patrondan zam isteme

Zordur tam bir karın ağrısı zam isteme
Özgüveninizi yüksek tutun. Uygun bir zamanda gidin konuşun (ama bunu asla iş arkadaşlarınızla paylaşmayın)
Maaşımda iyileştirme istiyorum. Hakketiğimi düşünüyorum, geçinemiyorum.. işime de yansıtmak istemiyorum ama mutsuzum bu durumdan diye net cümleler kurun. Ama hep dik durun, işinizi iyi yaptığınızı ve bunun farkında olduğunuzu ona hissetirin. Ne kadar yapalım zam mı diye soracaktır. Sizin takdırinize bırakıyorum diyin ilk önce...
Sonra o gevelerken istediğiniz tutarı sizde ortaya dökün, şekillenecektir konuşma...

kaç yıldır orda çalışıyorsunuz?
hafta sonu çalışıyor musunuz?
servisiniz var mı?
yemek parası alıyor musunuz?

maddi manevi tüm şartları düşünerek bu zammı isteyin.
İstediğinize değsin.. inanın onlara dokunmaz
Güven çok önemli size güvenip parayı bankayı emanet ediyorlarsa 300-500 ün lafı olmaz
Yeter ki talep edin. Siz istemeden kimse sizin halinizi bilmez, tahmin edemez.

Çok düşük alıyorsunuz bencede. Benim de 2 sene üst üste zamı eksik yapmışlardı. Bu hafta konuscam bende. Eğer yapmasa çık bence?

Reactions: tse
Aynen sabah yapmayin esref saatini bekleyin. Gergin olmadigi,ödemelerin olmadığı bi zamani seçin...Sonra açık acik söyleyin. Cunku patronlar nasil acımasız oluyosa izin ,maas zamn konusunda aklina yaptığı acimasizliklari ,haksizlklari getir ve söyle kendini doldur ama naif seklde de ..Hic sandigin kadar zor dil söyle gitsin..

bize de bilgi verin son durumu.. merak ederiz
hadi durmayın.. bekledikçe şişersiniz

of ya bende küçük bir ildeyim yılalrdan beri çalışıyorum komik bir rakama ama bizim burada maşşalr aşağ yukarı öyle olduğu için talep edemedim istanbul gibi büyük bir şehirde bu para çok çok az ... bende bakalım bu ay ki maaşı bekliyorum ne kadar zam yapılmış :S zamlı maşınızı alın ona göre konuşun belki istemeye gerek kalmayacak onlar yapmışlardır

Bence isinizi gayet iyi yapiyorsaniz ve patronda bunu gozlemliyorsa verir 400₺ dediginiz nedir? Ben 1150₺ alirken 1850+agi yapmislardi. Ama direkt patrona soyleyemedigim icin once mudurume soylemistim mudurum konusmustu. Oyle bir imkanin varsa ustune soyle o konussun.

herkese selamlar
yılların tecrübelisi karşınızda,mütevaziii olamayacağım,döktüreceğim,yapım gereği sadece kendım değil çalıştığım herkese nasıl nıye zam yapılır belırlenır,gözlemlemiş biriyim
1-kımse vazgeçilmez değildir,senın patron gıcık oluyor dediğin ınsana çok para verebılır(çok şahıt oldum
2-yada çok sevdiğini düşündüğün kişiyi gözünü kırpmadan çıkarır(çok şahıt oldum)
3-sen zam istemıyorsun,iyileştirme istiyorsun,ama asla benden vazgeçmez,yada benı kovar düşüncesi ile gitme
4-idareci olmak adil olmak çok mühim,ama neye göre adil dıye değişiyor durum,
5-kaç patron tanıdıkla sohbet ettim neden böle yapıyorusnuz dye,cevap yok,mesele her gün düzenli işine gelenle sürekli geç kalan birşey demeyıp aradakı adaleti sağlamadığınız için adil olmayan yönetici durumuna düşüp,birde personeli birbirine düşman edıyorsunuz,açıklma şuu,işime yarıyorsa geç gelmesıne sesımı çıkarmam,yalannnnn dişini geçiremeidğin sırtına bıner patron,bilirki ınanırki bana muhtaçççç,işine gelirse
6-ömrüm boyu borç yapmadım,sırf bu yuzden,özgürlüğüm elimden gitmesın dıye,hakkımı yenıldığınde ben kaçar,durmaz,
7-dik ol,sakin ol,içindekileri söle,biriktirme,ve düz ol,sonuca razı ol,yada bu maaşa razı ol,seçim senın
8-daha dün aynısını yaptım,ohhhhh be dedim,dünyalar benım oldu,istediğimden az aldım,amaaa herşeyi söledim,

bak bir işyeırmde benı çok ama seven,işimi çok beğenen patronum bana zam vermedi,çıktım bende,ama ondan sonra tam 9 muahsebeci değişmişşşş,ama sonuç vermedi,ben bunu yaşadım,öte yandan,verende oldu,vermesi seni sevdiğini tuttuğunu fılan göstermez,öle denk gelir verir,denk gelmez vermez,paton bızım gıbı düşünmez,bır patronum çok sevdiği 18 yılllık elamanını çıkardı oğlu istmedı diye,ve adam çok ama çok işine yarıyordu,anlatsam zama yetmez,acımasızca,bir patronum,çok sevdiği 28 yıllık elemznına 200 tl zam yapmadı,işine geliyorsa dıye rest çekti,yolladı (aşırı çok düşük alıyordu,herkesden,adamda iyileştir dedi),bır işyeırmde ağbi vardı,derdiki herkes gider ben kalırım,amaaaaa ilk onu yolladılar,haaa çok pislik ıkı arkadaşın çok yuksek maaş aldığınıda gördüm,yahu neler nelerrr gördüm

ay ne garip şeyler değil mi.. bende neler gördüm.

Ben hala konuşamadım kendime öyle sinir oluyorum ki...Patron burda ama bi boş kalmadı sabahtan beri misafiri var.Şimdise yanında usta başı var...giremiyorum

istanbulda yaşıyorum...çok zor gerçekten.
Şehrini soracaktım tam ben de
Bu maaş İstanbul için çok az canım
Eski işyerimde tekrar işe başladım 3 yıllık mazim vardı muhasebeciyim ben de senin gibi..
2000 tl A.g.i dahil istedim kendisinden
Verdi sağolsun.
Gidip patronuma sarılasım geldi :)
1300 TL olan maaşın için 200 TL zam yapılmasını isteyebilirsin.
Agi de ekleniyorsa ekstradan istedigin maaşa ulaşırsın.

Son düzenleme:

agi yok ekstra 5 inde maaş...ogün bana bişe vercek elbet ogün diyebilcem anca 1700 yapın bu az diye..çünkü şimdi konuşamıu-yorum bitürlü...çekiniyorum

agi yok ekstra 5 inde maaş...ogün bana bişe vercek elbet ogün diyebilcem anca 1700 yapın bu az diye..çünkü şimdi konuşamıu-yorum bitürlü...çekiniyorum

Bence hata edersin çekinme. Patronun senin maaşının sana zor yettiğini biliyormuş. Zor yettiği halde istemediğin için idare ettiğin için sana iyileştirme yapacağı varsa bile daha az yapar çünkü az paraya eyvallah dediğini düşünecektir. Bunda utanıp sıkılacak bir şey yok. Bende hem genel muhasebe + finans yapıyorum. Daha zamlar belli olmadı. Maaşım brüt üzerinden aylık ortalama 2000 tl maaşım var. %10 zam yapılacak diye duydum. İstanbul da 1300 lirayla küçük bir şehirdeki 1300 lira aynı olamaz. Lütfen kendinizi ezdirmeyin. Zaten istediğiniz rakam olmazsa her türlü mutlu olmayacaksınız. En azından istemediğiniz için pişman olmazsınız. İsteyipte vermezlerse sizde ufaktan kendinize iş bakarsınız. Bende zamanında iyi çalışıyorum hakkımı verirler diye düşünüyordum. Sabrettim ama boşa sabrettim. İstemediğim için ne müdürüm ne koordinatörümüz dikkate almadı. İstetmeleri gerçekten kötü ama onlar vermiyorsa siz isteyeceksiniz. Ayrıca istediğiniz iyileştirme hayal değil. Ben konuştum bir kaç sene önce 1200 den 1700'e iyileştirme yaptılar. Sadece direkt rakam söylemek ters tepebiliyor. Lütfen hakkını ara.

soyle dıyeceksın canım, asgarı ucret bıle 1300 tl oldu ben su an asgarı ucret alıyorum ve gecınemıyorum.

Yaw hıc calısma daha ıyı bu maasa. Muhasebecıyım dıyorsun, asgarı ucret bıle 1300 oldu, yol yemek paran var mı bılmıyorum ama ınsanı bır maas degıl.

evet aşırı az alıyorum..1700 den aşağıya çalışmıcam yapmaz ise mecbur iş bulana kadar burdayım sonra çıkacam dicem.

Bende zam istiyorum da bende dile getiremiyorum yanıma yeni bir kız başladı aldığı maaşı beğenmedi pat diye konuşmaya gitti düşünebiliyormusunuz ben çekniorm utanıorm 1,5 sene oldu kız 1 ayda zam istedi çirkef olcn bu zamanda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…