- 12 Haziran 2020
- 588
- 1.191
- 28
- 33
- Konu Sahibi Mandalinakolik
-
Hakaret var işin içinde.Başkasının anneliğini yargılamak için 10dk yeterli mi?
Ya da başkasının anneliğini hangi durumlarda yargılayabiliriz ?
En cok o çocuğun duyduğu lafa üzüldüm insan gibi oynamiyorsun.
Kadında tahammülsüzlük gördüm. Bir cocuk oynamak için parka once ne yapar etrafına bakar hangi oyuncakta oynayacağına karar verir ama bunlar çocuğun elinden alınmıştı. Ittire kaktira laflariyla hadisene sunda oyna bunda oyna..
Git salincakta sallan. Cocuk daha annesinin neden kızdığını tam idrak edememisken karar verme sürecinde annesinin alıp onu hakaret ede ede ağlata aglata götürmesi.
Bunlar beni nedense etkiledi.
Bazen benim çocuklar 10 dakika değil 20 dakika parkın etrafinda gezerler mizmizlik eder ben sadece korunacak yerlerde müdehale ederim ya da yön gösteririm.
Ama hadi oldu bittiye getirilmeye çalışılan bir cocuk hakarete maruz bırakılan bir cocuk beni etkiledi evet.
Kadının "sizin anlattığınız kadarıyla" sert tavrını onaylamıyorum fakat olaya da böyle karında ağrı yaratacak bir felaket gözüyle bakamıyorum.
Şöyle düşünelim; ben pandemi başından beri kızımı parka götürmedim, mecburi istikamet sebebiyle önünden geçtiğimizde ağladığı, benim bunu defalarca anlattığım için sesimin yükseldiği, ya da onun dikkatini dağıtmak için "Çok işim var." diye geçiştirdiğim anlar da oldu. Dışarıdan bakınca "Çocuğunu parkta oynatmaya beş dakikası olmayan gaddar anne." oluyorum. Ama gelin görün ki düzeni benim için çok önemli olan salonumun hemen girişinde tavana monte edilmiş bir salıncak ve evin hemen girişinde günde zibilyon kez kaydığımız bir kaydırak var. Aman o eksiklik hissetmesin diye.
Ya da başka bir açıdan bakalım. Ben kendi önlemlerim gereği çocuğumu parka çıkarmıyorum. Parkta bir on dakika çocuğunun oynamasına izin vermiş bir anneyi kast ederek "Her çocuğun sağlığının korunma hakkı var. Pandemi ortasında neden böyle yapıyorlar?" diye yargılayabilir miyim? Asla. Kim bilir ne kadar mecbur kalıyorlar? Ya da ne önlemler ile getiriyorlar parka? Bilmiyorum.
Uzattım fakat yapmayın. Anneliğin kutsallığı, her anne melek filan zırvalarında değilim ama birkac dakika ile insanları yargılamak üzücü.
Sizi çok iyi anlıyorum ve hak veriyorum bende sizin gibiyim özellikle çocuklara duyarliligim had safhadadirNormalde hic bir olay karşısında karnım agrimaz ilk defa boyle hissettim.
Keske baştan sona videoya alabilsem izleseniz o çocuğun hissiyatını daha iyi anlardiniz. O kadar masum bakışlı bir çocuk bana bakıp gülümsemesi eve giderken de çok ağlaması beni etkiledi. Bence duyar kasan diyenler eger sizde bu durumu yasasaniz sizde en az benim kadar üzülürdünuz.
Anneligim hakkında kendime asiri bir güvenim yok illaki benim de hatalarım oluyor. Ama başkasının yaninda çocuklarımı rencide etmiyorum. Ki bu bırakın çocuğu büyük insanların bile haketmeyecegi bir muamele.
Olaya bir de şöyle bakin.
Bu sozu bir erkek karısına demis olsaydı insan gibi gezmeyi bilmiyorsun seninle gezmek istemiyorum falan. yine böyle mi dusunurdunuz. O adamı bırakın diyenler bile olurdu.
Ama konu cocuk olunca her kötülüğü hakediyor oyle mi ya da anne ya malı gibi istediği yere istediği zaman götürür getirir boynunda tasma eksik desem emin olun ben daha köpeğini gezdirenlerde bile o muameleyi gormedim.
Normalde hic bir olay karşısında karnım agrimaz ilk defa boyle hissettim.
Keske baştan sona videoya alabilsem izleseniz o çocuğun hissiyatını daha iyi anlardiniz. O kadar masum bakışlı bir çocuk bana bakıp gülümsemesi eve giderken de çok ağlaması beni etkiledi. Bence duyar kasan diyenler eger sizde bu durumu yasasaniz sizde en az benim kadar üzülürdünuz.
Anneligim hakkında kendime asiri bir güvenim yok illaki benim de hatalarım oluyor. Ama başkasının yaninda çocuklarımı rencide etmiyorum. Ki bu bırakın çocuğu büyük insanların bile haketmeyecegi bir muamele.
Olaya bir de şöyle bakin.
Bu sozu bir erkek karısına demis olsaydı insan gibi gezmeyi bilmiyorsun seninle gezmek istemiyorum falan. yine böyle mi dusunurdunuz. O adamı bırakın diyenler bile olurdu.
Ama konu cocuk olunca her kötülüğü hakediyor oyle mi ya da anne ya malı gibi istediği yere istediği zaman götürür getirir boynunda tasma eksik desem emin olun ben daha köpeğini gezdirenlerde bile o muameleyi gormedim.
Bende bu durumdayım açıkçası. Oğlumu bisikletine bindiriyorum,yürumek isterse iniyor,kızım da scooter kullanıyor. Ama ben park tarafına geçmiyorum hiç,büyükçe bir parkta yürünen tarafta kalıyoruz. Bazen piknik örtüsü ile gidip çimenlerde oturuyoruz. Parka gidilecekse de sabah erken saatte gidiyoruz,onda da manyak gibi el dezenfekte ediyoruz.Çocuklarımı parka götürüp, park kullandırmıyorum.
Çünkü korona var!
Sadece scooter sürebilirler.
Belki o anne de defalarca sadece salıncağa binebileceğini, kaydırağın bu dönemde en tehlikeli yerlerden biri olduğunu anlattı ve çocuk buna uymadı.
Bilemezsiniz, kurallarına bağlı kalmaya çalışan anneleri böyle yargılamayın.
Zaten konusmadigim icin karnima agri girdi bence . Sizin söylediğiniz cok güzel bunu söyleyebilirdim ama kadın çocuğa o kadar ofkeli bakıyordu ki sohbet etmek istemedim.Sizi çok iyi anlıyorum ve hak veriyorum bende sizin gibiyim özellikle çocuklara duyarliligim had safhadadir
Bende yerinizde olsam o yavruya çok üzülürdüm dahası ben müdahale de ederdim " aman annesi oynasın bırak hep böyle bunlar insanda hal mı bırakıyor " vs cümleleriyle onu tamamen anladığımı ona hak verdiğimi hissettirirdim çok yaptım bunu tarzim bu
Bunların hepsini 10 dakika da mı anladınız?Konu sadece hakaret de değil. Kadının çocuğa bakışı jest mimikleri sürekli bağırması en son da hakaret ede ede götürmesi.
Değişikti yani.sanki o çocuğu hic sevmiyor gibi bakiyordu.
Bur taraftan acaba cocuk kadını üzecek bir sey mi yaptı diye bile düşündüm. Ama parkta bile çocuk yaramaz bir tavir sergilemedi annesinin gözünün icine korkularla bakan bir çocuktan bahsediyorum.
Bu cocuk daha 2 yaşında ya da daha küçük. Kaydırak pis diyenler olmusta getirmesin o zaman canim salincak daha da pis herkes elliyor.
Ki durum öyle değil o parka gun icinde en fazka 3 kisi falan gelir. Pek kullanılan park değil ben de o yüzden tercih ettim. Ve parka gitmeden once evden baktım kimse yok diye gittim
10 dakikada hüküm vermiş analiz etmiş ve kötü anne olduğuna karar vermişsiniz işteIlk defa anne görmüyorum. Bakın etrafımda bir suru anne var çocuklarına kizani falan da. Ama bana gore bakis ve davranış cok önemli.
Parka cocuk neden getirilir ?
Peki çocuğa neden zaman taninmaz dovecek tarzda konuşulur eliyle cektire cektire götürülür ?
Sen onu yapamazsın sen oynayamazsin sen şöyle sen böyle .
Bir de anlamadığım 2. Husus madem o yapamıyor annesi sen neden yardim etmeti denemiyorsun?
Salincaga oturmasını beklerdim.
Hadi otursana diye bağıran bir anneden bahsediyorum.
Kaydiraga çıkıyor cocuk sen ondan kayamazsin. Ve cocuk cok da güzel kaydı. Ordan indi salincaga oturamadi bence anne de yardim etmedi. Sallansana otursana hic bir şey anlamıyorsun insan gibi oynamiyorsun.
Durum aynen böyle tek tek cümleleri yazmadim konu cok uzuyor diye. Ama bakışlar cok ofkeli .
Belki sinir hastalığı da vardir öyleyse davranışları normal kabul edebilirim.
Ama 28 yaşındayım. Daha bu zamana kadar çocuğuna oyle davranani görmedim.
10 dakika icinde bunlar yaşandı ben dakika tutmadım elbet bana cok hızlı oldu geçti o park hic bir sey anlayamadım.
Normalde insanlari izlemeyi sevmem kendi cocugumla ilgilenirim ama her kadının çığlık atmasına ister istemez baktım. Gözlerine baktım baktım.
Siz benim yerimde olsaniz sizde bakarsınız.
Belki burda bana kizanlar orda o kadına kizabilirdi bile.
Bazen anlatmak yetmiyor gormek gerekiyor.
Olaya cok dar pencereden bakiyorsunuz buraya konu acmamin sebebi bu değil.10 dakikada hüküm vermiş analiz etmiş ve kötü anne olduğuna karar vermişsiniz işte
Olaya cok dar pencereden bakiyorsunuz buraya konu acmamin sebebi bu değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?