Parktaki kadının sözleri moralimi bozdu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Böyle insanlar olduğunu biliyorum farkındaysanız ben başörtüme laf söyledi demiyorum başörtüsü ve erken yaşta evlenme arasındaki bağı anlatmaya çalışıyorum ama insanlar o kadar dolmuş ki kendi anlamak istedikleri gibi anlıyorlar

Onlarıda anlıyorum herşeyin içi o kadar boşaltıldı ki sende onlarda haklılar

Ben de bir gün hastanede bekliyorum. Bir yaşlı teyze geldi; başladı durduk yere anlatmaya. Bir gelini varmış da. Beden eğitimi öğretmeniyken polis olmuş da. Oğlu da aynıymış da. Şikayetler falan. Benim de ilgimi çekti. Teyze benim de bir arkadaşım aynen anlattığınız gibiydi üniversitede. O mu acaba, ismi ne dedim. Kadının surat dağıldı. Adını söyledi yarım ağız ama bir bahaneyle de kalktı hemen. Arkadaşım değildi muhtemelen ama bir daha durduk yere kimseye gelinini şikayet etmeye cesaret edemez sanırım artık :)

GÜnümüz için 22 yaşta bebek sahibi olmak yani 20 yaşında evlenmek evet erken.-Ah yavrum daha çok küçüksün,keşke önce kampüs havası alıp sonra da biraz gençliğini yaşasaydın,bu yaşta evlilik bebek gibi ağır sorumlulukları yüklenmeseydin, diyen teyzeler örtülü ya da değil farketmeksizin her yerde vardır.
Başörtü olayı bitti artık.o bitti.o mağduriyet kalktı.bak akp kaldırdı.8 yaşında da örtünüp okula falan gidiyor kızlar.o mağduriyetten ağlamıyoz artık ama.

Son düzenleme:
Kampüs havası almadığımı nereden biliyorsunuz ayrıca siyaseti katmayın dediğiniz kesimden değilim

Kampüs havası almadığımı nereden biliyorsunuz ayrıca siyaseti katmayın dediğiniz kesimden değilim
Ben demiylrum bunu,22 yaşta bebekli bi genç kadın gören teyzeler diyor örtülüsüne de örtüsüzüne de.Ben 26 yaşında evlendim kimse madalya takmadı.

Hepiniz evleneceksiniz diye bir kaide yok ki. Bir suru degildir o ama neyse. O "bir surunun" de cogu gonullu bekar degildir.
Bende evlenme diye kaide olmadığını anlatmaya çalışıyorum ayrıca beni birebir tanımadığınız için böyle yorum yapmanız çok normal

Benim başıma hiç gelmedi. Sadece beni önceden tanıyanlar bu konuları açtılar.
20 yaşında mı evlendiniz ya da 40 yaşında bekar mısınız? ya da küçük çocukla parka, hastaneye sık sık gidiyor musunuz? (ben yeğenlerimle sık sık gidiyorum çünkü mesela)

genelde parklar, bebek servisleri, bebek mağazaları en çok bu konuların açıldığı yerler.
bir de uzun yolda teyzelerin çenesi düşüyor, tekli koltukta değilsen sıkıntı...ha bir de hamamda, hamamda konu hep bunlar.

ama siz hiç yaşamadıysanız, ne güzel valla. kıymetini bilin.

bebeğinizi güle güle büyütün.

e ilk kez duymamışsınız, zaten cevap da vermişsiniz. daha ne olsun istiyorsunuz mesela?

hani zira ben ileri yaşta bekar kadın olarak rahat etmek için geldim en batıda bu konuları hiç sorun etmeyen bir şehirde yaşıyorum, ailemin çevresinde yaşamıyorum, (arkadaş çevrem yurtdışında)

ama sizinki parkta münferit bir olay, sürekli değil, bişey değil. bu kadar hassas olmak bu ülkede iyi bişey değil.

Bu yaşlılar konuşuyor. Çok konuşuyorlar. Eşiniz iyi cevap vermiş abssbsjs

Yoo arastirma degil de biraz gozlem yapsaniz fark edersiniz. Gayet de oyle. Nedeni de belli de simdi oraya girmeyecegim
Hala gayet öyle diyorsunuz.Yanlış konuşmanızdan geri adım da atmıyorsunuz.Evlilik kişiyle alakalı bir şey.Kimisi erken yuva kurmak ister kimisi istemez.Başörtüyle nasıl bir alaka kurdunuz anlamadım.Ben başörtülü değilim ama yapılan hadsizliklerin her zaman karşısındayım

Kadinin yaptigi sey dogru demiyorum ama tespiti dogru.

Siz dini inanciniz geregi bir erkekle ayni odada yalniz bile kalamayacagijiz icin sevdiginiz insanla evlenmek disinda baska bir careniz yok. Bu da aslinda sevgili olmanin yasi olan donemlerde, gunumuz sartlarina gore erken evlilikler getiriyor. Dolayisiyla kadinin tespiti dogru ama bunu bu sekilde size soylemesi gereksiz.

Yalniz sizin de bu konuyu bu kadar takip, magdur edilmiscesine burada konu acmaniz son derece gereksiz. Esiniz cevabini vermis, herhangi bir hakarete ugramamissiniz, zarar gormemissiniz, soru da sormuyorsunuz. Bu konunun amaci magduru oynamak, ortaligi bulandirmak disinda herhangi bir sey degilmis gibi geldi bana da

ortalık niye bulansın? kadın içini dökmüş burda sizlerle paylaşmak istemiş olay bundan ibaret ne çok yazmıssınız hepiniz altarafı yazıcağınız şey iki güzel cümle olabilir bu lohusa bir kadına çok değil yada hiçbişey yazmayın okuyun cıkın :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…