Patavatsiz kadin!

Cok haklisiniz ya, isterse ateist olsun insan olmasi sadik olmasi adam gibi adam olmasi onemli.. mutluluklar dilerim size de bu arada :)

Haklisiniz ben sansliyim bu yonden aileme gore karakteri onemli. Umarim sizin aileniz de tutumunu degistirir bir an once..:))

Cok haklisiniz , guzel yorumunuz icin tesekkurler o kadinla iliskimizi mumkun oldugunca azaltacagim artik

Rica ederim nutellask nedemek deStek vermek doğruyu Savunmak her zaman güzeL hayırLi geCeLer diLerim

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Cok haklisiniz , guzel yorumunuz icin tesekkurler o kadinla iliskimizi mumkun oldugunca azaltacagim artik

en doğrusu olur bence yapacağız.
insan gibi adam gibi olsun da mezhep farkı nedir yahuu

sen evlenince filan bu kadını çevrenden uzak tut iyicene.
kalkıp çocuğun yanında bile boş boş konuşur bu annenlere filan gelince..

o yaşlı,okumamış,evinde duran bir kadının zihniyeti... ama okumuş,iyi bir yere gelmiş aynı zihniyette insanlar daha tehlikeli...

Ne kadar da terbiyesizce bir laf bu.İnsan olsun insan!Mezhep ayrımı din ayrımı nedir ya?

Ne kadar da terbiyesizce bir laf bu.İnsan olsun insan!Mezhep ayrımı din ayrımı nedir ya?

Önemli olan insaniyet.....

o yaşlı,okumamış,evinde duran bir kadının zihniyeti... ama okumuş,iyi bir yere gelmiş aynı zihniyette insanlar daha tehlikeli...

Bende sivasliyim aynisini bende soracaktim
Ask herşeyin önündegelir

Rica ederim nutellask nedemek deStek vermek doğruyu Savunmak her zaman güzeL hayırLi geCeLer diLerim

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Cok haklisiniz, valla erkek arkadasim arada bize yemege falan gelir bu kadinla karsilasmasini hic istemiyorum bos bos konusur ki sevgilim bu konuda hassastir. Anneme soyleyecegim bu kadinla konussun da bizim yanimizda boyle cahilce konusmasin bari..

Komsunuz sesli dusunmus, dikkatli olup bunu soylemiyebilirdi. Ama sunu belirtmeliyimki sunni ve alevi iliskilerinde genelde problemler yasandigini gozetledim.. Mezhep farki degil sadece, kultur farki var ve bunlar sorunlar acabiliyor. Hem ailevi acisindan hem aranizda sorunlar olabilir. Alevi aileler genelde alevi gelin isterler, buyuzden sevgilinizde buyuk bir ihtimal ayni sorunu yasicaktir, cevresi tepki gostericektir buyuk bir ihtimal. Cevreyi tabiki duymazdan gelebilirsiniz, iliskiniz kuvvetliyse bu kesinlikle sorun olmucaktir.

Benim sevgilim de alevi, ben sunniyim ..
Ailem onay verdiyse kimsenin ağzını açmaya haddi yok!
Nitekim öyle de oldu..
Annem ilişkimize onay verdikten, karşısındaki damadını insan olduğu için sevip saydıktan sonra üçüncü kişilere laf düşmez, onlar kim oluyor.?
Bizim ailede annemin en çok önem verdiği şey; bana değer veriyor mu, karakteri iyi mi, efendi mi vb gibi kıstaslar..
Ağızlarını kapamayı bileceksin arkadaşım; yoksa çok üzerler seni böyle .. Fırsat verme.
Kolay gelsin ....

Alevi bir birey olarak bu yapılan haksızlığı hayatımızın her aşamasında gördük. Halbuki o cahil kafalar kulaktan kulağa değilde araştırarak Aleviliği tanımak isteseler eminim ki kendilerinden utanacaklardır. Bu ayrımla 6 yaşında ilkokula başladığım zaman karşılaşmıştım 30 yaşındayım hala bu zihniyet devam ediyor. Sadece insanlar şuna dikkat edecek SAYGI... İlla karşıdaki seninle aynı durumda olmak değildir farklılık zenginliktir oysaki... Şu durumu sizinle paylaşmak isterim ama tabiki de genelleme yapamam. Şu ana kadar 2 işyerinde uzun soluklu olarak Muhasebede çalıştım. İlk işyerimim patronu 5 vakit namaz kılar bana bazen şakayla karışık ramazanda yemek yiyorum diye şu alevi yemek yiyor derdi. İşçiler yönünden çok katıydı. İşçilerin gecikme dk. toplar her anı değerlendirir ve maaş kesintisi yaptırırdı. Orda 6 sene çalışıp son çalıştığım işyerinde başladım. Firma sahipleri Hristiyan, genel müdürümüz Museviydi. Benim alevi olduğumu öğrendiklerinde sizler bu ülkenin ayd. yüzüsünüz demişti. İşçiler yönünden Pınar sakın ha onlardan gitmesin bizden gitsin derdi. İşten istifa edenlere tazminat verirdiki hakları üzerimize geçmesin diye...
Hepimiz aynıyız. Hepimizin damarlarından aynı kan geçmiyor mu. Herkesin ibadeti kendisine bize yakışır mı Allah la kul arasına girmek! Bölücü değil birleştirici olmalıyız.

Cok yanlis dusunuyorsunuz. Ikimizde universitede okuyoruz, bölumumuz ayni. Kultur duzeyimiz es yani. Ailesiyle de tanistim annesi daha simdiden 'annem' diye hitap ediyor bana kardesleri de ayni sekilde arada gorusuyoruz tatil icin kaldigim sehre gelince. Ve ablalari da alevi olmayan insanlarla evli. Yani bu sorunlaru coktan asmis insanlar..

Ne guzel ya insanlar boyle olmali iste benim annem de onayladi sevgilimi karakterine bakarak, haklisiniz . 3.kisilere asla laf dusmez ama bazi kendinibilmezler bu sekilde cirkin konusabiliyor. Insan ayrimi yapmak nedir ya biz kimiz ki kimi ayiriyoruz yani.

Kesinlikle sizinle ayni dusunuyorum. Ozellikle yakindan tanidikca daha da iyi anladim bunu. Erkek arkadasimin benden hicbir farki yok. Yeri geldiginde ibadetini de yapar, en onemlisi o bugune kadar tanidigim en mukemmel insan. Insanlarin boyle orumcekkafali olmasina dayanamiyorum. Hepimiz insaniz ya bu ayrim gercekten artik asilmali.

En yakın arkadaşım, kardeşim Alevidir. Canımın ta içidir. Can yoldaşımdır, sırdaşımdır. Muhteşem bir insandır ve muhteşem bir aileye sahiptir. Ne onlar beni dışlamışlardır nede biz onları. Çünkü dünyada iki türlü insan vardır. "iyi insan" ve "kötü insan" din dil ırk mezhep ayrımı olamaz, olduğu yerde insanlıktan söz edilemez!

Ne kadar guzel :) Kesinlikle size katiliyorum, insanlar illa ayrilacaksa karakterlerine gore ayrilmali cunku onemli olan bu..

Bütün çocukluğum alevi-sünni-yahudi-ortodoks-katolik-protestanların karışık olduğu bir memlekette geçti. Pazar sabahları ezan sesine kilisenin çanları karışırdı. Halen de öyledir. Sinagoğun bahçesi ağaçlık ve serin oluyor diye çok vakit geçirmişliğimiz vardır. Dedelerimiz kilisenin banklarında papazlarla sohbetlere dalardı. En iyi arkadaşlarım, komşularımız hep aleviydi. Hayatımda tanıdığım, sırtını koşulsuz dayayabileceğiniz en muhteşem insanlardandırlar.

Ben alevi-sünni diye bir ayırım yapıldığını çooook ileri yaşlarımda öğrendim.
Çok şaşırdım üzüldüm... halen şaşarım... ayıp gelir bana.

Bu ayırımı yapan insanlardan da mümkün mertebe uzak dururum.
Bir "insanı" böylesine saçmasapan bir nedenden kategorize edenlerden her kötülüğü beklerim çünkü, eksik kalsınlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…