Hanımlar merhaba. Sıkıntım sitemizde ki bir çocukla ve annesiyle nasıl başedeceğimi bilmemem. Kız 27 aylık, evde iki tane abisi var. Aşırı hırçın ve zarar veren bir çocuk. Annesi de ağzını açıp tek laf etmiyor çocuğa.
Dün 19 aylık kızım salıncağı elledi diye gelip çığlıklar atıp itti kızımı. Anneside duruyor öyle yunan heykeli gibi. Hayır, kesinlikle böyle olmaz, böyle birşey yapamazsın deyip kızdım, kızımı alıp kucağıma gittim. Annesi geldi yanıma. Sen küçücük çocuğa tepki koyuyorsun, o seninkinden biraz büyük sadece dedi. Bende biraz büyük diye kızıma zarar vermesine izin mi vereyim dedim. Sen kendi çocuğuna da kızıyor musun dedi. Tabi ki kızıyorum yanlış bir şey yaptığında dedim. Kendi asla birşey demediği için tuhafına gitti tabi. Sonra diyorki ee tabi senin ilk, baya da geç olmuş, anlıyorum hassasiyetini. Sen bana yaşlısın diye laf mı çakıyorsun arada dedim yok canım falan diye çevirmeye çalıştı. Kendi 20de doğurmuş, ben 30 da anne olmuşum diye laf sokuyor kendince

Neyse herkes çocuğuna dikkat etsin falan dedim gitti sonra bu.
Anne modeli bu. Çocuk daha önce kızımla benim telefonumu izlerken telefonu fırlatmış çocuk. Kızımın elinden bisküvi alıp yere atıp üstünde zıplamıştı. Başka bir çocuğu itip düşürdü. Annesi asla birşey demiyor. Kendi oyuncaklarını vermiyor, başkasının oyuncaklarını alıp eve götürüyor. Sonra annesi getiriyormuş ama o sırada diğer çocuğun ağlamalarını umursayan yok.
Biz sürekli parktayız ve bunla muhatapız. Kızımda gidiyor yanına. Nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum gerçekten. Kızımın bu çocuk yüzünden ağlamasını istemiyorum artık. Kızım hep ağlayıp dönüp bana bakıyor, acaba müdahale edecek mi diye kadına bakıyorum ama hiç, umurunda değil. Ben nasıl başedeceğim bununla?