pasakli raziye. ye bir cozum.

Burada yazılanlardan biraz farklı kaçacak ama; kesinlikle doğru olduğunu düşündüğüm bir savım var. çocuklu bir kadının evi her dakika temiz olmamalı... Çok düzenli bir evim yok ama rahat rahat doyasıya ilgilendiğim bir yavrum var. Onun gelişimi benim evimden işimden daha önemsiz olmamalı...
Bir çok kişi çocuğunu ihmal ederek o işleri yapıyor. Kaliteli zaman zırvası sadece çocukla geçirilen bir yarım saat için vicdanını susturmaya yarayan bir söylem bence... varsın üç çeşit yemek olmasın, varsın bulaşıklar beklesin, varsın süpürge her gün değilde haftada bir açılsın, varsın çarşafları da ütülemeyivereyim...

Bu konu da ben de sizinle hem fikirim , çocuklu bir insanın evi aşırı derece de düzenliyse ben o çocuğun ihmal edildiğini düşünürüm , pislikten bahsetmiyorum tabi o ayrı .

Eşinize çaktırmadan eve haftada bir yardımcı çağırın. Ortalığı bi temizler gider. Siz de günlük bi bulaşık filan yapmaya alıştırın kendinizi biraz. Yeterli olur bence.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

bence erkekler cok temizlik yapan kadından daha çok hoşlanmıyorlar.rahatları bozuluyor..çünkü ister istemez kızıyoruz dağıttığı çorabını yere attığı zamn benım esım evımız en dağınıkken bile yok be aşkım mis gibi evimiz salla yaa der:

Dağınıklikla pis olmak ayrı umarım sadece dağınıksinizdir..bende yapılmadan içi rahat etmeyenlerdenim ama lütfen wc ve banyoyu hergün temizle şuanda mecburen bir yerde kalıyorum artık midem bulandı ben yapıyorum ama bir insan nasıl pis olur anlamıyorum

Benim yengemde çok tembeldir , dağınık ve biraz da pistir

O da hep çocukları bahane eder ama akşama kadar yatar çocukların kıyafet çekmecesini bir gün çocuğu giydirirken gördüm de şok oldum resmen top yapıp atmış çekmeceye

ev temizlemesi de pek yok böyle pasaklı insanlar çekilmiyor hakkaten annemler bile oraya gitmek istemiyor dayım ne yapsın çok kavga ediyor onlarda bu konuda kadın biraz kendini bilicek ne o öyle

yok beee o kadar da degil. Ama bu kadar da uyuşukluk fazla. Bir kere kalksan arkası geliyor canım.Ben bulaşık diye kalkıyorum mesela,sonra mutfagıda temizleyim diyorum sonra bir bakıyorum elimde Cif var hooop banyoları da temizliyorum sonra fayansları silerken amannn su atılmasın parkeleride alayım dıyorum.. sonra suyu klozete dökecegime balkona dökeyim de azıcık yüzü gözü açılsın balkonun diyorum....Silsile böyle devam ediyor işteeee...

Son düzenleme:
Bugün 10 dk temizlik yarın 15 dk derken günlük 1 saate çıkarırsanız temizliği kademeli olarak alışmış olursunuz.. Hem temizlik ve düzeni bir kere oturtursanız sonra içinizden gelicektir yapmak.. Bende sevmezdim temizlik yapmayı hala da sevdiğimi söyleyemem ama hergün 1 saat temizlik yapa yapa alıştım artık evin bu ferah halini devam ettirmek için yapıyorum seve seve.. ama dikkat alışkanlıklar 21 günde kazanılırmış o yüzden bırakmayın sıkılıpta. ben tam temizliğe alıştığım sıra grip olmuştum haliyle temizlik işleri aksadı ve iyileşincede içimden gelmiyordu iş yapmak ama sonra tekrar silkelenip kendime gelmiştim. o yüzden asla vazgeçmeyin ve aksatmayın..

her şeyin aşırısı zarar. eğer çok pasaklıysanız tozdan kirden sağlığınız bozulur, hasta olursunuz. eğer çok titizseniz yine size zarar, kimyasallar da hasta eder yorulursunuz, kendinize ve çevrenize yeterli zaman harcayamazsınız vs. Ortasını bulmak lazım. hem erkekler aşırı titiz ve aşırı pasaklı bayanlardan hoşlanmıyor. bilginize...

bu mop hangısınden resmı varmı cnm

Benim temizlikten yana sorunum yok ama ben de üşengecim ama kendimi telkin ediyorum hadi kalk yap yoksa yarın daha çok olacaklar daha çok yorulacaksın diye :) böyle böyle aşmaya çalışıyorum şükür temizim ama üşengecim başlayana kadar anam ağlıyor başlayınca daha bitiremiyorum orayı da yapiyim burayı da yapiyim herşeyi aynı anda yapıp bitirmek istiyorum.Bak canım benim annem hep der ki: "Evini temiz tut misafir gelir, bedenini temiz tut ölüm gelir." Bu sözü kendine ilke edindim.Bir de üşengeçliğime çözüm bulsam yemek yemeye bile üşeniyorum

Yıllarca dışarıda çalışan sonra da evde çocukla uğraşan biri için yaşantınız garip değil vallahi her gün ev süpürüp dilemeleri de merak ediyorum cidden tanışmış bir kaç gün iş öğrenmek isterdim Benim de bulaşıklarım kalıyor bazen Çalışmadığım ve çocukla uğraştığım dönemde de her gün evim toplu değildi bence canınızı çok sıkmayın kimse eşinize bir şey yazmamış bence yardım edebilir

bu ev hanimligiyla ben hic yapamadim. Tembelim tembel.

ay aynen bende çok tembelim ya. Eşim diyor iki mutfağa girmiyorum mahfediyosun diyor. Kaşıkları makineden çıkarıp çekmeceye boşaltıyorum dizmeye üşenip. Benim evde kaçıyor şu an

geçen dedim eşime ev çok kirlendi dolaplar fln kadın tutcam yok ben yaparım dedi. Dolap duvar sildi. şimdi gene kirlendi eşime dedim kadın tutcam. Seni seni bana yaptırcan gene yemezler dedi. Bende anneme dedim dün bana birini bul diye . Eşim duydu karşı olmasına rağmen annemin yanında

ses etmedi. çalışıyorum yapamıyom valla. Ben rezil olcağıma kadın rezil olsun tutcam birini
birde kızlar temizliğe gelen kadın evide toplarmıki

temizliğe gelen kadın evi de toplar,bulaşığı da yıkar isterseniz.Ama ben olsam yaptırmam,daha büyük işleri yaptırırım,onu ben de yaparım çünkü.Geldiğine değsin bari.

bulaşığı makinaya dizmeye erinmek nasıl bir şey yaaaaaa. aklım mantığım almıyor gerçekten.

Her şeyin aşırısı zarar
Çocuklu insansınız evinizin mum gibi olması zaten olası değil
Ama işi pis olmak boyutuna da vardırmamalı
Yani sabah uyandığında toplamadığın, akşamdan kalma bir mutfağa mı girmek güzel, derli toplu mis gibi kokan bir mutfak mı =)
Büyük işlere kadın alabilirsiniz ama günlük rutini dengeye oturtmaya bakın bence
Erkekler bunu çok önemsemez demiş bazı arkadaşlar ama göze batan şeyler zaman zaman su yüzüne çıkıyor, o kadar da dikkatsiz değiller
İşi anında yapın bekletirseniz büyür gözünüzde
Mesela tabakları masadan alıp direk makinaya koymak gibi, tezgaha bırakırsanız sonradan zor gelir
Duşa girince banyoyu elden geçirin onbeş dakika alır en fazla
Evin içinde dolaşırken sağda solda kalkacak bir şeyler varsa giderken götürün
Bir zaman sonra otomatikleşmeye başlıyor zaten düzen

Son düzenleme:
Temizlik konusunda sıkıntım yok. Ama çok daginigimdir nisanlimda bi okadar toplu benim dolap kalk gidelim diyor önünde dolap jilet gibi oda gördü benim daginikligimi sevgiliykende söylemiştim zaten daginigimdir diye o katlama işini çok sevdiğimi icin benim işim dolap toplamak o zaman dedi bakalım evlenince de böylemi diycek

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bende aksine temizlik cookk severimmm
her yer deterjan misss yumoss kokullarııııııı
kocişim kafayı yedi artık,Allahtan o da titiz yoksa tırlatırdı adam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…