Parktaki kadın

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Sizinki cok başka . O durumda asla size bir sey denemez.
Çocuğa kizilmasi mesele değil hem parka getirip hem oynamasına izin vermemesi aşırı tahammulsuz davranması.

Benim anneligim soyle dursun.
Ben olaya tamamen çocuğun penceresinden bakıyorum.
Belki o yüzden etkilendim.
Parka gidiyorum diye mutlu olan bir cocuk var. Gittiğinde etrafinda gördüklerine mutlu olan ve çevreyi izleyen bir çocuk. Tam oyun oynayacağı sırada psikolojik siddet gören güvensizlik asilanilan bir cocuk. Ve en guzel
Şekilde degerlendirilecekken o park annesinin cekistirilmeleriyle bütün hevesi kursaginda kalmış bir çocuk. Eve gülerek gidecekken hic enerjim atılmadan neden parka geldiğimi bile anlamadan geri götürülen bir çocuk.
O kaydirakta kayamiyorsa sen cikar kaydir. O sallanmasini bilmiyorsa sen oturttur kaydir ben cocuk olsam annemden bunlari beklerim.
Ne peki ?
Ne diyelim,bu konuda size nasıl yardımcı olabiliriz ?

Sizinki cok başka . O durumda asla size bir sey denemez.
Çocuğa kizilmasi mesele değil hem parka getirip hem oynamasına izin vermemesi aşırı tahammulsuz davranması.

Kadın zaten kızımın yüzünü görmedi maskesi vardı, görse anlardı ses etmezdi bence. Ki şu an düşünüyorum kadın haklı bir tepki vermiş ama o gün kadına çok kızmıştım.

sadece o kadının ne yaşadığini bilemeyiz. Belki bir hastalıği var çocuğun. Yada kadının bir sıkıntısı var, belki hastası var. Demiyorum ki kadının tavri doğru sadece yaşadığım acı tecrübeden sonra insanın içinde kopan firtilari bilmiyoruz.

Siz birde beni parka görün cidden deli gibi oluyorum.

Olaya cok dar pencereden bakiyorsunuz buraya konu acmamin sebebi bu değil.
Sizin haklı olduğunuza inanmıyorum. Ne yazarsanız yazın inanmayacağım çünkü bir kadının anneliğini 10 dakikada gördüğünüz olay ile yargılayamazsınız. Madem çok içiniz acıdı neden müdahale etmediniz. Burada kadına tüh kaka dersek bir nebze içinizi mi rahatlayacaktı?

Ben çocuğun duyguları diyorum siz anne diyorsunuz.
Tartisma kapanmıştır.

kuzenimin benim oğlumla yaşıt çocuğu var, kaydıraktan kayarken ayağını kırdı 3 yaşındayken.
şimdi kuzenim çocuğu parka götürdüğünde asla kaydırağa müsade etmiyor.
parka gitmeden önce anne oğul konuşup kaydırağa ya da tehlikeli ouncaklara binmeyeceği konusunda anlaşırlar, fakaaaatttt oğlan parka gidince kaydırak için ağlayabilir "parktaki diğer annelerden" güç alıp annesine kaydırağa binmek istediğini söyleyebilir mesela, benim kuzenim de evde konuşup ikna ettiği halde oğlu kaydırağa binmek istiyorsa, "annesi olarak" kızabilir bağırabilir de hatta.
ben de AVM'ye gittiğimizde oğlumun elimi bırakmasına müsade etmiyorum. (şuan değil tabii ki pandemi öncesinden bahsediyorum.) bişey olacak diye neredeyse ruh hastası gibi davranıyorum mesela...
5 yaşını bitirdi oğlum. ben sizin yanınızdan geçerken oğlumun elini beni bırakmasın diye nasıl sıktığımı görseniz sosyal hizmetleri ararsınız heralde??? bunun da bir sebebi olduğunu 1 kez 15 dk boyunca AVM'de kaybolduğunu nerden bileceksiniz???
ne kadar kolay yargılamak... öncesini eskisini düşünmeden...
insanların hayatlarında neler yaşadığını, üzüntülerini, sıkıntılarını, travmalarını, boğuştuğu problemleri bilmeden insanlar hakkında atıp tutma hakkımız yok.
hele ki 10 dk görüp de karşımızdakinin anneliğini eleştirme sorgulama hakkımız hiç yok!
bunu idrak edebilsek keşke...

Kadının davranışından cok çocuğun hissiyatına odaklı konu açtım. Konum kadına cok kızdım degil de çocuğa cok üzüldüm le bitti.

Kadin belki sinir hastasi belki kötü bir sey yaşadı. Belki normalde dünya iyisi. Ama dün bir sey oldu kadin bir anlık ofke patlaması yaşadı.
Peki çocuk bunları hakediyor mu bütün mesele bu.
Tahammulun yoksa parka getirme iyi hissetmeyeceksen getirme.
Yardım etmeyeceksen de getirme.
Beni boşverin kadını da boşverin çocuğun mutluluğu bu kadar degersiz olmamalı.

Biz buyukler icin esimizle sinemaya gidip iyi ki gelmişiz duygumuzla bir çocuk icin de park aynı şey.
Insallah bir anliktir bu durum her zaman boyle değildir. Yoksa o çocuğun psikolojisini düşünemiyorum ileriki hayatinda

Inşallah dediğiniz gibidir.bir anliktir. Ben de boyle düşünmek istiyorum. Daha iyi hissediyorum o zaman.
Her zaman böyleyse durum evde daha kötüyse iste en üzücü taraf bu olur. Sizin gibi yorumlari yorumları okumakti amacım. Belki o anlikti desinler istedim. Ama bazıları konuyu cok cok baska yerlere çekmiş.

Ben de parka gittiğimizde aynı o kadının psikolojisinde oluyorum. Gerçi uzun zamandır gitmedik şimdi nasıl davranır bilmiyorum ama geçen aylarda çok tehlikeliydi. Benim ufaklık güvenlik demirlerini aşmaya çalışır upuzun kaydıraktan yürüyerek inmeye kalkar. Kendini aşşağı atmak isterdi falan. Bu beni paranoyaklaştırmıştı. Artık sadece sallanıp dönelim istiyordum. Kadında o psikolojide olabilir. 7-24 çocuğuna bu şekilde davranmıyorsa sorun yok.

Geçen gün parka gittik. Parkta kayan birileri olduğu için oğlum kaymadı. Büyük bunu anlayacak yaşta. Bende birileri varken kaymasına izin vermiyorum. Belki evde bunu konuşmuştur. Oğlu binince de gerilmiştir

Ama çocuk hic bir şeyle oynamadı anne yardim etmedi ve zaman tanımadı.

...
5 yaşını bitirdi oğlum. ben sizin yanınızdan geçerken oğlumun elini beni bırakmasın diye nasıl sıktığımı görseniz sosyal hizmetleri ararsınız heralde???

:)) Çok güldüm bu lafa :))

Biz anneler robot değiliz insanız.

Anneler de sinirlenebilir, kizabilir, bazen aşırı tepki gosterebilir.

Her hareketini çocuğun psikolojisini dusunerek belirlersen en sonunda senin psikolojin bozulur.

Şu anneleri ve çocukları rahat bırakın artık diyorum, herkes çocuğuna istediği gibi annelik yapsin ve kimsenin de yorum yapmaya hakkı olmasin. ben de bu kafadayim.

Amanin deliren anneleri gorunce sasirmiyorum ben,kendim de cok parlak durumda degilim,gitgide sapitan bir oglum var ama tabi bagiramiyorum ben anca kendi kendimi yiyorum evdeysek bos bir odaya gidip kendi kendime soyleniyorum falan tam deli isi
Konu disi olacak ama bu kadar kucuk cocuklari parkta nasil kendi halinde oynatabiliyorsunuz virus ortaminda? Ben olsam sadece bisiklet surmesine izin verirdim sahsen. Herkesin kullandigi park,millette ne var bilemeyiz bana gore

Ben de öyleyim emin olun elini ben de tutuyorum bir an bırakıp kacacakmis gibi.
Parkta tehlikeli gorunulen seyler oynatilmamali buna da hemfikiriz.
Ama bir cocuk parka götürülüp hic bir şey oynatilmadan bağıra bağıra götürülmesi çocuğa zaman tanınmaması konusunda ne düşünüyorsun

Ama çocuk hic bir şeyle oynamadı anne yardim etmedi ve zaman tanımadı.
Birgün hayat seni bir noktaya getirir, sen de bir sinir krizi yaşarsın ve aklına o kadın gelir, haklıymış dersin :)) Hayat bu, herşey olabilir, o yüzden insanlar hakkında bu kadar kolay yorum yapmamani tavsiye ederim.

Annelik üzerinden duyar kasma lütfen. Çocuğumun gülüşü dünyaya bedel bla bla,biz taş kemiriyoruz siz annesiniz sadece..

Kızımı parka götürsem sevinçten delirir ama götürmüyorum.. neden ? Virüs var..
yüzünde güller açacak diye riske atamayız değil mi çocukları? Mesele parkta birilerinin olması yada olmamasıda değil,virüs plastik ortamlarda nekadar süre yaşıyor,çocuklar taşıyıcılık konusunda nekadar başarılı gibi konuları araştırabilirsiniz mesela başkalarının anneliğiyle ilgilenmek yerine..
Kadın sadece sallanabilirsin,parkta kimse yaklaşmak yok gibi uyarılarla getirdiyse çocuğu parka, ee bu da çocuk parkı görünce delirecek tabi kadında eve gitmenin daha iyi olacağını düşünüp kalkmıştır.

Geçen gün bulunduğumuz bir yerde küçük bir oyun alanı vardı,kızım gözümün içine bakıp yalvardı resmen oynamak için.. HAYIR dedim,biliyorsun ki virüs var. Bunu etraftan duyan olmadı inşallah karnına ağrılar falan girip tüm gün kızımı düşünmüştür ne bahtsız çocuk, annesi çocuk olmasına izin bile vermiyor diye...

Birgün hayat seni bir noktaya getirir, sen de bir sinir krizi yaşarsın ve aklına o kadın gelir, haklıymış dersin :)) Hayat bu, herşey olabilir, o yüzden insanlar hakkında bu kadar kolay yorum yapmamani tavsiye ederim.

En büyük endisem acaba cocuk her zaman mi bu muameleyle karşı karşıya. Umarım oyle değildir. Insallah bir anliktir.
Yoksa durum gerçekten düşündüğünüz kadar basit değil.
Yoksa benim de yarinim elbette belli değil.

Hepimiz cok iyi niyetliyiz o anliktir deyip kendi kendimizi rahatlatıyoruz .

90 gundur evden cikmadik. Çocuk kaydiraga yaklaşınca biz salincaga yöneldik. Mesafe kuralina da uyduk. Bir tek siz düşünürsünüz biz düşünemeyiz. Dun çıkarmak hic istemedim. Yasadigimiz çevre de vaka sayısı 0 olduğu halde. Bir günlüğüne çıkardım. Konu bu değil.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…