Sivilceli Ciltler peeling yüzde sivilce yapar mı?

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri

selayy

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2007
142
3
kızlar dün kozmetikçiye girdim bi kaç bişe alcaktım. peelinglere bakıyodum. orda çalışan bi kız yüzünüzde sivilce varken peeling yapmayın daha çok çıkartır dedi. bana mantıksız geldi. sivilcesi olan peeling yapamıcak mı? siz ne diyorsunuz böyle bişe var mı?
 
bence zaten sivilceye meyilli olan bir cilt de bu normaldir.çünkü peeling ile alt katmanlara etki ediliğyor.o bölgedeki irritayonlar falan çalışmaya başlayınca cilt kusmaya başlıyor.
 
ben ne kadar iyi bir yer olursa olsun,dışarda cilt bakımı yaptıramıyorum..sanki daha kötü olur,mikrop kaparım gibi geliyo..saçma ama takıntı işte..hiç bir yere güvenemiyoruum
 
bence zaten sivilceye meyilli olan bir cilt de bu normaldir.çünkü peeling ile alt katmanlara etki ediliğyor.o bölgedeki irritayonlar falan çalışmaya başlayınca cilt kusmaya başlıyor.

yani ciltteki mikrobu dışarı sivilce olarak atıyor dimi yanlış anlamadm.
 
Detaylı bilgim yok ama mantık yürütebilirim. Peelling tanecikli olduğu için sivilcedeki cerahatın dışarı akıp diğer kısımlara sıçramasını sağlar bence. Tabi kullanmadan önce sivilce olan ciltler için söylüyorum. Sivilcesiz cilt için yorumum yok.:)
 
peelingimi düzenli olarak haftada bir yapıyordum. şimdi günlük peeling aldm hergün yapıyorum çabuk geçsin die. yüzümü çok güzel temizliyor ama sivilcede çıkartıyor. anlamadmfisfisfis
 
aradaşlar cilt soyuldukca gözenekler acılır ıclerı hava kırlılıgı makyaj gıbı nedenlerden dolar ve sıvılcelere neden olur.o yüzden sıkılastırıcı bır urunude yanında kullanmanı onerıorum ve bence hergun peelıng yapma.bu yuzdende sıvılce cıkıodur.btn temızlıycıler özellıkle temızleme sutlerı cok ıyı temızler.
 
peeling haftada br kere yapılır.yüz için de vücut içinde.peeling den sonra bişey sürmediğin halde sivilce çıkıyorsa 2 haftada bir peeling yap.
 
aa evet benimde peeling kullanmaya başladıktan sonra suratımda sivilce eksik olmadı azalacağını beklerken demekki peelingtenmiş satarkaen bunları hiç sölemiyolarki
 
arkadaşlar sivilceli ciltler peeling yapmamalı.ya da sadece siyah noktalı olan burun bölgesine falan uygulanabilir.içindeki cerahati yaymış oluyorsunuz ki bu da yeni sivilcelerin çıkma sebebi.illa yapıcam derseniz haftada bir ve sivilceli bölgeleri çok ovuşturmadan yapın derima.s.
 
Sivilceli ciltlere (Akneye yakın) peeling, cilt bakımı yapılması önerilmez.
Peelingin amacı cildin üst tabakasını soymaktır bu durumda sivilceler de patlamış ve içindeki iltihap dışarı çıkmış olur sivilcelerin yayılma riski oluşur.
Ancak peelingler çok çeşitlidir yumuşak granüllü bir peelin kullandığınız takdirde sivilceleriniz de akne şeklinde değilse sorun yaşamazsınız.
 
Bence de sivilceli bi cilde peeling yapılmaz,zaten peeling amacı cildi güzelleştirmektir ama sivilce varsa önce onları geçirmek için bi ilaç flan kullanılmalıdır,yani sivilceler peelingle geçmez hatta daha beter olur,e bu durumda peeling yapmanın hiç bi mantığı yok sivilceler geçmeli önce
 
benim cildimde de tek tük sivilce çıkıyor (sürekli bakım yapıyorum çıkmasın diye yoksa çok çıkar) peeling çeşitleri olan bir ürün, kuru ciltten ölü tabakayı atmak için de yapılan peeling var. sivilce ve siyah noktalara karşı ince tanecikli derinlemesine temizleyici peelingde var. ben siyah noktalara karşı peeling yapıyorum ve peeling işleminin hemen ardırdan yüzümü kurular kurulamaz kil maskesi uyguluyorum (ya da baska bir sıkılastırıcı maske) bu sayede sivilce çıkmasını önlüyorum yoksa o boşalan gözeneklerden sivilce fışkırır çok yağlı cildim. kuru ciltler için peeling yapanlar ise hemen ardından canlandırıcı bir nem ya da vitamin maskesi uygulamalıdır.
 
ayrıca maskenin ardından da tonik ya da gülsüyü (soğumuş ıhlamur da olur) kullanmak şart yoksa gözenekleri sıkılastırmamış oluruz.
 
peelingi bırakıyorum o zaman. haftada 1 yaparım ama normal yüzümü yine temizliyim.
 
Bende ilk yapmaya başladığımda yüzümde sivilce olmamasına rağmen sivilceler çııkmaya başladı ama düzenli devamlı kullanmaya devam ettikten sonra cildim düzeldi parlaklık kazandı...yerimseniben
 
Kızların dediği gibi sivilceli yüzü hem tahriş ediyo hem de yayılmasını sağlıyo.
 
ürünleri satmak için insanları hiç bilgilendirmiyorlar saolun kızlar. peelingi bıraktım zaten. sadece yüz temizliğimi yapıyorum hergün.
 
aa evet benimde peeling kullanmaya başladıktan sonra suratımda sivilce eksik olmadı azalacağını beklerken demekki peelingtenmiş satarkaen bunları hiç sölemiyolarki

arkadaşlar siz cildinize yanlış peelin uyguladığınız için sivilceler çoğalır granüllü yani tanecikli peeling kullanmayın krem gibi olan sivilceli ciltler için kullanılan peeling var cilde sürüyorsununz hafifçe masaj yapıp bekltiyorsunuz bu peelingin adı enzim peelingdir ciltte 10 yada 15 dk bekler maske gibi kendi beklerken çalışır peelingi ciltten aldığınızda sivilceleriniz daha sakinleşmiş gözükür sivilceleri ciltlere bu şekilde peeling uygulanır diğeri tüm sivilceleri dışarı atar bilginize..satanlar gerçekte hangi ürünü nasıl kullanılacağını tam bilmezler bu tür şeyleri uzmanına danışıp alın derim.
 
sivilceli yüze peling yapmak yerine kil maskesini öneririm dermokil bu konuda başarılı. peeling deriyi soyduğu için akneyi daha çok tahriş ediyo ve iz kalması olası. ama kil maskesini deneyebilirsin
 
X