parasiz erkek

Kadının gizli birikim yapmasını boşanınca çok zarar görüyor’a bağlıyorlar.

Bizim hayatımız çok steril bence çilekcim. Dümdüz yaşıyoruz. Gizli saklı yok, entrika yok. Kafamız hinliğe çalışmıyor. Kocadan para saklamak falan ailemde ne gördüğüm ne annemden ablalarımdan nasihat olarak aldığım bir şey. Ben de ilk kez burada karşılaştım.

Sen neden beni hedef aldın ki şimdi, hesap sorar gibi?
Neyse cevap vereyim yine de.Evlilik arifesinde cimrilik yapıyorsam, birikim yapmamış olup karşımdakinin parasıyla el içine çıkmaya güveneceksem böyle bir ters köşe bana da müstahak yani

Kimseyi hedef aldığım yok, çok ilginçsiniz.
Hızlı hızlı okurken dönüp alıntılayamadım, aynı cümleyi siz kurunca size sorayım dedim.

Bu önerinin yapılma sebebi de sizin şu an yazdığınız gibi adama müstehak olması, adamın neyi hak edip etmediği değil ki. Adamın verdiği tepkiye göre yiyici olup olmadığını anlamak. Öyle yazmışsınız ilk mesajda.

Olayın mantığını anlayamadım çünkü "bütün paramı aileme verdim" cümlesini duyduktan sonra "iyi yapmışsın aşk böcüğüm" diyecek tek bir insan yoktur dünya üzerinde. Adam da her normal insanın vereceği tepkiyi verip "iyi halt ettin" diyerek olay çıkaracaktır.
Konu sahibi durduk yerde haksız duruma düşecek.

gizli biriktirenler zaten eşine sıfır güvenenler.benim paramı eşim bilir ama kendi hesabımdadır ortak hesaba falan koymam.istediğim gibi de değerlendiririm sormadan.kendisinin de vardır karışmam.eş olduk diye ince ince hesap yapalımm tüm parayıı ortaya dökelimm de bana uygun değil.sadece çocuk için ortak hareket ederiz bir de ev araba vs için

Bir yerden bana bir miktar para geldi, yaklaşık orta halli bir ev parası. Eşim paranı şöyle yapabilirsin, böyle yapabilirsin deyince sinirlendim. Param değil paramız dedim. Annemle babamın evliliğinde ayrı gayrı yoktu, böyle gördüm. Aksini yaşamam mümkün değil. Benim neyim varsa onun, onun neyi varsa benim. Boşanma durumunda para zaten kimin hesabında olursa olsun ya da gayrimenkul kimin üzerine olursa olsun ortaktır. Gerisi teferruat.

İlk mesajda adamın kenarda parası olmadan kızı evlilik yoluna soktuğu, birikim yapıyorum diyerek iş harcamalara gelince geri çekilip kızdan para beklediği ona güvendiği yazıyor.Ben mi yanlış okudum?
Hayır ne münasebet niye haksız duruma düşsün?? Evlilik dediğimiz ortak bir kurumdur.Devasa giderlerin ortaya çıktığı bu yolda benim nişanlım da bu tavırda olsa sinirlenirdim. Bu durumda ben olsam aynen bu kozu söylerdim, beklentm şu olurdu bakalım “hayatım önemli değil, benim gerçekten de birikimim var hallederiz mi” diyecek yoksa e benim de param yok niye ailene verdin mi diyecek? Kendi paşa gönlünce parasını yiyip iş taşın altına elini atmaya gelince parayı sürekli benden bekleyen adam kocam olsa ne olmasa ne?
Evlilik kurumu inşa edilirken iki taraf da gerekli özveriyi gösterecek, tek taraftan para beklemek asıl haksız konuma düşürür insanı

işte o senin görüşün bu da benim ben hesabımda olmayınca tapusu ben de olmayınca mutlu olamam eşim de öyledir.bu ayrı gayrı değil aslında tam olarak birbirine güvendir.ortak hesap bana saçma geliyor devamlı denetlenmek gibi asıl

Ortak hesap kullanmıyoruz biz. Harcama onda birikim bendedir. Bence ayrı gayrı sizinki, bana öyle görünüyor en azından. Ama ikiniz de bunu sorun etmiyorsanız bize halt etmek düşer

Yazıldı mı bilmiyorum ama. O evlenelim desi o ev bakalım dedi o hallederim dedi demiş durmuşsunuz. Yahu sizin fikriniz ağzınız yok mu siz niye yönlendirmiyorsunuz bu süreci, onun lafıyla hareket ediyorsunuz.

Ortak hesap kullanmıyoruz biz. Harcama onda birikim bendedir. Bence ayrı gayrı sizinki, bana öyle görünüyor en azından. Ama ikiniz de bunu sorun etmiyorsanız bize halt etmek düşer
birikim sen de diye erkeğe ekonomik şiddet varcılarrrr gelir az sonra da yok biz hiç sorun yaşamadıkk.

Belliki sorumsuz biri koşarak uzaklaş ömrünü yer senin bu adam

Birikim yapıyorum ama eşimden gizli değil. Para biriktirdiğimi bilir meblağsını sormaz. sonuçta ihtiyaç olduğunda kullanacağımı bilir. Normal evlilikte gizli birikim saçma geliyor ama sorunlu evliliklerde maddi durumu yoksa çalışmıyorsa yapılabilir mi belki emin değilim

birikim sen de diye erkeğe ekonomik şiddet varcılarrrr gelir az sonra da yok biz hiç sorun yaşamadıkk.
Neden ki? Bizde de ekonomi bendedir hep. Birikim, harcama, bence evde kim ekonomiyi yonetebiliyorsa onda olmalı.
Çevremde gördüğüm şu ki, kadın çalışsın ya da çalışmasın ben paraya karismayayim beyim bilir kafasindaysa ekonomik olarak hep geriye gidiyorlar.

aslinda bu eski kadinlarda gordugum birseydir benim. Simdi 80 90larinda olan komsu teyzelerimiz annelerimize nasihat ederdi biz cocukken. Kadinin bir eli hirsiz olacak, pazar parasindan ondan bundan arttirip kenara koyacak, sonra ihtiyac olunca cikartip bu parasini ailesinin ihtiyacini giderecek, biz evi boyle aldik, oglani dershsneye boyle yolladik derlerdi.

simdi mantalite degisti. Amac aile icin degil bireysel vurgulaniyor forumda.

Aile için bile olsa, cikarip verecek bile olsam o sekilde para tirtiklayip gizli birikim vs yapmazdim. Eşimin de oyle bir davraniş sergilemesini istemezdim.
Bu gizli birikim olayi bana acayip guven kirici geliyor sonradan paralari ortaya cikartmasi beni sevindirmezdi.

Bizde gizlilik, ayri gayri yoktur herşey seffaf ve ulaşilabilir durumda. Eşimin zaten parayla, yatirimla çok işi olmuyor ben ilgilenmesem gostermesem bakmaz bile. Ben yine de soyluyorum.

Ama konu bizlerin evliligi degil neticede. Ben bu konudaki adama uyuz oldum.

iste bende seffaf olayim dedim, gizli sakli olmasn istedim, hatta arkadaslarimdan diyen oldu bilmesin birikimini diye.. ama evlilik niyetimiz var öyle olmaz dedim... simdi bu paradan haberi var, ve kullanalim istiyor tabikide kullanicaz ama herseyi ben üstlenemem..

Yakın arkadaşıma şaka ve ironi yaptım hemen niye celallendiniz? Emojimden bile belli şaka olduğu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…