Arkadaslar ben Almanya da yasiyorum, esim ile yasadigimiz sorunlar nedeniyle ve sali günü temelli olarak Türkiye ye dönecektim, bileti aldik fakat bugün pasaportumun kayip oldugunu fark ettim.. Bu durumda ne yapmam gerekiyor, bu konuda bilgili arkadaslar yardimci olabilirler mi lütfen..
Pasoportların kaybolması durumunda eğer tekrardan bir pasaport almak istemiyorsanız en yakın polis merkezine müracat ederek bildirimde bulunabilirsiniz yine bunun yanında en yakın il emniyet müdürlüğü pasaport büro amirliğine ya da şube müdürlüğüne müracat ederek pasaportunuzu kaybetiğinize dair bildirimde bulunabilirsiniz önemli bir husus bu bildirimi yapabilmeniz için nüfus hürriyet cüzdanınız mutlaka yanınızda olması gerekir ayrıca pasaportunuzu kaybettiğiniz, çaldırdığınız hallerde ihtiyari olarak pasaport kayıp ilanı verebilirsiniz.
Pasaportu kaybolup yenilemek isteyenler ise yine illerde il emniyet müdürlüğü pasaport şube müdürlüklerine müracat etmelidirler. Bu durumda internetten ilgili emniyet müdürlüğü web sayfası pasaport işlemleri sayfası ziyaret edilerek sıra alınması vakit kazandıracaktır. Müracaat ederken yanınızda 4 adet vesikalık fotoğraf ve nüfus cüzdanı (evlililikten doğan, boşanmadan doğan, v.b hallerde vukuatlı nüfus cüzdanı örneği gerekebilir bu da ilçe nüfus dairelerinden temin edilebilir.) olması yeterli olacaktır.
Fakat İstanbul için önemli bir husus var. İstanbulda kırk tane pasaport büra amirliği vardır kırk ayrı ilçede bu büro amirliklerinde sadece yeni tip yani bordo dediğimiz pasaportunu kaybedenlerin işlemleri yapılmaktadır. Eğer eski tip pasaport kaybedilmiş ya da yenilebilmesi için ise bunun için mutlaka ve mutlaka vatan caddesinde bulunan pasaport şube müdürlüğe müracat edilmesi gerekmektedir .
Ben işte ikinci pasaportumu kaybettim, üçüncüyü kaybettim bunun bir müeyyidesi varmıdır?
Vatandaşın iki, üç veya dördüncü defa pasaportunu kaybetmesi hiç bir önem arz etmemektedir pasaportunu kaybeden gelip yeni bir pasaport müracatı yaparak yenisini alabilir.
ir.
canim benim ya.. Allah yardimcin olsun ! boyle insanlari hic anlamiyorum acikcasi varsa bir derdi anlatsin arkandan is cevirmekte ne oluyormus !!
Bugün yabancilar polisine gittik, esimi iceri almadilar ve bir tercüman araciligi ile orda ki yetkili ile konustum sonuc yine beynimden vuruldum cünkü beyimiz yaklasik 1 ay önce yabancilar polisine mektup yazmis ve benim bundan haberim yok. Mektubunda bizim 2011 yilindan bu yana birlikte yasamadigimizi yazmis, inanamadim cünkü biz hep birlikte yasadik.. Üstelik günlerdir soruyorum oturum icin evrak geldi mi diye oda utanmadan gelmedi ben yalanci degilim diye kizip duruyordu.. Bir kez daha ne kadar yalanci vicdansiz bir insan oldugunu kanitladi bana.. Bana esimi avukata verebilecegimi ve devam olarak Almanya da yasayabilecegimi söylediler ama ben Türkiye ye dönmeyi tercih ediyorum dedim.. Esim olacak o vicdansizi da ALLAHA havale ediyorum..Bana yasattigi acilarin hepsinin milyon katini yasar insallah ama suan hic üzgün degilim cünkü onun ne kadar yalanci ve entrikalarla dolu bir insan oldugunu cok iyi biliyorum bu sebeple üstümden bir agirlik kalkti bile diyebilirim.. Hepimiz icin herseyin hayirli olmasini dilerim..
Bu arada pasaport isi halloldu..
Konu sahibine cok uzuldum.... Allah yardimcisi olsun... Yerinde olsam kocamin istedigini yapmazdim dunyayi ona zindan ederdim... Surda suresiz oturum almana iki yil kalmis... 5 yilin doldugu taktirde kimse pasaportunu elinden alamaz... Iyi bir is bul kendine suresiz oturumun oldumu ister trde ister almanyada yasarsin... Bende fransaya gelin geldim cok sukur esim cok iyi... Genc kizlara sesleniyorum sirf avrupa sevdasi icin tanimadiginuz bilmediginiz yerlere gelin gitmeyin... Nice kadin taniyorum daha 18 yasinda ikinci evliligini yapmis kisiler yasca kucuk kizlarla evleniyorlar ustunedevilk evlilikten cocukta var... Degiyormu yasananlara kimsesiz degmeyen bir adam icin dort duvar arasinda yasamaya....
canim o kadar sevindim ki senin adina ya valla gitmen senin en hayirlisi..
ama bu adaminda böyle yapmasina cok kiziyorum,hani tazminat davasi filan diyecem ama ugrasmak olur ki ne kadar olur anca yipranirisn
böyle bir insandan kurtuldugun icin cok sevindim..elin memleketinde seni mahvetti pis adam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?