• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

pco lu olup tedavi olmadan hamile kalanlar

Merhaba doktor kontrolunden geldım ve pco tamamen gıtmıs doktorum bravo ustune bravo dedı ınanamadı azmım ve kılo kaybımdan :) dolayı cok sasırdı cok az kucuk kıstler var onlar da hamıle kalmana engel degıl dedı ve adet olursan eylulde onlar da gıder dedı kılo vermeme devam etmemı soyledı yumurtalıklarıma baktı gecen hafta adet gormustum hersey cok guzel dedı ıstersen esın de ısterse bı test yapsın dedı cok sevındım doktor hanım sızınle paylasmak ıstedım bu surecte sadece folık asıt kullanmamı soyledı ben bunun harıcınde polen de yıyorum 4 ay ıcınde pco dan kurtuldum cok sukur belkı daha once de vardı ama ben mayısta ogendım Allahıma bınlerce kez sukurler olsun:) Yazılarınız ıcın cok tesekkur ederım Mutlu gunler

Merhaba haberlerin beni sevindirdi, paylaştığın için de teşekkürler, azimin zaferi diyelim ve daha güzel haberlerini bekleyelim. Sevgiler

merhaba doktor kontrolunden geldım ve pco tamamen gıtmıs doktorum bravo ustune bravo dedı ınanamadı azmım ve kılo kaybımdan :) dolayı cok sasırdı cok az kucuk kıstler var onlar da hamıle kalmana engel degıl dedı ve adet olursan eylulde onlar da gıder dedı kılo vermeme devam etmemı soyledı yumurtalıklarıma baktı gecen hafta adet gormustum hersey cok guzel dedı ıstersen esın de ısterse bı test yapsın dedı cok sevındım doktor hanım sızınle paylasmak ıstedım bu surecte sadece folık asıt kullanmamı soyledı ben bunun harıcınde polen de yıyorum 4 ay ıcınde pco dan kurtuldum cok sukur belkı daha once de vardı ama ben mayısta ogendım allahıma bınlerce kez sukurler olsun:) yazılarınız ıcın cok tesekkur ederım mutlu gunler

Merhaba doktor hanım;
Ben 26 yasında 70 kilo 1.75 boyunda 1 yıllık evliyim.
Polikistik over durumu bendede var 3 ay önce öğrendim. Bebek istiyoruz ama olmuyor.
Adetlerim cok düzenli 30 günde bir oluyordum. Doktorum glukofen 1000 M g vermişti günde sabah aksam 2000 m g iciyorum.
Şimdi adetlerim 29 güne düştü. Kilo vermem gerekiyormuş.
Aynı zamanda Tiroid hastasiyim Tiroid bezlerim tamamen alındı. Hergüne ilaç kullanıyorum.
Tiroid engel değil diyorlar ama birde basıma pco çıktı.
Hamile olamama engelmidir.

merhaba tiroid ilaçlarınızı kullanıp düzene soktuğunuzda gebeliğinize enegel bir durumu kalmaz. pco için ise kilo vermeniz doğru bir başlangıç. doktorunuzun kontrolünde yumurtlama takipleriniz ve gerekli diğer testleriniz planlanarak anne olmanız için gerekenler yapılacaktır. sevgilerimle.

Merhaba doktor hanım;
Ben 26 yasında 70 kilo 1.75 boyunda 1 yıllık evliyim.
Polikistik over durumu bendede var 3 ay önce öğrendim. Bebek istiyoruz ama olmuyor.
Adetlerim cok düzenli 30 günde bir oluyordum. Doktorum glukofen 1000 M g vermişti günde sabah aksam 2000 m g iciyorum.
Şimdi adetlerim 29 güne düştü. Kilo vermem gerekiyormuş.
Aynı zamanda Tiroid hastasiyim Tiroid bezlerim tamamen alındı. Hergüne ilaç kullanıyorum.
Tiroid engel değil diyorlar ama birde basıma pco çıktı.
Hamile olamama engelmidir.

2 yıllık evliyim..

Yaklaşık 5 ay önce doğum kontrol hapını bıraktım..3 ay eşim korundu.Daha sonra korunmayı bıraktık..2 ayım hüsranla sonuçlandı..Daha sonra doktor kontrolünde PKO olduğunu öğrendim..

Ben zayıfım,adetlerim düzenli,tüylenme sorunum yok ama PKO var..

Ayın 17sinde hormon testlerini yaptıracam.Kafam çok karışık.Nasıl bir tedavi uygulanıcak

merhabalar
bende 4 senelik evli 3 senedirde çocuk isteyen pkos olan bir hastayım.3-4 ay bir tedavi süresi geçirdim bu tedaviler klomen gonal f puregon çatlatma iğnesi ve bunların sonucunda bir adet olgun yumurta oluştu ancak yine de hamile kalamadım.eşimin sperm analizi normal,rahim filmi de çektirdim bir sorun yokmuş
adetlerim önceden çok düzensizdi son 7 aydır düzenli bir şekilde olmaktayım hormon değerlerim de normale döndü sayılır ancak doğal yolla bir hamilelik elde edemedim.demem o dur ki tedaviye devam edeyim yoksa tüp bebek mi önerirsiniz.bu arada zayıf bir hastayım.gelecek ay adet olunca 3.gnünde hormon değerlerimi getirip sizinle görüşmek isterim
sevgiyle kalın

mrb. ben de pcoluyum soğan kürüyle hamile kaldm.önerrm....

Merhaba panik yapacağınız bir durum yok, zaten doktorunuz tarafından testleriniz istenmiş, size izleyeceğiniz yolu da test sonuçlarınızla anlatacaktır. Sevgiler.

2 yıllık evliyim..

Yaklaşık 5 ay önce doğum kontrol hapını bıraktım..3 ay eşim korundu.daha sonra korunmayı bıraktık..2 ayım hüsranla sonuçlandı..daha sonra doktor kontrolünde pko olduğunu öğrendim..

Ben zayıfım,adetlerim düzenli,tüylenme sorunum yok ama pko var..

Ayın 17sinde hormon testlerini yaptıracam.kafam çok karışık.nasıl bir tedavi uygulanıcak

4 yillik evliyim,adet oldugumdan beri adetim duzensiz,yilda 1 kere falan oluyordum,29 yasindayim , 3 yildir ara-ara tedavi gormeme ragmen cocuk yok, prolaktinim cok,rahmim ince 7mm. cocuk ozlemi cekmekten bikildim,ogretmenim,psikolojim bozuldu,isimi bile birakmak istiyorum,evden disari cikmak istemiyorum,Allah tum isteyenlere cocuk nasip etsin,insallah!!!

geçen ay yumurtalarım gelişmediğinden seropenle sağ yumurtalıklarımda 1tane 16ml yumurtam tek vardı isteğim üzerine çatlama iğnesi yaptırmadım yine sağ tarafta 2.5cm kistm var 5ay kadar doğum kontrol hapı kullandım geçmedi.sorum yumurtalarımın gelişmemesine kontrol hapının bi etkisi olmuşmudur, birde doktorum pkolu olduğumdan falan bahsetmedi pkoslumuyum sizce TEŞEKKÜRLER

merhaba anlattığınız sıkıntıları doğru doktorlarla çözümlemek hayallerinize sizi kavuşturmak zor değil. bu nedenle hayat küsmek yerine doğru başvurularınız yapmanızı öneririm. size yardımcı olmamı isterseniz bana bahçeci kliniğinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. sevgiler.

4 yillik evliyim,adet oldugumdan beri adetim duzensiz,yilda 1 kere falan oluyordum,29 yasindayim , 3 yildir ara-ara tedavi gormeme ragmen cocuk yok, prolaktinim cok,rahmim ince 7mm. cocuk ozlemi cekmekten bikildim,ogretmenim,psikolojim bozuldu,isimi bile birakmak istiyorum,evden disari cikmak istemiyorum,Allah tum isteyenlere cocuk nasip etsin,insallah!!!

merhaba doğum kontrol hapına rağmen 5 aydır geçmiyorsa kist paraovaryan olabilir, ya da içi dolu başka bir kist olabilir. yani fonksiyonel dediğimiz kistlerin bu süre içinde çoktan kaybolması gerekirdi. ikinci bir göz görse başka bir muayene daha olsanız tedavinizde yol almanızı sağlayabilir. sevgiler.

geçen ay yumurtalarım gelişmediğinden seropenle sağ yumurtalıklarımda 1tane 16ml yumurtam tek vardı isteğim üzerine çatlama iğnesi yaptırmadım yine sağ tarafta 2.5cm kistm var 5ay kadar doğum kontrol hapı kullandım geçmedi.sorum yumurtalarımın gelişmemesine kontrol hapının bi etkisi olmuşmudur, birde doktorum pkolu olduğumdan falan bahsetmedi pkoslumuyum sizce TEŞEKKÜRLER

merhaba doğum kontrol hapına rağmen 5 aydır geçmiyorsa kist paraovaryan olabilir, ya da içi dolu başka bir kist olabilir. yani fonksiyonel dediğimiz kistlerin bu süre içinde çoktan kaybolması gerekirdi. ikinci bir göz görse başka bir muayene daha olsanız tedavinizde yol almanızı sağlayabilir. sevgiler.

aytun hanım bu sorumuda yanıtlayın lütfen.yumurtalarım gelişmiyo bunun kullandığım doğum kontrol hapıyla bi ilgisi varmıdır? bu hapların yumurtalıkları baskıladığını duymuştm.kistm 1yılldır falan var özelede gittm basit yumurtalık kisti olduğunu kist bile sayılmadığını gebeliğe de engel olmadığını söyledi.buarada karnımdan ultrasondan bakıldı ve hormon testi yapıldı alttan muayene hiç olmadım buzamana kadar.TEŞEKKÜRLER

Sevgili arkadaşlar,

bende PKO hastasıyım, 3 yıldır evliyim ve 31 yaşımdayım. 2 yıldır bi sürü sıkıntı, üzüntü ve bi çok hayal kırıklıkları yaşadım. Ruhsal sancıların yanısıra fiziksel ağrılarımda çok oldu. Eminim aranızda bunu yaşayanlar çok iyi anlar.
Amaaaaaaaaaaaa :1: dediğim gibi ALLAHTAn ümit kesilmez.
onca tedavi gördüm, ilaçlar içtim, aşılar yapıldı, bir sürü bir sürü uğraşlar...
artık pes edip seneye 2013 de yapmaya planladığımız tüp bebek girişimine odakladım. Hem ruhum dinlenir hem de para biriktiririz derkeeeeen, geçen hafta hamile olduğumu öğrendim. ALLAHIMA şükür benimde bir evladım olacak. Verende ALLAH alanda. arkadaşlar bol bol dua edin, ümidinizi kesmeyin ve kendinize dinlenmeye vakit verin. ben yaşımdan dolayı çok sıkıntı yaptım, ama gereksizmiş. bunları neden yazıyorum?! benim durumumda olan arkadaşlara ümit olsun diye. yalnız değilsiniz. ve inanın daha yazacak bir çok şeyim var ama kafanızı yoğunlaştırmak istemiyorum. Son olarak diyorum ki:
ARKADAŞLAR RUHUNUZA VE BEDENİNİZE DİNLENMEYE FIRSAT VERİN
gerekirse tedavinize bir müddet ara verin. başka uğraşlar edinin. kafanızı boşaltın. bedeninizi arındırın.
kafa boşaltmak deyince insan imkansız sanıyor ama değil. inanın bana oluyor. ben artık kabullenmiştim olmuyor benim bebeğim demiştim, tek çarem tüp bebek diyordum ve beklemeye almıştım. ama büyük ALLAHIM bana tedaviyi bıraktıktan 6-7 ay sonra normal yoldan hamile kalmayı nasip etti. İnşallah darısı olmayanların başına. çok güzel bir duygu. ALLAHIm hepinize tatdırsın. kusura bakmayın uzun uzun yazdım ama hem mutluluğumu paylaşmak hemde ümidi tükenenlere ümit olmak istedim.
hepiniz ALLAHA emanet olun.

merhaba geçmişte kullandığınız doğum kontrol haplarının yumurtanızın gelişmemesiyle bir ilgisi yok.

aytun hanım bu sorumuda yanıtlayın lütfen.yumurtalarım gelişmiyo bunun kullandığım doğum kontrol hapıyla bi ilgisi varmıdır? bu hapların yumurtalıkları baskıladığını duymuştm.kistm 1yılldır falan var özelede gittm basit yumurtalık kisti olduğunu kist bile sayılmadığını gebeliğe de engel olmadığını söyledi.buarada karnımdan ultrasondan bakıldı ve hormon testi yapıldı alttan muayene hiç olmadım buzamana kadar.TEŞEKKÜRLER

2012 ocak ayından berı cocuk dusunuyoruz mayıs ayında pco oldugumu ogrendım tedavı gordum kılo verdım ve dun 2 haftalık hamıle oldugumu ogrendım soktayım daha hem esımde bakterı oldugu ıcın antıbıotık ıctık 2 hafta sper testı ıcın bekledık toplamda 3 hata cınsel ılıskı olmadı ama mucızem geldı Allah herkezın yuzunu guldursun umudunuzu kaybetmeyın dualarınızı eksık etmeyın 2 haftalık oldugum ıcın doktor keseyı goremedı haftaya gel dedı ama endometryum kalınlasmıs dedı bu bıle guzel Sızınle paylasmak ıstedım Doktor hanım cok mutluyum

tebrikler gözünüz aydın

2012 ocak ayından berı cocuk dusunuyoruz mayıs ayında pco oldugumu ogrendım tedavı gordum kılo verdım ve dun 2 haftalık hamıle oldugumu ogrendım soktayım daha hem esımde bakterı oldugu ıcın antıbıotık ıctık 2 hafta sper testı ıcın bekledık toplamda 3 hata cınsel ılıskı olmadı ama mucızem geldı Allah herkezın yuzunu guldursun umudunuzu kaybetmeyın dualarınızı eksık etmeyın 2 haftalık oldugum ıcın doktor keseyı goremedı haftaya gel dedı ama endometryum kalınlasmıs dedı bu bıle guzel Sızınle paylasmak ıstedım Doktor hanım cok mutluyum

çok sevindim Allah kucağınıza almayı da nasip etsin darısı biz çocuk isteyenlere.benimde sürekli ağlamaklı bir durumum oldu çocuğum olmuyor diye herşeye üzülüyorum of of
Sevgili arkadaşlar,

bende PKO hastasıyım, 3 yıldır evliyim ve 31 yaşımdayım. 2 yıldır bi sürü sıkıntı, üzüntü ve bi çok hayal kırıklıkları yaşadım. Ruhsal sancıların yanısıra fiziksel ağrılarımda çok oldu. Eminim aranızda bunu yaşayanlar çok iyi anlar.
Amaaaaaaaaaaaa :1: dediğim gibi ALLAHTAn ümit kesilmez.
onca tedavi gördüm, ilaçlar içtim, aşılar yapıldı, bir sürü bir sürü uğraşlar...
artık pes edip seneye 2013 de yapmaya planladığımız tüp bebek girişimine odakladım. Hem ruhum dinlenir hem de para biriktiririz derkeeeeen, geçen hafta hamile olduğumu öğrendim. ALLAHIMA şükür benimde bir evladım olacak. Verende ALLAH alanda. arkadaşlar bol bol dua edin, ümidinizi kesmeyin ve kendinize dinlenmeye vakit verin. ben yaşımdan dolayı çok sıkıntı yaptım, ama gereksizmiş. bunları neden yazıyorum?! benim durumumda olan arkadaşlara ümit olsun diye. yalnız değilsiniz. ve inanın daha yazacak bir çok şeyim var ama kafanızı yoğunlaştırmak istemiyorum. Son olarak diyorum ki:
ARKADAŞLAR RUHUNUZA VE BEDENİNİZE DİNLENMEYE FIRSAT VERİN
gerekirse tedavinize bir müddet ara verin. başka uğraşlar edinin. kafanızı boşaltın. bedeninizi arındırın.
kafa boşaltmak deyince insan imkansız sanıyor ama değil. inanın bana oluyor. ben artık kabullenmiştim olmuyor benim bebeğim demiştim, tek çarem tüp bebek diyordum ve beklemeye almıştım. ama büyük ALLAHIM bana tedaviyi bıraktıktan 6-7 ay sonra normal yoldan hamile kalmayı nasip etti. İnşallah darısı olmayanların başına. çok güzel bir duygu. ALLAHIm hepinize tatdırsın. kusura bakmayın uzun uzun yazdım ama hem mutluluğumu paylaşmak hemde ümidi tükenenlere ümit olmak istedim.
hepiniz ALLAHA emanet olun.

ne güzel Rabbim tüm isteyenleri sevindirsin en yakın zamanda bizlere de verir inşallah

doktor hanım yaşım 23 bende de pcos var ne yazıkkı kendimi bildim bileli adetlerim hep düzensizdi ve pcos hastalığınında tüm belirtileri var..doktorun önerisiyle bi seneye yakın doğum kontrol hapı kullandım sonra bıraktım ama yaklaşık 5 aydır düzenli adet görüyorum ilaç kullanmadığım halde..evli değilim şu an ama korkuyorum ilerisi için acaba adetlerim düzene girdi diye umutlanabilir miyim?

Back
X