- 17 Mart 2012
- 6.664
- 2.417
- 448
- Konu Sahibi CinnamonQueen
-
Alevi olunca noluyormuş ?! Kadının yaptığı patavatsızlıktan öte olmuş artık ayıp.
Aleviler yesin seni teyze deyaa Sivaslı mı sevgiliniz?
Takma böyle şeyleri diyen çok olacaktır.Benim erkek arkadaşım da alevi. Benim çevremde de var böyle olur olmaz insanlar ve pabuç bırakmıyorum kimseye bu konuda. İster alevi, ister sunni olsun, ister ateist olsun, isterse gitsin mayoneze tapsın. Önemli olan insan olması bana göre. Hiç kafana takma.
boşver canım ... ailende ne güzel anlayışlı . bazı aileler bu konuyu çok takıyor maalesef .. bir taneside benim ailem ... insan ayrımı yapılmamalı ... ne demek hristiyan da olabilir bir insan ...anlayışlı olmak lazım ...
Yaptigi çok ayıp hiC takmayin kafaniza. Bundan sonra szde tavrinizi ona gore ortaya koyarSiniz. Her inSanin iyiSi kotuSu vardır bu kimSeyi iLgiLendirmez. Ne kadar yanliS bir tavir önyargiLi mezhep kinamak. Sasirdim hangi Çağda yaSiyoruz !
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Aleviler yesin seni teyze deyaa Sivaslı mı sevgiliniz?
Cok haklisiniz , guzel yorumunuz icin tesekkurler o kadinla iliskimizi mumkun oldugunca azaltacagim artik
Ne kadar da terbiyesizce bir laf bu.İnsan olsun insan!Mezhep ayrımı din ayrımı nedir ya?
Önemli olan insaniyet.....
o yaşlı,okumamış,evinde duran bir kadının zihniyeti... ama okumuş,iyi bir yere gelmiş aynı zihniyette insanlar daha tehlikeli...
en doğrusu olur bence yapacağız.
insan gibi adam gibi olsun da mezhep farkı nedir yahuu
sen evlenince filan bu kadını çevrenden uzak tut iyicene.
kalkıp çocuğun yanında bile boş boş konuşur bu annenlere filan gelince..
Bende sivasliyim aynisini bende soracaktim
Ask herşeyin önündegelir
Rica ederim nutellask nedemek deStek vermek doğruyu Savunmak her zaman güzeLhayırLi geCeLer diLerim
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Komsunuz sesli dusunmus, dikkatli olup bunu soylemiyebilirdi. Ama sunu belirtmeliyimki sunni ve alevi iliskilerinde genelde problemler yasandigini gozetledim.. Mezhep farki degil sadece, kultur farki var ve bunlar sorunlar acabiliyor. Hem ailevi acisindan hem aranizda sorunlar olabilir. Alevi aileler genelde alevi gelin isterler, buyuzden sevgilinizde buyuk bir ihtimal ayni sorunu yasicaktir, cevresi tepki gostericektir buyuk bir ihtimal. Cevreyi tabiki duymazdan gelebilirsiniz, iliskiniz kuvvetliyse bu kesinlikle sorun olmucaktir.
Benim sevgilim de alevi, ben sunniyim ..
Ailem onay verdiyse kimsenin ağzını açmaya haddi yok!
Nitekim öyle de oldu..
Annem ilişkimize onay verdikten, karşısındaki damadını insan olduğu için sevip saydıktan sonra üçüncü kişilere laf düşmez, onlar kim oluyor.?
Bizim ailede annemin en çok önem verdiği şey; bana değer veriyor mu, karakteri iyi mi, efendi mi vb gibi kıstaslar..
Ağızlarını kapamayı bileceksin arkadaşım; yoksa çok üzerler seni böyle .. Fırsat verme.
Kolay gelsin ....
Alevi bir birey olarak bu yapılan haksızlığı hayatımızın her aşamasında gördük. Halbuki o cahil kafalar kulaktan kulağa değilde araştırarak Aleviliği tanımak isteseler eminim ki kendilerinden utanacaklardır. Bu ayrımla 6 yaşında ilkokula başladığım zaman karşılaşmıştım 30 yaşındayım hala bu zihniyet devam ediyor. Sadece insanlar şuna dikkat edecek SAYGI... İlla karşıdaki seninle aynı durumda olmak değildir farklılık zenginliktir oysaki... Şu durumu sizinle paylaşmak isterim ama tabiki de genelleme yapamam. Şu ana kadar 2 işyerinde uzun soluklu olarak Muhasebede çalıştım. İlk işyerimim patronu 5 vakit namaz kılar bana bazen şakayla karışık ramazanda yemek yiyorum diye şu alevi yemek yiyor derdi. İşçiler yönünden çok katıydı. İşçilerin gecikme dk. toplar her anı değerlendirir ve maaş kesintisi yaptırırdı. Orda 6 sene çalışıp son çalıştığım işyerinde başladım. Firma sahipleri Hristiyan, genel müdürümüz Museviydi. Benim alevi olduğumu öğrendiklerinde sizler bu ülkenin ayd. yüzüsünüz demişti. İşçiler yönünden Pınar sakın ha onlardan gitmesin bizden gitsin derdi. İşten istifa edenlere tazminat verirdiki hakları üzerimize geçmesin diye...
Hepimiz aynıyız. Hepimizin damarlarından aynı kan geçmiyor mu. Herkesin ibadeti kendisine bize yakışır mı Allah la kul arasına girmek! Bölücü değil birleştirici olmalıyız.
Merhaba hanimlar, bugun basimdan gecen ve beni sinir eden bir olayi paylasmak istiyorum sizlerle.
Bugun ust komsumuza gecmis olsuna ciktik annemle, gecen hafta fenalasip dusmus beli catlamis. Cok uzuldum, her neyse. Oyle sohbet ederken, konu benim erkek arkadasima geldi. Nasil gidiyor falan derken memleketini sordu. Bende hemsehrisiniz sizin memleketle ayni onunki de dedim. Ilkten sevindi aa ne guzel bizim oranin insanlari iyidir diye, sonra aman sakin alevi olmasin bak bizim orda cok alevi vardir dikkat et alevi mi biliyo musun dedi :O boyle kaldim yani. Evet erkek arkadasim alevi ve benim acimdan hicbir sorun yok. Ailem de biliyor alevi oldugunu ve hic bir sorun yok. Biz insan ayirmayiz, onemli olan saglam karakterli bir insan olmasi ve benim sevgilimde bu fazlasiyla var Allah bozmasin. Bir gun bile bu mezhep meselesini sorun etmedim. Ailem de ayni sekilde. Bu insanlar neden bu kadar patavatsiz ya.. ben de dedim ki kadina insan olsun onemli olan o. Aleviymis sunniymis nedir ya. Annem de ayni sekilde onemli olan iyi duzgun insan olmasi dedi. Kadin yattigi yerden sinirlerimi hoplatti ya. Boyle bir uslupla nasil konusabilir hic mi dusunmuyor boyle bir ihtimal olabilecegini. Sinirlerim cok bozuldu.. kacinci yuzyildayiz hala mezhep ayrimi yapiliyor, bunlar sorun ediliyor. Benim sevgilim pirlanta gibi bir insan, neden iyi insan olmasina bakmiyorlar da boyle kabaca konusuluyor anlayamiyorum. Sadece paylasmak istedim.. bazi insanlar cok patavatsiz gercekten..
En yakın arkadaşım, kardeşim Alevidir. Canımın ta içidir. Can yoldaşımdır, sırdaşımdır. Muhteşem bir insandır ve muhteşem bir aileye sahiptir. Ne onlar beni dışlamışlardır nede biz onları. Çünkü dünyada iki türlü insan vardır. "iyi insan" ve "kötü insan" din dil ırk mezhep ayrımı olamaz, olduğu yerde insanlıktan söz edilemez!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?