- 12 Haziran 2020
- 2.113
- 7.285
- 108
- Konu Sahibi eSmerimSin
-
Eşimle ilk birlikte yaşamaya başladığımız dönemde benim kazandığımın yarısı kadar geliri vardı. Ama bana yıkılan bir tarzı da yoktu. 2 yıl sonra Evlendiğimizde bekarken yaşadığımız evde yaşamaya devam ettik ekstra hiç bişey yapmadık derme çatma mobilyalarla falan yaşadık. Bir borca girecekken hep çekinirdim (yapım gereği) eşim hep "bana güven" derdi. Ben güvenmeyi seçtim. Düzenli olarak terfi aldı maaşlarımız neredeyse eşitlendi, Eksta iş de yapıyordu vs. 2 Yıl sonra ev aldık eşyalarımızı sıfırdan evimize göre aldık yaptırdık vs. Ne zaman biraz tereddüt edecek olsam "bana güven" dedi. Evimizin borcunun önemli bir kısmını ödedik. Geçen yıl arabamızı da yeniledik (Yine bana güven). Bu arada bu süreçlerde hiç maddi sıkıntı yaşamadık. Yılda 3 kere tatilimize de gittik. Yurtdışına dahi çıktık kaç kere. Şimdilerde eşim benim 2 katımdan fazla gelire sahip neredeyse.. Bir şekilde o geleceğimizi planlayarak bu günlere getirdi bizi maddi anlamda. Ben hep ona güvenmeyi seçtim ve bundan hiç pişman olmadım. Yani bu biraz da karşınızdaki insanın parasızlığıyla ilgili değil de güven verip vermemesiyle ilgili bir durum gibi.. Bu insan size hiç güven vermiyor bence tereddütleriniz var bu evliliği bu şekilde gerçekleştirmeyin derim biraz daha düşünün.hemen konuya giriyorum:
nisanlimin kenarda kurusu yok yinede evlilik yoluna girdildi bana güven diyerek seneye martda nikah ve minik bir eglence olacak, suan ev bakiliyor..
benim kenarda birikmisim var ve nisanlim bunu biliyor ve sanirim bu paraya güveniyor.. sinir olmaya basladim
mesala para ödenecegi zaman kendisini geri cekmesi, yada su sekilde konusmasi: ben halledicem amaa... amaa?? ne ama? paran mi yokk?
evet yok cünkü bizim icin para biriktiriyormus, ev icin, nikah icin, eglence icin, bizim icin iste ama böyle diye diye bütün harcamalar benden bekleniyor.. nasil olsa sende var gibicesine.. bu tavri beni cok sinir ediyor
cözümü varmidir? ne yapmak lazim? tek sorun bu cünkü
Ne dediğinizi anlıyorum da tavrınızı anlamıyorum. Anlayabileceğimi de sanmıyorum. Hayatımın hiç bir döneminde hele ki hayat arkadaşım dediğim insanla böyle hesaplar yapmadım ben. Bunu övünmek için söylemiyorum, neden anlamadığımı anlatmaya çalışıyorum. O yüzden yorumlarım belli ki size faydalı olmayacak.anlamiyorsunuz sanirim, komple herseyin benden beklenmesi, cünkü onun birikim yapiyorum mantiginda olmasi.. cay/kahve/yemek yani en ufak seyler bile sizden bekleniyorsa bu tavir zamanla sinir edici olabilir, insan nisanlisina bi cay bile mi ismarliyamaz birikim yapiyor diye.. bir barcak cay ya.. lafi bile olmamali..
Ne dediğinizi anlıyorum da tavrınızı anlamıyorum. Anlayabileceğimi de sanmıyorum. Hayatımın hiç bir döneminde hele ki hayat arkadaşım dediğim insanla böyle hesaplar yapmadım ben. Bunu övünmek için söylemiyorum, neden anlamadığımı anlatmaya çalışıyorum. O yüzden yorumlarım belli ki size faydalı olmayacak.
Eşimle ilk birlikte yaşamaya başladığımız dönemde benim kazandığımın yarısı kadar geliri vardı. Ama bana yıkılan bir tarzı da yoktu. 2 yıl sonra Evlendiğimizde bekarken yaşadığımız evde yaşamaya devam ettik ekstra hiç bişey yapmadık derme çatma mobilyalarla falan yaşadık. Bir borca girecekken hep çekinirdim (yapım gereği) eşim hep "bana güven" derdi. Ben güvenmeyi seçtim. Düzenli olarak terfi aldı maaşlarımız neredeyse eşitlendi, Eksta iş de yapıyordu vs. 2 Yıl sonra ev aldık eşyalarımızı sıfırdan evimize göre aldık yaptırdık vs. Ne zaman biraz tereddüt edecek olsam "bana güven" dedi. Evimizin borcunun önemli bir kısmını ödedik. Geçen yıl arabamızı da yeniledik (Yine bana güven). Bu arada bu süreçlerde hiç maddi sıkıntı yaşamadık. Yılda 3 kere tatilimize de gittik. Yurtdışına dahi çıktık kaç kere. Şimdilerde eşim benim 2 katımdan fazla gelire sahip neredeyse.. Bir şekilde o geleceğimizi planlayarak bu günlere getirdi bizi maddi anlamda. Ben hep ona güvenmeyi seçtim ve bundan hiç pişman olmadım. Yani bu biraz da karşınızdaki insanın parasızlığıyla ilgili değil de güven verip vermemesiyle ilgili bir durum gibi.. Bu insan size hiç güven vermiyor bence tereddütleriniz var bu evliliği bu şekilde gerçekleştirmeyin derim biraz daha düşünün.
diyor ki ben de hesap yapmıyorum ama adam benim param üzerinden hesaplar yapıyor. Bana açıkça da demiyor ki senin paranla yapalım diye. Dese yardımcı olurum ama böyle çakallık yaparak istemesi zoruma gidiyor. ben böyle anladımNe dediğinizi anlıyorum da tavrınızı anlamıyorum. Anlayabileceğimi de sanmıyorum. Hayatımın hiç bir döneminde hele ki hayat arkadaşım dediğim insanla böyle hesaplar yapmadım ben. Bunu övünmek için söylemiyorum, neden anlamadığımı anlatmaya çalışıyorum. O yüzden yorumlarım belli ki size faydalı olmayacak.
O zaman hiç evlenme falan düşünmeyin bence çok saçma. İnsan güvenmediği biriyle evlenmemeli.evet sanirim tam da bu, bana güven diyor ama ben tereddüt ile yaklasiyorum.. tavirlarindan ve gördüklerimden dolayi
sekiz ay sonraki düğün için şimdiden ev bakmasanız daha iyi olur.(nişanımla düğünüm arası 3 hafta idi ve herşey halledildi. ) ilk önce emin olun derim ben, bir de bu para mevzusunu aranızda konuşup halledin. hazırlıklara giriştikten sonra dönmeniz daha zor olur.ev bakiyoruz yavas yavas cünkü vakit dedigin geliyor, gönlümüze göre icimize sinen birseyler bulalim dayamasi dösemesi derken, nikahtan sonra direkt evimize gecelim demistik.. skinti yasamiyalm diye iste
senin paran benim param olayina ister istemez giriliyor cünkü onun yok benim var, ve benden bekleniyor.. hani kenarda varken simdi ben borcami gireyim gibisinden tavirlar... sende varken neden yokmus gibi yapalim.. bende zaten yatirim amacli altin biiriktiriyorum ikimizi icin.. gibi seyler
tamam beraber yuva kuruyoruz falan filan ama bu tavir beni sinir eden sey iste.. yoksa sakindigimdan degl.. acele eden o ama cebinde parasi olmayan yine o..
Maaşınıza ve maaş kartınıza da göz diker böylesi. Senin paran benim param olmaz diyenlere katılmıyorum. erkek bi tık fazla harcamalı evlenmeden önce de evlilikte de. Yoksa daha çokkk konu açarsınız buradaevet ikimizde calisiyoruz, ben bekliyelim ve birikim yapalim seneye sonbahar/ kisa dogru daha güclü adimlar atalim dedim yoksa para sakinma derdinde degilim ama simdi herseyi benim üzerime yikiyor sanki... güvenmekle hata mi ettim diye düsünmüyor degilm
Mesele yemek çay falan ama calci ya. Bırak rahatsız olmayı insanın aklından geçmemesi lazım bence. Eş dost değil ki evleneceğin insan. Bilmiyorum, ben anlamıyorum.diyor ki ben de hesap yapmıyorum ama adam benim param üzerinden hesaplar yapıyor. Bana açıkça da demiyor ki senin paranla yapalım diye. Dese yardımcı olurum ama böyle çakallık yaparak istemesi zoruma gidiyor. ben böyle anladım
diyor ki ben de hesap yapmıyorum ama adam benim param üzerinden hesaplar yapıyor. Bana açıkça da demiyor ki senin paranla yapalım diye. Dese yardımcı olurum ama böyle çakallık yaparak istemesi zoruma gidiyor. ben böyle anladım
Ben anladım sizi adam kurnazlık peşinde gibi.. Asıl hesapçı siz değilsiniz o yani işin aslı. Ben şahsen böyle biriyle evlenmek bi yana dursun bir ilişki sürdürmezdim.aynen öyle, sakindigim ve hesap derdinde oldugum yok, tavri hos gelmiyor.. ve bu son dönem cok batmaya basladi.. olayi cirkinlestirmemek adina sesimide cikaramiyorum.. para mevzularini, senin benim durumlarini konusmasi gercekten cok itici ve cirkin .. köseye skimis hissediyorum bu yüzden.. gerginlesiyorum ister istemez..
Senin tek sorun bu dediğin konu hayatını mahvedebilir.hemen konuya giriyorum:
nisanlimin kenarda kurusu yok yinede evlilik yoluna girdildi bana güven diyerek seneye martda nikah ve minik bir eglence olacak, suan ev bakiliyor..
benim kenarda birikmisim var ve nisanlim bunu biliyor ve sanirim bu paraya güveniyor.. sinir olmaya basladim
mesala para ödenecegi zaman kendisini geri cekmesi, yada su sekilde konusmasi: ben halledicem amaa... amaa?? ne ama? paran mi yokk?
evet yok cünkü bizim icin para biriktiriyormus, ev icin, nikah icin, eglence icin, bizim icin iste ama böyle diye diye bütün harcamalar benden bekleniyor.. nasil olsa sende var gibicesine.. bu tavri beni cok sinir ediyor
cözümü varmidir? ne yapmak lazim? tek sorun bu cünkü
Ben anladım neden mi böyle biri ile karşılaştım. Para lafı yapan biri değilim ama adam cebimdeki bozuklukları istiyordu. Yol parası yaparız diyeMesele yemek çay falan ama calci ya. Bırak rahatsız olmayı insanın aklından geçmemesi lazım bence. Eş dost değil ki evleneceğin insan. Bilmiyorum, ben anlamıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?