parasiz erkek

Ben düğünsüz evlenmiş biri olmama rağmen evlilik çok masraflı bir şey. Daha öngöremediğiniz çok masrafınız çıkacaktır. Bu durumlarda canınız daha çok sıkılabilir. Paranızı altına vs. yatırarak kullanamayacağınızı söyleyebilirsiniz belki. Daha vaktiniz var. Çalışır ödersiniz giderlerinizi.
 
biz evlenirken eşim işsizdi, ben çalışıyordum. çok ani bir kararla 2 ay içinde evlendik. yıllar boyu çalıştıklarıyla hep başkalarının ihtiyaçlarını karşılamış, beş kuruşu yoktu evlenirken. ben gözümü kararttım evlendim çünkü bana karşı eli hep çok açıktır. ne yapabilirse yapar, atıp tutup kenar çekilmez. parasının olmamasından ziyade hallederiz deyip iş başa düşünce ama demesi sıkıntı. bence siz erteleyin, benim içime o zaman siniyor acele etmek istemiyorum deyin. bu sürede gözlemleyin, parasızlıktan mı genel tavrı mı çözerseniz sorunuza en doğru cevabı bulursunuz.
 
Sekiz ay sonraki düğüne niye ev bakılıyor?

Evlilik birlikte adım atacağınız bir şey. Şimdiden senin param benim param olayına girdiyseniz hayır geleceğini düşünmüyorum o evlilikten.

ev bakiyoruz yavas yavas cünkü vakit dedigin geliyor, gönlümüze göre icimize sinen birseyler bulalim dayamasi dösemesi derken, nikahtan sonra direkt evimize gecelim demistik.. skinti yasamiyalm diye iste

senin paran benim param olayina ister istemez giriliyor cünkü onun yok benim var, ve benden bekleniyor.. hani kenarda varken simdi ben borcami gireyim gibisinden tavirlar... sende varken neden yokmus gibi yapalim.. bende zaten yatirim amacli altin biiriktiriyorum ikimizi icin.. gibi seyler

tamam beraber yuva kuruyoruz falan filan ama bu tavir beni sinir eden sey iste.. yoksa sakindigimdan degl.. acele eden o ama cebinde parasi olmayan yine o..
 
Ama paranız yoksa da planlamanız akıllıcadır diye düşünüyorum.
Nişanlıda o da yok gibi.
Olsaydı neden güvenmesi gerektiğini anlatırdı.
İlişkisine hakim değilim konu sahibinin, bilemem. 8 ay sonraki evlilik için ev bakmak pek akıllıca görünmüyor bir sebebi yoksa. Ev tadilatı, düğün, mutfak vs. için kredi çektik, eşyaları elden taksitle aldık, beyaz eşya eşimin bekar evinden geldi oldu bitti.

Ben gencecik insanların ilerde evlenirsem param hazır olsun deyip hayatı kaçırmalarını anlamıyorum maalesef. Aynı şekilde evlenir evlenmez ev almak için kendinden kısıp birikim yapan ya da yüklü borçların altına girenleri de anlamıyorum. Çoğu evli çift mal mülk sahibi ama mutsuz ve bence sebebi de bu.
 
Kimin neye ne kadar harcadığının ne önemi var ki? Yarın evlenip aynı eve gireceksiniz. Bu kadar yakın olup bu kadar uzak olmak garip geliyor bana.
Şartları bilerek girmişsiniz bu yola. Birbirinizi strese sokmanızın anlamı yok şu an.
Birkaç ay sonra bakarsınız, olmayacak gibiyse ertelersiniz.
 
Para falan biriktirmiyor, ömrünün sonuna kadar senden geçinecek, o biriktiriyor diye sen mi harcamak zorundasın. Biriktiriyorsa biriken miktarı sana da söylüyordur, bu ay şu kadar attım köşeye, şu kadar paramız oldu diye, hiç böyle bir bilgi verdi mi sana. Nişanlıysanız keseniz birdir. Senin birikimini biliyorsa sen de onunkini bilme hakkına sahipsin. Söylemiyorsa, bana hesap mı spruyorsun diyorsa at yüzüğü kaç, bir caxık olmaz o adamdan
 
Ev dediğiniz alınmayacaksa 1-2 ay önce tutulur maksimum. 6-7 ay boş eve kira mı ödeyeceksiniz paramız yok derken?

Evlilik kararı iki kişiliktir, bir tarafın acele etmesi bir şey değiştirmez. Siz hazır olmadığınızı düşünüyorsanız erteleyeceksiniz.
 

evet hakli bir yorum, az önce de belirttigim gibi para sakinmiyorum sadece tavir hosuma gitmiyor.. sinir oluyorum aramizda gerginlik cikiyor yok yere..
 
Bir de şu var şuan çevremde ev alırken artık bekarken kadın kenara diyelim 100 bin koymuş adamda öyle
Evlenince öyle ev alıp devam ediyorlar.
Şimdi kısasa kısas mantığı var.
Ama ben para konusunda ileride kadın ayrılma yada eşinin vefat durumunda daha mağdur oluyor bu yüzden kenarında bekarken biriktirdiği parayı söylemesini doğru bulmuyorum.
Erkeğin yeni hayata adapte olması daha kolay kadın çocukla ortada kalıyor.
Kadına her türlü hayat katmerli zor.
Evlilikte her an herşey terse dönebilir.
GEcende hemşire arkadasim 20 yıl sonra boşandı 3 cocukla.
Adam kadının 3 te biri kazanmasına rağmen boşanma sırasında cirkeflik yapmış
20 yıl çöp oldu.
 
Bu evlilik için fazla ısrarcı gibi geldiniz bana, nişanlınız aslında istemiyor da bir yola zor kıyamet sokulmuş gibi, hani gönlü yok ama kaybetmek de istemediği için devam ediyor gibi geldi. Bu işte hayırlı bir son göremiyorum.
 

Adam bir kene bir asalak basbayağı
 

bakmasi, bulmasi falan filan derken 3-5 ay önceden girilir dedi bu yine onun fikriydi, yavas yavas dösenir edilir .. iste ona göre paramiz var :) bende olayi cirkinlestirmemek adina benim param olayina girmiyorum..

evet erteleme konusunu actim bu sefer aileler basliyor sorun mu var? nisanlim sen sorun ariyorsun diyor..kendimi köseye skismis hissediyorum bazen
 
Nasil baslarsa oyle gider. Bu evlilikte onun hic bir zaman parasi olmayacak. Olsa da odemeler size kalacak.
Eskiden kadinlara para odetmeye utanirdi erkekler. Devir epey degisti. Ben kadin hic odemesin demiyorum ama herseyi kadina odetenleri de anlamiyorum.
Parasi yoksa demek ki size guvenip evleniyor. Hep de size guvenecek.
Ben boyle biriyle evlenmezdim. Gider tek basima ev tutar dayar doser oturdum. Bir de o adamin maddi yukunu cekmezdim.
 
evet hakli bir yorum, az önce de belirttigim gibi para sakinmiyorum sadece tavir hosuma gitmiyor.. sinir oluyorum aramizda gerginlik cikiyor yok yere..
İşte bu gerginlik ve sinir olmak bana tuhaf geliyor mesela. Evlenmeye, hayatımı birleştirmeye karar verdiysem bir insanla ha ben harcamışım ha o ne fark eder? Sonuçta birlikte yaşayacağımız ev için harcanmıyor mu o paralar? Kimin ne kadar harcadığının ne önemi var?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…