park ve çocuklarım

Ay valla çok iyi yapmış boşver madem çocukları var parkta ne işi var yanlız başına.. ben oğlumu parka götürürken özellikle yanlız oturanlara dikkat ediyorum kesinlikle yabancıların sevmesinede karşıyım..

Ben ailemdeki evli erkekleri düşünüyorum yani esimi kardesimi kuzenlerimi vs hicbiri cocuk parkinda oturup elalemin cocugunu sevip hatta o cocuklara yarın size cikolata getirecegim demez deseler tuhaf olur zaten.Hic mantikli degil o adamin cocuk parkinda otirup ordaki cocuklara sevgi gostermesi ve cikolata vaadinde bulunmasi.Bildigin sapik bu adam ve resmen ava cikmis.Siz anneniz araciligiyla tepkinizi gosterincede ordan ayrilmis.Buyuk ihtimal sapik oldugunu hissettiginizi farketti ve bir sureligine sapikligina ara verdi.Ben hic iyi niyetli olamiyorum bu konularda olmak zorunda da hissetmiyorum.Ne alaka yani benim cocugumu hic tanimadigimiz biri sevecek ve hatta cikolata felan verecek.Durup dururken olacak is degil bunlar altinda bu sapiklarin planlari yatiyor.Kim kimin cocuguyla ilgilensin ki yani cocuk sevmek ona cikolata felan vermek nasil bir gereklilik olabilir ki normal dusunen bir insan icin..

yani eşimele de konuştum tek başına bi erkeğin ne işi olur ki parkta dedim ayrıca milletin çocuğundan sanane annesi babası alır şeker çikolata belki yedirmiyorum ben öyle şeyler belki alerjisi var yani adam bana da iyi niyetli gelmedi inşallah başka parklara gidipte başkalarının çocuklarına musallat olmaz...

Ya tanımadığım biri kızımı kucağına alsa çıngar çıkarırım, öyle kibarca uyarmakla filan uğraşmam. Adamın mahcup olması da umurumda olmaz, bu gereksiz utanma çekinme mevzuları yüzünden çocuklar bazı şeyleri öğrenemeyip tacize uğruyor. Yabancı insansın, haddini bileceksin, elalemin çocuğuna nasıl dokunursun? Bana ne niyetinden? Yani şu toplumun bunları öğrenmesi lazım. İyi niyetliyim demesi bir insanı iyi niyetli yapmaz, tanımadığınız bilmediğiniz insan, nasıl emin olacaksınız niyetinden? Çocuklarınız kaç yaşında bilmiyorum ama bir an önce yabancı kavramını, yabancıların bize fiziksel temasta bulunmaması gerektiğini öğrenmeleri gerekiyor.

Uzaktan sevsinler iyi niyetle bile olsa baskasinin cocugunu dokunarak sevmek bana yanlis geliyor. Keske boyle olmasa zaman ama kimin ne ildugu belli degil maalesef..

Ya tanımadığım biri kızımı kucağına alsa çıngar çıkarırım, öyle kibarca uyarmakla filan uğraşmam. Adamın mahcup olması da umurumda olmaz, bu gereksiz utanma çekinme mevzuları yüzünden çocuklar bazı şeyleri öğrenemeyip tacize uğruyor. Yabancı insansın, haddini bileceksin, elalemin çocuğuna nasıl dokunursun? Bana ne niyetinden? Yani şu toplumun bunları öğrenmesi lazım. İyi niyetliyim demesi bir insanı iyi niyetli yapmaz, tanımadığınız bilmediğiniz insan, nasıl emin olacaksınız niyetinden? Çocuklarınız kaç yaşında bilmiyorum ama bir an önce yabancı kavramını, yabancıların bize fiziksel temasta bulunmaması gerektiğini öğrenmeleri gerekiyor.

yabancıların değil sadece hanımefendi fiziksel temasta aile bireyleri dışında ki insanların dokunmasını dahi istemiyorum bu konuda ez az sizin kadar hassasım 3.5 yaşında ki çocuğa ben her zaman anlatıyorum anlıyor fakat çocuk bu unutabiliyor ki çocuk ilgi sevgi gördüğüne yaklaşır yabani değil sonuçta elimizden geldiğince anlayacağı dilden konuşuyoruz eşim eğitimci o da hassas bu konularda ama anlık olan birşey bu dediğim siz isterseniz çit döşeyin etrafına evladınızın... Rabbim korusun evlatlarımızı benim vicdan yapma sebebime gelince gözümle görmedim çalışıyorum acaba haksızlık mı yaptım adama vicdan mekanızmam herşeye çalıştığı gibi bu duruma da çalıştı fakat olması gereken buydu şimdi daha rahatım...

konuya hemen gireyim çocuklarımı annem gün içerisinde parka götürüyor dün benim çocukları sevmiş bi adam o sevip ilgi gösterince benim küçükte yanına gidip gidip geliyormuş kucağına almış adam size yarın çikolata alacağım demiş bu arada annem yanına çağırdıkça bizim çocuklar gidip gidip geliyorlarmış dikkat eder yani çok şükür neyse akşam evde bana söyledi çocuklar güzel bi dille sinirlenmeden ve çok fazla tepki göstermeden bi daha gitmeyin iyi niyetli olmayabilir dedim fazla tepki göstermedim ki böyle şeyleri anlatabilsinler bana anneme de yarın gelirse adam gerekirse söyle çikolata falan alma sevmeni istemiyor annesi falan de dedim o da söylemiş adama adam da yok teyze o ne demek seviyorum ben benim de kızlarım var demiş ama koca adam tek başına ne gezer ki parkta ( genelde her gün gelip oturuyormuş ) iyi ki söyledin dedim anne öyle diyince parktan çıkıp gitmiş sen de haklısın teyze demiş sonra şimdi de acaba demesemiydi adamı mahçup mu ettik falan diyorum da sonra iyi ki dedi neler duyuyoruz neler diyom kendi kendime iyi etmiş demi söylemekle
Hiç pişman olma kardeşim.Çok da iyi yapmışsın.Ne işi varmış koca adamın parkta!Ertesi gün gelmeler falan.Yavruların söz konusu olunca kimsenin mahcubiyetini falan umursama.Ben kadın halimle çok sevesim geldiği halde kimsenin çocuğuna yaklaşmıyorum.Sen iyi niyetle vicdan yapmışsın ama bence çok yerinde bir tavır sergilemişsin.

Hiç pişman olma kardeşim.Çok da iyi yapmışsın.Ne işi varmış koca adamın parkta!Ertesi gün gelmeler falan.Yavruların söz konusu olunca kimsenin mahcubiyetini falan umursama.Ben kadın halimle çok sevesim geldiği halde kimsenin çocuğuna yaklaşmıyorum.Sen iyi niyetle vicdan yapmışsın ama bence çok yerinde bir tavır sergilemişsin.

teşekkür ederim empati yapıp cevap verdiğiniz için

Uzaktan sevsinler iyi niyetle bile olsa baskasinin cocugunu dokunarak sevmek bana yanlis geliyor. Keske boyle olmasa zaman ama kimin ne ildugu belli degil maalesef..

kimin ne olduğu gerçekten belli değil en yakınındakine bile güven yok bu devirde keşke şöyle komple bi uyuyup uyansak herkes iyileşmiş güzellik dört bi yanı çevrelemiş ah ahh...inşallah bizim evlatlarımız çok iyi olur iyi işler yaparlar

yabancıların değil sadece hanımefendi fiziksel temasta aile bireyleri dışında ki insanların dokunmasını dahi istemiyorum bu konuda ez az sizin kadar hassasım 3.5 yaşında ki çocuğa ben her zaman anlatıyorum anlıyor fakat çocuk bu unutabiliyor ki çocuk ilgi sevgi gördüğüne yaklaşır yabani değil sonuçta elimizden geldiğince anlayacağı dilden konuşuyoruz eşim eğitimci o da hassas bu konularda ama anlık olan birşey bu dediğim siz isterseniz çit döşeyin etrafına evladınızın... Rabbim korusun evlatlarımızı benim vicdan yapma sebebime gelince gözümle görmedim çalışıyorum acaba haksızlık mı yaptım adama vicdan mekanızmam herşeye çalıştığı gibi bu duruma da çalıştı fakat olması gereken buydu şimdi daha rahatım...
Haklısınız, aile içinde&dışında dahi aynı şey geçerli. Çocuk bedeninin sadece kendisine ait olduğunu, kimsenin o istemeden dokunamayacağını bilmeli, anne ve babanın bile. Olaydaki söz konusu yabancı bir şahıs olduğundan, bunu yazmıştım.

Niyeti ne olursa olsun, belki de tonton yaşlı bir dede&ninedir, vicdan yapmanıza gerek yok, aynı kurallar geçerli, demek istediğim buydu.

Haklısınız, aile içinde&dışında dahi aynı şey geçerli. Çocuk bedeninin sadece kendisine ait olduğunu, kimsenin o istemeden dokunamayacağını bilmeli, anne ve babanın bile. Olaydaki söz konusu yabancı bir şahıs olduğundan, bunu yazmıştım.

Niyeti ne olursa olsun, belki de tonton yaşlı bir dede&ninedir, vicdan yapmanıza gerek yok, aynı kurallar geçerli, demek istediğim buydu.

anladım demek istediğinizi sonuçta tanımıyorsunuz haklısınız fikir vermekte kötü bir şey demediniz teşekkür ederim öğretmemiz gerekiyor defalarca konuşmamız lazım çocuklar çok masum

yani eşimele de konuştum tek başına bi erkeğin ne işi olur ki parkta dedim ayrıca milletin çocuğundan sanane annesi babası alır şeker çikolata belki yedirmiyorum ben öyle şeyler belki alerjisi var yani adam bana da iyi niyetli gelmedi inşallah başka parklara gidipte başkalarının çocuklarına musallat olmaz...
Insallah Allah korusun birde size bisey soracağım anneniz yaşlı mi merak ettim

Ya ben sizi anliyorum cunku ben de oyle biriyimdir ayy acaba kalp mi kirdjm tuh yanlis mi anlasildim of pof olurum gunlerce bi laftan dolayi. Ama adamin da hak vermesi lazim duzgun bi insansa. Kirilmamasi gucenmemesi lazim.. ha sapiksa da kiriyosa da kirilsin bosveeer..

58 yaşında neden ki
Bi yorumunuzda gordum de. Bence de baskasinjn cocuguna birsey verilmemeli. Cocuga bisey olur bogazina takilir bogulur al suc iste. Omur boyu vicdan azabi. Alerjisi vardir hastanelik olur ne bliyim kusar ishal olur vs suc sana kalir. Ne gerek var.. belki baskasi da bisey verir ama senden bilirler falan..

Bence park tek basina ggelen erkeklere yasaklanmali. Birde sigara iciyorlar cocuklarin yaninda. Cok sinir oluyorum.
Esime de diyorum cocuklari cok sever. Uzaktan sev , yapacak bir sey yok .
ben de anlamiorum ne ariyorlar parkta tek baslarina. cok agir olacak ama ben potansiyel sapik olduklarini dusnuyorum. kahveye git, carsiya pazara git, evinde tv izle ama arkta cocuk izlemek ne??

ben de anlamiorum ne ariyorlar parkta tek baslarina. cok agir olacak ama ben potansiyel sapik olduklarini dusnuyorum. kahveye git, carsiya pazara git, evinde tv izle ama arkta cocuk izlemek ne??
Bencede aynen gidicek yer mi kalmadi. Bazen sabah erken gidiyorum parka. Tek basina oturan birisini gorunce korkuyorum. Tanimadigin cocugu ne sev ne bir sey ver ne de dokun. Allahim sinir oluyorum.
Gerci tanisan da dokunma diyecegim. Off yasanilanlar herkesi supheli yapti gozumuzde. Ne yapicagimizi sasirdik

Back
X