- Konu Sahibi Eslinameslina
-
Pastırmayı kocana ver diyen kim?Suan aramiz iyi ama yinede icimden cikmiyor.Sakayla arada pastirma konusunu aciyor gecen gunde ona verene kadar pastirmayi kocana ver dedi. Dedimki bir daha boyle hareketlerini gormeyim dedim. Bende gormeyim dedi. Evet bir ic döküş. Suan bile yazinca rahatladim.
Evet ailemi cok ozluyorum. Yanliz olmak cok kotu. Esim hep destek olsada bir yere kadar yetiyor. Insanin ailesinin yeride ayriYalnız kalmışsınız oralarda bu yüzden herşeyi kafaya takar olmuşsunuz bence.
Bir meseleyi uzattıkça da arkasından daha çirkin şeyler gelmiş.
Çalışmıyorsanız kendinize bir uğraşı bulun. Yabancı dilinizi geliştirin. Çok fazla irdelemeyin.
Meseleleri mesele etmezseniz, ortada mesele kalmaz.
Kocam.Pastırmayı kocana ver diyen kim?
Hemen dil öğren, pastırmadan ve kıskançlıktan daha önemli sorunların var.
Evet biliyorum. Ama iste kolay degil. Kursa gitmeden evde ogrendiklerinde kisitli oluyor. Cocuklarim kucuk olmasa kjrsa gidecegim.Hemen dil öğren, pastırmadan ve kıskançlıktan daha önemli sorunların var.
Ailemden uzakta olunca her konudaPrens ve prenseslerden bir gun
Ikiniz de birbirinizden birer narin cicek birer kirilgan dal...
Ne var ayol bundan
Evet bencede belli etmiyor. Dedim tabikide. Kocasida var yanlizmi konustuk yanlizmi gulduk ortaya konusup gulduk dedi. Sende ogren dil bizden diye konusuyorum dedi.Esiniz sizi cok kıskanmış ama erkekliğe de laf ettirmemek icin kıskandım da diyemiyor. Aslında kendisi elin kadınıyla yabancı dilde konuşunca sorun yok siz israr edince sorun var ne hikmetse.
Dediniz mi sen de beni yok sayıp onlarla konuştun kadınla kahkalar eşliğinde sohbet ettin ben bir şey demedim sen ne hakla bana kızıyorsun diye.
Turkce biliyorlar turkler zaten. Ama esim hep boyle yabanci dil konusuyor herkesle genelde . Banada sende ogren bizden diyarak diyor. Ama bir soru soruncada turkcesini getiremiyor bazi kelimelerin. Bende sotmuyorum bu yuzden pek. Ins ogrenmeye calisiyorum. Bana gorede ayip birşey ama sanirim esim konustugu icin yanimda onlarda ben iyi anliyorum sandilar. Ben onlara degil esime buluyorum sucu.Bir kere, özellikle Türkçe biliyorlarsa arkadaşlarınızın ve eşinizin sizin yanınızda farklı bir dilde konuşması ayıptır. O insana "Senin duymanı istemediğimiz şeyler var" mesajı verir. Yabancı arkadaşlarınızsa da eşinizin size orada çeviri yapması ve muhabbete dahil etmesi gerekir. Bizim ailemizde de Türk kökenli olmayan insanlar var, baba tarafından kuzenlerim o dili bilmezler. Geldiklerinde ya biz çeviri yaparız ya da herkesin ortak olarak bildiği bir dilde (İngilizce) konuşuruz. Yani insanları konuşmanın dışında bu şekilde tutmak ayıptır. O dili allem edin kallem edin öğrenin. Maruz kala kala öğrenirsiniz, alışverişe gidin, dışarı çıkın insanlarla konuşmak için zorlayın kendinizi.
O degil de gece gece pastırma denir mi ya
Başlık harika:)))
Evet cok dogru bazen sacmaliyorlar. Esim hic belli etmezdi kiskandiguni bukadar net. Sasirdim bende.Evet israri seven bir milletiz . Cogumuz israr etmeyi, ve edilmesini severiz. Kus degiliz zaten ama bende birseyler eksikBosver tatlim bazen boyle yersiz kıskançlıkları oluyor bazi erkeklerin. Benim esimin bir arkadasi var,bekar birisi. Evimize gelir gider. Genelde esimle birlikte otururlar icki icerler ben arada bir yanlarina uğrarım. Hatta bir gece evimizde kalmışlığı da var . Ben dedimki birgün yemege çağıralım mi? Sanirim ramazandı. Cagiralim aşkım olur dedi. Yaz dedi. Whatsap gruptan yazdim kendisi de yanimdaydi(esim). Neymis ben oglana sana yemek yapcam buyur gel ptesi gunu yazmisim. Simdi bunda ne var?
Kiskandi somurttu. Sacmaliyorlar.
Sen misafirperverligini yapmışsın. Adam cekinmis olabilir ne var bunda bizim milletimiz ısrarı sever.
Eşin sacmalamis ve talihsiz bir konusma olmus. Bence kuslugu uzatma
Hayir ben ben begendigini dusundum cunku guzelmis ilk defa yiyorum dedi. Esinin elindeki parcadan az bisey istedi. Ben oyuzden israr ettim. Kiskandigini düşünüyorum. Cunku esim pek gorusesi gelmiyor onlarla. Birde ben giyinirken nasil olmusum dedim onlar gelmeden. Yeter cok cok suslenme dedi gulerek. Davranislarindan az bucuk cozdum kiskandigini. Görüşmeyelim boyle sacmaliycaksan biz kiz kiza gorusuruz dedim. Yok ne kiskanmasi gorusuruz tabi demedi . SustuBelki eşiniz kıskandığı içın değil adamınnezaketen beğendim dediğini düşündüğü için müdahale etmiştir. Pastırma ilk yemede sevilmeyebilir.
Bir bu ne desem zoruna gidiyor. Turkcesini zor getiriyor bazi sozlerin. Ona sorana kadar sozluk baksam daha iyi. Kolayina o dil gidiyormus. Konuştum uyardim . Ben dislanmis gibi hissettim diye. Sarilip opuyor ne dislanmasi fln diye. Bu sadece onlarla oyle degilki kardesleriyle bir araya geldiklerindede boyleler.Açıklama yapmıyorsa duyarak öğrenmenizin ne anlamı var ki kendiliğinden nasıl anlamanızı bekliyor acaba..eşinizde bir tuhaf öğrenin istiyorsa açıklama yaparak öğretir insan böyle dışlanmış gibi olmuşsunuz. Üstelik birde kıskanıyor
Suan 2 aylik bir kizim var biride uc yasinda. Kursa gidemem. Evde kendimce az bucuk ogrenmeye calisiyorum.Hangi dil bu ogrenemediginiz? Hemen internetten kurs falan bulun bos zamanlarinizda calisarak ogrenin bence bu daha sikintili bir durum..
Evet bende dedim adamin ve karisinin onunde sacmaladin diye. Oda bana kiskandim demiyor israrin komikti diyor. O anki soyleyis tarzi hic komik birsey yapmisim gibi degildi. Gayet ciddi konustu.Esin kiskanmis bariz. Yalniz kıskandığını bu kdr belli etmeseymiş keske adamin önünde. Niye bu kdr ısrar ediosun demesi komik olmus.
Ben olsam evde misafir ağırlamam böyle yapıyor diye. Eşim Arap sürekli Arapça konuşsa deli olurdum herhalde.Bir bu ne desem zoruna gidiyor. Turkcesini zor getiriyor bazi sozlerin. Ona sorana kadar sozluk baksam daha iyi. Kolayina o dil gidiyormus. Konuştum uyardim . Ben dislanmis gibi hissettim diye. Sarilip opuyor ne dislanmasi fln diye. Bu sadece onlarla oyle degilki kardesleriyle bir araya geldiklerindede boyleler.
Suan kursa gidemem cocuklar dolayi . Evdede kendi cabamla ogrenmeye calisiyorum. Ama soylerken cok ciddi konustu ne cok israr ediyorsun diye. Ona bozuldum. Sakayla soylemedi. Evet cok hassas biriyim. Keske tatmamayi basarabilsem.Ciddi bir özgüven probleminiz var.
Yabancı dilinizi hemen ilerletmeye bakın derim..
Ayrıca eşinizin ısrar lafı o kadar da abartılacak bir söz değil. Çok hassas ve kırılgansınız. Her şeyi kafaya takmamayı öğrenmeniz lazım..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?