patrondan zam isteme

aslında dediğim gibi 100 tl de ekstradan bana ay, gün paramı veriyo..1400 çıkıyo yani ondan benim için...gün sırası bana gelince toplananı ben alıcam öle yani her ay o 100'er tl birikiyo her ay birine veriliyo.Ama benimkini patronum ödüyo

Ne olursa olsun rakamla çıkma karşısına. Samimiyetinizi bilmiyorum. Genel de halden anlayan biriyle yaşam şartlarının ağırlaştığını arka arkaya gelen zamlardan sonra maaşınızın eridiğini, zam değil iyileştirme istediğinizi belirtin. İşinizi nasıl yaptığınızı biliyordur ki söylediğinize göre işinizi beğeniyormuş. Yumuşak yaklaşmak, zam yerine iyileştirme kelimesi bile daha hoş geliyor kulağa.
Hangi şehirdesiniz bilmiyorum maaşınız az. Maalesef muhasebe mesleğinin her türlüsü şirketlerin, işletmelerin en ezilen kısmı ve elini sallasan muhasebe personeline çarpıyor. Vazgeçilmez olmadığınızı bilin ona göre yaklaşın.
Size direkt ne kadar istiyorsun derse yinede 1700 demeyin. İyileştirme istediğinizi söyleyip bir aralık söylemeniz daha uygun olur diye düşünüyorum.

Ben ergenıken calıstıgım bı ofıste mudurume zam istediğimi söyledim.Talebi patronumuza benım sunmam gerektiğini söyleyip benı gonderdi konusmaya.. Ben tabi lafın nereye gittiğini beceremediğimden o zamanlar, Ben odadan cıkar cıkmaz Müdürümü cagırdı.. Ahbap oldugumuz ıcın Mudurum odadan cıkar cıkmaz Enseme vurup öylemi konusulur dıye cıkısmıstı.. Patron ''resmen benı tehdıt ettı Kısaca ya zammımı ver yada ben cıkar gıderım dedı'' dıye sok ıcınde anlatmıs tabı bızımkı nıyetımı acıklamıs ama o sıralar Uluslarararası bı fırma oldugundan baska sıkıntılardan zam veremedıler Bende ıhtıyac oldugundan degıstırmek zorunda kalmıstım

Bu trajıkomık olay bende travma halıne dondu Hala zam ıstemekten cok cekınırım Ufacık ısler yapıp cok para kazanan kendı ıslerını pazarlayabılen ınsanlara da hasta oluyorum Ne yapıyorlarsa lutfen bana da ogretsınler..

Sizin icinde hayırlısı olsun..

direk maaşım 1700 olsun demek patronunuza sinir bozucu gelebilir. bana da fazla gibi geldi zam oranı. siz sadece zam isteyin yine 1500den aşağı yapmaz heralde.

Ben ce iyileştirme isteyin ve rakam belirtin.Eğer 1700tl'nin altında verirse siz zaten yine memnum olmayacaksınız ve aklınızdan sürekli bir daha zam istemek geçecek

Direk 1700 deme :) 400 tl zam goze cok gorunuyor.
1500+agi yapalim de. 1600e denk gelir. E gun de varmis. Oldu mu 1700. Gorunen 1300 yerine 1600e ciksin.

Gün paranızı da o ödediğine göre o para da sizin elinize toplu olarak geçicek sonuçta. Direkt 300 tl zam yapmaz ve siz rakam belirmeyin kesinlikle. Geçen sene benim erkek arkadaşm da gidip konuşmuştu bu şekilde. Yetmiyor, geçinemiyorum şeklinde. Patron da elinde başka eleman olmadığından 200 tl anca zam yapabildi.

istanbulda yaşıyorum...çok zor gerçekten.

Anladığım kadarıyla sizi kaybetmek istemeyecek, rakam belirtmeyin, zam istiyorum de demeyin, ciddi bir iyileştirme şart yoksa başka iş aramak zorunda kalacağım deyin. Bu süre zarfında başkasını bulursa sizi kovmak zorunda kalır, tazminatınızı alırsınız iş bulana kadar. Ya da kaybetmemek için güzel bir zam yapar. Maalesef denemeden anlayamazsın.

bende 1300 alıyorum bende muhasebeciyim bizim kide 5 inde yapıcak bakalım asgari ücrete ne kadar zamn gelirse sizede okadar yapıcam demişti.. bide sunu düşün tutki yapmadı ve sende işten ayrıldın istediğin tutara iş bulabilcekmisin ?

istanbulda yaşıyorum...çok zor gerçekten.

İstanbul şartlarında kabul edilebilir bir rakam değil bu. Ayrıca bunu konuşmak söylemek sizin hakkınız. Bu tarz konular konuşulmadığında maaşınızdan memnun olduğunuz izlenimini vermiş oluyorsunuz. Patronlar müdürler maalesef ağlamayana vermiyorlar. Siz zaten güne bile bütçenizin uygun olmadığını söyleyerek maaşınızın yeterli olmadığının sinyalini vermişsiniz. Bence konuşmanız size hiç bir şey kaybettirmez. Sadece direkt 1700 demeyin. Zaten tahmin ediyordur durumunuzu diye düşünüyorum. ayrıca hakkınız olan bir şey istemekten asla çekinmeyin.

Türk şirketlerle çalışmanın zararları işte. Normalde kendiliğinden zam yapmaları gerekirken bu olmadıgı gibi bir de talep etmenin binbir yolunu arıyoruz. Türkiye'de işçiye ne değer veriliyor ne de hakları... Yabancı şirketle çalışıyorum ben istemeden zam yaptılar sağolsunlar

1 yılımın dolmasına da iki ay var...kovarsa alamam

Cok ilginc geldi de o yüzden sordum. Güne falan da girmişse demekki çalışanlarıyla bir samimiyeti var. Bir konuşma yapabilirsiniz durumunuzu anlatarak maasinizda iyileştirme isteyebilirsiniz. Bir de bir yılının dolmadiysa bir yılın dolmasını da bekleyebilirsiniz.
evet oda var..o çıkardı bu gün olayını hatta

Direk olarak bu parayla geçinemediğini söyleyeceksin
İstediğin zam oransal büyük ama geçim standartı olarak normalinde altında
İsteğinde anormal, abartılı bir durum yok
Bu kadar çekinme, onlarda insan, düzgün bir dille derdini anlatırsan anlayacaktır
Zammı kademeli olarak da isteyebilirsin ; yani yılın ilk 6 ayı için 1500, 2. 6 ayı için 1700 olsun, yıl sonundaki zamma kadar normal seviyeye gelmiş olur şeklinde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…