Patlıcan lar dert oldu

Duru000

Üye
Kayıtlı Üye
5 Haziran 2019
687
434
23
32
Konum biraz karısık gelebilir detaylı anlatayım, dün kaynanama erişte kesmeye yardım ettim sabah 9 da gittim ben kv en küçük görümcem neyse bizim 2 saat boş vaktimiz vardı kayınvalidenin kızları görümcelerim yasadgmz semtte patlıcan fiyatı uygun diye 2 görümcem anne sen bize yap demişler kayınvalide de 40 kilo falan almıs. Bende dedim 10 kilo alıyım 2 saatlik boş vaktimizde yapalım kurusun neyse kaynanam yok sabah 9 da yapmamız lazm dı bu saatte kurumaz diyim aradan 10 dk gevmeyen benim kızların patlıcanını yapalım demesin mi e anne hanı kurumazdı! Dedim bende. Amacı ne anlayamadım neyse benimkileri eklemedi 15 kilo kadar patlıcanı da yaptık erişte nin basına oturduk benimkilere dokunmadı. Neyse aksam 6 kadar işlerini hallettim yarın sabah senin patlıcanı yapalım dedi uyanıklık yapıyor niye derseniz yarın halı yıkıycak 40 kilo kızlarının patlıcan siparişini yapıcak üstüne tekrardan mantı acıcak benim 10 kiloyu yarına bırakıyor ki mecbur kendi işimi orda yaparken kendi işlerini de bana yaptıracak. Neyse elime yapışmaz dedim iyi niyet gösterdim tamam gelirim, senin işlerini de yardım ederim dedim. O gün işlerini hallettim evime gecicem kapıdan cıkarken elime patlıcanlarımı tutusturdu al sen bunları sabah kendin hallet sonra da bana yardıma gel dedi, ben de beni kullandığını anlayıp anne kusura bakma ben bunları anca hallederim temizliğim de var gelemem dedim suratı düştü. Anladı uyanıklıgının işe yaramadığı söz verip birden elime işini hallet bana da yardıma gel diyip kabul etmeyince. Bende moralimin bozukluğunu hissettirmedm ve bugün de gitmek istemiyorum hepimizin patlıcan ücretini kv almıstı kilosu 1tl. Bana aldı diye köle gibi her işini yapıyım mı? Ben 3 senelik evliyim bir çöp istememişimdir annem sagolsun verir ben de yaparım. Erişte de verir biraz bana vericem diye de günlerce ona yardım etmemi mi istiyor hani verdiğim bedavaya gitmesin veriyorsam yapmak zorun da gibi mi düşünüyor ben öyle hissediyorum. 10 TL aldıgı patlıcan ücretini ödemek istiyorum erişte de verirse kabul etmiycem. Dün kestik bugünden için sana da verirsem yetmez tekrar kesiyim bugünden için halıyı da yıkatcak kızlarının kışlıgını da yaptıracak, amanne dedim ama kendimi salak yerine konuldugumu hissettim ve gitmiyorum. Eşime anlattım o da sinirlendi gitmiyorsun ben konuscsm dedi istemedim daha büyük problem çıkıcak olay büyümesin gitmeyim. Şimdi yaptıgım karar dogru demi kendimi izdirmek te istemiyorum kötü olmak istemiyorum aile yapılarını çözdüğüm için direk laf soksam sen bize ne demek istedin diye olay büyüycekte büyüyecek sözümü gülerek laf sokarak, salaga yatarak laf sokarak, uyguluyorum. Peki benim yerimde siz olsanız ne düşünür ne yapardınız benim yaptıgıma hak veriyor musunuz. Canımı cok sıkıyorum yorumlar da da cok safsın falan demeyin cok üzülüyorum kendimi ezdirdiğimi bilmek beni çok üzüyor ama yine de onlara karsı dik duruyorum umursamaz ve onlar laf soksa bile ben sizi tınlamıyorum gibi hisdrttiriyorum

Cok iyi niyetlisin ama gozun acilmis sevindim buna.Kim olursa olsun ezilme kimse senin canini wermedi.Biliyosan yapmayi otur yap koy kenarina herkes isini kendi halletsin.Bencillik kaynananin yaptigi.Seni dusunseydi az biraz belki derdim yardim et kadina nolcak diye ama canina yazik kullandirma kendini

Şöyle söyleyim daha önce buna benzer nankörlük yasadım elimi ayagımı cektim yapmadım mesafe mi koydum, yakınlarda evime gelirken kendi evine aldıgı bişeyi bana da düşünüp alınca sevindim anne bende sana bayram temizliğine geliyim dedim, kaynanam çok kötü bir insan degil, çokca bencil ve nankör başkada kötü huyu yok. Ayakları pek tutmuyor rahatsız 55 yasında yaşlı kızlarının pek destegi yok tek gelinim acıyorum dedim neyse Allah rızası için erişte ne de geliyim hem bana da veriyor hazıra konmayım. Hasta haliyle kızlarının kışlıgını yapmayı gözü kesiyor hemde bana güvenerekmiş, 2 gün hem kendisinin hem görümcemin yardımına gidiyim 50 kilo patlıcan yaptırma niyetinin arasında benim 10 kilo patlıcan gözüne batıp evimde tek başıma yaptırsın, ben iyi olabilirim ama salak degilim hemen gelirim diye söz verip bi anda gelemem diyince beti benzi düştü.

gayet iyi yapmışsın bence eşin de yanında olmuş ne güzel.

araya mesafe koy birazcık mümkünse sana gel de şu işimi yap diyemesin..
Ben dedim ya gelirim diye benden yüz buluyor ama merak etmeyin köle gibi çalışmıyorum işime gelirse giderim böyle nankörlük yaparsa gitmem gitmiyorum da.

iyi yapmışsın bundan sonra iş yaptırmak için çağırırlarsa bahane bularak gitme.o kadar yardım etmişsin senin patlıcanlarını senin eline tutuşturmuş hayret bişey.iyi en azından eşin senin tarafındaymış.

Kız nankörlük ve bencillikten kötü ne var

Yardıma gitmeyin, maşallah kayınvalideniz sağlıklı ve gücü kuvveti yerinde, halısını da yıkayabilir, eriştesini de yapabilir, patlıcanları da kızları kendileri yapsın, kızlarının uyanıklığını sizin üzerinize vazife diye yıkmışlar resmen, ki kayınvalideye erişte kesmek gelinlik görevleri arasında değildir, çok özür dilerim ama sağlık sorunları ve gerçekten ihtiyaç halleri dışında neden gelinler kayınvalideye yardım edeceğim diye gider ki?

Yasli uzuluyorum onada simdi
Ama sanada yazik

Kayınvalide evliliği 3. yıla gelmiş bir geline , bana gel şu işi yap bunu yap onu yapma diyebiliyorsa hiç kusura bakmada suçu kayınvalidede aramam.
Evet kesinlikle suc bende ama iyi anlaştıktan sonra arada gitsem ne olucak baktim salak yerine koyuyor bende gitmem. Siz hiç bir şekilde kv evinde iş yapmazmısınız

Sevap olsun diye ama olmuyormuş ablaaa günaha sokuyolarrr

İlk defa bende hayret ettim. Göndermiyorum gidemezsin dedi. Birde bikac gün sonra görümcem ben kv 3müz tatile çıkıyoruz söz verdim bilet alındı gitmek istemiyorum gecerli sebeb bulmam lazım

Pardon da sen sadece kaynananın işini yapmiyosun ki. Kizlarinda kızlığını yapiyosun. Madem öyle gelsin yapsınlar. Benim bildiğim kaynana yapar sonra ev halkı sayısına göre paylastirir kisliklari. Hepsi beraber yapılır. Ayrıca da yapamiyosa eli ayağı agriyosa yapmasın herkes kışın ne yiyosa onu yesin artık. Halı yıkaması eriştesi ne ugrasiyo. Sizi de ugrastiriyo

Evet kesinlikle suc bende ama iyi anlaştıktan sonra arada gitsem ne olucak baktim salak yerine koyuyor bende gitmem. Siz hiç bir şekilde kv evinde iş yapmazmısınız
Yoo ben istediğim sürece yaparım niye yapmayayım , ama kv bana al şunu gel git bilmem ne diyemez 15 yıllık gelinleriyim daha duymadım böyle emrivaki .

Sevap olsun diye ama olmuyormuş ablaaa günaha sokuyolarrr
Valla ablacım 25 yıldır evliyim, kayınvalideme bırakın erişte kesmeyi bir toz bile almadım, kötü bir kadın mı? Hayır değil ama ben eş olmak için evlendim, kayınvalideme iş yapmak için değil, ay ben kendi evimin işine bile tembelim zaten, kayınvalide evine gideceğim de kapı pencere sileceğim :))) kesin kıyamet yakındır bunu yapmışsam hasta olsa, gerçekten önemli bir nedenle yardıma ihtiyacı olsa yaparım lakin erişte kesecek, kızlarına patlıcan kurutacak diye ben kendimi heba edemem, evimdeki halıları bile yıkatmaya verirken gidip kayınvalidenin halısını da yıkayamam, hayır yani siz iyi niyetle gidiyorsunuz da bu bir süre sonra suistimal ediliyor işte, ne gerek var gitmeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…