- 12 Haziran 2020
- 588
- 1.191
- 28
- 33
- Konu Sahibi Mandalinakolik
-
Bı anlık kızgınlık ve öfke bir anneyi sevgisiz yapmaz. Kaldı ki neler yaşadığını bilmiyoruz.yaotigi hareket doğru olmayabilir ama belki haklı sebepleri vardır bilemeyiz.
Benim de başıma benzer şeyler geldi.
kızım dört yaşında hastane asansörune el konulan yere dokundu. kızdım, dokunma diye. ( Bebek arabasindaydi) Kadınin biri "niye kızıyorsun annesi "dedi.
Kizim lösemi tedavisini en ağır dönemlerindeydi. Bir kaç ay önce ağır bir akciğer enfeksiyonu atlattı, ölümden döndü. Oradan kapacagi mikrobun bize neler yaşatma ihtimali var. Her seferinde asansöre binmeden hatırlatirim üstelik dokunmak yok diye.
Ben şahsen çocuklarımı koruma iç güdusu arttiğında hircinlasiyorum.
Üstelik o kadın bakıcı da olabilir.
Ne peki ?
Ne diyelim,bu konuda size nasıl yardımcı olabiliriz ?
Sizinki cok başka . O durumda asla size bir sey denemez.
Çocuğa kizilmasi mesele değil hem parka getirip hem oynamasına izin vermemesi aşırı tahammulsuz davranması.
Sizin haklı olduğunuza inanmıyorum. Ne yazarsanız yazın inanmayacağım çünkü bir kadının anneliğini 10 dakikada gördüğünüz olay ile yargılayamazsınız. Madem çok içiniz acıdı neden müdahale etmediniz. Burada kadına tüh kaka dersek bir nebze içinizi mi rahatlayacaktı?Olaya cok dar pencereden bakiyorsunuz buraya konu acmamin sebebi bu değil.
Ben çocuğun duyguları diyorum siz anne diyorsunuz.Sizin haklı olduğunuza inanmıyorum. Ne yazarsanız yazın inanmayacağım çünkü bir kadının anneliğini 10 dakikada gördüğünüz olay ile yargılayamazsınız. Madem çok içiniz acıdı neden müdahale etmediniz. Burada kadına tüh kaka dersek bir nebze içinizi mi rahatlayacaktı?
Muhtemelen başka birşeyin öfkesini yaşıyordu o yüzden tahammülsüz davranmış olabilir. Ama gerçekten çocuğuna karşı böyle davranıyorsa o çocuk ileride annesinden çok kopuk olacak. Umarım anlık yaşanmış ve bitmiştir
Ama çocuk hic bir şeyle oynamadı anne yardim etmedi ve zaman tanımadı.Ben de parka gittiğimizde aynı o kadının psikolojisinde oluyorum. Gerçi uzun zamandır gitmedik şimdi nasıl davranır bilmiyorum ama geçen aylarda çok tehlikeliydi. Benim ufaklık güvenlik demirlerini aşmaya çalışır upuzun kaydıraktan yürüyerek inmeye kalkar. Kendini aşşağı atmak isterdi falan. Bu beni paranoyaklaştırmıştı. Artık sadece sallanıp dönelim istiyordum. Kadında o psikolojide olabilir. 7-24 çocuğuna bu şekilde davranmıyorsa sorun yok.
...
5 yaşını bitirdi oğlum. ben sizin yanınızdan geçerken oğlumun elini beni bırakmasın diye nasıl sıktığımı görseniz sosyal hizmetleri ararsınız heralde???
kuzenimin benim oğlumla yaşıt çocuğu var, kaydıraktan kayarken ayağını kırdı 3 yaşındayken.
şimdi kuzenim çocuğu parka götürdüğünde asla kaydırağa müsade etmiyor.
parka gitmeden önce anne oğul konuşup kaydırağa ya da tehlikeli ouncaklara binmeyeceği konusunda anlaşırlar, fakaaaatttt oğlan parka gidince kaydırak için ağlayabilir "parktaki diğer annelerden" güç alıp annesine kaydırağa binmek istediğini söyleyebilir mesela, benim kuzenim de evde konuşup ikna ettiği halde oğlu kaydırağa binmek istiyorsa, "annesi olarak" kızabilir bağırabilir de hatta.
ben de AVM'ye gittiğimizde oğlumun elimi bırakmasına müsade etmiyorum. (şuan değil tabii ki pandemi öncesinden bahsediyorum.) bişey olacak diye neredeyse ruh hastası gibi davranıyorum mesela...
5 yaşını bitirdi oğlum. ben sizin yanınızdan geçerken oğlumun elini beni bırakmasın diye nasıl sıktığımı görseniz sosyal hizmetleri ararsınız heralde??? bunun da bir sebebi olduğunu 1 kez 15 dk boyunca AVM'de kaybolduğunu nerden bileceksiniz???
ne kadar kolay yargılamak... öncesini eskisini düşünmeden...
insanların hayatlarında neler yaşadığını, üzüntülerini, sıkıntılarını, travmalarını, boğuştuğu problemleri bilmeden insanlar hakkında atıp tutma hakkımız yok.
hele ki 10 dk görüp de karşımızdakinin anneliğini eleştirme sorgulama hakkımız hiç yok!
bunu idrak edebilsek keşke...
Birgün hayat seni bir noktaya getirir, sen de bir sinir krizi yaşarsın ve aklına o kadın gelir, haklıymış dersin :)) Hayat bu, herşey olabilir, o yüzden insanlar hakkında bu kadar kolay yorum yapmamani tavsiye ederim.Ama çocuk hic bir şeyle oynamadı anne yardim etmedi ve zaman tanımadı.
Birgün hayat seni bir noktaya getirir, sen de bir sinir krizi yaşarsın ve aklına o kadın gelir, haklıymış dersin :)) Hayat bu, herşey olabilir, o yüzden insanlar hakkında bu kadar kolay yorum yapmamani tavsiye ederim.
90 gundur evden cikmadik. Çocuk kaydiraga yaklaşınca biz salincaga yöneldik. Mesafe kuralina da uyduk. Bir tek siz düşünürsünüz biz düşünemeyiz. Dun çıkarmak hic istemedim. Yasadigimiz çevre de vaka sayısı 0 olduğu halde. Bir günlüğüne çıkardım. Konu bu değil.Annelik üzerinden duyar kasma lütfen. Çocuğumun gülüşü dünyaya bedel bla bla,biz taş kemiriyoruz siz annesiniz sadece..
Kızımı parka götürsem sevinçten delirir ama götürmüyorum.. neden ? Virüs var..
yüzünde güller açacak diye riske atamayız değil mi çocukları? Mesele parkta birilerinin olması yada olmamasıda değil,virüs plastik ortamlarda nekadar süre yaşıyor,çocuklar taşıyıcılık konusunda nekadar başarılı gibi konuları araştırabilirsiniz mesela başkalarının anneliğiyle ilgilenmek yerine..
Kadın sadece sallanabilirsin,parkta kimse yaklaşmak yok gibi uyarılarla getirdiyse çocuğu parka, ee bu da çocuk parkı görünce delirecek tabi kadında eve gitmenin daha iyi olacağını düşünüp kalkmıştır.
Geçen gün bulunduğumuz bir yerde küçük bir oyun alanı vardı,kızım gözümün içine bakıp yalvardı resmen oynamak için.. HAYIR dedim,biliyorsun ki virüs var. Bunu etraftan duyan olmadı inşallah karnına ağrılar falan girip tüm gün kızımı düşünmüştür ne bahtsız çocuk, annesi çocuk olmasına izin bile vermiyor diye...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?