parasiz erkek

Birikim sizin için önemliyse söz üzerine yola çıkamaliydiniz.

Birşeyleri üstlenmek sizin tercihiniz olabilir ama nişanlınızın içilen çaya kadar sizden beklenti içinde olması rahatsız edici bence.

Gercekten kenarda parasi yoksa ve size güveniyorsa evliligi erteleyin, hemen ayrilmak istemiyorsaniz. Plansiz hareket etmek insani ya batirir ya borca sürükler. Biz oturup yazili olarak ödeme plani yapmistik. Ne için ne kadar para ayirilacak, kim neyi ödeyecek diye. Sizinle ayni hareket etmiyorsa evlilige hazir degil demektir. Esim benden cok kazaniyordu biz evlendigimizde, ama ben yinede elimden geleni yaptim

Yukarida bir uye de demis
Bende soyluyorum
Paranin olmadigini ailene verdigini yada baska birseye harcadığını soyle
Bitcoin de battigini soyle yada
Tepkisi onemli bagirip cagiracak mi yoksa tekrar baslariz daha guclu oluruz mu diyecek
Evlilik için sizin maddi durumunuza gore hareket ediyorsa hos deil yarin bir gun esyalarida size aldirir
Bence hersey ortak olmali

Eşimle ilk birlikte yaşamaya başladığımız dönemde benim kazandığımın yarısı kadar geliri vardı. Ama bana yıkılan bir tarzı da yoktu. 2 yıl sonra Evlendiğimizde bekarken yaşadığımız evde yaşamaya devam ettik ekstra hiç bişey yapmadık derme çatma mobilyalarla falan yaşadık. Bir borca girecekken hep çekinirdim (yapım gereği) eşim hep "bana güven" derdi. Ben güvenmeyi seçtim. Düzenli olarak terfi aldı maaşlarımız neredeyse eşitlendi, Eksta iş de yapıyordu vs. 2 Yıl sonra ev aldık eşyalarımızı sıfırdan evimize göre aldık yaptırdık vs. Ne zaman biraz tereddüt edecek olsam "bana güven" dedi. Evimizin borcunun önemli bir kısmını ödedik. Geçen yıl arabamızı da yeniledik (Yine bana güven). Bu arada bu süreçlerde hiç maddi sıkıntı yaşamadık. Yılda 3 kere tatilimize de gittik. Yurtdışına dahi çıktık kaç kere. Şimdilerde eşim benim 2 katımdan fazla gelire sahip neredeyse.. Bir şekilde o geleceğimizi planlayarak bu günlere getirdi bizi maddi anlamda. Ben hep ona güvenmeyi seçtim ve bundan hiç pişman olmadım. Yani bu biraz da karşınızdaki insanın parasızlığıyla ilgili değil de güven verip vermemesiyle ilgili bir durum gibi.. Bu insan size hiç güven vermiyor bence tereddütleriniz var bu evliliği bu şekilde gerçekleştirmeyin derim biraz daha düşünün.

Ne dediğinizi anlıyorum da tavrınızı anlamıyorum. Anlayabileceğimi de sanmıyorum. Hayatımın hiç bir döneminde hele ki hayat arkadaşım dediğim insanla böyle hesaplar yapmadım ben. Bunu övünmek için söylemiyorum, neden anlamadığımı anlatmaya çalışıyorum. O yüzden yorumlarım belli ki size faydalı olmayacak.

evet, tesekkürler yinede degerli görüs ve yorumlariniz icin.

evet sanirim tam da bu, bana güven diyor ama ben tereddüt ile yaklasiyorum.. tavirlarindan ve gördüklerimden dolayi

diyor ki ben de hesap yapmıyorum ama adam benim param üzerinden hesaplar yapıyor. Bana açıkça da demiyor ki senin paranla yapalım diye. Dese yardımcı olurum ama böyle çakallık yaparak istemesi zoruma gidiyor. ben böyle anladım

sekiz ay sonraki düğün için şimdiden ev bakmasanız daha iyi olur.(nişanımla düğünüm arası 3 hafta idi ve herşey halledildi. ) ilk önce emin olun derim ben, bir de bu para mevzusunu aranızda konuşup halledin. hazırlıklara giriştikten sonra dönmeniz daha zor olur.

Ailenizin borçları olduğunu paranizida babanıza veya annenize verdiğinizi söyleyin bakalım ne tepki verecek ona göre ayrılır veya devam edersiniz

Maaşınıza ve maaş kartınıza da göz diker böylesi. Senin paran benim param olmaz diyenlere katılmıyorum. erkek bi tık fazla harcamalı evlenmeden önce de evlilikte de. Yoksa daha çokkk konu açarsınız burada

Mesele yemek çay falan ama calci ya. Bırak rahatsız olmayı insanın aklından geçmemesi lazım bence. Eş dost değil ki evleneceğin insan. Bilmiyorum, ben anlamıyorum.

aynen öyle, sakindigim ve hesap derdinde oldugum yok, tavri hos gelmiyor.. ve bu son dönem cok batmaya basladi.. olayi cirkinlestirmemek adina sesimide cikaramiyorum.. para mevzularini, senin benim durumlarini konusmasi gercekten cok itici ve cirkin .. köseye skimis hissediyorum bu yüzden.. gerginlesiyorum ister istemez..

Ben anladım sizi adam kurnazlık peşinde gibi.. Asıl hesapçı siz değilsiniz o yani işin aslı. Ben şahsen böyle biriyle evlenmek bi yana dursun bir ilişki sürdürmezdim.

Senin tek sorun bu dediğin konu hayatını mahvedebilir.
Adam tembel mi?
Yoksa sadece birikimi mi yok bunu ayırt etmen lazım.

Mesele yemek çay falan ama calci ya. Bırak rahatsız olmayı insanın aklından geçmemesi lazım bence. Eş dost değil ki evleneceğin insan. Bilmiyorum, ben anlamıyorum.
Ben anladım neden mi böyle biri ile karşılaştım. Para lafı yapan biri değilim ama adam cebimdeki bozuklukları istiyordu. Yol parası yaparız diye 5 10 tl ya tenezzül bile etmezsin yani.
ama senin bakış açın da doğru. evlenecek doruma gelene kadar zaten bu konuların aralarında bitirilmesi lazımdı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…