Parkta yaşananlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aklima annesi gelmedi ben kendi çocugumun pesinde dolanıyordum bir anda kosa koşa gelip itti anneside zaten izliyormuş :) cocuğuna sahip çıkıp dur diyebilirdi ama izlemeyi secti
Yani aslında annesine kızdınız annesi terbiye vermiyor diye siz bilinçli bir anne olarak en doğrusunu mu yaptınız İyi ki kadının eşi orda yokmuş kadınların kavgaları neyse de erkeklerin kavgasının boyutu belli olmuyor maalesef

Hatanız çocuğa bağırmak
Direkt bu çocuğun annesi kim alabilir mi diyecektiniz

Cocuk oda ya hele tek buyuduyse baskasınjn aldıgı nefesi nerdyse geri isteyecek. Benmki öyle belediye parkını sahiplenmiş bu park benm bu salıncak benim agla kıyamet anca indiriyoruz. Oda oyledir muhtemelen. Tek coculsa. Yani simdi filistinde olup bitenlere yanıp tutusuyoruz krndi cocugumuz olmadıkları halde ama daha kendi ırkımızın cocuguna bile cocuk hozuyle bakamıyoruz benim kızım ne dayaklar yiupr parkta birbirlerinn suratını mı tırmalarsın sacınımıcekersin ittirirmisin basında durdugumuz halde hal böyle. Yapmayın etmeyin döüşmen guzum diye diye prk seansını kapatıyoruz ama sonuna dogru da anlasacakları tutuyor gun boyu birbirlerini yerler tam ayrılıkacakken sarmas dolas gezerler. Ne kendi cocuguma ne baskasınınjine bagırmam yeri geliyor benm cocuvumda zorluk cıkarıyor o yuzden karsıdakini de anlamak lazım . Şimdi senin cocugun magdurdur. Ama baska zaman senin cocugun baskasını magdur ediyordur . Cocuk işte . Annesi de cocugu arkadas buldu diye mudHaşe etmemişyir cocugunun o kadar ileri gideceğini dusunmemiştir ben cocuguma bagırmjyorken baskası bagaramaz diye dusummüştür oynamalarına mudahale etmemiştir. Yani onların ite kalka oynamaları büyüklerin bagrıs cagrıs kavgası kadar etkilememiştir cocukları

Erkeklerin kavgaları kötü oluyor ama babası olsaydı küçük çocuğu ittiği icin kendi çocuğuna kızardı muhtemelen. Haklı haksız bakmadan benim çocuğuma bağıramazsin,uyaramazsin tepkisi anne tepkisi bence, baba değil.

Herkes doğurduğuna sahip çıksa ortada sorun kalmayacak aslında. Bu konudan bağımsız ben mesela şaşırıyorum çocuklarını parklarda salan ebeveynlere, nasıl cesaret edebiliyorlar? Gözümün önünden ayrılsa aklım çıkıyor benim, kaybolur, başına bişey gelir vs diye Allahım korusun.

Ben benzer durumlarda mahalle karıları gibi avaz avaz bağırıyorum “nerde bu çocuğun anasııııı” diye. Gelsin alsın çocuğunu,kimsenin başına bela olmadan. Bir dahakine öyle yapın siz de,sinirler boşuna gerilmesin.

Ben tamamen size hak verdim diğer kadın da anne olsaymış başkası bagirmadan çocuğunu kendi uyarsaymış bir yanlış varsa biri duzeltmek zorunda ve siz duzeltmişsiniz iyi de yapmışsıniz burada sizi suçlayanlar da büyük ihtimalle çocuğu başıboş birakan anne tayfasina dahil

Bazı çocuklar gerçekten zorbalık yapıyor, daha küçücük kendisinden küçük çocuklara bağıran vuran çocuklar bence bunu ailelerinden öğreniyor. Bir restoranda çocuk oyun alanında 3,5 yaşındaki oğlumu oynamaya götürdüm ben de masaya döndüm. Ara ara bakmaya gidiyorum, bir tane kız çocuğu kendisi de 5-6 yaşında, oğlumla aynı yaşta bir çocukla oğluma nasıl bağırıyor, onları ev gibi bir yer var oraya soktu buradan çıkmayın diye. Ben de müdahale ettim, canım bak ben onun annesiyim çocuklara kızma bir daha, karışma onlara oynasınlar dedim, diğer oğlumu gönderdim kardeşini koru diye. O da 10 yaşında çocuk baktım kendini siper etmiş, sözde oyun oynuyorlar yastık gibi plastik şeyler var onunla birbirlerine vuruyorlar, daha doğrusu o çocuklar diğer çocuklara vuruyor, büyük oğlum da kardeşine gelmesin diye koruyor. Ailelerinin umrunda değil.

Bende aynisini yapmıştım bir güvercini yapistiriyla kaplamış tuylerini yoluyorlardı bagirdim kusu aldim ama malesef öldü ve çocukların anneleri yoktu
He kediye taş atan sopayla kovalayanlar var bir de. Onlara da kızıyorum valla . Napalım kediye de sen git başka sokakta takıl burda zorba çocuklar var mı diyelim.

Bağırınca terbiye olunuyor mu peki? Vazgeçiyorlar mı?
Yok genelde terbiye olmuyorlar. Birçok çocuğu mağdur etmeye devam ediyorlar. Öğretmenleri illallah ediyor vs… ta ki kendinden daha zorba birine rastlayıncaya kadar.. işte o zaman işler değişiyor

Yok onu deme yok bunu yapma biri de demiş ki çocuğunuzu alıp gitseydiniz şaka mısınız ya kadın neden gitsin? İtelenip kakalanan kendi çocuğu bir de kalkıp eve mi gidecek? Çocuğuna verdiği mesaj "sana kötü davranırlarsa ses çıkarma, boynunu büküp uzaklaş" olur bu durumda. Refleks olarak herkesin sesi yükselir. Çok abartıyorsunuz her şeyi.

Ellerini bağlarım parka getirince okey.

Baksana üstteki yoruma terbiye edin ne demek ama ya.
Evet edin yani. Terbiye edin demek kötü bir şey değil. Bazı çocukların zararlı davranışları olabiliyor herkes kendi çocuğunun huyunu suyunu bilir ve ona göre önlem alması gerekir. Hiç olmuyorsa psikologla görüşülür, enerjisini atabileceği alanlara yönlendirilir vs vs. Başı boş parka salınmaz mesela.
Düğünlerde bile bakıyorum çoluk çocuk piste çıkmış kimse oralı değil. O hengamede biri ters tepki verse ya da yanlışlıkla üstlerine bir şey dökülse anası babası ortalığı ayağa kaldıracak ama keyiflerinden de ödün vermiyorlar.
Tersinden düşünelim, durum konu sahibinin gözünden kaçsaydı ve o çocuğun yaptığı harekete yetişemeseydi ne olacaktı? Diğer kadın bunun vebalini ödeyebilecek mi? Ödeyemeyecekse ya gözünün önünden ayırmayacak ya da bir zahmet oynayabileceği farklı alanlar yaratacak.

Aşkım çocuğun olsun bir dhaa konuşalım.

Çocuğu olmayan da bol keseden sallıyor

Ben söylemem gerekenleri söyledim konuyu komple okuyun. Hemen ilk mesajdan alıntı bayıyo valla.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…