Paylaşabiliriz

idil76

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2009
76
1
86
İstanbul
Merhaba arkadaşlar ,

Hepimiz aynı şeylerin mücadelesini verdik ve kimimizde mücadeleye devam ediyoruz. Bu yolda ilerleyişimizi sağlayacak kalan ilaçlarımızı , bizlere moral verecek hikayeleri , olumlu düşünmemizi sağlayacak cd , kitap ,program isimlerini , içimizi ferahlatacak duaları , paylaşabiliriz diye düşünüyorum .Ne dersiniz ?

selam canim harika düsündün derim,bu tedavi sürecinde moralinin yüksek olmasi gercekten cok önemli benim bi asilamam ve ilk tüp bebisim tutmadi allah kismet ederse suabta türkiyede yaptircam ikinic tüp bebisimi insallah bu defa tutar..

hemen size bir moral hikayesi benden.....

1 yıl denedikten sonra doktora gittik olmuyor bir sorun var ne olduğunu öğrenelim diye. sorun bendeki endometriozis denen hastalıkmış. sağolsun tek tüpümü tamamen kapamış, diğeri de yapışıklıklar ve yarı kapanmışlık nedeniyle işlevini yapamaz durumdaymış. teşhisimi yapan doktorum doğal yolla hamile kalamazsın denk gelse bile tüpte takılır dış gebelik yaşarsın dedi. :) :) :) bir de üzerine biri küçük biri orta boy iki tane myoumum vardı....

tüp bebek için şansıma en fazla %40 alternatif olarak ameliyat ve üzerine 3 aşılama için %30 şans verdi.

temmuzda teşhisimi yapan doktordan başka bir doktorla tüp bebek denedik. kimyasal gebelikle sonuçlandı yani negatif.... doktorum belki myomdan yerleşememiş olabilir dedi.

ama bu ikinci doktorum bana hiçbir zaman kendiliğinden hamile kalamazsın diyemem çok hastam oluyor olamaz diye düşündüğümüz ama hamileyim diye gelen dedi. o zaman bir ısınmıştım zaten doktoruma. :)

3 ay sonra ekimde tekrar tedavi olacaktım. hazırlık yapıyordum bu sefer hastalığım yaptığı kötü toksik etkilerinden vücudumu kürler ve beslenme değişikliği ve özellikle bol antioksidanlı besinlerle temizlemeye çalışıyordum....

soğan kürü yaptım belki myom küçülür diye.
çok ama çok dua ettim ramazanda her gece namaz kılıp dua ettim saatlerce. 41 gün meryem suresi okudum.... normalde çok yoğun çalıştığım için namaz kılamıyorum hayatımda ilk defa bu ramazanda akşam namazlarını kıldım kaçırmadıysam vaktini....

sonra ramazan bayramında adet göremem gerekirken bayram geçti hala birşey yok. bende sinir oldum herhalde yediğim içtiğimden kürlerden düzenim bozuldu diye.... ama iki tıkalı tüp ve iki myomla zaten doğal yolla hamile kalmayı düşünemiyordum bile. o yüzden hiç aklıma gelmedi beklediğim 5-6 gün boyunca...

tam adet söktürücü birşeyler mi içsem ki diye düşünürken hadi dedim olmaz ama bir test yapayım allahın işine karışılmaz diye. test yaptım evde ve çift çizgi... hastaneye gittik akşam akşam acile kan tahlili yaptırdım sonuç 3353.... kısacası hamileydim hemde kendiliğinden hemde hiç farketmeden.

kısacası vakti zamanı gelince eğer hiç isyan etmediyseniz elinizden geleni yaptıysanız, sebeplere sarıldıysanız ve çok çok dua ederseniz demek ki olabiliyormuş...

şu anda 10. haftayı bitirmek üzereyim... darısı hepinizin başına canlar..... inşallah hepiniz en kısa zamanda farklı farklı güzel hikayelerle hamileyim diye buraya yazarsınız....

biraz uzun oldu ama moral olması açısından hepsini bilmenizde fayda var dedim.... opuyorumnanaktan

cok güzel bi hikaye benımde tüplerim tıkalı inşallah bizde en yakın zamanda bebişlerimizwe kavusuruz

tebrik ederim canım .Gözün aydın .Darısı bizim başımıza çünkü hepimizin böyle süprizlere ve mucizlere ihtiyacı var gerçekten . Stres de hamile kalamaya çok büyük etkenmiş. Hani derler ya tam unuttuğum zaman yada kafamdan sildiğim zaman kaldım. sanırım sende olmayacak diye kendini şartlandırdığın zamanda kalmışsın.Allah hayırla , sağlıkla kucağına almayı nasip etsin .

cok tesekkurler canlar... darısı inşallah en kısa zamanda kolaylıkla hepinizin başına.... farketmeden kalıverirsiniz sizde benim gibi hamile....

idilcim kesinlikle doğru söylüyorsun... ramazanda yani eylül ayında artık kendiliğinden olmayacak kesinlikle diye inanmıştım. tüm yaptığım hazırlıklar 2. tedavide bu sefer hamile kalırsam bebeğimi kaybetmemek içindi. yani kimyasal gebelik veya düşük olmasın diyeydi. ama kısmet kendiliğinden gelmesiymiş.

tavsiye edebileceğim şey şu;

sorununuza çare olabileceğini düşündüğünüz elinizden gelen, aklınızın kestiği, bilimsel olarak faydası olacağına inandığınız yöntemleri deneyin. sonuçta doğal yollar beslenme vs. genelde birçok şeye faydalı olabiliyor.

sonrasını da Allah'a havele edin. Ben elimden geleni yaptım yapıyorum gerisi sana emanet Rabbim hayırlısını ver benide ona razı et diye ona tevekkel edin. o zaman kafanız daha rahat oluyor... nasıl olsa Rabbim en hayırlısını verecek diye inancınız tam olsun.

o zaman maddi manevi vücudu rahat bırakmış oluyorsunuz o da görevini yerine getirebiliyor sanırım.

ahhh canım ne güzel şeyler yazıyorsun...insan okudukça daha bir ümitleniyor...inşallah rabbim bizlerede böyle güzel mucizeler yaşatır....inan kafamdan atmayı okadar istiyorumki anlatamam....birde canım sen bu incir ve soğan kürlerini ne zaman uygulamıştın..adetten öncemi yoksa ikisi berabermi...bilmiyorum biraz doğal yollara başvurmak istiyorum...tedavi için inanmazsın daha kendimi toparlayamadım...hiç içimden gelmiyor..

Eskiden eşim yok dediği zaman ona nasıl kızıyordum şimdi ise tedaviye biraz ara verelim diyor hiç bir tepki veremiyorum susuyorum..kendimdeki budurumu bende anlayamıyorum...rabbim hepimizin yardımcısı olsun...

arkadasim seni tebrik ederim.demekki RABBiMDEN istemek gerekiyor.süphesizki açilan elleri bos çevirmez...

Rabbim çocuk istiyen herkeze , hayırlı olan zamanda sağlıklı bebişler verir inşallah . kendim için ve isteyen herkez için hergece dua ediyorum

amin canım amin darısı hepinizin tüm isteyenlerin başına en kısa zamanda inşallahhhh :Saruboceq: :Saruboceq: :Saruboceq:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…