Patavatsiz kadin!

Bence olaya bu açıdan bakmayın.

Biçok kesimde mezhep farklılıkları halen önemlidir. Bahsettiğiniz kadın içinde önemliymiş ki sizin içinde önemli olabileceğini düşünüp kendince iyilik yapmak istemiş, bi hatırlatmada bulunmuş.

Alevileri kötülememiş neticede.

Alevileri kötülemiş olsa genelleme yapıyor diye kızılabilir ama kadın nacizane hatırlatmada bulunmuş. Bence patavatsızlık etmemiş sadece pot kırmış.

tamam mezhep farklılıkları önemli ama ayrımcılığa varacak kadar olmamalı.ayrıca KENDİNCE iyilik yapmış demişsiniz.o insan hakkında hiçbir bilgisi olmadan,tanımadan sadece alevi olduğunu merak ederek uzak dur demek ne kadar iyilik olabilir ki? Bariz bir kötüleme yapmış.,
arkadaşım ailen onaylıyorsa,istiyorsa 3.kişilerin söylediği sadece boş laf.takma

Ayırımcılığı bende desteklemiyorum. Uzak dur kısmı dikkatimi çekmemiş sanırım, böyle bir kötülemeye kimsenin hakkı yok tabiki.
Ne yapıp edeceğine konu sahibi karar verebilir başka kimse değil ailside destek olduktan sonra, ben kadının alevi olabileceğini söylemesinde bi sakınca görmedim sadece

insanları ötekileştiren insanlardan nefret ediyorum.
herkes eşit bu dünyada ırk,dil,din,mezhep ayrımcılığı nedir allah aşkına.
böyle insanların hadlerini bildirmek lazım ki her ne kadar cahilliklerini değiştiremesek de en azından ulu orta böyle konuşma özgürlüklerini kısıtlayabilelim.

Bu kadın onunla aynı memleketli olduğundan o tepkiyi vermesini normal karşılayabiliyorum ben. Annelerimiz yaşında olduğunu düşünüyorum. Ne fikirlerle büyütüldükleri zaten ortada. Bir de mesela alevilerle sünnilerin birlikte yaşadığı şehirlerde bu konuya bizim gibi yaklaşılmaz. Oralarda ayrım daha büyük olur. Oralarda aileler özellikle çocuklarının bu tür evlilikler yapmasını istemez yaptığı zaman da olay çok büyük olur. Mesela Mardinli bir arkadaşım süryani yezidi yahudi çok olduğu için onlara karşı çok önyargılı yetiştirildiklerini söylemişti bu tür evlilikler yapılmaması için.

Benim babamlar da arnavut yaşadıkları yerde Türk arnavut pomak çerkez boşnak beraber yaşarlarmış. Ama birbirleriyle komşuluk olsa da kız alıp verme olmazmış kesinlikle. Ve hep birbirlerini kötülerler neden olmaz diyince. Pomaklar geline şöyle yapar, boşnaklar damada şöyle yapar gibi şeyler uydurmuşlar.

Sen de komşuna çok öfkelenme derim yetişme tarzıyla alakalı bir durum.

Son düzenleme:

Merhaba,
Ben kultur farki derken aslinda baska birseyden bahsetmistim, okudugunuz okul duzeyi esit olabilir. Benim kastettigim mezhepler arasindaki kultur farklar.

Mesela ornek veriyim. Daha iyi anla Benim universiteden arkadasim ve 2/3 aileden akrabalarim da ayri mezhep lerden evlilik yapti. Birbirlerini cok sevmelerine ragmen aralarinda catismalar oluyodu, annem psikolok oldugu icin masAllah her problemlerini ayrintili anlatiyolar ve bende kulak misafiri oluyodum :). Kucuk ornekler; ramazan ayinda olusan problemler, ailelerin baskisi, dusunce farki, dini sohbetlerde catisma. Afedersin: Iliskiden sonra gusul abdesti alindi diye cahil gormeler vs vs. Aramizda fark kesinlik ile var yok diyemez kimse, saygi duymak lazim. Ama yani ne problemi olabilirki diyen insanlara katilmiyorum, cunki kultur farki problem cikarabiliyo.

Tabiki bu sorunlar herkez ile olabilir, birbirnizi sevmeniz onemli. O bahsettigin teyze dusundugunu acik acik soylemek ile yanlis yapmis, ama buda onun dusuncesi kizamayiz. sonucta herkezin kendi hayati ve kendi dusuncesi. Umarim bu problemlerin hic birini yasamazsiniz ve cok mutlu olursunuz :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…