sen sorun ariyorsun diyor..kendimi köseye skismis hissediyorum bazen
birikim sen de diye erkeğe ekonomik şiddet varcılarrrr gelir az sonra daOrtak hesap kullanmıyoruz biz. Harcama onda birikim bendedir. Bence ayrı gayrı sizinki, bana öyle görünüyor en azından. Ama ikiniz de bunu sorun etmiyorsanız bize halt etmek düşer
Zamaninda sevgililerine cok harcamis..aslinda eli acik biriymis ama borc harc derken sirf birikime.konsantre suanda
Belliki sorumsuz biri koşarak uzaklaş ömrünü yer senin bu adamhemen konuya giriyorum:
nisanlimin kenarda kurusu yok yinede evlilik yoluna girdildi bana güven diyerek seneye martda nikah ve minik bir eglence olacak, suan ev bakiliyor..
benim kenarda birikmisim var ve nisanlim bunu biliyor ve sanirim bu paraya güveniyor.. sinir olmaya basladim
mesala para ödenecegi zaman kendisini geri cekmesi, yada su sekilde konusmasi: ben halledicem amaa... amaa?? ne ama? paran mi yokk?
evet yok cünkü bizim icin para biriktiriyormus, ev icin, nikah icin, eglence icin, bizim icin iste ama böyle diye diye bütün harcamalar benden bekleniyor.. nasil olsa sende var gibicesine.. bu tavri beni cok sinir ediyor
cözümü varmidir? ne yapmak lazim? tek sorun bu cünkü
Birikim yapıyorum ama eşimden gizli değil. Para biriktirdiğimi bilir meblağsını sormaz. sonuçta ihtiyaç olduğunda kullanacağımı bilir. Normal evlilikte gizli birikim saçma geliyor ama sorunlu evliliklerde maddi durumu yoksa çalışmıyorsa yapılabilir mi belki emin değilimEşten gizli para biriktirme tavsiyesiyle de kk'da tanıştım ben.
Hani kadının durumu yoktur, evliliği çok kötüdür, boşanmak için gizli gizli atar kenara anlarım, tavsiye de ederim. Ama normal bir evlilik için bile bunu önerenler var. Ya da "benim paramdan eşime ne, kadının gizli birikimi olmalı mutlaka" diyenler var.
Çok garip geliyor bana. Paramı sakındığım adamla hangi konuda yakın olabilirim ki?
Neden ki? Bizde de ekonomi bendedir hep. Birikim, harcama, bence evde kim ekonomiyi yonetebiliyorsa onda olmalı.birikim sen de diye erkeğe ekonomik şiddet varcılarrrr gelir az sonra dayok biz hiç sorun yaşamadıkk.
Eşten gizli para biriktirme tavsiyesiyle de kk'da tanıştım ben.
aslinda bu eski kadinlarda gordugum birseydir benim. Simdi 80 90larinda olan komsu teyzelerimiz annelerimize nasihat ederdi biz cocukken. Kadinin bir eli hirsiz olacak, pazar parasindan ondan bundan arttirip kenara koyacak, sonra ihtiyac olunca cikartip bu parasini ailesinin ihtiyacini giderecek, biz evi boyle aldik, oglani dershsneye boyle yolladik derlerdi.
simdi mantalite degisti. Amac aile icin degil bireysel vurgulaniyor forumda.
Aile için bile olsa, cikarip verecek bile olsam o sekilde para tirtiklayip gizli birikim vs yapmazdim. Eşimin de oyle bir davraniş sergilemesini istemezdim.
Bu gizli birikim olayi bana acayip guven kirici geliyor sonradan paralari ortaya cikartmasi beni sevindirmezdi.
Bizde gizlilik, ayri gayri yoktur herşey seffaf ve ulaşilabilir durumda. Eşimin zaten parayla, yatirimla çok işi olmuyor ben ilgilenmesem gostermesem bakmaz bile. Ben yine de soyluyorum.
Ama konu bizlerin evliligi degil neticede.Ben bu konudaki adama uyuz oldum.
Bunu soylediginde sogumadiniz mi?
Yakın arkadaşıma şaka ve ironi yaptım hemen niye celallendiniz? Emojimden bile belli şaka olduğuNeden ki? Bizde de ekonomi bendedir hep. Birikim, harcama, bence evde kim ekonomiyi yonetebiliyorsa onda olmalı.
Çevremde gördüğüm şu ki, kadın çalışsın ya da çalışmasın ben paraya karismayayim beyim bilir kafasindaysa ekonomik olarak hep geriye gidiyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?