- 11 Mayıs 2015
- 6.121
- 8.489
- 198
- Konu Sahibi Eslinameslina
-
Evet surekli turkce konusuyoruz. Diyorum da bana yabanci dil konusta ilerletiyim diye konusmuyor ne konusayim diye. Ins cok istiyorum ama kendi cabamla cokta iyi ogrenemiyorum. Elimden geldigi kadar cocuklarla .Yurt dışına evlenip gittin desek en az 1 sene geçmiş bu süre zarfında yazma neyse de en azından konuşmanızı baya ilerletmeniz lazımdı.
Büyük ihtimalle evde Türkçe konuşuyorsunuz, eşine söyle artık Türkçe konuşmasın seninle zorlanırsın ilk başta ama gittikçe öğrenirsin.
O değilde pastırmanın fiyatı bayağı pahalı
O değilde pastırmanın fiyatı bayağı pahalı
Takmam gereken en onemli sey dil. Ama sadece ekendi basima calisarak ogrenmekte kisitli oluyor . Birde cocuklarlaeşinizin yaptıklarında yanlış bir şey göremedim.orda yalnızlıktan kafayı her şeye takar olmuşsunuz.dil öğrenmeye kafayı takın bence.
Cok tesekkur ederim. Anlatmak istediklerime tercuman olmussunuz. Oyle denildigi kadar kolay olsa keske. Evde surekli esle turkce konus. Cocuklar var . Kucukler birde . Suan icin evde calistigim kadariyla ogrenmeye calissamda pratik olmayinca olmuyor.Arkadaslar konu sahibinin dil konusunda üzerine gitmeyin, defalarca cevapmaya calismis.
Ayni seyleri yasayan biri olarak dil konusunda valla ayni laflari duymaktan bikkinlik geldi.
Bir de bilip bilmeden Türkiyede yasayan arkadasim orada yok otuz yil yasayip dil ögrenemeyen insanlardan olma dedi.
Cocugu olan insanlar vakit bulup da nasil kursa gitmis ki bu bizim gibi tüm yakin aakrabalarini birakip esi icin gelenler icin cok daha fazla gecerli, esinin ailesi de genelde destek olmaz.
Biz bu cocuklari cebimize mi koyup gidelim kursa.
Kres yasini bekliyorum ben de ondan sonra güzel güzel kursuma gidecegim benim icin de güzel olacak bu is.
Ayyyy ögrenemedin mi halaaaaa diyenlerin agzina terlikle vurasim geliyor artik, kücümser laflarla bir de.
Eslerimiz Alman olsa en gec bir senede bülbül olurduk, diger yabancilarin baska sansi yok, alman eslerle evleniyorlar hergün evde almanca pratik oluyor onlar icin.
Bizim gibi Türkiyeden gelmis kadinlar icin sonradan dil ögrenme, eger araya cocuk girmis ise biraz zaman aliyor malesef.
Bizi genelde buraya gelip gercekten dil ögrenemeyen insanlarla karistiriyorlar evet var böyle bir gercek, degil dili Türkce okuma yazmasi bile olmayan kadinlar var.
Aciklamak yorucu, aptal yerine konulmak ise paha bicilemez.
Burdan yazmak istemiyorum.Hangi dil?
Turkce biliyorlar turkler zaten. Ama esim hep boyle yabanci dil konusuyor herkesle genelde . Banada sende ogren bizden diyarak diyor. Ama bir soru soruncada turkcesini getiremiyor bazi kelimelerin. Bende sotmuyorum bu yuzden pek. Ins ogrenmeye calisiyorum. Bana gorede ayip birşey ama sanirim esim konustugu icin yanimda onlarda ben iyi anliyorum sandilar. Ben onlara degil esime buluyorum sucu.
Arkadaslar konu sahibinin dil konusunda üzerine gitmeyin, defalarca cevapmaya calismis.
Ayni seyleri yasayan biri olarak dil konusunda valla ayni laflari duymaktan bikkinlik geldi.
Bir de bilip bilmeden Türkiyede yasayan arkadasim orada yok otuz yil yasayip dil ögrenemeyen insanlardan olma dedi.
Cocugu olan insanlar vakit bulup da nasil kursa gitmis ki bu bizim gibi tüm yakin aakrabalarini birakip esi icin gelenler icin cok daha fazla gecerli, esinin ailesi de genelde destek olmaz.
Biz bu cocuklari cebimize mi koyup gidelim kursa.
Kres yasini bekliyorum ben de ondan sonra güzel güzel kursuma gidecegim benim icin de güzel olacak bu is.
Ayyyy ögrenemedin mi halaaaaa diyenlerin agzina terlikle vurasim geliyor artik, kücümser laflarla bir de.
Eslerimiz Alman olsa en gec bir senede bülbül olurduk, diger yabancilarin baska sansi yok, alman eslerle evleniyorlar hergün evde almanca pratik oluyor onlar icin.
Bizim gibi Türkiyeden gelmis kadinlar icin sonradan dil ögrenme, eger araya cocuk girmis ise biraz zaman aliyor malesef.
Bizi genelde buraya gelip gercekten dil ögrenemeyen insanlarla karistiriyorlar evet var böyle bir gercek, degil dili Türkce okuma yazmasi bile olmayan kadinlar var.
Aciklamak yorucu, aptal yerine konulmak ise paha bicilemez.
Böyle olunca da şimdi çok suçlayamadım eşinizi, sanırım o da dile maruz kalarak öğrenmenizi sağlamaya çalışıyor. Bence de en doğru bu şekilde öğrenirsiniz kurstan ziyade yani evden dışarı çıkamıyorsunuz eşinizle o dilde konuşmaya çalışmak mantıklı olur. Ama anlamadığınız yerlerde söyleyin, muhabbetten kopmayın yani. Ya da daha yavaş, basit konuşmalarını rica edin.
Esime hep diyorum benimle yanlizkende o dilden konus birsey isterken yaparken falan tamam diyor, yok ozaman turkce konusuyor. Kolayina kimle ne gelirse. Diyorumda evde benle konusmuyor genelde o dili bilen insanlarla konusuyor. Bende sozluk falan bakiyorum. Arada ona soruyorum. Ama cok iyi anlatimi yok.Böyle olunca da şimdi çok suçlayamadım eşinizi, sanırım o da dile maruz kalarak öğrenmenizi sağlamaya çalışıyor. Bence de en doğru bu şekilde öğrenirsiniz kurstan ziyade yani evden dışarı çıkamıyorsunuz eşinizle o dilde konuşmaya çalışmak mantıklı olur. Ama anlamadığınız yerlerde söyleyin, muhabbetten kopmayın yani. Ya da daha yavaş, basit konuşmalarını rica edin.
Sorsak da iyi aciklayamiyorlar, sorun onlarda ceviri kabiliyeti yok, herkes de bu yetenek olmuyor. is basa düsüyor. ki siveli de konusuluyorlar ilk yillarda ben de bu durumu yasadim, simdi anlasam dahi dinlemiyorum konusurlarken. onlar da böyle alismis cünkü, benim icin söyle konusun diyemem. bu durumu önemsemeyin konu sahibi yapacak birsey yok
Aynen hic o kalibiyetleri yok. Canim sıkılıyor boyle yapincada. Insan kendini kotu hissediyor. Belli etmemeye calissamdaSorsak da iyi aciklayamiyorlar, sorun onlarda ceviri kabiliyeti yok, herkes de bu yetenek olmuyor. is basa düsüyor. ki siveli de konusuluyorlar ilk yillarda ben de bu durumu yasadim, simdi anlasam dahi dinlemiyorum konusurlarken. onlar da böyle alismis cünkü, benim icin söyle konusun diyemem. bu durumu önemsemeyin konu sahibi yapacak birsey yok
Eşiniz biliyorsa günde en az 1 saat olsa bile karşılıklı Almanca konuşmayı deneyebilirsiniz, size de pratik olur. Ya da bazı uygulamalar var, sohbet uygulaması gibi ama sadece dil geliştirmek için karşılıklı konuşuyorsunuz, mesajlaşıyorsunuz havadan sudan. Bence kitaplardan çalışıp kursa gitmektense en güzel dinleyip konuşarak, o dile bolca maruz kalarak öğreniliyor.
Esime hep diyorum benimle yanlizkende o dilden konus birsey isterken yaparken falan tamam diyor, yok ozaman turkce konusuyor. Kolayina kimle ne gelirse. Diyorumda evde benle konusmuyor genelde o dili bilen insanlarla konusuyor. Bende sozluk falan bakiyorum. Arada ona soruyorum. Ama cok iyi anlatimi yok.
Esim evde Almanca konusmaz. söyle ki evde almanca konusmaya baslarsan gelecek nesilin türkcesi vasat oluyor. cocuklar kreste almanca ögreniyorlar evde türkce. bir saat pratikle olmaz bir de. ben en cok kurstan fayda gördüm. oarasi ne ise gidip ögrenmek daha faydali.
almanca konusan arkadasim var pratik yapsam da grammer e hakim cümle kurmak istiyorum, diger türlü yanlis sözcük kullanacagim stresiyle güveni düsüyor insanin
Bilmem yani daha yavaş konuşmalarını rica edebilirsiniz; benim ailemde de farklı dillerde konuşan insanlar var ben de çok iyi anlayamayabiliyorum. Öyle durumlarda anlayamadığımı, biraz daha basit olmalarını rica ediyorum mesela. Yani eşinize falan söylerken daha rahat olabilirsiniz diye düşündüm.
Ayni benim gibisiniz . Yanlis cumle kuracagim diye stres yapiyorum.Esim evde Almanca konusmaz. söyle ki evde almanca konusmaya baslarsan gelecek nesilin türkcesi vasat oluyor. cocuklar kreste almanca ögreniyorlar evde türkce. bir saat pratikle olmaz bir de. ben en cok kurstan fayda gördüm. oarasi ne ise gidip ögrenmek daha faydali.
almanca konusan arkadasim var pratik yapsam da grammer e hakim cümle kurmak istiyorum, diger türlü yanlis sözcük kullanacagim stresiyle güveni düsüyor insanin
Esime hep diyorum benimle yanlizkende o dilden konus birsey isterken yaparken falan tamam diyor, yok ozaman turkce konusuyor. Kolayina kimle ne gelirse. Diyorumda evde benle konusmuyor genelde o dili bilen insanlarla konusuyor. Bende sozluk falan bakiyorum. Arada ona soruyorum. Ama cok iyi anlatimi yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?