Parka inmeye korkar olduk

Benimde artık son damlam gibi bir şeydi. Çünkü bu çocuk sürekli kızıma, eşyalarına ve yiyeceklerine zarar veriyor ama sıfır tepki annede. Benim çocuğum sürekli ağlamak, ezilmek, zarar görmek zorunda mı ondan küçük diye? Çocukla kaç kere konuştum ama hem şımarık hem haşin, evde aşırı şımartılmış zor bi çocuk.
Ben sizi çok iyi anlıyorum zira bir farkli model komşu başımda malesef sitenin içinde park var kizimla oğlum iniyorlar ben de peşindeyim tabi ki çünkü beni. oğlum çok zorlu malesef hırçın bir çocuk kimseye zarar vermesin diye hemen mudahele edeyim diye ordayim.
Ama gel gör ki oglum 3 komsunun oglu 4 yasinda geçen gün ben inene kadar oğlumu itmiş yere düşürmüş kafasini tekmelemiş parkta ki çocuklar almış elinden çığlık kiyamet tabi aşağıya nasil indigimi bilemedim ve çok kızdım aldim çocuğu komşuma çıkardım onu da uyardim böyle olmaz sen de in çocuğunun başına diye simdi benle küstü :deli:
Hiç umrumda değil önceliğim evladim herkes cocuguna sahip çıksa aslinda bunlar yaşanmayacak ama olmuyor malesef

Valla benim oğlan 28 aylık ve tam bir mağara adamı🤦🏻‍♀️Evde değil bağırmak, vurmak falan yüksek sesle konuşma, yüksek sesli tv izleme vs bile yok. Ama oğlumda itme, vurma, oyuncağını paylaşmama(buna müdahale etmiyorum) hepsi var... Bir ara vurma huyunu bırakmıştı 2 haftadır yine hortladı bu huy... Sürekli tepesindeyim. Evet benimki küçük ama vurduğu çocuk da küçük. Yazık canları yanar. Kesinlikle annenin müdahale etmesi lazım.

Kendi çocuğunu uyarsa siz zaten kalkıp birşey söylemezsiniz ama evet annesi uyarmayınca insanın takılmayacağı varsa bile takılır. Of bilemiyorum. Vuran çocuk annesi olmak daha zor gerçekten 😢
Kızım bir ara bizi çimdikliyip saçımızı çekiyordu. Sonra ben babasına yapmaya başladım, babası ağladı. Baba bana yaptı, ben ağladım. Oyuncaklara yaptık falan. Evin içinde tiyatro oynadık birkaç gün. İkisinide komple bıraktı. Ama sizinkide bırakmış, tekrarlamış, tekrarlar mı bilmiyorum. Sizde deneseniz işe yarar mı acaba? Daha büyük ya belki yutmayabilir :D

Ayyy kıyamam, ben olsam bende afallardım herhalde. Ama tabi çocuğa tokat atmak fazla olmuş biraz. Onunla başetmeyi öğrenmesi için şiddeti öğretmem lazım kızıma, istemiyorum bunu da. Aslında haklısınız gelecekte çocuklarla nasıl başedileceğini öğretmenin yolu ama bizim gayet disiplinli ve sakin bir hayatımız olduğu için tersiyle ne yapacağız bilemiyorum. Bende oğlunuz gibi baktım ilk seferlerde.

ben oğluma böyle bi durumda karşı taraftan uzaklaşmasını
eğer o gelirse yaklaşınca omuzlarından hafifce itmesini söylüyorum
çünkü sen artık büyüdün kendini korumalısın ben her zaman yanında olamam diyorum
eğer sende tokat atarsan kavga büyür ve canın daha cok yanar diyorum
şimdi parkta bi olay olunca karşısındakini daha kolay yönetiyor

ben oğluma böyle bi durumda karşı taraftan uzaklaşmasını
eğer o gelirse yaklaşınca omuzlarından hafifce itmesini söylüyorum
çünkü sen artık büyüdün kendini korumalısın ben her zaman yanında olamam diyorum
eğer sende tokat atarsan kavga büyür ve canın daha cok yanar diyorum
şimdi parkta bi olay olunca karşısındakini daha kolay yönetiyor
Çok güzel öğretmişsiniz gerçekten ben de bunu yapmaya başlayacağım. Şimdi küçük ama büyüdükçe anlar. Güzel kendini koruma ve durumu idare etme yöntemi bu. Teşekkür ederim :)

Kızım bir ara bizi çimdikliyip saçımızı çekiyordu. Sonra ben babasına yapmaya başladım, babası ağladı. Baba bana yaptı, ben ağladım. Oyuncaklara yaptık falan. Evin içinde tiyatro oynadık birkaç gün. İkisinide komple bıraktı. Ama sizinkide bırakmış, tekrarlamış, tekrarlar mı bilmiyorum. Sizde deneseniz işe yarar mı acaba? Daha büyük ya belki yutmayabilir :D
Aslında evet ilk vurmaya başladığında denedik ama bizimki şöyle oldu ;

Ben mesela babasına ‘al babası sana pat pat’ yaptım babası ‘çok acıdı’ diye ağladı. Benim oğlan ağlayanı korumak yerine oda vurmaya başladı🤦🏻‍♀️ Hemen bıraktık... Bakalım şimdi geçen sefer bıraktırdığımız gibi vurduğu anda eve götürme taktiğini uyguluyoruz. İnşallah bırakır en kısa zamanda 😢

bizim sitede de var boyle bir kac tane onlar gelince ben kizimla kendim oynuyorum top oynamak istiyosa top oynuyorum kumla oynamak istiyosa kumla oynuyorum
boyle olunca yanlarina pek gitmiyor bende gerilmemiş oluyorum baskasinin cocugunu uyarmak zorunda kalmamak ve cocugumunda hirpalanmamasi icin

bazi donemler bizimkide hircin olabiliyor o donemler de de parkda oynamak yerine yuruyus yaptiriyorum enerjisini atsin diye
cocuklar zarar vermenin ne oldugunu pek anlamiyorlar sanirim

Küçücük çocuk anlamaz diye bir şey yok yanlış yapıyorsa uyarması şazım annesinin tabi ki de anlar 15 aylık oğlum yaramazlık yapınca suç işlediğini biliyor hayır deyince dudaklarını büzüp yaptığı yaramazlığı bırakıyor yani demek ki beni anlıyor kaldı ki bahsedilen çocuk neredeyse 3 yaşında davranışlarının kontrol edilmesi gerek annesi etmiyorsa ben de müdahale ederdim .parka da yine çıkarım böyle zorbalara kalmamalı dünya yine korurum çocuğumu gerektiği yerde

A a ama o 20 yaşında doğurmuş herkese nasip olmaz bu kesin bu hayattaki tek yapabildiği şey budur bu tür insanların.. Konuya gelince kızınızın basından ayrılmayın sizin kimsenin çocuğuna kızmaya hakkınız yoksa kimsenin çocuğunun da sizin kızınıza zarar vermeye hakkı yok herkes çocuğuna sahip çıksın o halde.

Ben sizi çok iyi anlıyorum zira bir farkli model komşu başımda malesef sitenin içinde park var kizimla oğlum iniyorlar ben de peşindeyim tabi ki çünkü beni. oğlum çok zorlu malesef hırçın bir çocuk kimseye zarar vermesin diye hemen mudahele edeyim diye ordayim.
Ama gel gör ki oglum 3 komsunun oglu 4 yasinda geçen gün ben inene kadar oğlumu itmiş yere düşürmüş kafasini tekmelemiş parkta ki çocuklar almış elinden çığlık kiyamet tabi aşağıya nasil indigimi bilemedim ve çok kızdım aldim çocuğu komşuma çıkardım onu da uyardim böyle olmaz sen de in çocuğunun başına diye simdi benle küstü :deli:
Hiç umrumda değil önceliğim evladim herkes cocuguna sahip çıksa aslinda bunlar yaşanmayacak ama olmuyor malesef
Tamam itmişte tekmelek nedir yahu, Baya bildiğin vahşi çocuk. Annesi istediği kadar küssün, hatta küseceğine oğlunu ehlileştirsin önce.

Annesi birşey demiyorsa hatalı evet ama sizde kimsenin cocuğuna kızmayın bence.
Müdahale etmeniz gereken yerde,baktınız annesi uyarmıyor, güzel güzel oynayın vb cümlelerle uyarabilirsiniz.
Yerinizde olsam başka parka götürürdüm,bu da bir seçenek.
Oğlumu sitenin parkına götürmüyorum zira ne zaman gitsem oğlumdan baya büyük bir kız öpeyim öpeyimdiye darlıyor,sıkıştırarak öpuyorda. İzın verdim ,sorun etmedim başlarda ama oğlum cidden sıkıştırılmaktan hoşlanmıyor ve huzursuzlanıyor,bende çocuğu incitmek istemiyorum,bu sebeple uzakta olsa başka parka gidiyorum.
Sizde varsa başka park oraya gidin.

21 aylik kizim gecen hafta parkta kendisi ile oynamaya gelen kendinden buyuk bir kiza gelisine cakti bir tane. Kiz hem dustu hem aglamaya basladi. Kizimin yaninda yuksek sesle konusmadik bile simdiye kadar bırakın vyrmayi kirmayi. Ekran kullanimi yok o yuzden oyle seyler izledigi icinde ogrenmedi vurmayi. Neden vurdu bilmiyorum. Ama bu aralar tepkisini surekli vurarak gosteriyor. Bunun yanlis oldugunu anlatiyoruz surekli. Birimize vurdugunda bI birbirimize vurmayiz yanlis bu diye acikliyorum ama henuz onunu alamadim.

O kizinda vurmasina bisey diyemem. Ama annesinin tepkisi olur gibi degil tabi. Tek cozumunuz kiziniza kendisini korumasini ogretmek. Birisi ona zarar verince avazi ciktigi kadar bağıracak dur diyecek vs vs.

Hanımlar merhaba. Sıkıntım sitemizde ki bir çocukla ve annesiyle nasıl başedeceğimi bilmemem. Kız 27 aylık, evde iki tane abisi var. Aşırı hırçın ve zarar veren bir çocuk. Annesi de ağzını açıp tek laf etmiyor çocuğa.
Dün 19 aylık kızım salıncağı elledi diye gelip çığlıklar atıp itti kızımı. Anneside duruyor öyle yunan heykeli gibi. Hayır, kesinlikle böyle olmaz, böyle birşey yapamazsın deyip kızdım, kızımı alıp kucağıma gittim. Annesi geldi yanıma. Sen küçücük çocuğa tepki koyuyorsun, o seninkinden biraz büyük sadece dedi. Bende biraz büyük diye kızıma zarar vermesine izin mi vereyim dedim. Sen kendi çocuğuna da kızıyor musun dedi. Tabi ki kızıyorum yanlış bir şey yaptığında dedim. Kendi asla birşey demediği için tuhafına gitti tabi. Sonra diyorki ee tabi senin ilk, baya da geç olmuş, anlıyorum hassasiyetini. Sen bana yaşlısın diye laf mı çakıyorsun arada dedim yok canım falan diye çevirmeye çalıştı. Kendi 20de doğurmuş, ben 30 da anne olmuşum diye laf sokuyor kendince :KK70: Neyse herkes çocuğuna dikkat etsin falan dedim gitti sonra bu.
Anne modeli bu. Çocuk daha önce kızımla benim telefonumu izlerken telefonu fırlatmış çocuk. Kızımın elinden bisküvi alıp yere atıp üstünde zıplamıştı. Başka bir çocuğu itip düşürdü. Annesi asla birşey demiyor. Kendi oyuncaklarını vermiyor, başkasının oyuncaklarını alıp eve götürüyor. Sonra annesi getiriyormuş ama o sırada diğer çocuğun ağlamalarını umursayan yok.
Biz sürekli parktayız ve bunla muhatapız. Kızımda gidiyor yanına. Nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum gerçekten. Kızımın bu çocuk yüzünden ağlamasını istemiyorum artık. Kızım hep ağlayıp dönüp bana bakıyor, acaba müdahale edecek mi diye kadına bakıyorum ama hiç, umurunda değil. Ben nasıl başedeceğim bununla?
Annenin yaptığının yanlış olduğunu söylemesi gerekir. Ama ben çok çok birbirine zarar verici durum olmadığı sürece yaslari yakın olan çocuklara sürekli müdahaleyi doğru bulmuyorum.
Benim asıl dikkatimi çeken yanlış birşey yapınca kızmaniz. Başkasının çocuğuna zaten kizmaniz yanlış ama kendi çocuğunuza da kızmak yerine, yaptığı davranışın yanlış olduğunu açıklamak,.o davranış yerine neyi yapabileceğini söylemek daha doğru olur. Siz yanlış yaptığınız da size kizilmasini mi isterseniz, açıklanmasını mi? Veya size kizildiginda kendinizi nasıl.hissedersiniz?
Konunuz üzeriden genel olarak bu konuda ki hassasiyetimi de yazayjm istedim. Çocuklar eğitmemiz gereken varlıklar değil, rehberlik etmeliyiz. Duygularını, karakterini gormezden gelmeden. Empati yaparak, aynayalarak. "Çocuk gibi azarlama" deriz, "çocuk yok senin karşında"deriz. Çocukların hakkı mi azarlanmak,ya da onlar cocuk olduğu için azarlayabilir miyiz? En çok korunmaya muhtaç varlıkları aslında hergun nasıl da ufak ufak istismar ediyoruz. Farkinda bile değiliz

Ne demek cocuga kimsenin kizmaya hakki yok yahu. Dunya boyle biyer mi? İstedigine itecek, vuracak ama kimse ses cikartmayacak???
Annesine sikayet etsen anne de zaten ses cikartmiyor??
Böyle bir dünya yok. Cocuguna mudahale edilmesini istemeyen başinda duracak bu kadar.
Hicbir çocuğa kimsenin kızmaya hakkı yok. Yaptığının yanlış olduğu anlatılabilir sadece. Birisi size kızdığı zaman ne hissediyorsunuz? Ne güzel kızdı, hakettim ben bunu, kızinca hatamı gördüm mü? Yoksa kendinizi değersiz mi hissediyorsunuz?

Hicbir çocuğa kimsenin kızmaya hakkı yok. Yaptığının yanlış olduğu anlatılabilir sadece. Birisi size kızdığı zaman ne hissediyorsunuz? Ne güzel kızdı, hakettim ben bunu, kızinca hatamı gördüm mü? Yoksa kendinizi değersiz mi hissediyorsunuz?

Kafama göre saga sola zarar verip sonra da kizdilar diye degersiz hissetmek neyin kafasi???
Kusura bakmayin ama yetiskin hayatinda kimse o kadar anlayisli olmaz. Evet bunlari yapan bir cocuk ama yaptigi kişilerde daha kucuk cocuklar yetişkin degiller.

Bu cocuk konusarak uyarmaktan anlasa bu problem coktan cozulurdu zaten. Elin cocugunun psikolojisini elalem dusunmek zorunda degil annesi kalkip dusunsun bir zahmet ve cocugunun yaninda dursun, devamli zarar goren çocuk buna kimsenin annesinin dahi engel olamadigini gorunce ne hisseder sizce?

Kafama göre saga sola zarar verip sonra da kizdilar diye degersiz hissetmek neyin kafasi???
Kusura bakmayin ama yetiskin hayatinda kimse o kadar anlayisli olmaz. Evet bunlari yapan bir cocuk ama yaptigi kişilerde daha kucuk cocuklar yetişkin degiller. Bu cocuk konusarak uyarmaktan anlasa bu problem coktan cozulurdu zaten. Elin cocugunun psikolojisini elalem dusunmek zorunda degil annesi kalkip dusunsun bir zahmet, zarar goren çocuk buna kimsenin engel olamadigini gorunce ne hisseder sizce?
O kadar ayrı yerlerden bakıyoruz ki insan yetiştirmeye,size iyi günler dilerim

Kusura bakmayin ama yetiskin hayatinda kimse o kadar anlayisli olmaz. Evet bunlari yapan bir cocuk ama yaptigi kişilerde daha kucuk cocuklar yetişkin degiller.

Bu cocuk konusarak uyarmaktan anlasa bu problem coktan cozulurdu zaten. Elin cocugunun psikolojisini elalem dusunmek zorunda degil annesi kalkip dusunsun bir zahmet ve cocugunun yaninda dursun, devamli zarar goren çocuk buna kimsenin annesinin dahi engel olamadigini gorunce ne hisseder sizce?
Kesinlikle katılıyorum. Benim çocuğum sürekli ezilip zarar görüyor ve annesi yanında öylece duruyor. Anne bile korumuyor beni düşüncesi oluşacak çocukta. Diğer çocuğun annesi normal olsa zaten hiç yaşanmayacak ya böyle şeyler neyse.

Back
X