- 24 Ekim 2014
- 59.307
- 330.211
- 698
- Konu Sahibi eSmerimSin
-
Parayı ailenize verdiğinizi söyleyin bakalım ne diyecekhemen konuya giriyorum:
nisanlimin kenarda kurusu yok yinede evlilik yoluna girdildi bana güven diyerek seneye martda nikah ve minik bir eglence olacak, suan ev bakiliyor..
benim kenarda birikmisim var ve nisanlim bunu biliyor ve sanirim bu paraya güveniyor.. sinir olmaya basladim
mesala para ödenecegi zaman kendisini geri cekmesi, yada su sekilde konusmasi: ben halledicem amaa... amaa?? ne ama? paran mi yokk?
evet yok cünkü bizim icin para biriktiriyormus, ev icin, nikah icin, eglence icin, bizim icin iste ama böyle diye diye bütün harcamalar benden bekleniyor.. nasil olsa sende var gibicesine.. bu tavri beni cok sinir ediyor
cözümü varmidir? ne yapmak lazim? tek sorun bu cünkü
Adam bir kene bir asalak basbayağı
Bana güvenme ben o parayı yedim diyin.. devamlı kadından maddi beklentisi olan erkek çok iticiparamiz varmis ona göre.. evet var yok degil ama bütün herseyi ben üstlenemem ki .. az cok birikim yaptm kötü gün icin ama hepsini benmi karsilicam simdi..
ayrilmakta bi cözüm tabiki..
Beraber hayatı yaşayıp gezip tozup parayı orda harcasalar beraber çalışır yine öderler bence deBen gencecik insanların ilerde evlenirsem param hazır olsun deyip hayatı kaçırmalarını anlamıyorum maalesef. Aynı şekilde evlenir evlenmez ev almak için kendinden kısıp birikim yapan ya da yüklü borçların altına girenleri de anlamıyorum. Çoğu evli çift mal mülk sahibi ama mutsuz ve bence sebebi de bu.
Kan emici yüzsüz birisi...Adam bir kene bir asalak basbayağı
İşte bu gerginlik ve sinir olmak bana tuhaf geliyor mesela. Evlenmeye, hayatımı birleştirmeye karar verdiysem bir insanla ha ben harcamışım ha o ne fark eder? Sonuçta birlikte yaşayacağımız ev için harcanmıyor mu o paralar? Kimin ne kadar harcadığının ne önemi var?
3 senedir evin kirasinindan tutun, faturasina varasiya kadar ben odedim ve hala devam.. maf oldum..hemen konuya giriyorum:
nisanlimin kenarda kurusu yok yinede evlilik yoluna girdildi bana güven diyerek seneye martda nikah ve minik bir eglence olacak, suan ev bakiliyor..
benim kenarda birikmisim var ve nisanlim bunu biliyor ve sanirim bu paraya güveniyor.. sinir olmaya basladim
mesala para ödenecegi zaman kendisini geri cekmesi, yada su sekilde konusmasi: ben halledicem amaa... amaa?? ne ama? paran mi yokk?
evet yok cünkü bizim icin para biriktiriyormus, ev icin, nikah icin, eglence icin, bizim icin iste ama böyle diye diye bütün harcamalar benden bekleniyor.. nasil olsa sende var gibicesine.. bu tavri beni cok sinir ediyor
İşte beraber gezip tozup para harcamadığı bir insanla evlenilir mi ki? Nasıl oluyor o işler? Haftada bir kafede oturup çay içtiğin insanla nasıl evlenmeye karar verirsin ki? Tamam ülkemiz şartlarında bu şekilde yaşanan ilişkiler de azımsanmayacak kadar çok ama benim yine de aklım almıyor, kafam basmıyor pek.Beraber hayatı yaşayıp gezip tozup parayı orda harcasalar beraber çalışır yine öderler bence de
Hatta keşke öyle yapsalarmış
Ama bu konuda biraz huylandım ben
Bi taraf karınca bi taraf ağustos böceği gibi olmuş
Anlatılana göre adam da öderiz tavrı bile yok
Konu sahibinin birikimine yaslanmış daha çok
İnsan en azından bi teklif bekler bence ben ödeyeyim filan gibi
Konu sahibi de yok desin yine istemiyorsa ödetmeyi
BBn beklerdim en azından
Ayrıca evi 8 ay önceden kiralamak bence de çok gereksiz
Çoğu eşya aylar sonra geliyor zaten teşhir ürünü alınmıyorsa
Evleneceğiniz insana bi yemek ısmarlamak sizi rahatsız ediyorsa çok ciddiyim evlenmeyin. Olmaz, mutsuz olursunuz. Masraf derken ben düğün masrafları falan sanmıştım, biraz hak verecektim. Mevzu bi yemek bir kahveyse cidden olmaz.söyle aciklayim, bastan ben ona dedimki, sonbahar/kisa dogru evlilik olsun daha güclü adimlar atabilelim, dediki ben biriktiriyorum zatem..beraber yapalim el ele verip, fazla ertelemiyelm yuvamizi kuralim, saglimiz oldugu sürece calisir kazaniriiz bana güven..tamam süper ozaman dedim
yola cikar cikmaz benden beklenmeye baslandi.. mesala sinir oldugum su tavir var, biryere gidiyoruz ya alisveris diyelim yada bir yemek olsun icecek olsun, benden bekleniyor param var diye, cünkü kendisi birikim yapiyor.. sorun bu tavir iste..
Bu da farklı ve haklı bi bakış açısıİşte beraber gezip tozup para harcamadığı bir insanla evlenilir mi ki? Nasıl oluyor o işler? Haftada bir kafede oturup çay içtiğin insanla nasıl evlenmeye karar verirsin ki? Tamam ülkemiz şartlarında bu şekilde yaşanan ilişkiler de azımsanmayacak kadar çok ama benim yine de aklım almıyor, kafam basmıyor pek.
Diğer üyeleri bilemiyorum tabi kiBir de olay tam tersi olsa, erkek birikim yapmış olsa kıza çatır çatır harcasa da kimsenin sesi çıkmazdı. Kimse kıza asalak muamelesi yapmazdı. Bu çifte standardı da anlamıyorum ben.
Anlamıyomusun paran için evleniyo resmen. Peki sen neden paranı harcıyorsunı versene ailenden birilerine yada arabanı al ne biliyim bağla bişeye. Daha da basit yöntemi var ayrıl bundan koca olmazzzzhemen konuya giriyorum:
Hoş geldin esmerimsin. İçimden bir ses adamın Türkiye'de yaşadığını - oralarda duzgun bir işi ya da oturumu olmadığını söylüyor. Eğer doğruysa adam seni yağlı kapi diye görüp evlenmek istemiş olabilir. Sonuçta bir Euro on liradan fazla...
Benim de erkek arkadaşlarım arasında bir muhabbet bu, Avrupa'da yaşayan birini kafalayip evlenmek yani... Hatta eskiden yakın olduğum bir iş arkadasim, internetten aynı ülke insanlarıyla konuşurdu, dil geliştirme bahaneisyle. Sonra biriyle evlendi, kız her şeyi ayarladı ,Türkiye'ye geldi nikahı kıydılar. Çocuk da peşinden işlemler vs vs sonrası gitti A1 ispanyolcasiyla.
Yani Türkiye'de böyle şeyler olabiliyor , özellikle bu aralar daha da fazla
Parayı ailene ev alması için ya da başka acil bir durum için verdiğini söyle. Tavrına göre durumu devam ettirir ya da kesersin. Hiç sevmem nasılsa sende var diye yaslanilmasini.hosbuldum, hayir oda benim gibi yurt disinda yasiyor, ayni sehirdeyiz evlerimiz 10 dakika mesafede.. oda benim gibi burda dogmus büyümüs
Bu adam şu anda çalışıyor mu, borcu var mı varsa ne kadar. Ailenize maddi güvensizlik yaşadığınızı acele etmek istemediğinizi söyleyin, size hak vereceklerdir mutlaka. Hallederiz bana güven tavırları bana asla güven vermez, sana güvenmem için ne hesapladığını bilmeliyim, bilirsem güven duyarım deyin. Ben hallederdim ama diyeceği işlere girmeyin. Şimdi halletmiyorsa asla halletmeyecektir.bakmasi, bulmasi falan filan derken 3-5 ay önceden girilir dedi bu yine onun fikriydi, yavas yavas dösenir edilir .. iste ona göre paramiz var :) bende olayi cirkinlestirmemek adina benim param olayina girmiyorum..
evet erteleme konusunu actim bu sefer aileler basliyor sorun mu var? nisanlim sen sorun ariyorsun diyor..kendimi köseye skismis hissediyorum bazen
Evleneceğiniz insana bi yemek ısmarlamak sizi rahatsız ediyorsa çok ciddiyim evlenmeyin. Olmaz, mutsuz olursunuz. Masraf derken ben düğün masrafları falan sanmıştım, biraz hak verecektim. Mevzu bi yemek bir kahveyse cidden olmaz.
söyle aciklayim, bastan ben ona dedimki, sonbahar/kisa dogru evlilik olsun daha güclü adimlar atabilelim, dediki ben biriktiriyorum zatem..beraber yapalim el ele verip, fazla ertelemiyelm yuvamizi kuralim, saglimiz oldugu sürece calisir kazaniriiz bana güven..tamam süper ozaman dedim
yola cikar cikmaz benden beklenmeye baslandi.. mesala sinir oldugum su tavir var, biryere gidiyoruz ya alisveris diyelim yada bir yemek olsun icecek olsun, benden bekleniyor param var diye, cünkü kendisi birikim yapiyor.. sorun bu tavir iste..
Böyle bir adamdan dakikasında soğurdum, nisanlim değil kim olursa olsun.
Ne birikimi yapıyormuş peki? Madem o sizin paranızı biliyor, siz onunkini biliyor musunuz? Yani mesela size diyor mu iste hayatım her ay kenara 1000 TL koyuyorum ya da her ay atıyorum yarım altın alıyorum vs. Diye?
Ne münasebet?! Onunki birikimde sizinki ney?anlamiyorsunuz sanirim, komple herseyin benden beklenmesi, cünkü onun birikim yapiyorum mantiginda olmasi.. cay/kahve/yemek yani en ufak seyler bile sizden bekleniyorsa bu tavir zamanla sinir edici olabilir, insan nisanlisina bi cay bile mi ismarliyamaz birikim yapiyor diye.. bir barcak cay ya.. lafi bile olmamali..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?