Parktaki kadın

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sinir hastası gibi yazık muhakeme yeten ği olmayan bir çoçuğu suçluyor, sonuç erken yaşta kendinden kopacak bir evlat.

İnsan gibi oynamıyorsun lafında ne var anlamadım.Daha geçen haftalarda annem bana ''insan gibi konuşmayı öğren'' diye bağırdı,yaşım 23,yarım saat sonra meyve yedik beraber,hayır yani ne var ki kadın çıldırmış işte o an.Sanırsınız çocuğu dövdü,allah belanı versinleri sıraladı,gerçekten çok dramatize etmişsiniz.

Çok güzel anlatmışsınız

Normalde hic bir olay karşısında karnım agrimaz ilk defa boyle hissettim.
Keske baştan sona videoya alabilsem izleseniz o çocuğun hissiyatını daha iyi anlardiniz. O kadar masum bakışlı bir çocuk bana bakıp gülümsemesi eve giderken de çok ağlaması beni etkiledi. Bence duyar kasan diyenler eger sizde bu durumu yasasaniz sizde en az benim kadar üzülürdünuz.

Anneligim hakkında kendime asiri bir güvenim yok illaki benim de hatalarım oluyor. Ama başkasının yaninda çocuklarımı rencide etmiyorum. Ki bu bırakın çocuğu büyük insanların bile haketmeyecegi bir muamele.
Olaya bir de şöyle bakin.

Bu sozu bir erkek karısına demis olsaydı insan gibi gezmeyi bilmiyorsun seninle gezmek istemiyorum falan. yine böyle mi dusunurdunuz. O adamı bırakın diyenler bile olurdu.
Ama konu cocuk olunca her kötülüğü hakediyor oyle mi ya da anne ya malı gibi istediği yere istediği zaman götürür getirir boynunda tasma eksik desem emin olun ben daha köpeğini gezdirenlerde bile o muameleyi gormedim.

Konu sadece hakaret de değil. Kadının çocuğa bakışı jest mimikleri sürekli bağırması en son da hakaret ede ede götürmesi.

Değişikti yani.sanki o çocuğu hic sevmiyor gibi bakiyordu.
Bur taraftan acaba cocuk kadını üzecek bir sey mi yaptı diye bile düşündüm. Ama parkta bile çocuk yaramaz bir tavir sergilemedi annesinin gözünün icine korkularla bakan bir çocuktan bahsediyorum.
Bu cocuk daha 2 yaşında ya da daha küçük. Kaydırak pis diyenler olmusta getirmesin o zaman canim salincak daha da pis herkes elliyor.
Ki durum öyle değil o parka gun icinde en fazka 3 kisi falan gelir. Pek kullanılan park değil ben de o yüzden tercih ettim. Ve parka gitmeden once evden baktım kimse yok diye gittim

Sizi çok iyi anlıyorum ve hak veriyorum bende sizin gibiyim özellikle çocuklara duyarliligim had safhadadir
Bende yerinizde olsam o yavruya çok üzülürdüm dahası ben müdahale de ederdim " aman annesi oynasın bırak hep böyle bunlar insanda hal mı bırakıyor " vs cümleleriyle onu tamamen anladığımı ona hak verdiğimi hissettirirdim çok yaptım bunu tarzim bu

Yoo,olay erkek/kadın ilişkisi olsa bile durum yine ''size ne'' olurdu.Belki kadın adama çok ters şeyler yaptı,bir 5 dakika için bu kadar dramatize etmeniz çok tuhaf.
İşte toplum olarak ''anne'' olmayı bu kadar kutsallaştırınca kadınlar arasında depresyon da kaçınılmaz oluyor,sonra gelsin mutsuz anneler,tahammülsüzlükler.Bunları sorgulamak yerine hala burada başka bir anneyi linç ettirme peşindesiniz.Kimse kadının yaptığı doğru demiyor,ama insanız zaman zaman karşımızdakini kırabiliyoruz,istemediğimiz hareketler yapıp sözler söyleyebiliyoruz.Olayı kadın/erkek ilişkisine dayandırmaya çalışıyorsunuz ama çok ters yerden gidiyorsunuz,o annenin neden ısrarla ''kaydırakta kayma'' dediği hakkında hiçbir fikriniz yok,kadın oynatmayacak olsa zaten çıkarmaz,belki riskli bulduğu bir şey vardı da ısrarla kayma dedi,bu ihtimalleri düşünmek yerine hala drama peşindesiniz.

Bende bu durumdayım açıkçası. Oğlumu bisikletine bindiriyorum,yürumek isterse iniyor,kızım da scooter kullanıyor. Ama ben park tarafına geçmiyorum hiç,büyükçe bir parkta yürünen tarafta kalıyoruz. Bazen piknik örtüsü ile gidip çimenlerde oturuyoruz. Parka gidilecekse de sabah erken saatte gidiyoruz,onda da manyak gibi el dezenfekte ediyoruz.
Bende kızımı uzun süre kaydırağa bindirmedim ,dışardan gören sizin gibi düşünmüş olabilir konu sahibi ama ben kaydıraktan düşmesinin nasıl birşey olduğunu,parktan apar topar hastaneye götürüp saatlerce orada kan değerlerine bakılması sayesinde tecrübe ettim,cekilen röntgenlerde cabası. Neyse ki birşey olmadı kızıma ama yaşadığım korkuyu bir ben bilirim kızım düşüpte yürümeyince.
İnsanları bu şekilde yargılamayın,bilemezsiniz altında yatan sebepleri.
Ha bu arada oğlum arabaya binerken gitmek istemediği için hala ağlıyor,dışardan gören diyebilir ne biçim anne,ağlata ağlata götürüyor çocuğu ama kazin ayağı öyle değil yani.
Üzülecek birşey yok,evde konuşmuşlardır sınır koymak adına alıp götürmüştür çocuğunu eve ,sözünü dinlemediği için.

Zaten konusmadigim icin karnima agri girdi bence . Sizin söylediğiniz cok güzel bunu söyleyebilirdim ama kadın çocuğa o kadar ofkeli bakıyordu ki sohbet etmek istemedim.
Bir taraftan diyorum ki acaba birileri sosyal deney mi yaptı falan inanasim bile gelmedi yani.

Bunların hepsini 10 dakika da mı anladınız?

Bana koronadan dolayi gibime gelmedi öyle olsa salıncağa da bindirmezdi ki...
Bilemezsin geçmiş zamanda kaydirakla ilgili neler yaşadıklarını,belki çocuk cok fena düştü yaralandı kadın hala o travmanın etkisinde...doğru demiyorum ama birden gelen bu sinir bana daha çok böyle bişey gibi geliyor

Bı anlık kızgınlık ve öfke bir anneyi sevgisiz yapmaz. Kaldı ki neler yaşadığını bilmiyoruz.yaotigi hareket doğru olmayabilir ama belki haklı sebepleri vardır bilemeyiz.

Benim de başıma benzer şeyler geldi.

kızım dört yaşında hastane asansörune el konulan yere dokundu. kızdım, dokunma diye. ( Bebek arabasindaydi) Kadınin biri "niye kızıyorsun annesi "dedi.
Kizim lösemi tedavisini en ağır dönemlerindeydi. Bir kaç ay önce ağır bir akciğer enfeksiyonu atlattı, ölümden döndü. Oradan kapacagi mikrobun bize neler yaşatma ihtimali var. Her seferinde asansöre binmeden hatırlatirim üstelik dokunmak yok diye.

Ben şahsen çocuklarımı koruma iç güdusu arttiğında hircinlasiyorum.

Üstelik o kadın bakıcı da olabilir.

Ilk defa anne görmüyorum. Bakın etrafımda bir suru anne var çocuklarına kizani falan da. Ama bana gore bakis ve davranış cok önemli.
Parka cocuk neden getirilir ?
Peki çocuğa neden zaman taninmaz dovecek tarzda konuşulur eliyle cektire cektire götürülür ?
Sen onu yapamazsın sen oynayamazsin sen şöyle sen böyle .
Bir de anlamadığım 2. Husus madem o yapamıyor annesi sen neden yardim etmeti denemiyorsun?
Salincaga oturmasını beklerdim.
Hadi otursana diye bağıran bir anneden bahsediyorum.
Kaydiraga çıkıyor cocuk sen ondan kayamazsin. Ve cocuk cok da güzel kaydı. Ordan indi salincaga oturamadi bence anne de yardim etmedi. Sallansana otursana hic bir şey anlamıyorsun insan gibi oynamiyorsun.
Durum aynen böyle tek tek cümleleri yazmadim konu cok uzuyor diye. Ama bakışlar cok ofkeli .
Belki sinir hastalığı da vardir öyleyse davranışları normal kabul edebilirim.
Ama 28 yaşındayım. Daha bu zamana kadar çocuğuna oyle davranani görmedim.
10 dakika icinde bunlar yaşandı ben dakika tutmadım elbet bana cok hızlı oldu geçti o park hic bir sey anlayamadım.
Normalde insanlari izlemeyi sevmem kendi cocugumla ilgilenirim ama her kadının çığlık atmasına ister istemez baktım. Gözlerine baktım baktım.
Siz benim yerimde olsaniz sizde bakarsınız.
Belki burda bana kizanlar orda o kadına kizabilirdi bile.
Bazen anlatmak yetmiyor gormek gerekiyor.

10 dakikada hüküm vermiş analiz etmiş ve kötü anne olduğuna karar vermişsiniz işte

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…