patrondan zam isteme

nevertime

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Mayıs 2015
1.403
622
53
ön muhasebe işi yapıyorum kuş kadar para alıyorum geçinmek iyice zorlaştı..1300 alıyorum şuanda zam istemem lazım patrondan ama bir türlüüüü isteyemiyorum çok kafama takılıyo bi zam bile isteyemiyorum ya.1700 yapmasını istiyorum ama nasıl söylücem ya

Öneri: Bu tür talepleri sakın sabahtan yapmayın. Öğle yemeğinden sonra kişi yemeğini yemiş kahvesini içmiş rahatlamışken yapın.

ne zaman tok karnına olduğunu bilemem ki çünkü bizim yemek saatlerimizde bizle yemiyo dışarda yiyo veya yemiyo bazen aç duruyo...zaten sürekli yok yok yok diyo zam ayı geldi diye herşeye sinirli

öncelikle moralini bozmak gibi olmasın ama 400 lira zam yapmaz bence...başkaları istiyor mu işyerinde ona göre hareket etmelisin..

ama aldığım para askeriücret oldu artık.baştan bukadar az paraya başlamakla hata etmiştim saf kafam...benden memnun ve benimle çalışmayı kendii istemişti arayıp ille gel demişti.Bana hem güveniyo hem işimi beğeniyo öle diyomuş arkamdan müşterilere ama bilmiyorum 1700 yapar mı

İlk girişte yüksek başlamalıydınız, Birde o sizi çağırmış, kendinizi ağırdan almanız gerekirdi. Tek seferde bu kadar zam yapmazlar kolay kolay.

başkalarıda ağızlarında yüksek rakamlar var ama patrona demiyolar bişe

zaten en zoru odur..bence fiyat söylemen abes kaçabilir..mesela sen patron ol çalışanın sana gelse 400 lira zam istiyorum dese nasıl cevap verirdin...
o nedenle söylemeye karar verdiğinde işimden ve sizden çok memnunum fakat geçim biraz zor oluyor falan diye söyleyebilirsin..

İlk girişte yüksek başlamalıydınız, Birde o sizi çağırmış, kendinizi ağırdan almanız gerekirdi. Tek seferde bu kadar zam yapmazlar kolay kolay.

aynen işte ozaman da az teklif etmişti bende yine tamam demiştim yükseltmeye çekinmiştim...100 tl de ekstradan veriyo her ay 1400 veriyo aslında ama 100 ü gün parası yapıyoruz bu işyerindeki arkadaşlarla ben katılmıcam demiştim patrona oda neden demişti her ay 100 tl vermek sıkıştıracak demiştim oda ben öderim seninkini her ay demişti her ay ödüyo ama gün parası yani...sonuç olarak onun cepten bana 1400 çıkmış oluyo her ay

1300 de 1700 e nerdeyse %31 zam alabileceğini hiç sanmıyorum bir seferde.
inşaallah alırsın

birden 400 lira zam fazla olur.
sen ufaktan yolunu yap artık patron ne kadar zam yaparsa.
rakam zikretmemeni tavsiye ederim.

onun vereceği rakamı duyduktan sonra mı yani?

Ben 3 yıldır aynı işyerındeyım bu aralıkta zam oldu ..
Bana 100 tl yapıcaktı ben dedım Mehmet amca ben çıkyorum. 1 ay sizi idare ederim. Neden dedi bu para bize yetmıyor 3 yıldır burdayım dedim. Odama geçtim oda büyük patronla falan konuştu. 1300 tl olan maaşım 1600 oldu..

Eğer vazgeçilmez elemansan bunu dene. Ama ben iş bulmuştum ve ona cesaret ederek bunu söyledım :))

işte yok yedekte ya..bayada sıkıştık.

her sene belli oranlarda yapsa aslında 3 yılda bayağı yükselirdi.
ihmal etme her sene az da olsa zammını al.

BU kadar yapacağını düşünmüyorum açıkçası ama inşallah yapar,
Siz güzel bir mail hazırlayıp gönderebilirsiniz

Bence de şansınızı deneyin, maalesef ağlamayan bebeğe meme yok. Ancak tutar belirtmemenizde fayda var, sanıyorum size maaşınızın ne kadar olmasını istediğinizi soracaklardır.

1300 de 1700 e nerdeyse %31 zam alabileceğini hiç sanmıyorum bir seferde.
inşaallah alırsın

Buna zam degil iyilestirme nedir özel sektörde. Personel hak ettiginden az aliyorsa iyilestirme yapilir, yüzde 50 aldim iki kez ben.m

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…