- 12 Haziran 2020
- 588
- 1.191
- 28
- 33
- Konu Sahibi Mandalinakolik
-
Oyle bile olsa kucucuk cocuga insan gibi oynamasini bilmiyorsun demesi ne derece dogru? Cok yaralayici bence. Cocuk kendini degersiz hisseder.Çocuklarımı parka götürüp, park kullandırmıyorum.
Çünkü korona var!
Sadece scooter sürebilirler.
Belki o anne de defalarca sadece salıncağa binebileceğini, kaydırağın bu dönemde en tehlikeli yerlerden biri olduğunu anlattı ve çocuk buna uymadı.
Bilemezsiniz, kurallarına bağlı kalmaya çalışan anneleri böyle yargılamayın.
Görülen 5 dk dan suistimal eden anne profili çıkarmak çok yanlış, aksi şekilde yine muhteşem anne profili de.Oyle bile olsa kucucuk cocuga insan gibi oynamasini bilmiyorsun demesi ne derece dogru? Cok yaralayici bence. Cocuk kendini degersiz hisseder.
Ayrıca böyle bir şey çıkaracağımız da yok, şahsen aklıma bile gelmedi.Ha bu yazdıklarımdan su cikarilmasin lütfen ben iyiyim o kötü falan da demiyorum.
Görülen 5 dk dan suistimal eden anne profili çıkarmak çok yanlış, aksi şekilde yine muhteşem anne profili de.
Arkasında ne yaşandı bilemezsiniz, o cümle o yaşlardaki bir çocuğun algılayıp da yaralanacağı bir cümle değil zaten.
Anne yahu bu, bunalamaz mı?
Yanlış da olsa 1 cümle kuramaz mı?
Hemen çocuğa üzülmek falan, sanki zulüm gördü.
5 dklık kesit bu, bilinmez öteki yüzü.
Herkes çocuğunu ayrı şekilde korur demek ki onun için tehlikeli olduğunu düşündü annesi, çoğu çocuk bilmez neyin ne kadar tehlikeli olduğunu napsaydı körü körüne bıraksaydı da düşse miydi çocuk bi yerlerden. Yani sonradan düşüp bi yerini kırıp ağlayacağına eve gidiyoruz diye ağlaması bi nev-i daha iyi diye düşünüyorum. Tabii ki tepkisi bu şekilde olmamalıydı ama demek ki çocuk daha önce çok aklını almış kadının o da korkudan böyle tepki vermiş olabilir.Bugun çocuk cok isteyince evin yakınındaki parka baktım kimse yok götürdüm.
Biraz sallandi biraz kaydı derken biz nasıl mutluyuz. Dışarı çıktık hava güzel. Oyun var diye. Çocuğuma gülümsemek hayatımdaki en güzel şey. Bütün çocukların sevilmeye inanilmaz ihtiyacı var diye düşünüyorum.
Uzaktan bir kadin ve 2 yaslarinda bir çocuk geldi.
Kadın 25 yaslarinda falan çocuğunu yere bıraktı. Oyna dedi.
Sonra kaydiraga çıkıyordu çocuk. Hemen parmak işareti yaparak cabuk in ordan çıkamazsın sen kayamazsin. Dedi. Ben ne olduğunu anlamadim bile neyse ben kendi kizimla ilgileniyorum. Benim kiz da 1 yasinda kaydirak hastasi cok seviyor.
Icimden konuşuyorum tabi halbuki çocuk büyük neden oyle diyor diye düşünüyorum. Büyükte yani belki de bana göre.
Neyse çocuk yukarı çıktı kaydı. Ben kizimi aldim salincaga oturttum.
Sallarken kadin yine çocuğa bağırmaya basladi
Bak kardes sallanıyor sende sallan dedi. Cocuk oralu olmadı. Sonra aldi çocuğu hadi eve gidiyoruz insan gibi oynamasını bilmiyorsun dedi ve gitti.çocuk hıçkırıklara boğuldu cok ağladı giderken. Halbuki geldiginde saskin saskin ne kadar sevimli etrafa bakiyordu bize bakiyordu.o gidişi beni cok etkiledi.
Bu olay 10 dakika icinde oldu bitti.
Ben hic bir sey anlayamadım.
Kızım oyle bana baktı ne oldu anne der gibi ona da bir sey diyemedim.
Sonra acayip karnima agri girdi. 20 dakika falan sürdü. Bilmiyorum sanırım cok üzüldüm ve kendimi sıktım.
O çocuğun yerine kendimi koydum da cok mutsuz oldum.
Buraya da yazmak istedim.
Ha bu yazdıklarımdan su cikarilmasin lütfen ben iyiyim o kötü falan da demiyorum. Herkesin bir sinir noktası vardir belki bir seylere kızdı kadin bilemiyorum. Ama yine de bir cocuk boyle muameleyi hakeder mi ?
Bugun çocuk cok isteyince evin yakınındaki parka baktım kimse yok götürdüm.
Biraz sallandi biraz kaydı derken biz nasıl mutluyuz. Dışarı çıktık hava güzel. Oyun var diye. Çocuğuma gülümsemek hayatımdaki en güzel şey. Bütün çocukların sevilmeye inanilmaz ihtiyacı var diye düşünüyorum.
Uzaktan bir kadin ve 2 yaslarinda bir çocuk geldi.
Kadın 25 yaslarinda falan çocuğunu yere bıraktı. Oyna dedi.
Sonra kaydiraga çıkıyordu çocuk. Hemen parmak işareti yaparak cabuk in ordan çıkamazsın sen kayamazsin. Dedi. Ben ne olduğunu anlamadim bile neyse ben kendi kizimla ilgileniyorum. Benim kiz da 1 yasinda kaydirak hastasi cok seviyor.
Icimden konuşuyorum tabi halbuki çocuk büyük neden oyle diyor diye düşünüyorum. Büyükte yani belki de bana göre.
Neyse çocuk yukarı çıktı kaydı. Ben kizimi aldim salincaga oturttum.
Sallarken kadin yine çocuğa bağırmaya basladi
Bak kardes sallanıyor sende sallan dedi. Cocuk oralu olmadı. Sonra aldi çocuğu hadi eve gidiyoruz insan gibi oynamasını bilmiyorsun dedi ve gitti.çocuk hıçkırıklara boğuldu cok ağladı giderken. Halbuki geldiginde saskin saskin ne kadar sevimli etrafa bakiyordu bize bakiyordu.o gidişi beni cok etkiledi.
Bu olay 10 dakika icinde oldu bitti.
Ben hic bir sey anlayamadım.
Kızım oyle bana baktı ne oldu anne der gibi ona da bir sey diyemedim.
Sonra acayip karnima agri girdi. 20 dakika falan sürdü. Bilmiyorum sanırım cok üzüldüm ve kendimi sıktım.
O çocuğun yerine kendimi koydum da cok mutsuz oldum.
Buraya da yazmak istedim.
Ha bu yazdıklarımdan su cikarilmasin lütfen ben iyiyim o kötü falan da demiyorum. Herkesin bir sinir noktası vardir belki bir seylere kızdı kadin bilemiyorum. Ama yine de bir cocuk boyle muameleyi hakeder mi ?
Neye üzüldünüz onu bile anlamadım.Çocuk bu ağlar,üzülür,sonra güler,sevinir,gerçekten bunun için mi üzüldünüz ?
Belki daha önce kaydırakta kayarken ters bir şey oldu,canı yandı,kadın manyak mı ısrarla ''kaydırakta kayma'' desin ? Oynamasına bir şey dememiş farkındaysanız,gel sallan demiş.Şu mükemmel anne olma işinde aşırı kasıntısınız,anneler de insan,zaman zaman sinirden çıldırabiliyorlar,çocuklarına kızabiliyorlar.Annelerin her hatasına böyle aşırı duyar,''psikolojik şiddet'' diye ağlamak artık sinir bozucu,çocuğunuzu istediğiniz kadar mükemmel yetiştirin,yine de istemediğiniz huyları edinecek belki yanlış arkadaşları olacak,bazı şeyler sizin kontrolünüzden çıkacak,belki sizden nefret edecek,bu mükemmeliyet aşığı anneler o zaman ne yapacaklar çok merak ediyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?