Paylaşmazsam çatlayacağım

Ne yapsın kardeşine ''arama beni moralimi bozuyorsun'' mu desin ?
Sizinle evlendi diye kardeşlikten red mi etsin ? O zaman mı mutlu olacaksınız ? Eşinizin kardeşi,belki kadın kendince zor bir dönem yaşıyor bir dayanağa ihtiyacı var,kardeşinize değil yoldan geçene mi anlatsın derdini ? Biraz empati yapın ya ; kardeşiniz zor durumda olsa ya da mutsuz,eşinizin de bunu sorun yaptığını bilseniz ''sen hayırdır'' demez misiniz eşinize ? Kardeşinize mi tavır alırsınız yoksa ?
Konuyu okuyunca,acaba sürekli bir şeyler mi istiyor,diye düşündüm öyle bir şey de gözüme çarpmadı.Kardeşinizi bir nevi dert ortağı gibi arıyor,evet sürekli can sıkıcı şeyler anlatması insanın moralini bozar,ama bunun için o insanı suçlayamazsınız.Eşinizin kardeşi o,tabii ki de onun derdiyle üzülecek yeri geldiğinde dinleyecek.

Evet sürekli bir şeyler de istiyor. Mesela hesapsızca harcayıp şuna şuna altın borcum var deyip ağlıyor eşim zaten sıkışkın bide onu ödemeye çaba sarf ediyor. Görümcem Kendisi çalışıyor geliri gayet iyi. Sizde diyorsunuz yeri geldiğinde dinleyecek diye. Yeri gelmeden sürekli ona koşsun onunla ilgilensin beni kenara atsın istiyor. Benimle bir yarış içinde. Ki daha önce konuştum “ abla artık bir derdin olsa biz iki kişi koşucaz biz evlendik diye sana yüz çevirmicez dedim. Ama eşimi arayıp “ eve gitmeden buraya gel yemek hazırladım “ deyip eşimi doyurup gönderen birisi

Benim kucuk gorumcem bana acik acik demişti abimi senden kiskaniyorum diye ki hic o kadar ic ice degillerdi benden once de ...
Tamamen yapi meselesi he he deyip gec ya

İşte yine istiyorlar ki eşim onlara koşsun onların bir dediğini iki etmesin. Ama bizde aile olduk artık bizimde kendimize göre hayatımız var. Bıktım vallahi

herşeyin bir ölçüsü var, sizde ölçü kaçmış. inşallah görümce en kısa sürede yeniden mutlu bir evlilik yapar.

Siz eşinizin ailesini çok takiyo hayatınızda istemiyosunuz gibi geliyo bana. Bütün konulariniz eş ailesiyle ilgili

Şimdi bir şeyler söyleseniz siz kötü olacaksınız ama bunu biliyorsunuz değil mi ?
Eşinize ''gitme'' deseniz,ailemle arama ne giriyorsun diye size kızacak.En iyisi yakınlık kurmaya çalışıp alttan alta sınırını bildirmek o zaman.Mesela eşinize söyleyin ''seni yemeğe çağırırsa sen bize gelmesi için ısrar et'' deyin,eşinizin evinin orası olmadığını bilsin,sizi de görsün.

Görümcene sinir oldum.
Ama sen o gibi olma. Aranı iyi tut bence. Yemek hazırladıysa seni niye çağırmıyor?
Kocan dengeyi kurması gereken kişi asıl. Uzak bir yere falan mı taşınsanız?

benim görümce daha biz 20 günlük evliyken 2 çocuğuyla herakşam yada gün aşırı gelip bizde kalmaya başladıydı.eşiyle problemlerinden dolayı.eşi içkiden dolayı kafayı sıyırmıştı .gelip kalması değilde o iki çocuğu her geldiğinde altlarına yapıyorlardı.iki çocuk birden.bide küçükte değillerdi.biri 6 diğeri 8 yaşındaydı.günaşırı akşamları gelip işeyip sabah evine geri gidiyorlardı.ve bu durumu çözmek için hiç bişey yapmıyordu.bende sesimi çıkartamıyordum.her geldiklerinde yorgan çarşaf battaniye batıyordu.kışın ortasında evlenmiştik.bide her geldiğinde eşiyle olan problemlerini bana anlatıyordu.allahım o günler geldi aklıma ne kötü günlerdi.senin konunu okuyunca ben nelere katlanmışım dedim.

Peki sonra düzeldi mi düzeldiyse nasıl oldu

Empati yapıyorum öncelikle
Hayatımın belli dönemlerinde benzer tür yalnızlıklarım da oldu. Çok güçlü kadınlar bile bazen yeniliyor yalnızlığa. Mesela annem maddi manevi tanıdığım en güçlü kadındı ama bir kere bana dedi ki ; hayatta hiç bir şeye özenmedim ama şu işten gelirken poşetinde iki ekmek olan adamlar var ya onlara hep özeniyorum ... bu cümlenin annemin boşanmış bir anne olması, bir hayat arkadaşı özlemi olması ile ilgili olduğunu 30 yaşımdan sonra kavradım. Keza ablam boşandığında tek dayanağı bendim.O yüzden konuda bahsedilen görümceyi gayet iyi anlıyorum. Çevremdeki herkese insan olarak değer veriyorum, eşim benim eşim olduğu kadar görümcelerimin abisi, birilerinin dayısı, amcası buna saygı duyuyorum öncelikle

Siz anlayışlı birisine benziyosunuz ne güzel. Evet ben ona da hak verdim hep yanında oldum hatta onun yaptığını fark edenler sen bunu iyiliğinle yen dedi. Öyle yapmaya çalıştım bu sefer hakimiyet kurmaya çalıştı laflarımı cımbızla çekip sürekli eşime bana şunu dedi bunu dedi demeye başladı o kadar dikkatli olmama rağmen. Ben kendimi onun yerine koyuyorum allah korusun basıma böyle bişey gelse abimi kendime çekmek yerine onlarla birlik olmaya beraber atlatamaya çalışırım. Abimin mutluluğuyla mutlu olmaya çalışırım. Eşi yüzünü güldürdüğü için severim onu kıyasa girmem kırııcı olmam.

Çok doğru söylüyorsunuz.

Her insanın hayata vereceği tepki bir değil , eğer hatalı bir davranışı varsa bunu düzeltmek eşinize düşer. Onu düşman bellemeyin yeterli daha çok yeni evlisiniz sizinde düzene alışma süreciniz. Eşinizin başka insanlarında hayatının bir parçası olduğunu kabullenin yeterli. Ben görümcenizin düşmanvari bir tavırda olduğunu düşünmüyorum, o da dayanak gördüğü kardeşinin yeni düzenine adapte olmaya çalışıyor. Hata yapabilir mühim olan sizin bu hataları savaşa çevirmemeniz, kendinizi bilememeniz. Toplumun görümce psikolojisini boşverin, etrafı da dinlemeyin, her evlilik kendi şartları içinde özeldir, eşinizi de zora sokmayın

Canım senın hıc derdın bıtmıyor bu esınım aılesı ıle esınle bırı sana yorum yapmıstı. Er ya da gec bosanacaksn dıye bencede. Ayrıca kadının basında adam yok ne olmus esın ablası ıle ılgılense. Bızım dugunumuz olmadan ıkı ay once görümcemın esı vefat ettı uc cocukla kaldı gunde uc kere telefonda gorustuklerını bılıyorum geldı evımde kaldı 18 gun yenı evlıydım elını ıse bıle degdırmedım. Bılmıyorum esınızın tuvalete gıtmesıne de karısın tam olsun. Senın ablan aynı durumda olsa evınden erzak bıle goturursun ılgılenmez mısın aynı sey senın basına gelse. Gıder gelır harclık bıle verırsın.

Son düzenleme:
Kac yasındasınız bılmıyorum ama ınsanı ılıskılerınız bır garıp daha dun konunuzu okudum. Bence sız kendınıze donun bır bakın lutfen. Esınız sızle evlendı dıye anasız babası dogmadı sız yokken onlar vardı. 6 aydır esınızın yanındasınız bu kadar sahıplenmeyın kıskanmayın. Sasıyorum ya sızın aılenız dort dortluk mu mukemmel mısınız pasa torunu fılan mısınız.

Haklisiniz , empati bir cok soruni çözüyor. Insanlarin yasadiklarini hislerini bilmiyoruz elbette ama bu konudaki görümce "kardesim yeni evli , rahat birakayim evliliklerini yasasinlar" diye dusunemez miydi? O da empati yapmiyor yeni evli cifte. Mesela isten gelirken evine cagirip doyurup gonderiyormus. Karisi yemek yapmis bekliyordur demek cok mu zor acaba. Bilemiyorum keske karsimizdaki insanlarin niyetini gorebilsek. Ama sizi takdir ediyorum, boyle iyi niyetli sakin insanları hep takdir ederim kendim o sekilde olamadığım icin. Cok cabuk sinirlenirim ben.

Peki sonra düzeldi mi düzeldiyse nasıl oldu
birkaç ay kadar devam etti.sonra boşanma kararı alıp ayrı eve çıktı.ayrı eve çıktıktan bir iki ay sonrada eşi öldü boşanmadan.maaşı kaldı filan kendine yeni bir düzen kurdu.ama yaptığı düşüncesizliği ve art niyetini affetmem 1-2 yılımı aldı.ama olanları unutmam imkansız sanırım.

Arayıp sorunlarından derdinden bahsediyo eşimde üzülüyo modu düşüyo. Evet evet her gün... Olmadı gün aşırı
benim esimde kizkardesiyle oyleydi bosandi kardesi hergun konusuyorlrdi benim hic modunu dusrdugu aklima gelmedi oturur onlarla bende uzulrdum ama bir baktm esim hergun skntiya giriyor hayatini etkiliyor bir sene surdu bu durum snra sevgilisi oldu kizin bizden uzaklasti.. sonrasinda bosandik sebep bunlar degildi ama eski esim oldu soncda suanda istedigi kadr ugrassn onlarla.rahat rahat

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…