Parka inmeye korkar olduk

Sen nasil sabirli bir annesin.
Ayni olay başıma gelse o "çocuğu" doğduğuna pişman ederdim.
Polislik olurdum galiba. Minicik çocuğun gözüne parmak sokmak neyin kafasi?
Hic gözüm görmez bu tip sorunlu "çocukları"

Ya Türkiyede çocuklar bir hırçın oynuyor bende anlamıyorum. Bir oğlan oğlumu kovalıyor ayağla tekme atmaya çalışıyor oğlum düşsün diye. Bunlar şimdi normal çocuklar mi? Hep bir agresiflik hep bir hırçınlik. Bunlar evde şiddet mi görüyor bilmiyorum. Ben çocuğumu şiddetsiz büyütmeye gayret ediyorum. Bu zor birşey degil. Digerleri niye bunu yapmıyor anlamış değilim. Atıyorlar çocukları bütün gün sokağa haydi bakalım millet uğraşsın o zaman. Türkiyede kaç kez müdahale etmek zorunda kaldım. Allah orda çocuk büyütenlere sabır versin. Ben kısa zaman içinde deli çıkardım heralde.

Annesi birşey demiyorsa hatalı evet ama sizde kimsenin cocuğuna kızmayın bence.
Müdahale etmeniz gereken yerde,baktınız annesi uyarmıyor, güzel güzel oynayın vb cümlelerle uyarabilirsiniz.
Yerinizde olsam başka parka götürürdüm,bu da bir seçenek.
Oğlumu sitenin parkına götürmüyorum zira ne zaman gitsem oğlumdan baya büyük bir kız öpeyim öpeyimdiye darlıyor,sıkıştırarak öpuyorda. İzın verdim ,sorun etmedim başlarda ama oğlum cidden sıkıştırılmaktan hoşlanmıyor ve huzursuzlanıyor,bende çocuğu incitmek istemiyorum,bu sebeple uzakta olsa başka parka gidiyorum.
Sizde varsa başka park oraya gidin.

Evet kızmayalım da örneğin o çocuk neden öpmemesi gerektiğini öğrenmedi

Benimki de hiç sevmezdi öpülmek sarılmak vs her seferinde öpmek sarılmak isteyene hayır sarılma sevmiyor dedim

Bunu 10 kere yapsa 10 kere derim hatta bir iki tekrarlarsa parkta ilk gördüğümde bak oğlum övülmekten hoşlanmıyor öpme tamam mı derim

Israr ederse de söyledim ya hoşlanmıyor derim kalkıp da başka parka götürmem

Başkası da benim çocuğuma bunu diyebilir o çocuk öpülmek istemiyorsa öpmemeli

Bunu dedi diye o çocuğun annesine benim çocuğuma karışma diyemem

Bence bazı şeyler ağırla dalaşmayalım kıyıyı dolaşalım psikolojisi doğursa da sizin örnekteki kız hiçbir zaman neden öpmemesi gerektiği fikrine sahip olmayacak hatta siz onu uyarmadıydınız için bunun bir sorun olabileceğini fark etmediği günü annesi de bilemeyecek o çocuğun küçükleri sıkıştırarak öptüğünü

Evet kızmayalım da örneğin o çocuk neden öpmemesi gerektiğini öğrenmedi

Benimki de hiç sevmezdi öpülmek sarılmak vs her seferinde öpmek sarılmak isteyene hayır sarılma sevmiyor dedim

Bunu 10 kere yapsa 10 kere derim hatta bir iki tekrarlarsa parkta ilk gördüğümde bak oğlum övülmekten hoşlanmıyor öpme tamam mı derim

Israr ederse de söyledim ya hoşlanmıyor derim kalkıp da başka parka götürmem

Başkası da benim çocuğuma bunu diyebilir o çocuk öpülmek istemiyorsa öpmemeli

Bunu dedi diye o çocuğun annesine benim çocuğuma karışma diyemem

Bence bazı şeyler ağırla dalaşmayalım kıyıyı dolaşalım psikolojisi doğursa da sizin örnekteki kız hiçbir zaman neden öpmemesi gerektiği fikrine sahip olmayacak hatta siz onu uyarmadıydınız için bunun bir sorun olabileceğini fark etmediği günü annesi de bilemeyecek o çocuğun küçükleri sıkıştırarak öptüğünü
Çok haklısın ama kız anlayan bir çocuk değildi. Nasıl anlatabilirim bilemiyorum ama mesela oğlum bile itiyordu artık onu,ona rağmen biraz uzaklaşıp geri geliyordu.
Tabi ki uyardım,ilk seferinde izin verdim,sonra gelip yine bir öpeyim dediğinde az önce öptün istemiyor vs diye ama cidden temas gerekiyordu kızı durdurmak için. Anne babası yada bir yakını da olmayınca cevrede(site bahcesine salınmış bir çocuk)bende kızı dokunarak uzaklaştırmak istemedim açıkçası. Yada oğlumu çekerek almak. Bana başka çare kalmıyordu,öyle söyleyeyim daha doğrusu.
Yoksa tabi ki söylenir,söylerim cekinmem,kırmamaya gayret ederim sadece ama hal böyleyken,yapacak başka birşey kalmıyor maalesef.

Ya Türkiyede çocuklar bir hırçın oynuyor bende anlamıyorum. Bir oğlan oğlumu kovalıyor ayağla tekme atmaya çalışıyor oğlum düşsün diye. Bunlar şimdi normal çocuklar mi? Hep bir agresiflik hep bir hırçınlik. Bunlar evde şiddet mi görüyor bilmiyorum. Ben çocuğumu şiddetsiz büyütmeye gayret ediyorum. Bu zor birşey degil. Digerleri niye bunu yapmıyor anlamış değilim. Atıyorlar çocukları bütün gün sokağa haydi bakalım millet uğraşsın o zaman. Türkiyede kaç kez müdahale etmek zorunda kaldım. Allah orda çocuk büyütenlere sabır versin. Ben kısa zaman içinde deli çıkardım heralde.

TRde çocuk eğitimi ikiye ayrılmış. Bazi aileler eğitmek icin canını verirken diğerleri saldim cayira modunda.
Bu konuda bile okuyoruz...bazi üyeler konu sahibini suçlu bulmuş.

TRde çocuk eğitimi ikiye ayrılmış. Bazi aileler eğitmek icin canını verirken diğerleri saldim cayira modunda.
Bu konuda bile okuyoruz...bazi üyeler konu sahibini suçlu bulmuş.

Ilk cevabimdada yazdım: Ben öyle çocukları ve insanları ailemden uzak tutarim. Muhatap olmam. Ben kendimi yükseklerde görmüyorum,yalnis anlaşılmasin, ama rahat bir hayat sürmenin sebeplerden bir tanesi cahil insanlarla muhatap olmamam. Allaha yakın bana uzak dursunlar. Duyarlı anne babalara sabırlar diliyorum. İşiniz zor

Başkasının çocuğuna kızmaya hakkınız yok. Annesi iyidir, kötüdür, doğru yetiştirir yanlış yetiştirir orası da sizi ilgilendirmez. Rahatsız oluyorsanız başka parka götürürsünüz. Kızınızın başında durup zarar gelmesini engelleyebilirsiniz ama bunu başka bir çocuğa bağırıp kızarak yapmanız yanlış.

Hanımlar merhaba. Sıkıntım sitemizde ki bir çocukla ve annesiyle nasıl başedeceğimi bilmemem. Kız 27 aylık, evde iki tane abisi var. Aşırı hırçın ve zarar veren bir çocuk. Annesi de ağzını açıp tek laf etmiyor çocuğa.
Dün 19 aylık kızım salıncağı elledi diye gelip çığlıklar atıp itti kızımı. Anneside duruyor öyle yunan heykeli gibi. Hayır, kesinlikle böyle olmaz, böyle birşey yapamazsın deyip kızdım, kızımı alıp kucağıma gittim. Annesi geldi yanıma. Sen küçücük çocuğa tepki koyuyorsun, o seninkinden biraz büyük sadece dedi. Bende biraz büyük diye kızıma zarar vermesine izin mi vereyim dedim. Sen kendi çocuğuna da kızıyor musun dedi. Tabi ki kızıyorum yanlış bir şey yaptığında dedim. Kendi asla birşey demediği için tuhafına gitti tabi. Sonra diyorki ee tabi senin ilk, baya da geç olmuş, anlıyorum hassasiyetini. Sen bana yaşlısın diye laf mı çakıyorsun arada dedim yok canım falan diye çevirmeye çalıştı. Kendi 20de doğurmuş, ben 30 da anne olmuşum diye laf sokuyor kendince :D Neyse herkes çocuğuna dikkat etsin falan dedim gitti sonra bu.
Anne modeli bu. Çocuk daha önce kızımla benim telefonumu izlerken telefonu fırlatmış çocuk. Kızımın elinden bisküvi alıp yere atıp üstünde zıplamıştı. Başka bir çocuğu itip düşürdü. Annesi asla birşey demiyor. Kendi oyuncaklarını vermiyor, başkasının oyuncaklarını alıp eve götürüyor. Sonra annesi getiriyormuş ama o sırada diğer çocuğun ağlamalarını umursayan yok.
Biz sürekli parktayız ve bunla muhatapız. Kızımda gidiyor yanına. Nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum gerçekten. Kızımın bu çocuk yüzünden ağlamasını istemiyorum artık. Kızım hep ağlayıp dönüp bana bakıyor, acaba müdahale edecek mi diye kadına bakıyorum ama hiç, umurunda değil. Ben nasıl başedeceğim bununla?
Daha yakında başka bi park yok mu 😐

Çevrede tek park mi var alın başka yere götürün. Ya da onların parkta olduğu saat dışında farklı saatte inin rastlaşmayın. Kimseyi değiştiremeyeceğinize göre yapılacak başka şey yok gibi.

Çocuğuma göz göre göre zarar veren başka bir çocuğa niye engel olmamam gerektiğini anlayamadım. Benim çocuğum olmasa bile iki çocuk kavga ediyorsa ayırırım, bazen sertçe uyardığım da olmuştur çünkü başka türlü dikkatleri dağılmıyor. Bırakayım da birbirlerine zarar mı versinler. Çocuklara hassas davranalım diye de ebeveynlik görevini unutuyoruz. Sokakta oynarken bize de komşularımız göz kulak olurdu, kollardı, gözetirdi. Annesi çocuğuna rahatlığı yüzünden sahip çıkmıyorsa yumuşak bir şekilde çocuğuma zarar vermesini engelleme hakkım da vardır yani.konu sahibi çocuğa kızmamış, dövmemiş uyarmış diye algıladım ben. Aşırıya gitmediyse bunda sorun görmüyorum.

Başkasının çocuğuna kızmaya hakkınız yok. Annesi iyidir, kötüdür, doğru yetiştirir yanlış yetiştirir orası da sizi ilgilendirmez. Rahatsız oluyorsanız başka parka götürürsünüz. Kızınızın başında durup zarar gelmesini engelleyebilirsiniz ama bunu başka bir çocuğa bağırıp kızarak yapmanız yanlış.
Bağırdığımı nereden çıkardınız acaba? Kızmak dediğimde sadece hayır senin değil herkesin, sen kimseyi itip canını acıtamazsın demek. Ne yapayım sizce hanfendi? Annesi yanda put gibi dururken evet evladım biraz daha it benim çocuğumu, geçen telefonumu fırlatmıştın al bu sefer kır, bisküvilerin üstünde zıplamıştın bu seferde mandalinamızı ez mi diyeyim? Binama 5 adımda site parkı varken 4 sokak öteye mi gideyim? Evladına gık demeyen sorumsuz annenim şımarık ve vahşi çocuğunun kendi kızıma zarar verişini mi izleyeyim? Siz öyle mi yapıyorsunuz çocuğunuza?

Evet o annenin yaptığı yanlış ama sizinkide yanlış .27 aylık çocuk çok mu büyük ona kızıyorsunuz ? Orda çocuğa bir sey demek yerine direkt anneye neden bir sey yapmıyorsunuz diyebilirdiniz...

Bağırdığımı nereden çıkardınız acaba? Kızmak dediğimde sadece hayır senin değil herkesin, sen kimseyi itip canını acıtamazsın demek. Ne yapayım sizce hanfendi? Annesi yanda put gibi dururken evet evladım biraz daha it benim çocuğumu, geçen telefonumu fırlatmıştın al bu sefer kır, bisküvilerin üstünde zıplamıştın bu seferde mandalinamızı ez mi diyeyim? Binama 5 adımda site parkı varken 4 sokak öteye mi gideyim? Evladına gık demeyen sorumsuz annenim şımarık ve vahşi çocuğunun kendi kızıma zarar verişini mi izleyeyim? Siz öyle mi yapıyorsunuz çocuğunuza?

Bu söylediğiniz cümleyi normal bir ses tonuyla söylemiş olsanız zaten adı kızmak olmaz ancak nasihat vermek, uyarmak olur. Ses tonunuz yükselmiş ki kızdım ifadesini kullanmışsınız. Sırf haklı çıkmaya çalışmak adına saçma uç örnekler vermenize hiç gerek yok. Ben kendi çocuğumun dışında herhangi bir çocuğa kızma hakkını hele ki annesi varken o anne bir şey yapsın yapmasın kendimde görmüyorum. Hiç kimsede de olduğunu sanmıyorum. Sizi sadece kendi çocuğunuz bağlar. Zarar verişini izlemek istemiyorsanız ya evet 4 sokak ötedeki parka üşenmeden götürürsünüz ya aynı saatlerde orda olmazsınız. Kalkıpta bahsettiğiniz yaş grubunda bir çocuğa koca kadın olan sizin terbiye vermeye çalışması komikten öte saçma. Siz konuşunca çocuk düzelicek mi zannediyorsunuz sizin çözüm Öner’iniz ne peki bu olaya? Annesiyle kavga edince bir anda ya evet ben yanlış çocuk yetiştiriyorum değişmeliyim mi diyecek annesi?

konuya yorum yapamıycam ancak kimsenin başkasının çocuğuna / bebeğine bağırmaya hakkı yok.annesiyle muhattap olmalısınız bir derdiniz varsa

Vallahi şöyle anlatiy bu ailede pipili oldugu icin erkek cocuk cok mühim asla kata laf soylenmez emrine amadeler bir kere gitmistim evlerine bunlar olmadan 4 yaşında çocuk biberonla su içiyor annesi yemegini yediriyor ve sürekli.kendi halinde oynuyor gördüğüm bu o yüzden de çocukta.ofke kontrolu yok istedigimi yaparim modunda
Ben.oglumu o halde yerde görünce merdeyse bayilicaktim korkudan çok şükür.ki parktaki çocuklar görmüş kurtarmış ya birşey olsaydi benim oglum bunu yapsa günlerce uyku uyuyamam ama yok kadin bana kusuyor bir de naparsa yapsin ama dedim tekrarı halinde hiç hoş şeyler olmaz bi tane kimsede beni tutamaz herkes evladina sahip olucak.
Sizin cocugunuz 3 yasinda degil mi? O yasta cocugu zaten 1 saniye bile yalniz birakmamalisiniz.sitede oturmak %100 güvenli mi? Cesit cesit insan giriyor siteye ki siteye yasayanlarin kim oldugu belli olur mu.cesit cesit insan var. Sadece cocuklardan siddet gibi dusunmeyin. Nerden ne gelecegi belli olmaz Allah korusun. Lutfen kisa surede olsa yalniz birakmayin. Ne olursa o kisa zamanlarda oluyor.

Kusura bakmayin lafim size degil konuyu gormusken yazmak istedim sadece. Son donemin modasi herkes birbirinin anneligini elestitiyor, herkes en mukemmel anne, geri kalan butun anneler vasat. Buradan bakinca yaptiginiz mahalle kavgasi gibi komik gorunuyor.
Nasıl davranılması gerekti

Her 2 cocugunda yasi cok kucuk.Dolayisiyla anneler muhatap olmali. Birgun parkta benim cocugumun kolunu baska bir cocuk isirdi. Ama ne isirmak.cocugun kolu sisti morardi. Cocukta kucuk ne diyim ki simdi.cok uzuldum..sadece annesinin yanina gidip, cocugunuz cok kucuk ona bisey diyemem ama sizden an azindan uzuldugunuzu belirten bir kusura bakmayin cumlesi beklerdim dedim. Kadin bana iste boyle tepki vereceginizi tahmin ettigimden gelmedim dedi.Eger gelseydiniz bu tepkiyi emin olun vermezdim dedim ki vermezdim.Bu konuda da anneler muhatap olmali bana gore,cocuklar bayagi kucuk cunku.Ama konu sahibi olaylar ustuste gelince ,anneye de kizdigindan tepki verebilmis.

Hanımlar merhaba. Sıkıntım sitemizde ki bir çocukla ve annesiyle nasıl başedeceğimi bilmemem. Kız 27 aylık, evde iki tane abisi var. Aşırı hırçın ve zarar veren bir çocuk. Annesi de ağzını açıp tek laf etmiyor çocuğa.
Dün 19 aylık kızım salıncağı elledi diye gelip çığlıklar atıp itti kızımı. Anneside duruyor öyle yunan heykeli gibi. Hayır, kesinlikle böyle olmaz, böyle birşey yapamazsın deyip kızdım, kızımı alıp kucağıma gittim. Annesi geldi yanıma. Sen küçücük çocuğa tepki koyuyorsun, o seninkinden biraz büyük sadece dedi. Bende biraz büyük diye kızıma zarar vermesine izin mi vereyim dedim. Sen kendi çocuğuna da kızıyor musun dedi. Tabi ki kızıyorum yanlış bir şey yaptığında dedim. Kendi asla birşey demediği için tuhafına gitti tabi. Sonra diyorki ee tabi senin ilk, baya da geç olmuş, anlıyorum hassasiyetini. Sen bana yaşlısın diye laf mı çakıyorsun arada dedim yok canım falan diye çevirmeye çalıştı. Kendi 20de doğurmuş, ben 30 da anne olmuşum diye laf sokuyor kendince :KK70: Neyse herkes çocuğuna dikkat etsin falan dedim gitti sonra bu.
Anne modeli bu. Çocuk daha önce kızımla benim telefonumu izlerken telefonu fırlatmış çocuk. Kızımın elinden bisküvi alıp yere atıp üstünde zıplamıştı. Başka bir çocuğu itip düşürdü. Annesi asla birşey demiyor. Kendi oyuncaklarını vermiyor, başkasının oyuncaklarını alıp eve götürüyor. Sonra annesi getiriyormuş ama o sırada diğer çocuğun ağlamalarını umursayan yok.
Biz sürekli parktayız ve bunla muhatapız. Kızımda gidiyor yanına. Nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum gerçekten. Kızımın bu çocuk yüzünden ağlamasını istemiyorum artık. Kızım hep ağlayıp dönüp bana bakıyor, acaba müdahale edecek mi diye kadına bakıyorum ama hiç, umurunda değil. Ben nasıl başedeceğim bununla?
Halinden şikayetçi olan sizsiniz gitmeyin o zaman o parka

Öyle bir başlik acilmis ki basligi okuyan da Amerikan filmlerinde ki seri cinayetlerle unlu Central Parka iniyor zannedecek. 🤣🤣🤣
İcerigi okuyunca ben bile ürperdim bence siz o parka inmeyin 🤣🤣🤣

Bir anne çocuğu bu kadar şey yaparken nasıl tek kelime bile etmez buda yeni moda zaten etraf saygısız uyuz çocuk dolu bunlar yüzünden benim cocuğumu itip kakacak benim cocuğuma kızamazsın diyecek yok ya doğuruyorsan ilgilen o zaman

Back
X