- 14 Eylül 2025
- 1.138
- 2.993
- 48
- Konu Sahibi mevsimbahar18
-
Ben bunu anlatmaya çalıştım ama bazıları çok farklı yönlere çekti
Çevremden birsürü örnek verebilirim 35-36 yaşına geçmiş hala evlenmeyen tesettürlü komşu kuzen birsürü tanıdık var
Böyle insanlar olduğunu biliyorum farkındaysanız ben başörtüme laf söyledi demiyorum başörtüsü ve erken yaşta evlenme arasındaki bağı anlatmaya çalışıyorum ama insanlar o kadar dolmuş ki kendi anlamak istedikleri gibi anlıyorlarBu konunun Kabul edin çok mağduriyeti yapıldı
Kötü hissetmekte haklısınız anlıyorum sizi
Bir arkadaşım kapalıdır birgün yolda gidiyor ezan okununca duruyor bir dua okuyor onu gören yaşlı bir adam biraz ilim bilim öğrenin o ezan abd merkezi sistemle okunur sizde burada hoca okuyor diye oy verirsiniz
Kadın mühendis neye uğradığınımı şaşırdım hayatında hiç o bahsettiği partiye oy vermemiştir
Sadece ön yargı işte
Gene birgün yürüyorum 3 şortlu kız önde arkasında sakallı bir dayı onun arkasında da ben
Kızlar gülüp konuşuyor
Dayı Allah belanızı versin ne din kaldı ne iman kıyafetleri küfür davranışları ahlaksız
Daha birçok şey ben burada yazamam
Yanına geçtim dayı bakma o zaman niye bakıyorsun dedim adama
Tövbe estağfurullah çekip baka baka arkalarından yürümeye devam etti
Medeniyetin 100 yıl gerisindeyiz sanki
EmredersinizKonuyu evirip çevirip kaosa çevirmek isteyen banlatma perileri de ortaya çıktığına göre bence sadece konuyla ilgili yorumlara cevap ver.
OkYaşandığına inanmıyorum
Onlarıda anlıyorum herşeyin içi o kadar boşaltıldı ki sende onlarda haklılarBöyle insanlar olduğunu biliyorum farkındaysanız ben başörtüme laf söyledi demiyorum başörtüsü ve erken yaşta evlenme arasındaki bağı anlatmaya çalışıyorum ama insanlar o kadar dolmuş ki kendi anlamak istedikleri gibi anlıyorlar
GÜnümüz için 22 yaşta bebek sahibi olmak yani 20 yaşında evlenmek evet erken.-Ah yavrum daha çok küçüksün,keşke önce kampüs havası alıp sonra da biraz gençliğini yaşasaydın,bu yaşta evlilik bebek gibi ağır sorumlulukları yüklenmeseydin, diyen teyzeler örtülü ya da değil farketmeksizin her yerde vardır.23 günlük bebeğim var bugün parka çıktık yürüyüş yapıyorduk eşimle bankta otururken bir kadın geldi 67 yaşındaymış kaç yaşındasın çocuk senin mi vs diye sorular sordu konuştuk ne tuhaf insanlarsanız bu yaşta ne acelen vardı da evlendin birde başında kapalı dedi bende yaşımda ne var ayrıca başörtüme kimse karışamaz dedim sizin gibiler hep böyle koca meraklısı benimki gideli 12 sene oldu 20 sene evli kaldık dedi eşimde iyi bile dayanmış size dedi kalktık hemen gayet normal bir şekilde sohbet ederken konu birden yaşıma ve başörtüme geldi böyle insanlara nasıl davranmam gerekiyor hiç hazır cevap değilim
Kampüs havası almadığımı nereden biliyorsunuz ayrıca siyaseti katmayın dediğiniz kesimden değilimGÜnümüz için 22 yaşta bebek sahibi olmak yani 20 yaşında evlenmek evet erken.-Ah yavrum daha çok küçüksün,keşke önce kampüs havası alıp sonra biraz geçliğini yaşasaydın,bu yaşta evlilik bebek gibi ağır sorumlulukları yüklenmeseydin, diyen teyzeler örtülü ya da değil farketmeksizin her yerde vardır.
Başörtü olayı bitti artık.o bitti.o maduriyet kalktı.bak akp kaldırdı.8 yaşında da örtünüp okula falan gidiyor kızlar.o maduriyetten ağlamıyoz artık ama.
Neden inanmadınız? Sizin etrafınızda hiç böyle tipler yok mu?Yaşandığına inanmıyorum
Hepiniz evleneceksiniz diye bir kaide yok ki. Bir suru degildir o ama neyse. O "bir surunun" de cogu gonullu bekar degildir.Çevremden birsürü örnek verebilirim 35-36 yaşına geçmiş hala evlenmeyen tesettürlü komşu kuzen birsürü tanıdık var
Ben demiylrum bunu,22 yaşta bebekli bi genç kadın gören teyzeler diyor örtülüsüne de örtüsüzüne de.Ben 26 yaşında evlendim kimse madalya takmadı.Kampüs havası almadığımı nereden biliyorsunuz ayrıca siyaseti katmayın dediğiniz kesimden değilim
Bende evlenme diye kaide olmadığını anlatmaya çalışıyorum ayrıca beni birebir tanımadığınız için böyle yorum yapmanız çok normalHepiniz evleneceksiniz diye bir kaide yok ki. Bir suru degildir o ama neyse. O "bir surunun" de cogu gonullu bekar degildir.
20 yaşında mı evlendiniz ya da 40 yaşında bekar mısınız? ya da küçük çocukla parka, hastaneye sık sık gidiyor musunuz? (ben yeğenlerimle sık sık gidiyorum çünkü mesela)Benim başıma hiç gelmedi. Sadece beni önceden tanıyanlar bu konuları açtılar.
bebeğinizi güle güle büyütün.Hayatımda ilk defa yaşamadım tabiki ayrıca tarikatçı bir ailemde yok çevremde tabiki yaşıma laf söyleyeni duydum umrumda olmadı eşimi sevdiğim için ayrıca son zamanlarda çok hassasım lohusa olduğum için buraya içime dökmek istedim direkt mağduriyet denmeye başladı doğru bir yer değilmiş demekki
Hala gayet öyle diyorsunuz.Yanlış konuşmanızdan geri adım da atmıyorsunuz.Evlilik kişiyle alakalı bir şey.Kimisi erken yuva kurmak ister kimisi istemez.Başörtüyle nasıl bir alaka kurdunuz anlamadım.Ben başörtülü değilim ama yapılan hadsizliklerin her zaman karşısındayımYoo arastirma degil de biraz gozlem yapsaniz fark edersiniz. Gayet de oyle. Nedeni de belli de simdi oraya girmeyecegim
Kadinin yaptigi sey dogru demiyorum ama tespiti dogru.23 günlük bebeğim var bugün parka çıktık yürüyüş yapıyorduk eşimle bankta otururken bir kadın geldi 67 yaşındaymış kaç yaşındasın çocuk senin mi vs diye sorular sordu konuştuk ne tuhaf insanlarsanız bu yaşta ne acelen vardı da evlendin birde başında kapalı dedi bende yaşımda ne var ayrıca başörtüme kimse karışamaz dedim sizin gibiler hep böyle koca meraklısı benimki gideli 12 sene oldu 20 sene evli kaldık dedi eşimde iyi bile dayanmış size dedi kalktık hemen gayet normal bir şekilde sohbet ederken konu birden yaşıma ve başörtüme geldi böyle insanlara nasıl davranmam gerekiyor hiç hazır cevap değilim
Boşver canım.Malesef canımızı sıkan şeyler duyuyoruz ama cahilliklerine vermek lazım.Aklı başında bir insan ölçülü konuşur haddini bilir.Ben bunu anlatmaya çalıştım ama bazıları çok farklı yönlere çekti
Arkadaş kötü bir şey demedi bence.Emir vermek istediğini de sanmıyorumEmredersiniz
Emir kipiyle konuştuğu için öyle cevap verdimArkadaş kötü bir şey demedi bence.Emir vermek istediğini de sanmıyorum
ortalık niye bulansın? kadın içini dökmüş burda sizlerle paylaşmak istemiş olay bundan ibaret ne çok yazmıssınız hepiniz altarafı yazıcağınız şey iki güzel cümle olabilir bu lohusa bir kadına çok değil yada hiçbişey yazmayın okuyun cıkın :)Kadinin yaptigi sey dogru demiyorum ama tespiti dogru.
Siz dini inanciniz geregi bir erkekle ayni odada yalniz bile kalamayacagijiz icin sevdiginiz insanla evlenmek disinda baska bir careniz yok. Bu da aslinda sevgili olmanin yasi olan donemlerde, gunumuz sartlarina gore erken evlilikler getiriyor. Dolayisiyla kadinin tespiti dogru ama bunu bu sekilde size soylemesi gereksiz.
Yalniz sizin de bu konuyu bu kadar takip, magdur edilmiscesine burada konu acmaniz son derece gereksiz. Esiniz cevabini vermis, herhangi bir hakarete ugramamissiniz, zarar gormemissiniz, soru da sormuyorsunuz. Bu konunun amaci magduru oynamak, ortaligi bulandirmak disinda herhangi bir sey degilmis gibi geldi bana da
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?