• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

pco lu olup tedavi olmadan hamile kalanlar

Merhaba, pco durumunda ilaçlarla adet düzene girebilir şimdi düzenliyse ve evli değilseniz ilaç kullanmanıza gerek yok. Kontrollerinize düzenli gidiniz ve çocuk istediğiniz dönemde tekrar durumunuz gözden geçirilsin. Sevgiler.

doktor hanım yaşım 23 bende de pcos var ne yazıkkı kendimi bildim bileli adetlerim hep düzensizdi ve pcos hastalığınında tüm belirtileri var..doktorun önerisiyle bi seneye yakın doğum kontrol hapı kullandım sonra bıraktım ama yaklaşık 5 aydır düzenli adet görüyorum ilaç kullanmadığım halde..evli değilim şu an ama korkuyorum ilerisi için acaba adetlerim düzene girdi diye umutlanabilir miyim?

hocam merhaba, klomen tedavisi gordum uzun zaman ama gebe kalamadim. sadece 1 kez puregon' la hamile kaldim. o da 4 haftalik duşukle sonuclandi... bu ay ilk defa aşılama yapmayi duşunuyorum. Yumurtalarim klomene cevap veriyor. Sizce aşılama icin puregon' lami devam ediyim yoksa klomenle devam etsem iyi sonuc alir miyim? yani puregon dahami efektif bir ilac gebe kalmada? ona gore doktor secimi yapicam da... Bir de puregon pahalli oldugu icin, acikcasi klomen daha işime geliyor.

bir de eşimin sperm sonucu icin yorumunuzu alabilir miyim?
Volüm : 2.5 ml
Likefaksiyon : 20 dak.
yuvarlak hucre : 2 milyon
motilite : % 54
TPMSS : 22 milyon
Kruger' s criteria : % 8

Merhaba her iki ilaç da tedavide kullanılır hatta birlikte de verilirler. Bu ilaç seçimini doktorunuz belirleyecektir bu nednele benim muayene etmediğim hastalar için ilaç önerisi yapmam doğru olmaz. Size tedavinizde bol şans diliyorum. Sevgiler

hocam merhaba, klomen tedavisi gordum uzun zaman ama gebe kalamadim. Sadece 1 kez puregon' la hamile kaldim. O da 4 haftalik duşukle sonuclandi... Bu ay ilk defa aşılama yapmayi duşunuyorum. Yumurtalarim klomene cevap veriyor. Sizce aşılama icin puregon' lami devam ediyim yoksa klomenle devam etsem iyi sonuc alir miyim? Yani puregon dahami efektif bir ilac gebe kalmada? Ona gore doktor secimi yapicam da... Bir de puregon pahalli oldugu icin, acikcasi klomen daha işime geliyor.

Bir de eşimin sperm sonucu icin yorumunuzu alabilir miyim?
Volüm : 2.5 ml
likefaksiyon : 20 dak.
Yuvarlak hucre : 2 milyon
motilite : % 54
tpmss : 22 milyon
kruger' s criteria : % 8

Merhaba her iki ilaç da tedavide kullanılır hatta birlikte de verilirler. Bu ilaç seçimini doktorunuz belirleyecektir bu nednele benim muayene etmediğim hastalar için ilaç önerisi yapmam doğru olmaz. Size tedavinizde bol şans diliyorum. Sevgiler

hocam cok tesekkurler, bu arada eşimin sperm degerleri icin sizden bir yorum alabilir miyim?

Merhabalar doktor hanım...25 yaşındayım yaklaşık 1 yıldır bebek istiyoruz.bir kimyasal gebelik geçirdim.ondan sonra adet düzenim bozuldu 40-45 derken en son 8 ağutosta adet oldum ve doktorum muayene etti pko olabiliceğimi söyledi(kesin teşhisi koymak için hormon tahlillerini görmesi gerekiyormuş)...tarlusal verdi 10 gün sabah akşam kullandım biteli 2 gün oluyor henüz adet olmadım.olunca hormon tahlillerim yapılacak.tarlsalın 7. gününde çok şiddetli sancım oldu.karnımın alt kısmında.vajinal bölgeme doğru.ama hayatımda böyle sancı çekmedim.1 saat kadar mahvoldum.sebebini bilmiyorum.yumurtaların çatlamış olma ihtimali olabilir mi?Teşekkür ederim şimdiden..

Merhaba bu ağrınız ilaca bağlı değildir. Yumurta çatlaması için de çok geç bir tarih ama muayene olsaydınız keşke. Bayram dolayısıyla soruları ancak cevaplayabiliyorum. Iyisinizdir umarım şimdi. Sevgiler.

merhabalar doktor hanım...25 yaşındayım yaklaşık 1 yıldır bebek istiyoruz.bir kimyasal gebelik geçirdim.ondan sonra adet düzenim bozuldu 40-45 derken en son 8 ağutosta adet oldum ve doktorum muayene etti pko olabiliceğimi söyledi(kesin teşhisi koymak için hormon tahlillerini görmesi gerekiyormuş)...tarlusal verdi 10 gün sabah akşam kullandım biteli 2 gün oluyor henüz adet olmadım.olunca hormon tahlillerim yapılacak.tarlsalın 7. Gününde çok şiddetli sancım oldu.karnımın alt kısmında.vajinal bölgeme doğru.ama hayatımda böyle sancı çekmedim.1 saat kadar mahvoldum.sebebini bilmiyorum.yumurtaların çatlamış olma ihtimali olabilir mi?teşekkür ederim şimdiden..

Merhaba bu ağrınız ilaca bağlı değildir. Yumurta çatlaması için de çok geç bir tarih ama muayene olsaydınız keşke. Bayram dolayısıyla soruları ancak cevaplayabiliyorum. Iyisinizdir umarım şimdi. Sevgiler.

çok teşekkür ederim ilginiz için.şu an iyiyim tarlusal bittikten 6 gün sonra regl oldum.3. günü hormon tahlillerim yapıldı ve hepsi güzel çıktı.normal değerlerde.doktor da adet düzensizliğim olduğu için klomen verdi 5 gün kullanıp tekrar gidicem doktoruma.ultrasonla bakıcak.umarım bu ay o güzel haberi alırım.çok teşekkür ederim tekrar....

ben varım sadece bebe aspırını kullandım hem adetımı duzene soktu hemde bebeşlerım geldı ıkı kere denedım ıkısındede hamıle kaldım
bebe aspırınının nasıl kullandınızz??anlayamadımm!!kanı sulandırır oo!hamıle kalmaya etkısmı var kan sulandırmamnın!!bı yardımcı olsanınz lutfen

aytun hanım mrb ben 2007 de pko ile tanıştım.adet görememeye başlamıştım.diane35 2 ay kullandım 7 ay çok düzenli adet oldum ama sonra yine başladı evlendikten sonra da devam etti. 2. ay hamile kaldım. emzirirken tahlil sonuçlarım normaldi çok düzenli adet görüyordum. şimdi ise yine azaldı sadece 1 gün oluyorum.bu yumrtlarımın çatlamadığı anlamna mı gelir.

merhaba yumurtanızın çatlamamsıdurumunda adet miktarınızda azalma değil düzeninde bozulma olur. bu nedenle yeniden bir değerlendirme yapılması için doktorunuzla görüşebilirsiniz. sevgiler.

aytun hanım mrb ben 2007 de pko ile tanıştım.adet görememeye başlamıştım.diane35 2 ay kullandım 7 ay çok düzenli adet oldum ama sonra yine başladı evlendikten sonra da devam etti. 2. ay hamile kaldım. emzirirken tahlil sonuçlarım normaldi çok düzenli adet görüyordum. şimdi ise yine azaldı sadece 1 gün oluyorum.bu yumrtlarımın çatlamadığı anlamna mı gelir.

Aytun hanım mrb bende düzenli adet gören bir pko hastasıyım bir buçuk yıldır bebek istememize rağmen olmuyor bütün tetkikler yapıldı(yumurta takibi,sperm tahlili,rahim filmi)her şey gayet normal ama olmuyor nedeni ne olabilir bu ay aşılama düşünüyoruz şansım ne kadar

aytun hanım merhaba, bende pco hastası olduğumu geçen ay öğrendim adetlerim hep düzensizdir kafasına göre yani.geçen ayda 15 gün gecikince kan testi yaptırdım ve aynı gün adet oldum daha sonra 15 gün sonra kan tahlili sonuçlarımla özel dr.a gittim ilk sorusu ailede varmı düzensizliği olan dedi bende teyzem ve anneannem böyleymiş ama annemin düzenli dedim.tamam bu senin normal,n dedi ve kan tahlili sonuçlarımın çok ii olduğunu söyledi.ultrasondada baktı rahim içi temiz dedi kilon ve tüylenmen yok dedi yumurtalıklarımın normalden biraz kalın olduğunu ve polikistik over durumunun olduğunu ama tedaviye gerek olmadığını söyledi ama ben pek tatmin olamadım.yani baz olan durumundaymışım ben. sizce başka dr.a görünmem gerekirmi çocuk sahibi olmak istiyorum ve 27 yaşındayım. ayrıca hormon testi hiç birşey istemedi bu senin normalin dedi.lütfen yardımcı olun.

ilk adet gördüğüm günden beri düzensizlik yaşayan ve pco tanısı konulmuş biriyim.ilaçlarla 1sene tedavi gördüm.yalnız ilacı bırakmamla eskiye döndü.ilaçlar sebebiyle kilo almaya başladım.1.70cm boy 72 kg yum.görenler kilon yok desede bir iki kilo verdiğimde adet döngüm üç dört gün oynuyo.evlenmeden önce 4 aya kadar adet olmuyordum.10 aydır evliyim.9aydır korunmuyorum.40 ve 45 günde bir adetlerim gelmeye başladı.kan değerlerimde hormonal sıkıntım yok ama pco yüzünden hamile kalamıyorum.bu ay soğan kürü yaptım15 gün.kürün bittiği gün yumurtladım.bende değerlendirdim.2 haftaya belli olur ancak bu pco yüzünden yine olmazsa diye çok korkuyorum.çok çaresizim:50:

merhaba,
durumunuzu ve beklentilerinizi yanyan getirip tedavi şeklini birlikte belirlememiz gerekir. çünkü her tedavinin kendi içinde değerli olduğu durumlar, gebelik oranları, maliyeti, zorluğu ve yapılabilirlik sayısı vardır. ne zaman isterseniz beklerim. gelmeden önce kliniği aramanız yeterli olacaktır. sevgiler. görüşmek dileğiyle.

hocam merhaba,

benimde size bir sorum olacak bende pcoluyum önümzdeki ay bebek için tedaviye başlıcam ama aynı zamanda kilo da vermek istiyorum. karbonatlı su içmemin ya da l cartine gbi cla hapları kullanmamın zararı olur mu ? bu arada geçtiğimiz ay da kimyasal gebelik geçirdim.. :(

merhaba,pco nedeniyle olusan kilonun altında insülin direnci sık rastlanmaktadır. önce testlerinizi tamamlayın. diyetisyen desteği alabilirsiniz. ama bahsettiğiniz diğer şeyler benim bilgim dışında. sevgiler.

hocam merhaba,

benimde size bir sorum olacak bende pcoluyum önümzdeki ay bebek için tedaviye başlıcam ama aynı zamanda kilo da vermek istiyorum. karbonatlı su içmemin ya da l cartine gbi cla hapları kullanmamın zararı olur mu ? bu arada geçtiğimiz ay da kimyasal gebelik geçirdim.. :(

merhaba muayenenizi yapmadan birşey söyleyemem mevcut testlerinizle birlikte imkanınız varsa fulya bahceci tüp bebek merkezindeyim bana ulaşınız lütfen sevgiler.

aytun hanım merhaba, bende pco hastası olduğumu geçen ay öğrendim adetlerim hep düzensizdir kafasına göre yani.geçen ayda 15 gün gecikince kan testi yaptırdım ve aynı gün adet oldum daha sonra 15 gün sonra kan tahlili sonuçlarımla özel dr.a gittim ilk sorusu ailede varmı düzensizliği olan dedi bende teyzem ve anneannem böyleymiş ama annemin düzenli dedim.tamam bu senin normal,n dedi ve kan tahlili sonuçlarımın çok ii olduğunu söyledi.ultrasondada baktı rahim içi temiz dedi kilon ve tüylenmen yok dedi yumurtalıklarımın normalden biraz kalın olduğunu ve polikistik over durumunun olduğunu ama tedaviye gerek olmadığını söyledi ama ben pek tatmin olamadım.yani baz olan durumundaymışım ben. sizce başka dr.a görünmem gerekirmi çocuk sahibi olmak istiyorum ve 27 yaşındayım. ayrıca hormon testi hiç birşey istemedi bu senin normalin dedi.lütfen yardımcı olun.

merhaba bu çaresiz kalacağınız bir durum değil doğru ellerde iyi takipler ve tedavilerle gebelik yaşarsınız. eğer dilerseniz size yardımcı olmak isterim. fulya bahcecei tüp bebek merkezinden bana kolaylıkla ulaşabilirsiniz. en çok ilgiliendiğim hasta grubu pco dur. sevgiler. görüşmek dileğiyle.

ilk adet gördüğüm günden beri düzensizlik yaşayan ve pco tanısı konulmuş biriyim.ilaçlarla 1sene tedavi gördüm.yalnız ilacı bırakmamla eskiye döndü.ilaçlar sebebiyle kilo almaya başladım.1.70cm boy 72 kg yum.görenler kilon yok desede bir iki kilo verdiğimde adet döngüm üç dört gün oynuyo.evlenmeden önce 4 aya kadar adet olmuyordum.10 aydır evliyim.9aydır korunmuyorum.40 ve 45 günde bir adetlerim gelmeye başladı.kan değerlerimde hormonal sıkıntım yok ama pco yüzünden hamile kalamıyorum.bu ay soğan kürü yaptım15 gün.kürün bittiği gün yumurtladım.bende değerlendirdim.2 haftaya belli olur ancak bu pco yüzünden yine olmazsa diye çok korkuyorum.çok çaresizim:50:

merhaba aşılama tedavilerinde başarı şansı %15-20 civarındadır ama sizin durumunuzda denenmesi gereken ilk tedavidir zaten 2 ya da 3 kez aşılamada gebelik oluşmaz ise tüp bebek konusunda konuşmak gerekecektir. sevgiler, bol şans.

Aytun hanım mrb bende düzenli adet gören bir pko hastasıyım bir buçuk yıldır bebek istememize rağmen olmuyor bütün tetkikler yapıldı(yumurta takibi,sperm tahlili,rahim filmi)her şey gayet normal ama olmuyor nedeni ne olabilir bu ay aşılama düşünüyoruz şansım ne kadar

Back
X