Su an icin hic kimseye bir kondurma yapmak istemiyorum ama her zaman cantamin icindeydi su saatten sonra bunun bir önemi yok ama önemli olan, esim pasaportsuz bir sekilde türkiye ye dönmemi istiyor. Bu benim acimdan ne kadar dogru olur, bu durumda ne yapmam gerekir yardimci olabilirseniz cok sevinirim..
sizin tr ye giitmenizi istemedigi icin pasaportunuzu esiniz saklamis olabilir..arastirmadim fakat en mantiklisi türk konsolosluguna gidip danismak olur..
isilay daha öncede konu acmisydin sen,esin vizeni uzatmak icin götürmüyordu,
bazi gerekli evraklari sakliyordu filan, canim esin seni orada istemiyor
sana o zamanda demistim yani eger o kisi sensen,yanina birini bul git polise diye,
suanda cikman icin bile vize gerekli mesela vize vermeyip gönderdikleri kisilere bile atiyorum diyorlar 2 hafta icinde gideceksin ona göre 2 haftalik vize veriyorlar
yine gidersin cikis olur ama para cezasi ödersin giderken. havaalaninda birde dil bilmiyorsun polislerle derdini nasil anlatacaksin hadi parayi verdin diyelim
onlar tam olayi anlamadan cikarmazlar seni esine söyle gitmeni istiyorsa alsin vizeni yine git...
Pasaportumu kaybettim ve acilen Türkiye’ye gitmem gerekiyor. Ne yapmalıyım? CevapAşağıdaki belgelerle birlikte bağlı bulunduğunuz dış temsilciliğimize başvurmalısınız:Nüfus cüzdanı,Oturma izniniz varsa bağlı bulunduğunuz Yabancılar Dairesi’nden pasaportunuzun kaybolduğuna dair belge,3 adet fotoğraf,Pasaportunuzun nerede, ne zaman ve nasıl kaybolduğunu belirten dilekçe.Kayıp pasaportunuza yapılacak zayi işleminin tamamlanabilmesi için Türkiye'deki ilgili makamlarla yazışma yapılması gerekmektedir. Bu işlemler 2 ay sürebilmektedir. Bu süre içinde Türkiye seyahat etmek istediğiniz takdirde adınıza seyahat belgesi düzenlenmesi mümkündür. Türkiye’den tekrar yurtdışına çıkabilmeniz için ikamet ettiğiniz yerleşim yerinin bağlı olduğu İl Emniyet Müdürlüğü’ne başvurarak yeniden pasaport çıkartmanız
gerekmektedir.
Arkadaslar ben Almanya da yasiyorum, esim ile yasadigimiz sorunlar nedeniyle ve sali günü temelli olarak Türkiye ye dönecektim, bileti aldik fakat bugün pasaportumun kayip oldugunu fark ettim.. Bu durumda ne yapmam gerekiyor, bu konuda bilgili arkadaslar yardimci olabilirler mi lütfen..
Evet canim o kisi benim( polise gittim zaten, polislerin yaninda agladi yalvardi yakardi yeminler etti bir sans daha verdim ama durum ayni degisen hic bir sey yok. Evet almancam yok dört duvar arasinda yasadigim icin. Beni havaalanina kendisi götürecek zaten, bana bu sekilde de türkiye ye gidebilecegimi söyledi, bende pasaportum bulunmadigi takdirde yarin polise gidip pasoportumun kaybolduguna dair dilekce vermemiz gerektigini söyledim.. Insanlarin basina neler gelebiliyor kayip pasaportlardan, kayip cüzdanlardan..
Türkiye ye dönmemi isteyen kisi zaten esim, oturum konusunda zaten sorun yasadik, 3 yillik oturumum dolduktan sonra yabancilar polisine götürmedi 2 ay boyunca almanya da kacak yasamak zorunda kaldim. 2 aydan sonra gidip basvuru yaptik fakat o zamanda bana gecici oturum verdiler 2 aylik. Bu sürec icersinde bize bir evrak yollayacaklarini ve bu evraga istinaden bizim bir cevap yazmamiz gerektigini söyledir. Oturumum bizim yazdigimiz cevaba göre uzatilacakmis. Normalinde devletin bize göndermesi geren evrak yaklasik 15-20 gün önce gelmeliydi bize verdikleri tarihe göre fakat esime sordugumda hala gelmedigini söyledi ve gecen hafta türkiye ye dönmemi istedi hatta önümüzdaki hafta sali gününe de bileti aldi yani 2 gün sonra.. Bugün üstüne pasaportumun kaybolmus olmasi tuzu biberi oldu, gercekten hersey tesadüf olabilir mi..
canim en azindan bir belge almaniz lazim konsolosluktan ama senin suanda vizen yok pasaportun yok
nasil cikacaksin..
sen esine T.C. Dışişleri Bakanlığı | Konsolosluk bu adresi göster..
yani anlamadim bu adamin derdi ne
Derdi herseye sessiz kalmam gerektigi, 3 yili askin bir süredir dört duvar arasinda yasiyorum, hic kimse ile arkadaslik etmemi istemiyor, ailecek görüsmek istedigim kisiler var oda taniyor o kisileri fakat hic kimse ile ahbaplik etmek istemiyor, evimize hic kimse girsin ciksin istemiyor. Benim zaten ailemden hic kimse yok burda yok, ben bekarken calisan cok faal bir insandim ama suan her gününü dört duvar arasinda tek basina gecirmek zorunda kalan bir insanim.Almanca kursuna gitmek istedim göndermedi, ehliyet almak istedim göndermedi, 10 yil önce ayrildigi esine barisma msji yollamis evli oldugumuz zaman icinde. Bütün bunlara sessiz kalmami bekliyor benden ama ben sessiz kalmadim tepki gösterdim bu sebeple de ben sucluymusum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?